przecier pomidorowy - 5508 przepisów (strona:186/368)

Ziemniaczano- kaszane pierogi z farszem mięsnym 164

sera żółtego 60 dag mięsa wieprzowego 40 dag mięsa drobiowego bulion  4 łyżki bułki tartej Wykonanie: Ser żółty i fetę pokroić w drobną kostkę, wymieszać z 2 łyżkami przecieru pomidorowego. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę, podsmażyć (uważać, żeby czosnek się nie przypalił bo będzie gorzki). Następnie dodać startą marchew, pietruszkę i wszystko razem podsmażyć. Doprawić kuminem

Krakowskie smaki Ani
Sos pomidorowy do makaronu 205

krótkiej przerwie urlopowej, z nowymi pomysłami :-) Przetwarzanie pomidorów na zimę to niestety znak, że powoli zbliża się do na jesień...  Do tej pory robiłam na zimę zwykły przecier pomidorowy, ale na blogu  Moja Toskania wypatrzyłam przepis według, którego robi sos włoska babcia Maria . Postanowiłam go przetestować, bo razem z moimi dziewczynami lubimy makaron z  sosem pomidorowym

Kulinarne przygody Gatity
Zapiekane muszle z pieczarkami 397

piecza rek (mogą być też inne grzyby) makaron muszle (w moim naczyniu żaroodpornym zmieściło się 15 szt) 150 g sera feta 1/2 pęczka natki pietruszki 300 ml przecieru pomidorowego (nie koncentrat) 1 mała cebula 1 łyżka masła 1 łyżka oleju 1 ząbek czosnku gałka muszkatołowa sól pieprz szczypta cukru Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, przelewamy zimną wodą(...)maśle, do czasu aż odparuje woda. przestudzamy i mieszamy z fetą i posiekaną pietruszką. Przyprawiamy solą, pieprzem i gałką. Następnie posiekaną cebule i czosnek podsmażamy na oleju, wlewamy przecier, przyprawiamy do smaku i przelewamy do naczynia żaroodpornego. Muszle napełniamy farszem i układamy w naczyniu. Zapiekamy 20 min w 180 stopniach! Smacznego :) Jeżeli spodobał Ci się ten post to zapraszam

Kolejny blog o gotowaniu
Dorsz zapiekany w pomidorach 78

zapiekany w pomidorach Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 500 g filetów z dorsza 1 cebula 3 ząbki czosnku oliwa do smażenia 1/3 szklanki białego wytrawnego wina  300 m przecieru pomidorowego 1/2 szklanki czarnych oliwek sól pieprz sok z cytryny do skropienia Wykonanie: Filety płuczemy pod zimną wodą, osuszamy, oprószamy solą i pieprzem. Cebulę i czosnek kroimy w kostkę

Kulinarne przygody Gatity
Diabelskie Jajka 405

zrobione w pysznym sosie. Składniki: ·        6 jaj ·        3 ogórki konserwowe ·        Łyżka przecieru pomidorowego ·        3 łyżki keczupu ·        Szczypta ostrej papryki ·        Łyżeczka mąki pszennej(...)Sól Sposób przygotowania: 1.   W małym rondelku zagotować szklankę wody, po czym zdjąć go z ognia i wlać zaprawę zrobioną z mąki oraz przecieru, zagotować, doprawić solą, pieprzem, papryką. 2.   Ogórki drobniutko pokroić w kostkę, włożyć do sosu, jeszcze raz zagotować, wlać keczup. 3.   Ugotowane na twardo jajka obrać, przeciąć wzdłuż na połówki, ułożyć na półmisku żółtkiem

Kulinarna Chwila
Naleśniki po meksykańsku zapiekane 435

większej patelni na oliwie zeszklić cebulę, dodać przepuszczony przez praskę czosnek, następnie mielone mięso i przyprawy.  2. Jak mięso będzie już usmażone wlać bulion i dodać przecier pomidorowy. Wymieszać i gotować pod przykryciem około 10 minut.  3. Dodać odsączoną kukurydzę i fasolkę z puszki, oraz posiekaną natkę pietruszki. wymieszać i gotować jeszcze około 5 minut już bez przykrycia

kruche babeczki
Szpinakowe naleśniki bolognese 168

około 10 minut. Usmażyć naleśniki, dodając minimalną ilość tłuszczu Farsz: 500 g mielonego mięsa wieprzowego 200 g pieczarek 3 ząbki czosnku 50 g zółtego sera 3 świeże pomidory przecier pomidorowy lub passata (200ml) Mięso mielone usmażyć z przeciśniętym czosnkiem (około 15 minut). Pieczarki obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Usmażyć je na drugiej patelni. Do mięsa dodać pieczarki, pokrojone pomidory

Moja Galeria Smaku
Pikantna fasolka z pomidorkami i fetą 158

Szybkie, aromatyczne i rozgrzewające danie. Czerwona fasolka w pikantnym sosie z kolorowymi pomidorkami i słonym serem świetnie razem współgrają, polecam :) puszka czerwonej fasolki (400 g) szklanka przecieru pomidorowego łyżeczka pikantnej wędzonej papryki szczypta cayenne szczypta soli i pieprzu 1/4 łyżeczki cukru trzcinowego 1/4 łyżeczki suszonej cebuli kilka kropel sosu cholula lub tabasco   garść pomidorków różnego rodzaju 60 g sera

Mienta blog
Gulasz wieprzowy z białym winem i czerwowną fasolką (z szynki) 141

szynki wieprzowej (może być dowolne mięso) 1 cebula 3-4 ząbki czosnku 1 puszka czerwonej fasoli 300-500 ml wody 100 ml białego wina (użyłam wytrawnego) 3 łyżki przecieru pomidorowego 2 listki laurowe papryka słodka   bazylia, majeranek (wg smaku) czosnek granulowany sól, pieprz Dodatkowo: mąka pszenna olej     Szynkę umyć, osuszyć i pokroić w kostkę, a następnie obtoczyć(...)wody. Gulasz dusić pod przykryciem do miękkości. (Należy go co jakiś czas przemieszać, aby się nie przypalił i w razie potrzeby podlewać wodą.) Na końcu dodać odcedzoną fasolkę, przecier, zagotować i doprawić do smaku

Di gotuje
Chili Sin Carne 225

smakowitych przepisów, o nie! raczej wątków osobistych, jakiś wstępów do każdej z części książki, sama nie wiem...  Kilka receptur już przetestowałam i są świetne. Zachwyciła mnie zupa pomidorowa z mlekiem kokosowym czy prezentowane przez mnie dzisiaj chili. Niestety spora część przepisów była już na blogu Marty, który śledzę, co tylko utwierdziło mnie w przekonaniu, że książki raczej nie kupię(...)polecam! Chili Sin Carne 2 puszki lub 1 szkl. suchej czerwonej fasoli (gotujemy ją wg przepisu do miękkości) 3 kolorowe papryki 2 cebule 2 łodygi selera naciowego pół szkl. przecieru pomidorowego po 1,5 łyżeczki mielonego kuminu i ostrej papryki po 1 łyżeczce słodkiej i wędzonej papryki pół łyżeczki cynamonu 1 łyżka octu balsamicznego pół łyżeczki cukru trzcinowego olej sól

Dzieje kuchennej Wiewióry
LAZANIA Z CUKINIĄ I BAKŁAŻANEM ORAZ MIĘSNO- POMIDOROWYM SOSEM + FILMIK 87

bakłażan 2 cebule, 2 -3 ząbki czosnku 500 g mięsa mielonego  sól, pieprz do smaku 1 łyżeczka z czubkiem naturalnej jarzynki  2 łyżeczki bazylii  500 ml przecieru pomidorowego w kartoniku 300 g sera żółtego gouda  natka pietruszki ( do smaku )  PRZYGOTOWANIE :  Cukinię i bakłażana tniemy na cienkie paski, solimy i odkładamy aż puszczą

Kulinarne Fantazje Marioli
świąteczne śledzie z suszonymi śliwkami 115

Głosów:5    Średnia:5/5] składniki: 750 g śledzi w oleju 300 g śliwek suszonych Helio 3 cebule 4 łyżki przecieru pomidorowego lub 3 koncentratu 5-6 łyżek octu 3 liście laurowe 4 łyżeczki miodu ok. 2/3 łyżeczki cynamonu ok. 125 ml oleju pieprz wykonanie: Cebulę obieramy, kroimy w piórka i podsmażamy na oleju, aż będzie szklista. Następnie dodajemy

Domowy Smak Jedzenia
Potrawka z mięsem mielonym, papryką i ziemniakami 139

Zapraszam na potrawkę z mięsem mielonym, papryką i ziemniakami:).  500g mięsa mielonego  2 papryki czerwone 500g ziemniaków 2 marchewki 2 duże cebule 4 ząbki czosnku  500g przecieru pomidorowego sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, suszony lubczyk olej 1. Na rozgrzanym oleju podsmażamy mięso mielone. Paprykę i cebule kroimy w kostkę, marchew ścieramy na dużych oczkach tarki, czosnek

Szefowa kuchni
Sos paprykowy do makaronu (z mięsem mielonym) 273

równie szybko, jest smaczny i zdrowy. Najlepiej pasuje do makaronu. 500g mięsa mielonego 2 papryki czerwone 2 papryki zielone 2 papryki żółte 2 duże cebule 2 ząbki czosnku 500g przecieru pomidorowego 2 łyżeczki papryki słodkiej, 1 łyżeczka papryki ostrej, sól, pieprz olej 1. Paprykę kroimy w dużą kostkę, cebulę i czosnek drobno siekamy. 2. Na rozgrzanej patelni podsmażamy mięso mielone

Szefowa kuchni
Bitki z wolnowaru 306

Mięso pokroić w plastry i podsmażyć na oleju.Pieczarki pokrojone w ćwiartki i cebulę w piórka razem z marchewką  poddusić na oleju.Przygotować sos:wodę wymieszać z przecierem pomidorowym i przyprawami.W wolnowarze układać na przemian warstwę mięsa i pieczarek z cebulą.Zalać sosem i gotować do miękkości mięsa

Moje domowe kucharzenie

Proponowane wyszukiwania