Śledzie po węgiersku przygotowuje się z cebulą, pieczarkami i papryką. Przełożone smakują wybornie, delikatne, lekko słodkawe i pikantne. Polecam. SKŁADNIKI : 1 kg śledzi solonych ( wymoczonych ) 1 kg cebuli 1 czerwona papryka 3-4 kawałki papryki konserwowej 300 g poszatkowanych pieczarek 200 ml oleju 3-4 łyżki cukru 3-4 łyżki octu 3 duże łyżki przecieru pomidorowego sól pierz do smaku 3 papryczki chilli PRZYGOTOWANIE : Śledzie należy dobrze wymoczyć, odsączyć i pokroić w w... czytaj dalej...
Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Ostatnimi czasy w telewizji pojawia się co raz więcej programów kulinarnych. Jednym z moich ulubionych jest „Ewa gotuje”, w którym główną rolę odgrywa sama Ewa Wachowicz.
Czytaj dalej...