opisanie.. 1 mała kapusta pekińska 70 dag mielonego mięsa 1 cebula 10 dkg ryżu 2 jajka pomidory suszone Piątnica bułka tarta sól i pieprz , wegeta, majeranek 1/2 przecieru pomidorowego woda 1 kostka rosołowa 1 łyżka mąki 1 łyżka śmietany Kapustę i cebulę drobno posiekać.Ryż ugotować.Do mięsa dodać ryż, kapustę z cebulą, ryż, jajka .Wymieszać,dodać bułki
Moje domowe kucharzeniesól,pieprz,bazylia orzechy włoskie masło Gotujemy wywar z naszych ulubionych kości lub z porcji kurczaka z dodatkiem jarzynek. Wyjmujemy kości, obieramy z mięsai wszystko razem miksujemy blenderem, dodajemy przecier pomidorowy bądz butelkę passata di pomodoro. Doprawiamy oliwą, pieprzem, solą.Gotujemy. Następniegotujemy al dente nasz makaron FUSILLI od MALMA. Wykładamydo miseczki. Polewamy naszym kremem pomidorowym. Posypujemy orzechami i dużąilością
Z Kuchni Do Kuchnizjadłam go z chlebem :) Gulasz ziemniaczany z marchewka i cydrem 1,2 kg ziemniaków (u mnie młode) 3 marchewki 2 czerwone papryki 2 cebule 5 łyżek oleju 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżka mąki pełnoziarnistej (pszennej lub żytniej) 150 g cydru sól po pół łyżeczki wędzonej papryki, ostrej papryki, suszonego oregano, suszonego tymianku po 1 łyżeczce francuskiej musztardy i syropu
Dzieje kuchennej Wiewióryszklanki oleju dodatki: 40 dag piersi z kurczaka 20 plastrów żółtego sera pół puszki kukurydzy pół puszki zielonego groszku 5 plastrów boczku wędzonego 1 opakowanie mozzarelli zioła prowansalskie przecier pomidorowy Krokus Wykonanie: *Z kilku łyżek mąki, połowy ciepłej wody, pokruszonych drożdży oraz cukru robimy zaczyn. *Pierś z kurczaka oprószamy solą i pieprzem. Obsmażamy na oleju.Osączamy *Kiedy zaczyn podrośnie(...)mąki, wody, soli i oleju. Zagniatamy elastyczne ciasto. Rozwałkowujemy. *Na brzegi pizzy wykładamy pokrojony w paski żółty ser, zawijamy brzegi. *Na pozostałe ciasto wykładamy kilka łyżek przecieru, rozsmarowujemy. Układamy plastry żółtego sera, obok plastry mozzarelli, pomiędzy wykładamy osączonego kurczaka,plastry boczku, osączona kukurydzę, groszek, piórka cebuli, całość posypujemy ziołami prowansalskimi. Gotową zapiekamy ok 15 minut
Z Majeczką w kuchniSKŁADNIKI: 1 kg mięsa wołowego (ja użyłam mięsa z karku wołowego i przemieliłam przez duże oczka) 1 butelka 600 ml przecieru pomidorowego 2 szalotki 1 łyżka masła garść posiekanego lubczyku 1 płaska łyżka papryki ostrej wędzonej 1 płaska łyżka przyprawy myśliwskiej makaron spaghetti z pełnego ziarna PRZYGOTOWANIE: Na głębokiej patelni (ja zawsze używam mojego dużego woka) należy roztopić mało
ClauditteMissCookingnatką pietruszki. Na pewno jeszcze powtórzę przepis! Składniki : 3 czerwone papryki 150 g kaszy gryczanej (1.5 woreczka) ok. 200 g pieczarek 1 duża cebula 1/2 butelki passaty pomidorowej (przecieru) z ziołami 1 łyżka ketchupu 100 g sera feta 1 jajko łyżka oleju sól, pieprz, papryka słodka i ostra, chilli + tarty żółty ser i natka pietruszki Przygotowanie: Kaszę(...)ugotować na sypko. Piekarnik nagrzać na 180 stopni C. Cebulę i pieczarki drobno posiekać i podsmażyć na oleju do czasu, aż się zeszkli. Wrzucić kaszę i zagotować z passatą pomidorową. Odstawić z ognia. Gdy lekko ostygnie, dodać pokruszony ser feta, ketchup i jajko, doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą (po 1 łyżeczce) oraz szczyptą chilli. Papryki przekroić
Kuchnia Ellieodrzuci to ;) Naprawdę warto spróbować. Składniki (2-3 porcje): - 1 cukinia - 1 duża cebula - 2 ząbki czosnku - kilka dużych pieczarek - 400 g zmielonego mięsa (u mnie wieprzowe) - 300 g przecieru pomidorowego - 3 łyżki startego parmezanu* - sól, pieprz do smaku, bazylia, papryka słodka, ostra, oregano, szczypta cukru - olej rzepakowy do smażenia Cebulę, pieczarki i czosnek pokrój w drobną kostkę. Na rozgrzanym
Corner With RecipesSchab z chrzanem i delikatną nutą pomidorową okazał się strzałem w 10;) Roladki są bardzo miękkie, soczyste i niezwykle aromatyczne. Idealnie spiszą się podczas ważnych domowych uroczystości, gdy nie możemy całego czasu spędzać w kuchni. Można je przygotować(...)wcześniej a później przygrzać w piekarniku w naczyniu żaroodpornym (nie stracą na swoim smaku ani wyglądzie). Polecam bardzo;) Ciekawe jak Wam posmakują:) Składniki: 5 plastrów schabu łyżeczka przecieru pomidorowego 10 dag tartego żółtego sera 3 jajka 2 łyżki śmietany 18% 2 łyżki tartego chrzanu bułka tarta wegeta olej do smażenia Wykonanie: Schab wymyć, osuszyć i rozbić
Krakowskie smaki AniMój drugi post tu. Dopiero. A może aż drugi..? A nie ważne.Ważne, że obiad w niedziele zjadłam z rodziną.Spóźniony przepis? Lepiej późno niż wcale
CzarnawisienkaRyba po japońsku to nic innego jak smaczne filety z ryby, panierowane w cieście, zalane warzywami i sosem pomidorowym. Ryba jest bardzo smaczna. SKŁADNIKI : 700 g filetów z ryby ( u mnie morszczuk ) sól, olej do smażenia(...)ZALEWA : nalerzy przygotować 2 zalewy 1 szklanka wody 3 łyżeczki z czubkiem, przecieru pomidorowego 3 duże łyżki ketchupu ( dałam pikantny ) 4 -5 dużych łyżek octu 10 % 1 łyżka cukru PRZYGOTOWANIE : Rybę nalerzy pokroić na mniesze kawałki, doprawić solą. Następnie przygotować ciasto z podanych składników. Kawałki ryby maczamy w cieście i smażymy
Kulinarne Fantazje Mariolibyć mielone, podsmażone na maśle i długo duszone z dodatkiem bulionu. Artusi radził, by smak sosu wzbogacić poprzez dodatek suszonych grzybów, trufli, wątróbki lub śmietanki, ale bez używania sosu pomidorowego. Podawać należało go ze świeżym ugotowanym makaronem tagliatelle i parmezanem. Tak jak każdy z przepisów na znane i popularne dziś potrawy, sos bolognese z czasem uległ modyfikacjom. W roku(...)Włoska Akademia Kulinarna opublikowała przepis na klasyczną wersję ragu alla bolognese. Taki sos boloński składa się z mięsa wołowego, surowego dojrzewającego boczku, marchwi, cebuli, selera, wytrawnego białego wina, bulionu, przecieru pomidorowego (passaty), mleka, soli i pieprzu. Co ciekawe, Akademia opublikowała również wersję bolognese dla kuchni amerykańskiej. W kuchni włoskiej istnieje również ragu napoletano (sos neapolitański), który jest bardzo podobny
Obiad gotowyOlej do smażenia · 2 puszki ananasa · 4 papryki czerwone · Przecier pomidorowy · 3 łyżki ketchupu · Cebula · Sól Sposób przygotowania: 1. Rybę kroimy(...)drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 6. Do cebuli dodajemy pokrojoną w paski paprykę oraz pokrojonego w kostkę ananasa. 7. Pod koniec prużenia dodajemy przecier oraz ketchup. 8. Rybę układamy w naczyniu. 9. Polewamy sosem z papryki i ananasa
Kulinarna Chwilanadaje potrawom smaku charakterystycznego dla paprykowych chipsów. Mięso i marynata: 500g schabu 250g jogurtu naturalnego 3 łyżeczki wędzonej papryki 1/2 łyżeczki curry sól, pieprz olej Sos: 500ml przecieru pomidorowego 2 ząbki czosnku 100 ml śmietanki 12% 1. Schab kroimy w plastry a następnie w paski. Dodajemy jogurt naturalny, paprykę, curry, sól, pieprz i wszystko dokładnie mieszamy. Odstawiamy(...)lodówki. 2. Schab wyciągamy widelcem z marynaty, dzięki czemu jej nadmiar pozostanie w misce. Podsmażamy na rozgrzanym oleju, dusimy około 20 minut. 3. Po tym czasie dodajemy przecier, czosnek. Dusimy jeszcze około 15 minut, przyprawiamy do smaku. Wyłączamy ogień i dodajemy śmietankę
Szefowa kuchniobiad. Wystarczy za dwa dania. Można ją podać z ziemniakami lub pieczywem. Składniki: 250 g białej fasoli jaś 2 kiełbasy 1/2 cukinii czerwona papryka marchewka cebula 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 ząbek czosnku ziele angielskie liść laurowy słodka i ostra papryka sól pieprz natka pietruszki Fasolę moczyć w wodzie przez kilka godzin przed gotowaniem. Nastęonie gotować do miękkości, soląc(...)koniec. Cebulę podsmażyć z kiełbasą. Dodać pokrojone warzywa, zalać szklanką wody i dusić. Dodać liście laurowe i ziele angielskie. Kiedy warzywa będą miękkie dodać fasolkę razem z wodą, przecier pomidorowy i gotować kilka minut. Doprawić do smaku przyprawami i czosnkiem. Posypać natką
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaryżowych (1 opakowanie) 1/2 małej cebuli 1 mały pomidor 2 łyżki drobno pokrojonych kaparów 1 łyżka papryki wędzonej 1 łyżka papryki słodkiej 2 łyżki koncentratu pomidorowego (my lubimy mocno pomidorowy, ale można użyć mniej) 2 łyżki octu balsamicznego 3/4 szklanki wody sól i pieprz do smaku Wykonanie: Cebulę obieramy i siekamy w drobną kostkę, pomidora ostrożnie parzymy wrzątkiem, obieramy(...)drobno kroimy. Kapary ze słoika odcedzamy i kroimy w niewielkie kawałki. W dużym naczyniu kruszymy wafle ryżowe, wsypujemy paprykę słodką, wędzoną i całość mieszamy. Dodajemy cebulę, pomidora, kapary, przecier pomidorowy, ocet balsamiczny i wodę. Tatar mieszamy dokładnie, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. I gotowe Ja zwykle podaję go z chlebem bez chemii albo krakersami owsianymi . A z czym
Lamarida.pl