przetwory - 14998 przepisów (strona:270/1000)

Dżem z dyni i gruszki 49

stale mieszając. Gorący dżem przekładamy do wyparzonych słoików, zakręcamy wieczka i pasteryzujemy na mokro przez 15 minut. Podane składniki wystarczą na 4 słoiczki o pojemności 350 ml. Przepyszne przetwory gotowe (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Gotuj z Prezesem
Domowy przecier pomidorowy na zimę 1147

spaghetti. Ja robię naturalny, tylko z dodatkiem cebuli i odrobiny soli, wtedy mogę go użyć w zasadzie do wszystkiego. W tym roku pomidory wyjątkowo mocno obrodziły i narobiłam przetworów z nimi dużo i dalej robię. U mnie z pomidorów starej odmiany malinowe, ale można również z każdej innej odmiany. Polecam

Swojskie jedzonko
Botwinka kiszona do barszczu 131

gorącą zalewą i szczelnie zamykamy. Słoiki z botwinką odstawiamy do góry dnem, nakrywamy ręcznikiem lub ściereczką kuchenną i pozostawiamy do całkowitego wystudzenia.  Oto kilka innych przepisów na domowe przetwory , które mogą Ci się spodobać: Ogórki konserwowe przepis Tajski sos chili Ogórki w musztardzie przepis Ogórki kanapkowe z curry Buraczki na zimę z czosnkiem i cebulą Sałatka z ogórków szwedzka

Moja Książka Kucharska
Papryka konserwowa 182

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Papryka konserwowa składniki: Składniki na zalewę: pół szklanki cukru 3 szklanki wody ( 750 ml ) pół szklanki octu spirytusowego 10% 1 płaska łyżka soli kamiennej niejodowanej ( do przetworów ) Przyprawy do słoika: gorczyca biała ( pół łyżeczki do każdego słoika ) pieprz czarny ziarnisty ( 3 ziarna do każdego słoika ) ziele angielskie ( 3 ziarenka do każdego słoika ) liście laurowe ( 1 liść

Olcia gotuje!
Dżem z jeżyn 68

oraz nalewki. Ze względu na dość dużą ilość sporych pestek rzadziej przygotowujemy z nich świeże desery. O ile w sokach, nalewkach czy winach pestki te nie przeszkadzają, ponieważ płynne przetwory przecedzamy, to w dżemach... Read More Artykuł Dżem z jeżyn pochodzi z serwisu Sprawdzona Kuchnia

SprawdzonaKuchnia.pl
Ogórki po szwedzku 56

szwedzku zrobiłam po raz pierwszy, ale po kilku dniach otworzyłam jeden słoik na spróbowanie. Dla osób, które lubią ogórki w każdym wydaniu te też nam smakowały. Przepis na takie przetwory jest prosty, a lista składników niedługa, bo tylko ogórki, cebula, czosnek i natka pietruszki. Ogórki po szwedzku są nie tylko smaczne, ale też szybkie do zrobienia. Po zerwaniu warzyw

Danka Pichci
Ogórki w zalewie gyros 333

pyszna i łatwa w przygotowaniu. Świetnie będzie smakowała nam zimą, kiedy nie mamy świeżych warzyw. Pasuje do kanapek, do dań głównych, a także jako samodzielna przekąska. Najlepsze do przetworów są świeże, średniej wielkości ogórki, takie ogórki są najsmaczniejsze. Składniki na  … The post Ogórki w zalewie gyros appeared first on Smaczne potrawy

Smaczne Potrawy
Cukinia jak marynowane grzybki. 73

Marynowane grzybki to jedna z najbardziej lubianych i popularnych przekąsek, nie tylko do kielicha. Co możemy zrobić jelly prawdziwych grzybów jeść nie możemy lub nie mamy

Pani M - kuchnia smakowita
Domowy koncentrat pomidorowy 178

schyłku lata na długich tyczkach niespiesznie dojrzewają pomidory. Aromatyczne, pełne smaku, najlepsze! To właśnie sierpień jest idealną porą na pomidorowe przetwory. Jeśli macie ich nadmiar w ogrodzie, to może skusicie się na przygotowania domowego koncentratu pomidorowego. Proces jego przygotowania jest powolny i długi, ale […] Artykuł Domowy koncentrat pomidorowy pochodzi z serwisu Wędrówki po kuchni

Wędrówki po kuchni
Powidła śliwkowe 169

niewielką ilością cukru. Powidła ze śliwek węgierek są najlepsze i bezkonkurencyjne. Co można dodać do powideł ze śliwek? Cynamon, imbir, przyprawa do piernika i chyba najpopularniejszy dodatek do przetworów ze śliwek, kakao. Powidła z kakao lubią duzi i mali, do naleśników, tostów czy na zwykłą kanapkę. Powidła bez cukru czy z cukrem? Można zrobić i tak i tak, ale jeżeli

Dieta moja pasja
Mizeria do słoików na zimę 1288

Mizeria do słoików na zimę to kolejna ciekawa propozycja na zimowe przetwory z ogórków. Oczywiście w zimie również można przygotować mizerię z ogórków szklarniowych, jednak uważam, że nie smakuje ona tak dobrze, jak z ogórków gruntowych. Idealnym pomysłem na zachowanie cudownego smaku tych pysznych ogórków będzie mizeria w słoikach. Można ją serwować prosto ze słoika albo odlać zalewę i wymieszać

Alle Dobre!
Dżem agrestowy 80

pysznego owocu, mam odmianę czerwoną i zieloną. A ponieważ wspaniale owocuje, co roku przygotowuję z niego różne desery, np. → sernik na zimno , → jogurtowe lody agrestowe , → puchate drożdżówki . Robię również przetwory, czyli naszą ulubioną → agrestówkę i → konfiturę. Tym razem zrobiłam klasyczny dżem agrestowy, a ponieważ u mnie dalej nie ma cukru w sklepach, wykorzystałam do niego cukier trzcinowy. Dżem jest mnie

Kulinarne przygody Gatity
Sałatka z ogórków w zalewie miodowo-octowej 640

marchew i biała cebula (można ją zastąpić czerwoną). Ogórki, z których będziemy robić sałatkę nie muszą być równe i proste, ale takie, których nie wykorzystamy w całości do innych przetworów, czyli krzywe i nierównej grubości. Dodatek miodu do zalewy nadaje sałatce ciekawego smaku. Taka sałatka z ogórków w zalewie miodowo-octowej to nie tylko świetny dodatek do obiadu, ale także

Danka Pichci

Proponowane wyszukiwania