zimą, że jest cierpki :-). Owoce w zamrażalce czekają na mój wolny czas. Bardzo często zdaża się, że mam zebrane owoce i warzywa i trzeba je od razu przerobić na przetwory. Z aronią jest o tyle dobrze, że cierpliwie czeka na mój wolny czas na półeczce zamrażalki. Krok 2. Gotuję aronię z wodą Do garnka wrzucam przemrożone owoce i zalewam wodą
Ania gotujestale mieszając. Gorący dżem przekładamy do wyparzonych słoików, zakręcamy wieczka i pasteryzujemy na mokro przez 15 minut. Podane składniki wystarczą na 4 słoiczki o pojemności 350 ml. Przepyszne przetwory gotowe (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Gotuj z Prezesemspaghetti. Ja robię naturalny, tylko z dodatkiem cebuli i odrobiny soli, wtedy mogę go użyć w zasadzie do wszystkiego. W tym roku pomidory wyjątkowo mocno obrodziły i narobiłam przetworów z nimi dużo i dalej robię. U mnie z pomidorów starej odmiany malinowe, ale można również z każdej innej odmiany. Polecam
Swojskie jedzonkogorącą zalewą i szczelnie zamykamy. Słoiki z botwinką odstawiamy do góry dnem, nakrywamy ręcznikiem lub ściereczką kuchenną i pozostawiamy do całkowitego wystudzenia. Oto kilka innych przepisów na domowe przetwory , które mogą Ci się spodobać: Ogórki konserwowe przepis Tajski sos chili Ogórki w musztardzie przepis Ogórki kanapkowe z curry Buraczki na zimę z czosnkiem i cebulą Sałatka z ogórków szwedzka
Moja Książka Kucharskaadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Papryka konserwowa składniki: Składniki na zalewę: pół szklanki cukru 3 szklanki wody ( 750 ml ) pół szklanki octu spirytusowego 10% 1 płaska łyżka soli kamiennej niejodowanej ( do przetworów ) Przyprawy do słoika: gorczyca biała ( pół łyżeczki do każdego słoika ) pieprz czarny ziarnisty ( 3 ziarna do każdego słoika ) ziele angielskie ( 3 ziarenka do każdego słoika ) liście laurowe ( 1 liść
Olcia gotuje!oraz nalewki. Ze względu na dość dużą ilość sporych pestek rzadziej przygotowujemy z nich świeże desery. O ile w sokach, nalewkach czy winach pestki te nie przeszkadzają, ponieważ płynne przetwory przecedzamy, to w dżemach... Read More Artykuł Dżem z jeżyn pochodzi z serwisu Sprawdzona Kuchnia
SprawdzonaKuchnia.plszwedzku zrobiłam po raz pierwszy, ale po kilku dniach otworzyłam jeden słoik na spróbowanie. Dla osób, które lubią ogórki w każdym wydaniu te też nam smakowały. Przepis na takie przetwory jest prosty, a lista składników niedługa, bo tylko ogórki, cebula, czosnek i natka pietruszki. Ogórki po szwedzku są nie tylko smaczne, ale też szybkie do zrobienia. Po zerwaniu warzyw
Danka Pichcipyszna i łatwa w przygotowaniu. Świetnie będzie smakowała nam zimą, kiedy nie mamy świeżych warzyw. Pasuje do kanapek, do dań głównych, a także jako samodzielna przekąska. Najlepsze do przetworów są świeże, średniej wielkości ogórki, takie ogórki są najsmaczniejsze. Składniki na … The post Ogórki w zalewie gyros appeared first on Smaczne potrawy
Smaczne PotrawyMarynowane grzybki to jedna z najbardziej lubianych i popularnych przekąsek, nie tylko do kielicha. Co możemy zrobić jelly prawdziwych grzybów jeść nie możemy lub nie mamy
Pani M - kuchnia smakowitaschyłku lata na długich tyczkach niespiesznie dojrzewają pomidory. Aromatyczne, pełne smaku, najlepsze! To właśnie sierpień jest idealną porą na pomidorowe przetwory. Jeśli macie ich nadmiar w ogrodzie, to może skusicie się na przygotowania domowego koncentratu pomidorowego. Proces jego przygotowania jest powolny i długi, ale […] Artykuł Domowy koncentrat pomidorowy pochodzi z serwisu Wędrówki po kuchni
Wędrówki po kuchniniewielką ilością cukru. Powidła ze śliwek węgierek są najlepsze i bezkonkurencyjne. Co można dodać do powideł ze śliwek? Cynamon, imbir, przyprawa do piernika i chyba najpopularniejszy dodatek do przetworów ze śliwek, kakao. Powidła z kakao lubią duzi i mali, do naleśników, tostów czy na zwykłą kanapkę. Powidła bez cukru czy z cukrem? Można zrobić i tak i tak, ale jeżeli
Dieta moja pasjaMizeria do słoików na zimę to kolejna ciekawa propozycja na zimowe przetwory z ogórków. Oczywiście w zimie również można przygotować mizerię z ogórków szklarniowych, jednak uważam, że nie smakuje ona tak dobrze, jak z ogórków gruntowych. Idealnym pomysłem na zachowanie cudownego smaku tych pysznych ogórków będzie mizeria w słoikach. Można ją serwować prosto ze słoika albo odlać zalewę i wymieszać
Alle Dobre!pysznego owocu, mam odmianę czerwoną i zieloną. A ponieważ wspaniale owocuje, co roku przygotowuję z niego różne desery, np. → sernik na zimno , → jogurtowe lody agrestowe , → puchate drożdżówki . Robię również przetwory, czyli naszą ulubioną → agrestówkę i → konfiturę. Tym razem zrobiłam klasyczny dżem agrestowy, a ponieważ u mnie dalej nie ma cukru w sklepach, wykorzystałam do niego cukier trzcinowy. Dżem jest mnie
Kulinarne przygody Gatity