Na targach i na straganach pojawiły się już gruntowe ogórki. A co to oznacza? To jest chwila na która zawsze czekam z niecierpliwością! Otóż oznacza to, że możemy się brać już za przygotowywanie ogórków w różnych postaciach do szybkiego zjedzenia. Mogą to być ogórki małosolne z dużą ilością kopru lub ogórki w occie, marynowane przez kilka dni. Są idealne na grilla do karkówki lub kiełbasy. Dziś mam dla Was przepis na szybkie ogórki w occie z kurkumą. Lubię je z dużą ilością kopru. Zawsze mam w ... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?
Czytaj dalej...