przecier pomidorowy - 5508 przepisów (strona:190/368)

Pulpety w sosie pomidorowym z pieczarkami 123

Witam Was;) 🍂🍂🍂🍂🍂🍂🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞  Dziś zapraszam Was na pyszny i szybki obiad dla każdego: Pulpety z indyka w sosie pomidorowym ,podane z ulubioną kaszą i surówką ;)  🥣🥣🥣🥣🥣🥣🥣🥣🥣🥣🥣🥣🥣 Wszystie przyprawy znajdziecie na stronie Skworcu SKWORCU Zapraszam  Będzie mi ogromnie miło jeśli polubisz moją stronę na FB gotowanie patki 🤗🤗 Gotowanie Patki Składniki na ok 20 pulpitów wielkości orzecha włoskiego:  Pulpety(...)Skworcu  Sól i pieprz do smaku  1 łyżka cebuli suszonej Skworcu  4 łyżki płatków owsianych Skworcu  1 duża marchewka Sos: 5 pieczarek  500 ml przecieru pomidorowego  3 łyżki warzyw suszonych Skworcu  Sól i pieprz do smaku  2 łyżki natki pietruszki drobno posiekanej  Dodatkowo: 1 łyżka oleju rzepakowego do smażenia

Gotowanie Patki
Śledzie w sosie salsa. 190

ryby to i śledzie. Dziś przygotowałam dla Was kolejną propozycję na pyszne śledzie, a mianowicie w sosie salsa, czyli z duszoną cebulką, marchewką, selerem i papryką w sosie pomidorowym. Śledzie smakują obłędnie, słodko-kwaśne warzywa w sosie idealnie łączą się ze słonym śledziem tworząc niezwykle smaczne połączenie.      Natomiast jeśli macie ochotę na śledzie po polsku, czyli(...)Śledzie w sosie salsa : 8 płatów śledzi matjasów (około 500 g) 2 łyżki oleju 1 duża cebula 1 marchewka kawałek selera wielkości marchewki 1/4 papryki czerwonej 200 ml przecieru pomidorowego (lub 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego rozrobionego w 150 ml wody) około 200 ml wody 1 ziele angielskie 1 listek laurowy sól pieprz 1 płaska łyżeczka cukru      Śledzie

Rozpustne gotowanie
Przepis cukinia z mięsem i ryżem 62

cukinię z mięsem i ryżem jest prosty, a wykonanie szybkie. Bez piekarnika, bez jakiś urządzeń. Aby przygotować fajne i smaczne danie z cukinią wystarczy nóż, patelnia, mięso mielone, ryż, przecier pomidorowy i przyprawy. Jak zrobić cukinię z mięsem ? Cukinia smażona na patelni z sosem pomidorowym to przepis na cukinię z ryżem i mięsem. Pomysł na smaczny obiad. Cukinia co jeszcze

Dieta moja pasja
Barszcz ukraiński 67

namaczamy na noc w wodzie. Na drugi dzień gotujemy ją do miękkości. Do garnka z bulionem wlewamy zakwas z buraków, dodajemy ugotowaną fasolę, utarte na grubych oczkach obrane buraki, przecier pomidorowy i obrane ząbki czosnku. Na patelni smażymy pokrojoną w kostkę cebulę i poszatkowaną kapustę, po chwili dolewamy odrobinę wody, żeby kapusta zmiękła, dorzucamy do zupy. Doprawiamy octem, solą, pieprzem

Kardamonovy
Młoda Kapusta na Pomidorowo 70

tarce a cebulkę kroimy w kosteczkę. Rozdrobnione składniki przesypujemy do garnka, dodajemy kostkę rosołową, masło, vegetę i zalewamy wodą. Dusimy pod przykryciem do miękkości. Następnie dodajemy przecier pomidorowy, śmietanę oraz mąkę rozpuszczoną w wodzie. Wszystko dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze przez chwilę. Na samym końcu doprawiamy do smaku pieprzem i solą. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Młoda Kapusta

Przepiski.pl
ŚLEDZIE PO WĘGIERWSKU + FILMIK 120

cebuli  1 czerwona papryka 3-4 kawałki papryki konserwowej 300 g poszatkowanych pieczarek 200 ml oleju  3-4 łyżki cukru 3-4 łyżki octu 3 duże łyżki przecieru pomidorowego  sól pierz do smaku 3 papryczki chilli  PRZYGOTOWANIE : Śledzie należy dobrze wymoczyć, odsączyć i pokroić w większe kawałki.  Na patelnię wlewamy olej, dajemy pokrojoną w talarki

Kulinarne Fantazje Marioli
ZUPA Z CIECIORKI 112

cieciorki z dodatkiem warzyw, to propozycja na smaczny i ekspresowy obiad.   SKŁADNIKI 2 średnie marchewki, 3 średnie ziemniaki, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 1 puszka cieciorki, ½ szkl. przecieru pomidorowego, ½ czerwonej papryki, 1 płaska łyżeczka papryki słodkiej, sól morska, pieprz, 2 łyżki oliwy, 1 l bulionu WYKONANIE Marchew, cebulę i ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Podsmażamy na oliwie, zalewamy bulionem

słodki bratek
Fasolka po bretońsku. 350

Składniki: 800 g fasoli białej z puszki 5 łyżeczek przecieru pomidorowego sól, pieprz, majeranek 1 cebula 200 g kiełbasy podwawelskiej Fasolę przekładamy wraz z zalewą do garnka dolewamy wody około 1 cm ponad poziom fasoli, doprawiamy przyprawami i gotujemy. Cebulę oraz kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na odrobinie oleju. Następnie przekładamy do naszej fasoli, dodajemy przecier i dokładnie mieszamy

Moje-pitraszenie
Pomidorowa z serem feta i pieczoną cukinią 115

pietruszki - pycha! 1,5 litra wody 1 porcja rosołowa 2 listki laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 3 marchewki 1 korzeń pietruszki Kawałek selera Kilka gałązek natki pietruszki 190 g przecieru pomidorowego 2 łyżki śmietany 18% 1 łyżka mąki pszennej ½ cukinii 100 g sera feta Sól Pieprz Liść lubczyku Ostra czerwona papryka 100 g ryżu Do garnka wlewamy wodę, wkładamy porcję

VioletoweKucharzenie
Zapiekanka ziemniaczana wytrawna 152

Prosty przepis na zapiekankę ziemniaczaną, która zachwyci każdego! Składniki: 1 kg ziemniaków 3 białe cebule 3 łyżki przecieru pomidorowego ½ szklanki białego wytrawnego wina sól i pieprz do smaku 3 łyżki bułki tartej 6 łyżek oliwy Wykonanie: Ziemniaki obrać, pokroić w talarki i podsmażyć na oliwie. Przełożyć na talerz i na tej samej oliwie podsmażyć posiekaną cebulę. Następnie do cebuli wlać

Tradycyjna Kuchnia
Młoda Kapusta 207

Wrzucamy do garnka, w którym gotuje się woda - ok. 2 szklanki + 1 łyżeczka soli. Reżyserka i producentka zaleca gotowanie całości 10-15 minut. Akt II: Dodajemy 3 łyżki gęstego przecieru pomidorowego. Akt III: Oddzielnie podsmażamy pokrojoną w półksiężyce marchewkę na masełku. Podlewamy troszkę wodą i gotujemy do miękkości -ok. 15 min. Uwaga: Jeśli macie młodą marchewkę, to można

Kuchnia smaków
Śledzie na słodko z rodzynkami i żurawiną 258

dzień wcześniej moczymy w wodzie (co najmniej dwukrotnie) ,kroimy na kawałki ok. 5 cm. Grzyby moczymy i gotujemy. Kroimy w paski. Cebule kroimy w piórka ,szklimy na oleju ,dodajemy przecier pomidorowy ,grzyby ,rodzynki ,żurawinę i miód. Podgrzewamy (cały czas mieszając) i studzimy. Dodajemy śledzie ,dokładnie ze sobą łączymy ,przekładamy do pojemników i wstawiamy do lodówki na 48 godzin

R'n'G Kitchen
Spaghetti bolognese 132

Dziś mam dla Was spaghetti bolognese , bo dawno nie robiłam i naszła Nas z narzeczonym ochota na taki włoski smak ;) składniki 500g mięsa mielonego z łopatki 2 przeciery pomidorowe 6 cebuli 5 ząbków czosnku makaron przyprawy: bazylia, oregano, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz, cukier, sól. odrobina parmezanu Makaron gotujemy al dente.Mięso podsmażamy w garnku bez dodatku tłuszczu

Cukier&Puder
Kasza zapiekana z mięsem mielonym i pieczarkami (kat. mięso) 184

piekarniku.  Składniki na obiad dla 3-4 osób: 2 woreczki kaszy gryczanej 1 papryka zielona 500 g mięsa mielonego (u mnie z indyka) 150 g pieczarek 3 łyżki przecieru pomidorowego (użyłam Pudliszki) kilka gałązek świeżego tymianku 1 duża cebula sól, pieprz do smaku 100 g tartego sera żółtego olej do podsmażenia mięsa Przygotowanie: Kaszę ugotować w osolonej wodzie. Cebulę

Ze smakiem i z pasją
Prawdziwkowy śledzik 171

akurat śledzika robię na tegoroczną Wigilię , to wykorzystuję ,, archiwum" :) Taki Wigilijny śledzik Czas : 30 minut Składniki : 4 płaty śledzia z oleju 2 cebule 8 kapeluszy suszonych prawdziwków 1 łyżeczka przecieru pomidorowego 1/4 szklanki oleju aromatyzowanego grzybami ( borowikami ) pieprz kolorowy grubo mielony Ugotować w małej ilości wody prawdziwki . Odcedzić i pokroić w paseczki ( wywar użyć do innych wigilijnych dań ) .Cebulę pokroić

Buniabaje w kuchni

Proponowane wyszukiwania