przecier pomidorowy - 5508 przepisów (strona:184/368)

Zupa z tortellini i pomidorami 186

wykorzystuję je do zrobienia sałatek . Pierożkami tortellini można też zastąpić z powodzeniem  makaron . Zupa jest wtedy jeszcze bardziej gęsta i sycąca. Zupa wyszła przepyszna, kremowa i dzięki kwaśnym pomidorowym wyraźna w smaku.  Robi się ją bardzo szybko  a podana gościom zachwyca smakiem i wyglądem. Spróbujcie i pokochajcie ją tak jak my:) Składniki:  25 dag makaronu tortellini(...)pomidorków koktailowych (można zastąpić zwykłymi) 1,5 szklanki rozdrobnionego mięsa z kurczaka (użyłam mięsa z rosołu) 1 duża biała cebula 1/2 szklanki tartego żółtego sera (można pominąć) 500 ml przecieru pomidorowego 2 litry bulionu  np. rosołu (można zastąpić wodą) szklanka kremówki 3 ząbki czosnku 2 łyżki masła  sól, pieprz cukier Sposób przygotowania:   Bulion zagotowujemy. Cebulę kroimy

Pobite gary Barbary
Wieprzowina w sosie z porem 111

który zasmakuje każdemu panu, jestem tego pewna, warto spróbować.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wieprzowina w sosie z porem  składniki: 200 g chudego mięsa wieprzowego z szynki 2 łyżeczki przecieru pomidorowego 400 ml bulionu 1 por   1 łyżeczka sosu worcester 1 łyżeczka suszonego tymianku Wieprzowina w sosie z porem  wykonanie: Mięso kroimy w kostkę, obtaczamy w mące

Delusional Trine
OBIAD ROKU: kluseczki ziemniaczane ze szpinakiem + polędwica wołowa w pikantnym sosie pomidorowym 106

osób) 400-500 g polędwicy wołowej średnia cebula 3 ząbki czosnku 1 papryczka chilli garść suszonych pomidorów z zalewy 250 g pomidorków cherry 250 g sosu tomate frito lub przecieru pomidorowego z łyżeczką cukru  oliwa z oliwek sól pieprz łyżeczka suszonej bazylii łyżeczka suszonego oregano łyżeczka suszonego tymianku Polędwicę kroimy w kostkę, podsmażamy na oliwie z oliwek. Na osobnej

Cytryna&Co.
Wegetariańska fasolka po bretońsku 144

kostki wędzonego tofu 1 łyżka majeranku 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne 1/2 łyżeczki mielonego kminku 1/2 łyżeczki wędzonej papryki 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej ½ łyżeczki czerwonej czubricy (jeżeli mamy) 1 łyżka przecieru pomidorowego 1,5 łyżki masła klarowanego sól, pieprz Przygotowanie: Fasolę (jeżeli była sucha, namoczoną dzień wcześniej) zalewamy świeżą wodą i gotujemy 50 minut. W garnku rozpuszczamy klarowane masło, wrzucamy pokrojoną

Moja Mama Gotuje
Penne z łososiem i fetą 207

Składniki: -500 g makaronu penne -2 puszki łososia w oleju -150 g sera feta -1 mała cebula -3 łyżki przecieru pomidorowego -3 ząbki czosnku -olej -świeży tymianek -pieprz i sól Wykonanie: Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cebulę kroimy w kostkę i razem z przeciśniętym czosnkiem podsmażamy na oleju. Dodajemy łososia, przecier i podsmażamy. Do łososia dajemy pokruszony

KasiekGotuje
Makaronowa zapiekanka z wolowina (frittata z wołowina) czyli Niedzielne Mielenie odc.28 190

03/2015. Makaronowa zapiekanka z wołowina (frittata z wołowiną) 50 g cheddara po 1 cebuli i marchewce, obranej i posiekanej oliwa do  smażenia 500 g mielonej wołowiny 2 szkl. przecieru pomidorowego sól, pieprz 300 g makaronu spaghetti 3 jajka natka pietruszki Na patelni rozgrzewamy 3 łyżki oliwy. Smażymy warzywa a gdy zmiękną dodajemy mięso i mieszając smażymy aż przestanie być

Dzieje kuchennej Wiewióry
Gigandes plaki 80

momencie jej pisania przedstawiała prawo zwyczajowe, a obecnie doczekała się rewizji i treści w niej zawarte, jak w przypadku wielu baśni, uchodzą za kontrowersyjne. Składniki: - fasola - duża - soda oczyszczona - przecier pomidorowy - cebula - marchewka Wykonanie: Fasolę moczymy kilka godzin w wodzie z dodatkiem łyżki sody oczyszczonej. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy ze startą marchewką. Fasolę zalewamy nową wodą, gotujemy

Kryzysowa Książka Kucharska
Bulion warzywny 176

pół pęczka natki pietruszki - kilka liści lubczyku (proporcjonalnie do pietruszki) - 1 mały ząbek czosnku - 4 ziarna ziela angielskiego - 3 liście laurowe - 3 goździki - pół łyżeczki kurkumy - 1-2 łyżki przecieru pomidorowego (opcjonalnie, dodałam dla koloru) - 1 łyżkę oleju (u mnie lniany) - 3 łyżki sosu sojowego - sól i pieprz do smaku 1. Wszystkie warzywa (marchew, pietruszkę, seler, por, czosnek, natkę pietruszki(...)litrów. 2. Warzywa zalewamy wodą, doprowadzamy do wrzenia, a następnie zmniejszamy ogień i pod przykryciem gotujemy przez godzinę. 3. Po tym czasie dodajemy pozostałe składniki (zarówno przyprawy, jak i przecier, olej oraz sos sojowy) i całość ponownie gotujemy na małym ogniu przez kolejne 2 godziny. 4. Następnie ściągamy garnek z palnika, doprawiamy (jeśli potrzeba) i zostawiamy jeszcze na pół godziny

Bez Cebuli
LECZO Z CUKINI Z DOMOWEJ SPIŻARKI 216

łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 cukinia po 1 marchewce i pietruszce 1/2 selera 10 dag.szynki w plastrach 30 dag.mielonego mięsa z kurczaka OLIWKI  CZARNE koperek ,natka 1szkl.ugotowanego ryżu przecier pomidorowy zioła prowansalskie listek laurowy kilka ziaren ziela angielskiego Vegeta 1 serek mały topiony holenderski sól i pieprz ********************************************* Do garnka wlać 2 litry wody,ugotować BUlION warzywny,dodać starte warzywa

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
sos pomidorowy do pizzy 129

czosnku i bazylii. Gotowałam na wolnym ogniu, żeby odparowała z niego woda. Co jakiś czas dodawałam przeciśnięty czosnek i bazylię. Drugiego dnia czynność powtórzyłam, aż  sok otrzymał konsystencję przecieru pomidorowego. Doprawiłam do smaku. Gorący przełożyłam do małych słoiczków. Pasteryzowałam 10 minut

Darcia w kuchni
Ławica Czesia czyli muszle nadziewane aromatycznym mięsem 151

jedną średnią marchewką starłem na grubych oczkach na tarce. Z kolei dużą cebulę cukrową pokroiłem w kostkę (naprawdę słodziutka ;). Oczywiście całość podsmażyłem na oliwie do miękkości, następnie dodałem przecier pomidorowy (ok. 300 ml), poddusiłem wszystko 5-10 minut. Warzywa potraktowałem jescze 1 opakowaniem papryki słodkiej w proszku oraz taką samą ilością ziół prowansalskich. Ten ostatni mix ziół świetnie nadaje

Right Behind The Kitchen
Kaszotto po chłopsku 188

wyjdzie pysznie :) Składniki: -2 woreczki dowolnego rodzaju kaszy (2x100g) (u mnie kasza gryczana i ryż brązowy) -200g kiełbasy -1 cebula -1 czerwona papryka -1 żółta papryka -3 łyżki przecieru pomidorowego -majeranek, oregano, bazylia -sól i pieprz Wykonanie: Kaszę gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Pokrojoną w kostkę cebulę podsmażamy na złoto. Następnie dodajemy do niej pokrojoną w półtalarki kiełbasę

KasiekGotuje
Zapiekane krokiety z cukinią i mięsem mielonym 272

mięsno-warzywnym. Składniki: Naleśniki: 1,5 szklanki mąki 2 szklanki mleka 2 jaja łyżka oleju szczypta soli Farsz: cukinia 250 g mięsa mielonego sól, pieprz Sos: puszka pomidorów łyżeczka przecieru pomidorowego ząbek czosnku pół łyżeczki cukru oregano, bazylia sól i pieprz 2 łyżki oliwy Ponadto: 200 g sera żółtego   Przygotowanie Wszystkie składniki na ciasto miksujemy ze sobą. Odstawiamy

e-PrzepisyKulinarne
Ryby w zalewie pomidorowej 351

mintaju lub z morszczuka cebula  ogórek konserwowy 2-3 jajek masło klarowane ZALEWA: 2 szkl. wody 1/2 szkl. oliwy 2-3 łyżek cukru 3 łyżki kechupu 1 mały przecier pomidorowy 6 łyżek octu sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy WYKONANIE: filety kroimy na kawałki, przyprawiamy solą i pieprzem, maczamy w rozkłóconym jajku i bułce tartej smażymy na rozgrzanym klarowanym

Kuchnia Beaty
BRUSCHETTA Z FASOLĄ I CHORIZO 126

ukrojonych pod skosem) 1/2 strączka papryczki chilli 1 puszka białej fasoli 1 szalotka 1 duży ząbek czosnku 50 g chorizo 12 pomidorków koktajlowych (użyłam czerwonych i żółtych) 2 łyżeczki przecieru pomidorowego (użyłam z bazylią) sól  pieprz szczypiorek oliwa z oliwek A jak to zrobić: Na patelni rozgrzać oliwę i dodać posiekaną szalotkę, chilli i czosnek, chwilkę przesmażyć. Dodać wypłukaną

Kuchnia w opałach

Proponowane wyszukiwania