przetwory - 14998 przepisów (strona:265/1000)

Kluski śląskie z sosem pieczarkowym 240

Czy na obiad muszą być potrawy mięsne? Nie. Na pewno będą smakowały kluski śląskie z sosem pieczarkowym. Kluski śląskie: 1 kg ziemniaków 1 jajko 2-3

Salonik smaków
Ptysie i eklerki z bitą śmietaną 153

Gdy jestem w cukierni , to nie mogę oderwać oczu od ptysi i eklerek z bitą śmietaną. Są tak apetyczne, że często je kupuję. Dzisiaj postanowiłam

Salonik smaków
Ciasto ze śliwkami, budyniem i kruszonką 178

Uwielbiam śliwki, a jeszcze bardziej ciasta ze śliwkami. Dzisiaj upiekłam proste ciasto ze śliwkami, budyniem i kruszonką. Składniki: 0,5 kg mąki 2 jajka  3

Salonik smaków
Fale Dunaju ze śliwkami 167

A oto jeszcze jedno ciasto ze śliwkami - fale Dunaju. Bardzo lubię śliwki, a ich lekko kwaśny smak sprawia, że ciasta z nimi są pyszne i szybko

Salonik smaków
Sałatka z białej kapusty "JAK U CHIŃCZYKA" 48799

Warzywa często goszczą na naszych stołach. Szybko i łatwo można przygotować sałatkę z białej kapusty "JAK U CHIŃCZYKA".  Składniki: 1 średnia biała kapusta lub sałata

Salonik smaków
Ciasto orzechowe 157

Czy jedliście ciasto bez mąki i tylko z odrobiną cukru? Jeśli nie, to spróbujcie. Pracy niewiele, a efekt znakomity.  Składniki: Ciasto: 25 dag zmielonych orzechów

Salonik smaków
OGÓRKI KISZONE- NAJLEPSZE 334

przechowywanie. I coś w tym jest , bo pan w warzywniku     (notabene ogrodnik) zdradził mi , że wtedy gdy dzień jest już trochę krótszy ogórek dłużej rośnie i do przetworów jest zdecydowanie lepszy. Przy okazji dowiedziałam się też , że na zimę można już kisić ogórki po 10 lipca. Tak więc po raz pierwszy nie czekam z kiszeniem, tylko zaczynam już(...)gruntowe , najlepiej małe i bardzo jędrne ( ja na raz przeważnie kiszę ok.5kg) - gałązki kopru z baldachimem ( z nasionami) - zawsze wybieram zielone, nie zasuszone - korzeń chrzanu - czosnek - sól kamienna do przetworów, najlepiej niejodowana + słoiki ok.0,6-0,8l Ogórki dokładnie umyć w zimnej wodzie. Najlepiej gdy mamy ogórki z"pewnego źródła", tzn. takie które nie zrobią nam się po ukiszeniu puste

Smaczne Zdrowe
Ogórki małosolne z worka 25

kilka dni i zjadamy na bieżąco. Są banalne proste i już następnego dnia małosolne z woreczka są gotowe do jedzenia. Pyszne są!  Polecam również inne przepisy na przetwory z ogórków Kiszone ogórki Ogórki w miodowej zalewie Sałatka szwedzka Ogórki kanapkowe do słoikó w   Ogórki małosolne z worka Składniki: 1 kg ogórków 2 baldachy kopru kawałek korzenia chrzanu

Obiad gotowy
Sałatka z cukinii do słoików na zimę 19

pokrętką do dołu, aby pasteryzacja była na 100%. SMACZNEGO! @nietylkopasta.pl Sałatka z cukinii na zimę do słoików. znacie ją? Jest pyszna Link do szczegółowego przepisu znajdziesz w moim profilu. #przetwory #sałatka #przepisy #przepis #pycha #prosteprzepisy #przepisykulinarne #przepisyztiktoka ♬ dźwięk oryginalny – nietylkopasta.pl Artykuł Sałatka z cukinii do słoików na zimę pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl

nietylkopasta.pl
Ogórki w zalewie curry 30

Ogórki w zalewie curry to kolejne przepyszne przetwory z ogórków, które szykuję co roku. Idealnie sprawdzą się jako dodatek do obiadu, ale równie dobrze smakują na kanapkach. Mają delikatnie słodkawo-kwaśny posmak, który uwielbiam! Te pyszne i proste w przygotowaniu ogórki w curry są gotowe do spożycia już po tygodniu od przygotowania. Można je serwować również jako dodatek do dań

Alle Dobre!
Buraczki z papryką 35

powiedział, że przetwory robi się na zimę? No kto?!? Zimą na zimę też można. tym bardziej korzystając z wielu promocji. No i znowu to słowo PROMOCJA! Psze Państwa, trza se w tym świecie jakoś radzić! A zaoszczędzone pieniądze na ten przykład przeznaczyć na jakąś fajną wycieczkę, chociażby do lasu :P A co! Hajs niech leci :P Pokrótce...PYSZNE! i już

R'n'G Kitchen
Grzyby po „Kaszubsku” 63

Rate this post Grzyby po „Kaszubsku” Grzyby po kaszubsku to genialny przepis.. Ok sama go stworzyłam ale podobnych jest dużo więc nie ma

Ogrodnik w podróży
Przepis na napój winogronowy z miętą na zimę 46

NAPÓJ z winogron🍇 i mięty.    Mariusz i Agnieszka Link do filmu z przepisem Jak zrobić wspaniały NAPÓJ z winogron🍇 i mięty do słoików na zimę - ROBIMY przetwory na zimę     Składniki: 2kg winogron (już obranych z kiści) pęczek mięty (40-50g) 200g cukru (jeśli winogrona mało słodkie, to można dodać więcej) 2l wody Przygotowanie: Smacznego

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Maliny w syropie 42

ziarenka z jednej laski wanilii Maliny delikatnie płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy na sitku. Przebieramy – nie mogą być uszkodzone ani nadpleśniałe. Nakrętki przelewamy wrzątkiem (ja do przetworów staram się używać nowych). Niewielkie słoiki o dowolnej pojemności wyparzamy wrzątkiem lub wstawiamy do piekarnika na 12 minut w 160ºC. Całkowicie studzimy. Do ostudzonych słoików wkładamy maliny – tylko te jędrne

Poezja smaku