przecier pomidorowy - 5508 przepisów (strona:185/368)

Kurczak Marengo , włoska kuchnia 161

oryginalnie , serwuje się go z grzankami czosnkowymi i smażonymi grzybami .Polecam , doskonale urozmaici jadłospis obiadowy . Składniki : 8 kawałków kurczaka ( ja użyłam podudzia ) 1 łyżka oliwy z oliwek 300 g przecieru pomidorowego typu passata 200 ml białego wina , półsłodkiego 2 łyżeczki zmieszanych ziół suszonych ( majeranek,bazylia,tymianek,oregano) sól do smaku łyżka masła 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka cukru

Ogrodnik w podróży
Pomidorowa czy fasolowa? 127

porcji zupy potrzebujecie: 4 marchewek sporej pietruszki pora selera 3 ząbków czosnku cebuli 4-5 średnich ziemniaków ok. 300 g ugotowanej czerwonej fasoli (może być z puszki) 700 g przecieru pomidorowego (passaty) soli, pieprzu, łyżeczki suszonego rozmarynu wody Marchewki, pietruszkę, pora, selera, czosnek i cebulę zalewamy mniej więcej dwoma litrami wody i gotujemy do miękkości, lekko solimy. Odławiamy wszystko

Pichceniomania
ZUPA GOŁĄBKOWA 144

Dzisiaj polecam zupę gołąbkową, gołąbki uwielbiam a zupa w smaku nawet trochę przypomina je z sosem pomidorowym. Smaczna, sycąca i gęsta, zwłaszcza na drugi dzień. Jeżeli chcemy troszkę rzadszą wystarczy dolać bulionu. Polecam(...)PRZYGOTOWANIE :  Cebulę i czosnek drobno kroimy, podpiekamy na oleju w wysokim garnku. Następnie dodajemy mięso, chwilkę podsmażamy i startą na tarce marchew z pietruszką. Ciągle mieszając wlewamy bulion, przecier pomidorowy i poszatkowaną kapustę. Dodajemy liść laurowy, ziele i pieprz w ziarnkach. Zakrywamy garnek i gotujemy na małym ogniu około 20 minut. Zupę doprawiamy do smaku przyprawami. Na koniec dodajemy

Kulinarne Fantazje Marioli
OGÓRKI W POMIDORACH 679

SPOSOBY NA OGÓRKI   Składniki: 2 kg ogórków 1 kg cebuli 1 kg marchwi zalewa: 1 szkl wody 1 szkl octu 2 szkl cukru 4 łyżki soli 2 słoiczki przecieru pomidorowego Wykonanie: Ogórki myjemy, nie obieramy. Marchew i cebulę obieramy. Wszystkie warzywa kroimy w plastry.  Do garnka wlewamy wodę, dodajemy cukier, zagotowujemy, dodajemy marchew. Gotujemy 5 minut, po czym

Z Majeczką w kuchni
Gulasz z ananasem i papryką. 162

śmietany 18% Wykonanie: Ananasa, paprykę,cebulę pokroić w kostkę. Czosnek obrać i drobno posiekać. Pomidory obrać ze skórki. Do rondla wlać zalewę z ananasa, dodać pomidory,paprykę,przecier pomidorowy i połowę cebuli. Wszystko razem chwilę dusić. Doprawić papryką ostrą, papryką słodką, solą i pieprzem. Mięso pokroić w kostkę 3x3 cm i oprószyć solą. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć mięso

O kuchni z uczuciem
Filet w zalewie pomidorowej 167

Ta przekąska ma zawsze wzięcie. Polecam jako hit na imprezkę. Jej zaletą jest również to, że można przygotować kilka dni wcześniej.  Zalewa:1,5 litra

Praktyczna pl
Pulpety w sosie pomidorowym z pieczarkami 155

Witam Was;) 🍂🍂🍂🍂🍂🍂🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞  Dziś zapraszam Was na pyszny i szybki obiad dla każdego: Pulpety z indyka w sosie pomidorowym ,podane z ulubioną kaszą i surówką ;)  🥣🥣🥣🥣🥣🥣🥣🥣🥣🥣🥣🥣🥣 Wszystie przyprawy znajdziecie na stronie Skworcu SKWORCU Zapraszam  Będzie mi ogromnie miło jeśli polubisz moją stronę na FB gotowanie patki 🤗🤗 Gotowanie Patki Składniki na ok 20 pulpitów wielkości orzecha włoskiego:  Pulpety(...)Skworcu  Sól i pieprz do smaku  1 łyżka cebuli suszonej Skworcu  4 łyżki płatków owsianych Skworcu  1 duża marchewka Sos: 5 pieczarek  500 ml przecieru pomidorowego  3 łyżki warzyw suszonych Skworcu  Sól i pieprz do smaku  2 łyżki natki pietruszki drobno posiekanej  Dodatkowo: 1 łyżka oleju rzepakowego do smażenia

Gotowanie Patki
Śledzie w sosie salsa. 220

ryby to i śledzie. Dziś przygotowałam dla Was kolejną propozycję na pyszne śledzie, a mianowicie w sosie salsa, czyli z duszoną cebulką, marchewką, selerem i papryką w sosie pomidorowym. Śledzie smakują obłędnie, słodko-kwaśne warzywa w sosie idealnie łączą się ze słonym śledziem tworząc niezwykle smaczne połączenie.      Natomiast jeśli macie ochotę na śledzie po polsku, czyli(...)Śledzie w sosie salsa : 8 płatów śledzi matjasów (około 500 g) 2 łyżki oleju 1 duża cebula 1 marchewka kawałek selera wielkości marchewki 1/4 papryki czerwonej 200 ml przecieru pomidorowego (lub 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego rozrobionego w 150 ml wody) około 200 ml wody 1 ziele angielskie 1 listek laurowy sól pieprz 1 płaska łyżeczka cukru      Śledzie

Rozpustne gotowanie
Przepis cukinia z mięsem i ryżem 94

cukinię z mięsem i ryżem jest prosty, a wykonanie szybkie. Bez piekarnika, bez jakiś urządzeń. Aby przygotować fajne i smaczne danie z cukinią wystarczy nóż, patelnia, mięso mielone, ryż, przecier pomidorowy i przyprawy. Jak zrobić cukinię z mięsem ? Cukinia smażona na patelni z sosem pomidorowym to przepis na cukinię z ryżem i mięsem. Pomysł na smaczny obiad. Cukinia co jeszcze

Dieta moja pasja
Barszcz ukraiński 89

namaczamy na noc w wodzie. Na drugi dzień gotujemy ją do miękkości. Do garnka z bulionem wlewamy zakwas z buraków, dodajemy ugotowaną fasolę, utarte na grubych oczkach obrane buraki, przecier pomidorowy i obrane ząbki czosnku. Na patelni smażymy pokrojoną w kostkę cebulę i poszatkowaną kapustę, po chwili dolewamy odrobinę wody, żeby kapusta zmiękła, dorzucamy do zupy. Doprawiamy octem, solą, pieprzem

Kardamonovy
Młoda Kapusta na Pomidorowo 94

tarce a cebulkę kroimy w kosteczkę. Rozdrobnione składniki przesypujemy do garnka, dodajemy kostkę rosołową, masło, vegetę i zalewamy wodą. Dusimy pod przykryciem do miękkości. Następnie dodajemy przecier pomidorowy, śmietanę oraz mąkę rozpuszczoną w wodzie. Wszystko dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze przez chwilę. Na samym końcu doprawiamy do smaku pieprzem i solą. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Młoda Kapusta

Przepiski.pl
ŚLEDZIE PO WĘGIERWSKU + FILMIK 143

cebuli  1 czerwona papryka 3-4 kawałki papryki konserwowej 300 g poszatkowanych pieczarek 200 ml oleju  3-4 łyżki cukru 3-4 łyżki octu 3 duże łyżki przecieru pomidorowego  sól pierz do smaku 3 papryczki chilli  PRZYGOTOWANIE : Śledzie należy dobrze wymoczyć, odsączyć i pokroić w większe kawałki.  Na patelnię wlewamy olej, dajemy pokrojoną w talarki

Kulinarne Fantazje Marioli
ZUPA Z CIECIORKI 141

cieciorki z dodatkiem warzyw, to propozycja na smaczny i ekspresowy obiad.   SKŁADNIKI 2 średnie marchewki, 3 średnie ziemniaki, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 1 puszka cieciorki, ½ szkl. przecieru pomidorowego, ½ czerwonej papryki, 1 płaska łyżeczka papryki słodkiej, sól morska, pieprz, 2 łyżki oliwy, 1 l bulionu WYKONANIE Marchew, cebulę i ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Podsmażamy na oliwie, zalewamy bulionem

słodki bratek
Fasolka po bretońsku. 382

Składniki: 800 g fasoli białej z puszki 5 łyżeczek przecieru pomidorowego sól, pieprz, majeranek 1 cebula 200 g kiełbasy podwawelskiej Fasolę przekładamy wraz z zalewą do garnka dolewamy wody około 1 cm ponad poziom fasoli, doprawiamy przyprawami i gotujemy. Cebulę oraz kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na odrobinie oleju. Następnie przekładamy do naszej fasoli, dodajemy przecier i dokładnie mieszamy

Moje-pitraszenie
Pomidorowa z serem feta i pieczoną cukinią 145

pietruszki - pycha! 1,5 litra wody 1 porcja rosołowa 2 listki laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 3 marchewki 1 korzeń pietruszki Kawałek selera Kilka gałązek natki pietruszki 190 g przecieru pomidorowego 2 łyżki śmietany 18% 1 łyżka mąki pszennej ½ cukinii 100 g sera feta Sól Pieprz Liść lubczyku Ostra czerwona papryka 100 g ryżu Do garnka wlewamy wodę, wkładamy porcję

VioletoweKucharzenie