Gołąbki inaczej

Gołąbki inaczej

Gołąbki inaczej

Nie wszyscy lubią kotlety mielone, ale z dodatkiem ryżu i kapusty zmieniają swój smak i są wspaniałym daniem. To takie gołąbki , ale bez zawijania farszu w liście kapusty. Składniki: 70 dag mielonego mięsa wieprzowego 1 torebka ugotowanego ryżu 1 mała główka kapusty 1 cebula 2 jajka pieprz sól koncentrat pomidorowy bułka tarta olej do smażenia Główkę kapusty szatkujemy dość grubo i wrzucamy na wrzącą, posoloną wodę. Chwilę gotujemy, aby była miękka. Gdy ostygnie kroimy ją drobno i dodajemy do mielonego mięsa.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Salonik smaków

Autor

ElaEla

Mam na imię Elżbieta. Bardzo lubię gotować, piec. Cieszę się, gdy mogę podzielić się z innymi swoimi przepisami i doświadczeniami.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, kapustą, tarta, dania mięsne, ryż, gołąbki, kotlet, kotlety, mięso mielone, zupa pomidorowa, przetwory, bułki, mięso, sałatki, sałatka, jajko, cebula, kotlety mielone, kotlet z kapusty, ryż smażony, sałatka z ryżem, dania bez mięsa, jajka z farszem, salatka z jajkiem, smaczna sałatka

Inne przepisy z Salonik smaków

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.