przecier pomidorowy - 5508 przepisów (strona:181/368)

MŁODA KAPUSTKA W SOSIE POMIDOROWO - ŚMIETANOWYM 99

młodą kapustę w sosie!.Zapraszam. 1 młodą kapusta 1 pęk koperku 150 ml.bulionu sól i pieprz ocet dla smaku winny szczypta cukru jak potrzeba śmietana kubek mały 1 mały przecier pomidorowy 1 łyżka mąki pszennej **************************************  1 . Kapustę drobno poszatkować , koper opłukač i drobno pokroić. 2. Kapustę zalać gorącym bulionem i dusić do miękkošci , dodać przecier pomidorowy.Posoli

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Hamburger z cheddarem i boczkiem czyli Niedzielne Mielenie odc.32 166

pochodzi z książki Donny Hay. Hamburger z cheddarem i boczkiem 500 g mielonego mięsa (polecam wołowinę) przeciśnięty ząbek czosnku sól, pieprz po łyżce sosu Worcestershire i przecieru pomidorowego 10 plasterków boczku 5 plasterków cheddara 5 bułek pomidor, korniszon, ogórek, cebula, ketchup jako dodatki Mięso mielone łączymy z czosnkiem, sola, pieprzem, sosem i przecierem. Formujemy 5 kotletów. Każdy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Lasagne light z paseczkami cukinii zamiast makaronu 161

Składniki na sos pomidorowy: - 1 czerwona cebula - 2 ząbki czosnku - 100 gram pieczarek - 500 gram mięsa mielonego z indyka - 150 mililitrów białego wina - 50 mililitrów wody - 500 mililitrów przecieru pomidorowego (passaty) Przygotowanie sosu pomidorowego: Cebulę siekamy w kosteczkę, czosnek rozgniatamy - smażymy to na rozgrzanej oliwie do zezłocenia (zapach będzie cudowny!). Następnie wrzucamy pokrojone w plasterki pieczarki. Je także podsmażamy

Życie zamknięte w smaku
Talarki z cukinii z soczewicą 141

Czas przygotowania: 35 min Liczba porcji: 2 Przygotowanie: Soczewicę wkładamy do garnka. Dolewamy 1,5 szklanki wody. Dodajemy pokrojoną marchewkę oraz paprykę. Gotujemy. Kiedy soczewica wchłonie wodę dolewamy przecier pomidorowy. Dodajemy posiekaną papryczkę chili, ziarna słonecznika i pestki dyni. Przyprawiamy. Gotujemy mieszając co jakiś czas, żeby danie się nie przypaliło. Kończymy, kiedy soczewica wchłonie przecier. W trakcie gotowania soczewicy przygotowujemy

Weganka gotuje
Pizza na cienkim drożdżowym cieście a'la J 200

Sosy do pizzy: POMIDOROWY I ( na upieczoną pizzę) 1 puszka całych lub krojonych pomidorów 1/2 drobno posiekanej cebuli 1/2 opakowania ziół prowansalskich sól  pieprz 2-3 łyżki stołowe przecieru pomidorowego Pomidory zblendeorować. Odłożyć kilka łyżek na kolejny sos .  Dodać cebulę i przyprawy. Wymieszać. POMIDOROWY II ( na spód ale może być i na gotową pizzę ) odłożone wcześniej

Jemy Pijemy
WEGE POMIDOROWA 146

Polecam :) SKŁADNIKI DLA 4 OSÓB: ➤2 Marchewki  ➤2 Łodygi Selera naciowego ➤1 Pietruszka ➤3 łyżki drobno siekanej natki pietruszki ➤250 g makaronu muszelki ugotowanego  ➤500 ml przecieru pomidorowego ➤ 3 łyżki koncentratu pomidorowego ➤sól i pieprz do smaku  ➤1 kostka warzywna ➤3 liście laurowe ➤1 łyżka lubczyku ➤5 ziaren ziela angielskiego  PRZYGOTOWANIE: 1. Do garnka o grubym(...)pieprz oraz kostkę.  2. Kiedy woda się zagotuje , gotuję jeszcze ok 10 minut.  3. Za pomocą łyżki cedzakowej wyciągam warzywa , liść i zielę.  4. Wlewam przecier i dodaję koncentrat.  5. Doprawiam solą i pieprzem oraz lubczykiem.  6. Dodaję marchewkę ugotowaną i pokrojoną w plastry lub kostkę.  7. Dodaję do miski makaron , wlewam zupę oraz

Gotowanie Patki
Razowe świderki w sosie mocno pomidorowym 358

mojego przepisu usunąć np. cukinię, lub dodać oprócz niej bakłażana. Możemy zrobić wersję bezmięsną lub wymyśleć coś zupełnie nowego - na tym polega fenomen kuchni włoskiej :)- 1 litr domowego przecieru pomidorowego- 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego- kilka suszonych pomidorów- 2 cebule pokrojone w drobną kosteczkę- cukinia pokrojona w cieniutkie plasterki- pierś z kurczaka pokrojona w kostkę- sól, cukier, pieprz, ostra papryczka

Z butelką mleczka w tle
Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym 160

dania głównego, jak i być propozycją na danie główne np. z kaszą gryczaną - i tak zrobiłam ja. Z przepisu wychodzi 4-5 porcji. Składniki: - 500g fasolki szparagowej - 500g przecieru pomidorowego - 180ml wody - 100g kaszy gryczanej (woreczek) - 2 cebule - 2 pomidory - 2 ząbki czosnku - 1 łyżka oleju kokosowego - 4-5 gałązek oregano (lub łyżeczka suszonego) - 4-5 gałązek tymianku (lub łyżeczka(...)rondlu szklimy na łyżce oleju cebulę pokrojoną w kostkę wraz z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Pomidory sparzamy i pozbawiamy skórki, kroimy w kostkę. Cebulę wraz z czosnkiem zalewamy przecierem i wodą, dodajemy pomidory, chili, zioła i fasolkę. Dusimy pod przykryciem ok. 20 minut, aż fasolka będzie al dente, od czasu do czasu mieszając. Gdy sprawdzimy już twardość fasolki, zdejmujemy pokrywę

Be Fit Be Strong
Naleśniki ostro nadziane z kurczakiem 180

Nadzienie: 250g fileta z kurczaka, 3 łyżki oleju 2 płaskie łyżeczki pikantnej przyprawy do kurczaka 1 średnia cebula, 1 łyżeczka ziół prowansalskich 250 ml przecieru pomidorowego z kartonu lub 1 puszka krojonych pomidorów Dodatkowo: 1 czubata łyżeczka mąki ¼ szklanki zimnej wody; Do posypania naleśników: ok. 150g sera gouda, 1 łyżeczka ziół prowansalskich Jajka wbijamy do wysokiego naczynia, wlewamy mleko(...)następnie dusimy w rondelku przez około 3 minuty, po czym dodajemy do niej przecier, zioła prowansalskie i zagotowujemy. Następnie dodajemy wymieszaną wodę z mąka (bez grudek), jeszcze raz zagotowujemy i zdejmujemy z ognia, po czym wsypujemy upieczonego kurczaka. Całość mieszamy. Każdy naleśnik nadziewamy sosem pomidorowym z kawałkami kurczaka, po czym składamy, układamy na blaszce wyłożonej pergaminem, posypujemy tartym serem

Smakowy Raj
Wiosenne, pomidorowe risotto z bobem 76

mrożonego bobu 2 pomidory 1 cebula 1 kawałek selera naciowego 3 łyżki oliwy 400 g ryżu do risotto 200 ml białego wina 1.5 litra bulionu warzywnego ½ szklanki przecieru pomidorowego z kartonu albo passaty pomidorowej 50 g parmezanu pół pęczka natki pietruszki 2 łyżki masła sól, pieprz Zagotować wodę i wrzucić bób – gotować 5 minut i przelać dokładnie zimną wodą(...)mieszając co jakiś czas. Podlewać rosołkiem jak ryż wchłonie cały płyn. Posolić i popieprzyć. W czasie gotowania ryżu obrać ze skórki bób. Dodać do ryżu bób i pomidory i przecier po 15 minutach gotowania. 0 false 18 pt 18 pt 0 0 false false false /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle

Smaczny zeszyt
Śledzie z rodzynkami 134

sprawdzą się na wszelkiego rodzaju imprezach. Składniki: ok 700 g śledzi a la matias 2 duże cebule pół szklanki oleju pół szklanki octu winnego 100 g rodzynek 180 g przecieru pomidorowego po kilka liści laurowych, ziaren pieprzu i ziela angielskiego Przygotowanie Śledzie zalewamy wodą i moczymy około trzech godzin, w połowie moczenia wymieniamy wodę. Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy

e-PrzepisyKulinarne
Indyjskie kofty i Przypomnienie :) 187

łyżeczki nasion kminu rzymskiego 1 łyżeczka kurkumy garść orzechów nerkowca 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 3 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki płatków chili  1/2 łyżeczki cynamonu 600 ml przecieru pomidorowego 1/3 szklanki wody 1/2 szklanki śmietanki 30% 2 łyżki posiekanej natki pietruszki szczypta soli olej kuleczki ziemniaczano-serowe (KOFTY) ok. 20 sztuk: 2 szkl. zimnego puree ziemniaczanego 200 g sera typu(...)Smażymy kilka chwil. Dorzucamy nasiona kminu, kurkumę oraz orzechy nerkowca.  Smażymy aż cebula się zeszkli. Do patelni dorzucamy posiekany czosnek, imbir, płatki chili, sól oraz cynamon. Całość zlewamy przecierem oraz wodą. Sos miksujemy blenderem i gotujemy kilka minut.  Na koniec zabielamy śmietanką i posypujemy posiekaną natkę pietruszki. Mieszamy i odstawiamy. Robimy kofty. Do miski wkładamy puree ziemniaczane

Dzieje kuchennej Wiewióry
Makaron z sosem pomidorowym i kurczakiem 191

Makaron z sosem pomidorowym i kurczakiem to jedno z tych dań, które robi się ekspresowo, dużo szybciej niż spaghetti bolognese czy nawet spaghetti carbonar a. Wystarczy podsmażyć kurczaka, zalać przecierem pomidorowym lub pomidorami z puszki oraz dodać ulubione dodatki – u mnie to oliwki oraz kapary. Zapraszam Was serdecznie na ten prosty i smaczny przepis. Makaron z sosem pomidorowym

Kuchnia Bazylii
Szynka duszona z pieczarkami. 166

czosnku 750 ml. gorącej wody 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka wegety na czubku łyżeczki pieprzu 4 łyżki przecieru pomidorowego, domowego lub z kartonu trochę mąki trochę oleju Wykonanie: Szynkę pokroić na plastry. Obtoczyć w mące i obsmażyć na patelni. Przyprawy  wrzucić  do rondelka, dodać przecier

Agusiowe smakołyki
#31 Indyjska pomidorowa - dahl z soczewicy 146

kurkumy 1 łyżeczka kminu rzymskiego 1 łyżeczka mielonej kolendry 1 łyżka drobno posiekanego lub przeciśniętego przez praskę świeżego imbiru 0,5 łyżeczki chilli 1 puszka pomidorów Łowicz 1 kartonik przecieru pomidorowego Łowicz 1 litr wywaru z warzyw 1 szklanka czerwonej soczewicy Pół puszki (200 ml) mleka kokosowego (wymieszanego!) Sos sojowy do smaku Przygotowanie: Cebulę i czosnek posiekać jak najdrobniej, przesmażyć

Kuchnia w szuwarach

Proponowane wyszukiwania