przecier pomidorowy - 5508 przepisów (strona:164/368)

Dieta 5:2, czyli naleśniki i zupa pomidorowa 144

Nakładać na naleśniki Wartości: wartość energetyczna 308 kcal; - białko 25,8 g - węglowodany 13,2 - tłuszcz 17,8 g Obiad: Składniki na zupę pomidorową: - pół puszki pomidorów; - 2 łyżki przecieru pomidorowego; - ząbek czosnku; - łyżeczka drobno posiekanej świeżej bazylii; - mała garść orzeszków nerkowca; - 1/2 łyżeczki soli morskiej - 4 kawałki mini sera mozzarella; Wykonanie: pomidory i przecier wlać do garnka, dodać(...)xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('95529fb665729260b646ecf131070bdd').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); Incoming search terms: naleśniki z pasta brokulowa The post Dieta 5:2, czyli naleśniki i zupa pomidorowa appeared first

dom-agi.pl
Szybka zupa soczewicowa z dynia, mleczkiem kokosowym i curry czyli Zupowy Wtorek odc.105 177

użyłam 65 ml kremu z kokosa zawierającego 99% ekstraktu kokosa) 1 łyżka czerwonej pasty curry (może być też inny kolor) 1 czubata łyżka koncentratu pomidorowego (u mnie 300 ml przecieru pomidorowego z racji tego, że mleczko zastąpiłam kremem o mniejszej objętości) 500 g warzyw (i tu jest dowolność, u mnie jest to dynia pokrojona w kostkę, marchewka starta na tarce(...)mnie szczypior i natka pietruszki Soczewicę zalewamy wodą, mleczkiem kokosowym, dodajemy pastę curry, lekko solimy. Gotujemy pod przykryciem na małym ogniu aż soczewica zacznie się rozpadać. Dolewamy przecier, wrzucamy warzywa. Gotujemy ok 10-15 minut. Warzywa nie powinny się rozgotować. Zupę podajemy posypana zielskiem jakie lubimy najbardziej. Możemy też posypać prażonymi orzechami lub ziarnami

Dzieje kuchennej Wiewióry
Gołąbki w liściach z kiszonej kapusty 168

kapusty 3-4 ząbki czosnku sól,pieprz ,maggi papryka słodka mielona 2 łyżka smalcu na sos: 3 łyżki koncentratu pomidorowego  2 łyżki masła lub margaryny 2 kartoniki 500ml przecieru pomidorowego 150 ml śmietany 30 % sól,pieprz,maggi,papryka słodka mielona kostka rosołowa 2 łyżki smalcu lub oleju do smażenia 2 ząbki czosnku Przygotowanie: Ryż razem z kaszą gotujemy(...)sobie "doszły",wtedy ta kapusta się wprost rozpływa   gołąbki nam się pieką ,więc robimy sos- w garnku albo rondelku na maśle przesmażam koncentrat pomidorowy z wyciśniętym czosnkiem kilka minut, następnie wlewam 2 kartoniki przecieru i dodaję kostkę rosołową i doprawiam do smaku gotuję kilka minut, wlewam śmietanę i jeszcze kilka minut gotuję ,wyłączam i gotowe!!! gotowym sosem polewam gołąbki

Swojskie jedzonko
Pomidory krojone w słoikach na zupę 229

się nie zamkną to pomidory mogą się zepsuć. Pomidory wkładam w duże słoje, jeśli po przetarciu na zupę będzie ich za dużo to po prostu będziemy taki przecier wypijać :)Do mojej zupy pomidorowej używam najczęściej gotowego koncentratu pomidorowego oraz właśnie takiego domowego.                       a tak wyglądają pomidory po zagotowaniu

Proste Potrawy
9 Luty Międzynarodowy Dzień Pizzy - Pizza serduszko 158

żółtym serem. Piec 20 minut w dobrze rozgrzanym piekarniku. Pizzę najlepiej piec w prostokątnych blaszkach, wtedy więcej serduszek wytniemy.Podawać z sosem czosnkowym.Sos pomidorowy :* puszka pomidorów w kawałkach* kartonik przecieru pomidorowego* 2 ząbki czosnku* 5 łyżek oliwy z oliwek* garść świeżej bazylii* cukier, sól , świeżo mielony czarny pieprzPrzygotowanie :Na rozgrzaną oliwę wrzucić obrany czosnek. Dodać pomidory i przecier. Odstawić

Magiczne Życie Marty
Keto gulasz z dynią (Paleo, LowCarb) 102

którego można użyć do zrobienia praktycznie wszystkiego… 😀 Dobrze współgra z resztą warzywnej paczki i przełamuje odrobię dominujące w tym daniu czerwień i pomarańcz. 🙂 Pomidory A właściwie przecier z pomidorów , czyli passata pomidorowa. Jeśli jesteście w posiadaniu świeżych pomidorów , których termin przydatności do spożycia właśnie mija, jak najbardziej możecie z nich skorzystać. Warto wtedy jednak je sparzyć i obrać

Modern Cave Girl
Młoda kapusta po węgiersku z kiełbasą – przepis na pyszny obiad 106

kiełbasy dobrej jakości (dałam myśliwską) 1,5 główki młodej kapusty (około 2,5 kg) 2 papryki czerwone 3 pomidory 2 cebule pół szklanki passaty pomidorowej (można też dać łyżkę przecieru pomidorowego) pół szklanki wody sól, pieprz, ostra i słodka papryka   Przygotowanie Kiełbasę kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni z rozgrzaną łyżką oleju. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku

e-PrzepisyKulinarne
Lekka zupa pomidorowa z czerwoną soczewicą 176

dodatkami: makaronem lub ryżem 😁 Dzisiaj dziele się z Wami przepisem na błyskawiczną do przyrządzenia, lekką, a zarazem orientalną w smaku i niesamowicie sycącą zupę pomidorową. Przygotowałam ją z passaty (przecieru) pomidorowego. Aby zupa była treściwa dodałam do niej czerwoną soczewicę. Uwierzcie mi na słowo, zupa była pyszna w smaku ♥ Składniki na 2-3 porcje: 1 l wywaru warzywnego 1 szklanka

Ugotować
JAGLANE GOŁĄBKI Z MIĘSEM I MŁODEJ KAPUSTY 157

bardzo powoli spuszczać parę. Szybkowar otwieramy dopiero wtedy, gdy zawór bezpieczeństwa opadnie.  Gołąbki przenosimy do naczynia, a z pozostałego płynu możemy zrobić sos pomidorowy - przelewamy do garnka, dodajemy przecieru pomidorowego, przyprawy i zagęszczamy mąką z wodą. Zagotowujemy. Wersja z piekarnika: Na dnie naczynia żaroodpornego układamy pozostałe liście kapusty, a na nich, jeden koło drugiego, układamy przygotowane gołąbki. Zalewamy sokiem

Kuchnia MagdaLeny
Fasolka po bretońsku 726

laurowe 250 g wędzonego boczku (lub parzonego) ok. 500 g kiełbasy (np. podwawelskiej lub śląskiej) 2 średnie cebule – ok. 200 g 1 mały ząbek czosnku 500 ml passaty pomidorowej (przecieru) 4 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka cukru pół łyżeczki papryki wędzonej 1 łyżeczka majeranku 1 płaska łyżeczka soli do gotowania fasoli (lub mniej, np. pół łyżeczki jeśli Wasz

Kulinarne Przeboje
JAGLANE GOŁĄBKI Z MIĘSEM Z MŁODEJ KAPUSTY 187

bardzo powoli spuszczać parę. Szybkowar otwieramy dopiero wtedy, gdy zawór bezpieczeństwa opadnie.  Gołąbki przenosimy do naczynia, a z pozostałego płynu możemy zrobić sos pomidorowy - przelewamy do garnka, dodajemy przecieru pomidorowego, przyprawy i zagęszczamy mąką z wodą. Zagotowujemy. Wersja z piekarnika: Na dnie naczynia żaroodpornego układamy pozostałe liście kapusty, a na nich, jeden koło drugiego, układamy przygotowane gołąbki. Zalewamy sokiem

Kuchnia MagdaLeny
Koktajle dla dzieci 216

koniec...smakowo może również spodobać się niektórym dzieciom, jeżeli nie - - świetna opcja na II śniadanie lub podwieczorek dla Rodzica:    KOKTAJL POMIDOROWY - 2 pomidory lub 1 przecier pomidorowy;     - natka pietruszki lub koperek (garść);   - 1 łyżka otrąb owsianych;   - szczypta oregano lub bazylii; - szczypta soli i   pieprzu ziołowego;    SMACZNEGO

MintTaste
pizza z patelni 349

olej. Formujemy kulę, pozostawiamy w misce, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 30 min. do wyrośnięcia. składniki na wierzch pizzy: sos pomidorowy (np. 3-4 łyżki przecieru pomidorowego wymieszanego z dwoma przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku, szczyptą soli, pieprzu, 1 łyżeczką oregano oraz 1 łyżką oliwy) kawałek kiełbasy, dobrej jakości kilka pieczarek kawałek cebuli kawałek papryki czerwonej

Domowy Smak Jedzenia
Fasolka po bretońsku z warzywami - dietetyczna, odtłuszczona :) 166

fasoli czarnej  2 cebule 4 średnie marchewki 1/2 małego selera  2 duże ząbki czosnku 1 łyżka oleju rzepakowego  80 g koncentratu pomidorowego (malutki słoiczek) 500 g przecieru pomidorowego  4 kabanoski z piersi kurczaka (Konspol Natura) 4 liście laurowe 4 ziela angielskie 4 ziarna pieprzu czarnego  1 płaska łyżeczka mielonego kminku 1/2 łyżeczki chilli 1/3 łyżeczki

Zdrowie na języku :P
Zielone Spaghetti z gulaszem mielonym-wołowym 190

Dodaję mięso.  8.Całość smażę ok 5 minut, aż mięso będzie złotawe. 9. Do odobnej miseczki wlewam 500 ml wody, wkładam koncentrat pomidorowy, przyprawy oraz słoik z przecierem pomidorowym. 10. Całość mieszam ze sobą i wylewam na mięso.  11.Duszę ok 10 min aż sos stanie się gęstszy. 12. Między czasie przygotowuję makaron.  13. Makaron wyjmuję

Gotowanie Patki