Wysyp pomidorków koktajlowych sprawia, że nie nadąża się z ich zjadaniem, a szkoda, by się zmarnowały. Nie mogłam się zdecydować, więc zrobiłam na 2 różne sposoby. Sposób 1. - w occie Składniki (na słoik 0,73 l): duży ząbek czosnku plaster imbiru liść laurowy kilkanaście ziaren białej gorczycy 3 ziarna ziela angielskiego 6 ziaren kolorowego pieprzu gałązka bazylii łyżeczka soli łyżeczka cukru pomidorki 4 łyżki octu 28 łyżek gorącej wody (nie wrzątku) Sposób 2. Składniki (na słoik 0,73 l): duży ząbek czosnk... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)