przecier pomidorowy - 5508 przepisów (strona:174/368)

Brak tytułu 242

Taka pomidorowa na szybko. POMIDOROWA ZUPA - przepis 1,5 l wody 2 kostki rosołowe marchew - starta na tarce ( szybciej się ugotuje ) kawałek selera - te starty cebulka liście laurowe szklanka przecieru pomidorowego lub 2-3 łyżki koncentratu 1 łyżka śmietany Sól, pieprz do smaku. Makaron Wielicki - wstążka Wodę zagotować, dodać kostkę, warzywa i przyprawy. Gdy warzywa zmiękną wlać przecier, gotować(...)jednocześnie przyrasta prawie 400%. Nie zawiera konserwantów i barwników. Polecany do: - zup - sosów - zapiekanek warzywnych, mięsnych, serowych - potraw mięsnych. Opakowanie: 250 g Makaron bardzo smaczny, idealnie pasuje do zupy pomidorowej, Nie klei się, nie zniekształca, nie rozgotowuje. Smaczny i zdrowy makaron, bez konserwantów i sztucznych barwników. Jak domowy - polecam - spróbujcie i Wy. O Makaronach Wielickich czytajcie na stronie producenta

kolorowotorcikowo
GOŁĄBKI ze szpinakiem bez mięsa – wegańskie! 238

piecz kolejną godzinę – sprawdzaj kiedy liście będą miękkie. Gołąbki możesz również gotować, jednak zajmie to więcej czasu. Sos pomidorowy to u mnie kilka zblendowanych pomidorów, cebula oraz 2 łyżeczki przecieru pomidorowego. Jeśli gołąbki chcesz zamrozić, po godzinie wyciągnij je z piekarnika i włóż do zamrażarki, kiedy ostygną. Via Gusto życzy smacznego Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji

Via Gusto
Pizza na cieście z tortilli 571

gustu. SKŁADNIKI: (na 1 pizzę wielkości tortilli) 2 placki tortilli 50 g sera żółtego startego 3 łyżki passaty pomidorowej z ziołami i czosnkiem (można zastąpić np. keczupem lub innym przecierem pomidorowym) Wierzch: * (celowo nie podaję ilości, bo każdy lubi inaczej) kawałeczki kurczaka w przyprawie gyros (zostały mi po przygotowaniu Zapiekanki gyros )  pieczarki (pokrojone w plastry) pomidorki koktajlowe (pokrojone

Kto ugości moich gości?
Zupa pomidorowa z karmelizowanym fenkułem i soczewica czyli Zupowy Wtorek odc.99 145

Okazało się być bardzo smacznym a całości dopełnił jeszcze pieczony czosnek. Zupa pomidorowa z karmelizowanym fenkułem i soczewica 1 fenkuł (koper włoski) 4 ząbki czosnku 3/4 szkl. przecieru pomidorowego litr bulionu warzywnego sok z połowy cytryny kwaśna smietana pół szklanki ugotowanej czarnej soczewicy oliwa bazylia do dekoracji sól i pieprz Nieobrane ząbki czosnku skrapiamy oliwą i zawijamy w folie(...)Pieczemy ok 20 minut w 180 st.C. Powinny zacząć intensywnie pachnieć i stać się miękkie. Fenkuła myjemy, drobno kroimy i rumienimy w garnku na łyżce oliwy. Dodajemy przecier, upieczone i obrane ząbki czosnku. Gotujemy 5 minut a następnie zalewamy bulionem, ew. dolewamy szklankę wody. Gotujemy 20 minut a następnie miksujemy i doprawiamy sola, pieprzem oraz sokiem z cytryny

Dzieje kuchennej Wiewióry
AROMATYCZNA ZUPA POMIDOROWA Z MOZZARELLĄ I BAZYLIĄ 144

zmiany i eksperymenty w kuchni, ponieważ nie lubię monotonii, ale tradycja też gości na moim stole. Zupę pomidorową przygotowałam na pysznych pomidorkach bez skórki z puszki marki Łowicz oraz przecieru pomidorowego.  Głównym podkładem do zupy jest domowy bulion bez konserwantów i chemii przygotowany z warzyw i mięska z kurczaka. Dla wzbogacenia smaku, aby była bardziej we Włoskich klimatach dodałam

Kuchnia Paulettes
Kotleciki mielone przygotowane na parze w sosie pomidorowym 174

Kotleciki: 500g mięsa mielonego z indyka 1 sucha bułka 1 jajko Nieco bułki tartej Sól, pieprz Sos pomidorowy: Puszka pomidorów w kawałkach 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki przecieru pomidorowego łyżeczka brązowego cukru pół łyżeczki suszonej bazylii 100ml śmietany 12% Przygotowanie zaczynamy od kotlecików. Bułkę namaczamy przez 10 minut w wodzie a następnie ją z tej wody odciskamy. Staramy

Kolizje Smaków
Spaghetti z winem i selerem naciowym 116

Spaghetti z dodatkiem warzyw bije je na głowę:). Tym razem dodałam dużo selera naciowego a spaghetti podlałam czerwonym winem. Wyszło pysznie! 500g mięsa mielonego 1 puszka krojonych pomidorów 400ml przecieru pomidorowego 4 łodygi selera naciowego 3 duże marchewki 2 średnie cebule 3 ząbki czosnku 3-4 łyżeczki suszonego oregano 2 czubate łyżki koncentratu pomidorowego 1 szklanka wytrawnego, czerwonego wina(...)Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i oregano. Mieszamy.  3. Do całości dodajemy mięso mielone, które mieszamy z warzywami i koncentratem pomidorowym. Przyprawiamy solą i pieprzem. Krótko smażymy, po czym wlewamy wino, które odparowujemy. 4. Dodajemy pomidory i przecier, gotujemy kilka minut.  5. Wyłączamy gaz i zostawiamy na około 5 minut. Po tym czasie dolewamy mleko i mieszamy

Szefowa kuchni
Fasolka po bretońsku 90

łopatka, szynka ok. 40-50 dkg * liść laurowy, ziele angielskie * 2-3 łyżki smalcu bądź stopionej słoninki * 1 łyżka mąki * przyprawy: sól, pieprz, papryka ostra i łagodna, majeranek * przecier pomidorowy 500 ml * mały słoik koncentratu pomidorowego Przepłukuję fasolę i zalewam wodą na kilka godzin. Przy weekendzie zalewam na noc a na tygodniu jak idę do pracy – z samego(...)popsuje. Warzywa tak długo nie wytrzymają w słoiku. Jak już się wszystko  gotuje i fasola jest na wpół miękka, dolewam swojskiego przecieru z pomidorów. Na taką ilość  to ok. 500 ml plus dodaję koncentrat pomidorowy ze sklepu. Mamy już w garnku prawie wszystko. Przyszedł czas na zasmażkę. Topię słoninkę na tej samej patelni, co smażyłam boczek i kiełbaskę

Pieprzyć z Fantazją
Idealna zupa pomidorowa. Przepis krok po kroku. 148

zostawieniu komentarza co sądzicie o tej zupie pod wpisem.   SMACZNEGO!!!   Składniki:   2 l wywaru drobiowego ( Przepis na idealny rosół- link ) 660 g przecieru pomidorowego 70 ml śmietanki 18% 1 żółtko sól, pieprz ew. cukier do smaku lub 1 ugotowana duża marchewka   Przecedzony wywar podgrzej w garnku(...)gotuj. Wlej przecier, najlepiej domowy lub sprawdzony kupny, na małym ogniu zagotuj.   . W miseczce wymieszaj śmietanę z żółtkiem, dolej kilka łyżek gorącej zupy aby śmietana się „zahartowała” i nie zwarzyła się w garnku.   Następnie cały czas mieszając zupę ,wlej powoli mieszaninę śmietany z żółtkiem.Podgrzej do delikatnego mrugania, dopraw solą

kuron.com.pl
MINI PIZZE Z SZYNKĄ I MOZZARELLĄ 118

ciasto. Miskę nakryć czystą ściereczką i odstawić na około godzinę do wyrośnięcia. Dodatki do pizzy: Sos pomidorowy do pizzy: 200 g pomidorów z puszki bez skórki, krojonych 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżka cukru brązowego 1 mały ząbek czosnku sól i pieprz do smaku Wszystkie składniki zmiksować, następnie dodać po 1/2 łyżeczki suszonych ziół: bazylii i oregano - wymieszać. 10 plastrów

Moja Książka Kucharska
Wegańskie leczo z białych warzyw 157

miękkości Doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką i cukrem W niewielkiej ilości wody rozmieszać koncentrat pomidorowy i dodać do całości- wymieszać i pogotować chwilę razem. Jeśli dysponujemy własnym przecierem pomidorowym warto dodać go  zamiast firmowego koncentratu pomidorowego

Proste Potrawy
Zupa dyniowo-pomidorowa z pieczoną papryką 182

Zupę można podawać z podprażonymi pestkami dyni lub słonecznika, lanymi kluseczkami (tak jak tutaj zupa pomidorowa ) lub fetą. Zamiast świeżych pomidorów można również użyć około 700 ml gotowego przecieru pomidorowego w butelce. Smacznego! Autor: Córka

Moja Mama Gotuje
Enchiladas 208

żółtego 1 ząbek czosnku Sól pieprz 5 tortilli Sos pomidorowy: 1 łyżka oleju 1 cebula    2 ząbki czosnku    1 op. krojonych pomidorów lub 400 ml przecieru pomidorowego 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka oregano   1/2 łyżeczki pieprzu kajeńskiego   1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 szkl śmietany sól, pieprz Przygotowanie: Podgrzać olej na patelni. Włożyć posiekaną cebulę(...)smażyć, często mieszając, przez 8-10 min, aż mięso równomiernie się przyrumieni. Zdjąć patelnię z ognia. Sos: Rozgrzać olej. Dodać posiekane: cebulę i czosnek. Zeszklić. Dodać pomidory lub przecier, cukier, oregano, pieprz kajeński, słodką paprykę doprawić solą i pieprzem. Zwiększyć ogień i gotować aż całość zgęstnieje (odparuje nadmiar wody z pomidorów). Po czym dodać śmietanę i gotować na małym ogniu

Fabryka pomysłów

Proponowane wyszukiwania