przecier pomidorowy - 5508 przepisów (strona:169/368)

Gołąbki w liściach z kiszonej kapusty 133

kapusty 3-4 ząbki czosnku sól,pieprz ,maggi papryka słodka mielona 2 łyżka smalcu na sos: 3 łyżki koncentratu pomidorowego  2 łyżki masła lub margaryny 2 kartoniki 500ml przecieru pomidorowego 150 ml śmietany 30 % sól,pieprz,maggi,papryka słodka mielona kostka rosołowa 2 łyżki smalcu lub oleju do smażenia 2 ząbki czosnku Przygotowanie: Ryż razem z kaszą gotujemy(...)sobie "doszły",wtedy ta kapusta się wprost rozpływa   gołąbki nam się pieką ,więc robimy sos- w garnku albo rondelku na maśle przesmażam koncentrat pomidorowy z wyciśniętym czosnkiem kilka minut, następnie wlewam 2 kartoniki przecieru i dodaję kostkę rosołową i doprawiam do smaku gotuję kilka minut, wlewam śmietanę i jeszcze kilka minut gotuję ,wyłączam i gotowe!!! gotowym sosem polewam gołąbki

Swojskie jedzonko
Pomidory krojone w słoikach na zupę 199

się nie zamkną to pomidory mogą się zepsuć. Pomidory wkładam w duże słoje, jeśli po przetarciu na zupę będzie ich za dużo to po prostu będziemy taki przecier wypijać :)Do mojej zupy pomidorowej używam najczęściej gotowego koncentratu pomidorowego oraz właśnie takiego domowego.                       a tak wyglądają pomidory po zagotowaniu

Proste Potrawy
9 Luty Międzynarodowy Dzień Pizzy - Pizza serduszko 126

żółtym serem. Piec 20 minut w dobrze rozgrzanym piekarniku. Pizzę najlepiej piec w prostokątnych blaszkach, wtedy więcej serduszek wytniemy.Podawać z sosem czosnkowym.Sos pomidorowy :* puszka pomidorów w kawałkach* kartonik przecieru pomidorowego* 2 ząbki czosnku* 5 łyżek oliwy z oliwek* garść świeżej bazylii* cukier, sól , świeżo mielony czarny pieprzPrzygotowanie :Na rozgrzaną oliwę wrzucić obrany czosnek. Dodać pomidory i przecier. Odstawić

Magiczne Życie Marty
Keto gulasz z dynią (Paleo, LowCarb) 54

którego można użyć do zrobienia praktycznie wszystkiego… 😀 Dobrze współgra z resztą warzywnej paczki i przełamuje odrobię dominujące w tym daniu czerwień i pomarańcz. 🙂 Pomidory A właściwie przecier z pomidorów , czyli passata pomidorowa. Jeśli jesteście w posiadaniu świeżych pomidorów , których termin przydatności do spożycia właśnie mija, jak najbardziej możecie z nich skorzystać. Warto wtedy jednak je sparzyć i obrać

Modern Cave Girl
Młoda kapusta po węgiersku z kiełbasą – przepis na pyszny obiad 67

kiełbasy dobrej jakości (dałam myśliwską) 1,5 główki młodej kapusty (około 2,5 kg) 2 papryki czerwone 3 pomidory 2 cebule pół szklanki passaty pomidorowej (można też dać łyżkę przecieru pomidorowego) pół szklanki wody sól, pieprz, ostra i słodka papryka   Przygotowanie Kiełbasę kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni z rozgrzaną łyżką oleju. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku

e-PrzepisyKulinarne
Lekka zupa pomidorowa z czerwoną soczewicą 138

dodatkami: makaronem lub ryżem 😁 Dzisiaj dziele się z Wami przepisem na błyskawiczną do przyrządzenia, lekką, a zarazem orientalną w smaku i niesamowicie sycącą zupę pomidorową. Przygotowałam ją z passaty (przecieru) pomidorowego. Aby zupa była treściwa dodałam do niej czerwoną soczewicę. Uwierzcie mi na słowo, zupa była pyszna w smaku ♥ Składniki na 2-3 porcje: 1 l wywaru warzywnego 1 szklanka

Ugotować
JAGLANE GOŁĄBKI Z MIĘSEM I MŁODEJ KAPUSTY 118

bardzo powoli spuszczać parę. Szybkowar otwieramy dopiero wtedy, gdy zawór bezpieczeństwa opadnie.  Gołąbki przenosimy do naczynia, a z pozostałego płynu możemy zrobić sos pomidorowy - przelewamy do garnka, dodajemy przecieru pomidorowego, przyprawy i zagęszczamy mąką z wodą. Zagotowujemy. Wersja z piekarnika: Na dnie naczynia żaroodpornego układamy pozostałe liście kapusty, a na nich, jeden koło drugiego, układamy przygotowane gołąbki. Zalewamy sokiem

Kuchnia MagdaLeny
Fasolka po bretońsku 685

laurowe 250 g wędzonego boczku (lub parzonego) ok. 500 g kiełbasy (np. podwawelskiej lub śląskiej) 2 średnie cebule – ok. 200 g 1 mały ząbek czosnku 500 ml passaty pomidorowej (przecieru) 4 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka cukru pół łyżeczki papryki wędzonej 1 łyżeczka majeranku 1 płaska łyżeczka soli do gotowania fasoli (lub mniej, np. pół łyżeczki jeśli Wasz

Kulinarne Przeboje
JAGLANE GOŁĄBKI Z MIĘSEM Z MŁODEJ KAPUSTY 148

bardzo powoli spuszczać parę. Szybkowar otwieramy dopiero wtedy, gdy zawór bezpieczeństwa opadnie.  Gołąbki przenosimy do naczynia, a z pozostałego płynu możemy zrobić sos pomidorowy - przelewamy do garnka, dodajemy przecieru pomidorowego, przyprawy i zagęszczamy mąką z wodą. Zagotowujemy. Wersja z piekarnika: Na dnie naczynia żaroodpornego układamy pozostałe liście kapusty, a na nich, jeden koło drugiego, układamy przygotowane gołąbki. Zalewamy sokiem

Kuchnia MagdaLeny
Koktajle dla dzieci 184

koniec...smakowo może również spodobać się niektórym dzieciom, jeżeli nie - - świetna opcja na II śniadanie lub podwieczorek dla Rodzica:    KOKTAJL POMIDOROWY - 2 pomidory lub 1 przecier pomidorowy;     - natka pietruszki lub koperek (garść);   - 1 łyżka otrąb owsianych;   - szczypta oregano lub bazylii; - szczypta soli i   pieprzu ziołowego;    SMACZNEGO

MintTaste
pizza z patelni 318

olej. Formujemy kulę, pozostawiamy w misce, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 30 min. do wyrośnięcia. składniki na wierzch pizzy: sos pomidorowy (np. 3-4 łyżki przecieru pomidorowego wymieszanego z dwoma przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku, szczyptą soli, pieprzu, 1 łyżeczką oregano oraz 1 łyżką oliwy) kawałek kiełbasy, dobrej jakości kilka pieczarek kawałek cebuli kawałek papryki czerwonej

Domowy Smak Jedzenia
Fasolka po bretońsku z warzywami - dietetyczna, odtłuszczona :) 136

fasoli czarnej  2 cebule 4 średnie marchewki 1/2 małego selera  2 duże ząbki czosnku 1 łyżka oleju rzepakowego  80 g koncentratu pomidorowego (malutki słoiczek) 500 g przecieru pomidorowego  4 kabanoski z piersi kurczaka (Konspol Natura) 4 liście laurowe 4 ziela angielskie 4 ziarna pieprzu czarnego  1 płaska łyżeczka mielonego kminku 1/2 łyżeczki chilli 1/3 łyżeczki

Zdrowie na języku :P
Zielone Spaghetti z gulaszem mielonym-wołowym 152

Dodaję mięso.  8.Całość smażę ok 5 minut, aż mięso będzie złotawe. 9. Do odobnej miseczki wlewam 500 ml wody, wkładam koncentrat pomidorowy, przyprawy oraz słoik z przecierem pomidorowym. 10. Całość mieszam ze sobą i wylewam na mięso.  11.Duszę ok 10 min aż sos stanie się gęstszy. 12. Między czasie przygotowuję makaron.  13. Makaron wyjmuję

Gotowanie Patki
Pomidorki koktajlowe do słoików (2 sposoby) 186

kwestia gustu, a o gustach... Te w occie zamierzam wykorzystać jako samodzielną przekąskę. Te z wody pewnie pójdą na sos do makaronu. ------------ Podobne: Sos pomidorowy Sos pomidorowo-paprykowy Przecier pomidorowy

Weekendy w domu i ogrodzie
Zakręcone spaghetti Siostry Ewy. Z szynki wieprzowej. 185

osób): 1/2 kg mięsa mielonego z szynki wieprzowej (wołowiny lub indyka) 1 opakowanie makaronu świderki 1 puszka rozdrobnionych pomidorów 1/2 najmniejszego op. koncentratu pomidorowego 1/2 słoika domowej produkcji przecieru pomidorowego 1 średnia cebula 1-2 ząbki czosnku sól, pieprz papryka słodka bazylia oregano zioła prowansalskie tymianek i rozmaryn Przygotowanie: Posiekane cebulę i czosnek przysmażamy na odrobinie oleju. Gdy zmiękną dodajemy

Kuchnia po mojemu