ząbki czosnku 👌1 łyżeczka ostrej czerwonej papryki 👌1 łyżeczka kolędry mielonej 👌1 łyżeczka kurkumy mielonej 👌1 łyżeczka musztardy mielonej 👌1 łyżeczka kuminu rzymskiego 👌1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 👌200 ml. przecieru pomidorowego 👌1 pomidor 👌200 ml. bulionu z kurczaka 👌200 gr. szpinaku świeżego 👌1 łyżka mąki z ciecierzycy 👌2 łyzki jogurtu greckiego 👌olej do smażenia my social media: 🎬 YouTube 📷 Instagram 👫 Fanpage
RITA food channelząbki czosnku 👌1 łyżeczka ostrej czerwonej papryki 👌1 łyżeczka kolędry mielonej 👌1 łyżeczka kurkumy mielonej 👌1 łyżeczka musztardy mielonej 👌1 łyżeczka kuminu rzymskiego 👌1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 👌200 ml. przecieru pomidorowego 👌1 pomidor 👌200 ml. bulionu z kurczaka 👌200 gr. szpinaku świeżego 👌1 łyżka mąki z ciecierzycy 👌2 łyzki jogurtu greckiego 👌olej do smażenia my social media: 🎬 YouTube 📷 Instagram 👫 Fanpage
RITA food channelpieprzu Odrobina oleju Nadzienie 4 łyżki sosu pomidorowego (przepis na błyskawiczny sos poniżej) Kulka mozzarelli ½ szklanki tartego parmezanu ½ pokrojonej w kostkę papryki Garść liści bazylii Sos pomidorowy 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka soku z cytryny lub octu winnego 1/2 łyżeczki miodu 1/2 łyżeczki suszonego czosnku 1/2 łyżeczki suszonej cebuli Szczypta soli Przygotowanie: Krok 1 Rozgrzej
Niedzielny kucharzpietruszka 👌 1 duża cebula 👌 feta 250 gr. 👌 2 dojrzałe pomidory 👌 1 słodka czerwona papryka 👌 1/2 łyżeczki soli 👌 1/2 łyżeczki pieprzu 👌 3 łyżeczki oregano 👌 2 łyżki koncntratu pomidorowego 👌 200 ml przecieru pomidorowego 👌 200 ml. białego wytrawnego wina 👌 1 paczka 500 gr. krótkiego makaronu 👌 500 gr. oczyszczonych krewetek dowolnej wielkości (mogą być świeże lub mrożone) WYKONANIE: 👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌 my social media: 🎬 YouTube
RITA food channelstopni ( możesz piec je dłużej, jeśli nie lubisz zbyt twardych liści). Gołąbki można podać z przysmażoną cebulką na maśle, bądź sosami: grzybowym bądź pomidorowym. SOS POMIDOROWY: 1 passata – przecier pomidorowy – 700 ml 1 średnia cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka masła Sól Pieprz Odrobina cukru Cebulkę i czosnek obrać i pokroić w drobną kostkę. Masło rozpuścić w niedużym garnku
Calzonella.comgraham typ 1850, np. TOTA 1/2 szkl mąki pełnoziarnistej orkiszowej, np. TOTA szczypta soli 2 łyżki oliwy z oliwek 1/2 szkl ciepłej wody Składniki na sos pomidorowy: 1/2 szkl przecieru pomidorowego bazylia oregano sól pieprz 1 łyżka oliwy Dodatki na pizzę: ser Mozarella (2 duże kulki lub opakowanie małych, przekrojonych na pół) pomidorki koktajlowe szynka parmeńska roszponka (może też być
Trufelkowoszpinaku mrożonego 100 g ricotty 4 łyżki tartego parmezanu lub innego twardego sera 1 jajko sól, pieprz szczypta gałki muszkatołowej szczypta czosnku w proszku Sos pomidorowy: 700 ml przecieru pomidorowego (passaty) 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka oliwy sól i pieprz ½ łyżeczki pieprzu cayenne 1 łyżeczka oregano szczypta cukru kilka listków świeżej bazylii Dodatkowo: 200 g sera mozzarella
Moja Mama GotujePrzepis pochodzi ze styczniowej KUCHNI i jest autorstwa Marty Dymek. Podaje go z moimi modyfikacjami. Sos barbecue 15 suszonych śliwek 100 ml whiskey 100 g koncentratu pomidorowego 80 g przecieru pomidorowego po 2 łyżki syropu klonowego i sosu sojowego 1 łyżka octu po łyżeczce musztardy, wędzonej papryki i słodkiej papryki szczypta chili spora szczypta soli i pieprzu Śliwki umieszczamy
Dzieje kuchennej Wiewiórypokombinować z przyprawami tak aby osiągnąć zadowalający was smak. Składniki: 3 średniej wielkości cukinie 4 duże cebule garść soli 2 szklanki cukru 1 szklanka octu 400 g koncentratu pomidorowego 500 g przecieru z pomidorów łyżeczka pieprzu cayenne łyżeczka słodkiej papryki łyżeczka pieprzu Przygotowanie: Cukinię obieramy ze skóry, wycinamy gniazda nasienne i trzemy na tarce. Jeśli mamy maszynę do tarcia warzyw(...)dzień wstawiamy garnek na kuchenkę i gotujemy do momentu aż warzywa będą miękkie. Następnie dodajemy cukier, ocet i wszystko mieszamy. Gotujemy przez około 20 minut. Dodajemy koncentrat, przecier pomidorowy oraz przyprawy. Wszystko mieszamy i gotujemy jeszcze przez chwilę. Następnie miksujemy wszystko blenderem na jednolitą masę . Ketchup umieszczamy w słoiczkach i pasteryzujemy w garnku przez około 20 minut. Smacznego
Taste Therapyoliwy (ja używam oliwy aromatyzowanej bazylią, suszonymi pomidorami i czosnkiem) 500 ml letniej wody 3 łyżeczki cukru 1,5 łyżeczki soli Składniki na sos: 500 g pomidorowej passaty (dobrego przecieru pomidorowego) 2-3 ząbki czosnku (opcjonalnie czosnek granulowany) 2 łyżeczki suszonego oregano (może być również bazylia lub zioła prowansalskie) sól, cukier do smaku 1 łyżka oleju lub oliwy Dodatki (ilość
Ratunku obiadtortillą lub tak jak my - z pszennym pieczywem podgrzanym wcześniej w piekarniku. Pychotka! :) Chilli: 500 g mięsa mielonego wołowego lub wołowo-wieprzowego 0,5 l passaty pomidorowej 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 szklanka czerwonego wytrawnego wina (opcjonalnie) 1 szklanka bulionu wołowego (opcjonalnie) 2 czerwone cebule (lub zwykłe jeśli nie macie akurat czerwonych) 1 duży ząbek czosnku 1 puszka kukurydzy konserwowej
Cooking MonsterSkładniki: - przecier pomidorowy 500 ml - olej ok 1,5 łyżki - 2 ząbki czosnku lub czosnek granulowany - 0,5-1 łyżeczki cukru -oregano ok 1 łyżeczki - sól ok 1 łyżeczki - pieprz Podałam proporcje składników tak jak sama robię ale tak naprawdę każdy doprawia sos jak najbardziej mu smakuje. Wszystkie składniki mieszam, bez gotowania. Wielokrotnie gotowałam sos na małym ogniu
Kuchnia VikiCzerwona 1 Marchewka 2 ząbki czosnku 1/2 szklanki kaszy kuskus Olej Przyprawy:sól, pieprz, papryka słodka, czosnek 4 łyżki koncentratu pomidorowego 1/2 szklanki przecieru pomidorowego 1 szklanka wody przegotowanej zimnej SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Na rozgrzany olej wrzucam mięso mielone. Smażę z dodatkiem przypraw:soli,pieprzu,czosnku oraz papryki czerwonej. Cebulę kroję
Gotowanie PatkiTutaj kapusta włoska. Sos pomidorowy; 250 ml. soku pomidorowego 2 łyżeczki przecieru pomidorowego przyprawa uniwersalna 2 łyżki mąki 2 łyżki śmietany sól, pieprz Do rondelka wlać sok, dodać odrobine wody i zagotować, mąkę rozrobić z odrobiną wody i wlać do sosu, doprawić do smaku a na końcu dodać śmietanę. Można dodać do sosu też podsmażoną cebule lub czosnek
Radość kipiąca uśmiechem.ilości mleka do 300 ml ponieważ ciemna mąka pochłania więcej płynów. Przepis jest na dwie cienkie ale duże pizzę . Ciasto na pizzę : http://wypiekirene.blogspot.com/2015/10/podstawowe-ciasto-na-pizze.html Sos pomidorowy - 500 ml przecieru pomidorowego takiego w kartoniku - 2 ząbki czosnku - szczypta bazylii ,pieprzu ,oregano i cukru Zagotować i ostudzić . Składniki na dwie pizzę - 100 g sera brie - pół białego sera mozzarella - 1 papryka
Wypieki Rene