przecier pomidorowy - 5508 przepisów (strona:189/368)

Biała kiełbasa po berlińsku. Przepis na curry wurst 516

Kiełbasę w całości przesmaż na oleju z obu stron do zrumienienia. Zdejmij, teraz na tej samej patelni przesmaż pokrojoną w pióra cebulę i również zdejmij. Następnie na patelnię dodaj przecier pomidorowy oraz musztardę, dopraw curry, cukrem, solą i octem, wlej szklankę wody, wymieszaj, włóż pokrojoną w duże kawałki kiełbasę, przykryj i gotuj około 10 minut pod przykryciem. Podawaj z przesmażoną

Kulinarna Polska
Śledzie z rodzynkami. 118

przepis, bo przepyszne. Śledzie z rodzynkami składniki: 40 dag filetów śledziowych solonych, 1 cebula, 3 ogórki kiszone, 1/2 szklanki rodzynek, 1/2 szklanki oleju, 1 łyżka ketchupu,  3 łyżki przecieru pomidorowego, sól i pieprz. Śledzie z rodzynkami sposób przygotowania: Śledzie wymoczyć w wodzie przez około 2 godziny. Odsączyć i pokroić na skośne paseczki. Cebulę pokroić w krążki i przesmażyć

Pani domowa
Śledzie w sosie pomidorowym z żurawiną 131

razem w słodkim wydaniu z żuwarawiną. Składniki: 250 g filetów śledzia a'la matias, średniej wielkości pomidor, bardzo mała cebula, 8-10 łyżek suszonej żurawiny, łyżka oleju, łyżka przecieru pomidorowego, łyżka wody, szczypta soli i pieprzu, 1/2 łyżeczki cukru Przygotowanie: Pomidora obieramy ze skóy, kroimy w małą kostkę. Cebulę również kroimy w bardzo małą kostkę. Wrzucamy do garnka, dodajemy łyżkę

Lena Gotuje
Quesadillas z czerwonym farszem| razowe | wege 253

sekund z każdej strony BEZ DODATKOWEGO TŁUSZCZU. Można je przechowywać w lodówce lub zamrażać.  Składniki na Quesadillas na jedną sztukę : 1/2 czerwonej papryki 7 pomidorków koktajlowych 1 łyżeczka przecieru pomidorowego lub ketchupu 3 łyżki kukurydzy 1 ząbek czosnku 50 g sera mozzarella (najlepiej light) Kilka kropel oliwy z oliwek Oregano Czosnek granulowany Bazylia Chilli Papryka słodka Przygotowanie: Warzywa dokładnie

Czarnawisienka
Pizza z mąki pełnoziarnistej z mozzarellą i rukolą 121

rozwałkuj i przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz ok. 10 minut w 200 stopniach. Wyjmij z piekarnika i nałóż dodatki na pizzę. Dodatki do pizzy : - 1 szklanka przecieru pomidorowego ( z tego przepisu! ) - 1 kulka mozzarelli - 1 szklanka oliwek - 2 cebule - rukola do podania - olej rzepakowy/oliwa do smażenia - sól, pieprz do smaku, bazylia,oregano papryka słodka, ostra, chili cayenne

Corner With Recipes
Propozycja obiadu jednogarnkowego lub zapiekanka ziemniaczana po prostu 188

ziemniaki ugotowałam w całości na pół - miękko. W tym samym czasie w małej ilości oleju przysmażyłam pokrojoną w średniej wielkości kostkę wędlinę i cebulę. Kiedy się lekko przyrumieniły dodałam przecier pomidorowy i podlałam odrobiną wody. Dusiłam jeszcze chwilę. Ziemniaki pokroiłam w talarki o grubości ok 1/2 centymetra. W małym naczyniu żaroodpornym, wysmarowanym masłem, ułożyłam 3 warstwy ziemniaków. Oprószyłam je ziołami

Kuchnia po mojemu
KLOPSIKI W SOSIE POMIDOROWYM 139

Naszła mnie ochota na klopsiki w mocno kremowym sosie pomidorowym. Przygotowanie ich jest proste, a efekt końcowy zadowalający. Klopsiki są niewielkiej wielkości, w kształcie małych kulek, otulone sosem z dodatkiem ziół. My takie klopsiki lubimy jeść z makaronem, ale można także z ryżem.  SKŁADNIKI: Klopsiki: mięso mielone wieprzowe 300 g.  mięso mielone drobiowe 200 g.  czosnek(...)kucharek 1/2 łyżeczki pieprz 1/3 łyżeczki czosnek granulowany 1/2 łyżeczki suszona natka pietruszki 1 łyżeczka jajko kasza manna 1 łyżka olej do smażenia Sos: pomidory w puszce 1 puszka przecier pomidorowy 3 łyżki pieprz do smaku bulion warzywny 500 ml majeranek 1 łyżka natka pietruszki 1 łyżka śmietana kwaśna 3 łyżki mąka ziemniaczana 1 łyżka + woda cukier 1 łyżka

Kuchnia Paulettes
GOŁABKI Z GARNKA RZYMSKIEGO + FILMIK 50

duże cebule, sól do smaku + olej do podsmażenia 1 łyżka soli do farszu 1 łyżeczka pieprzu 6 ząbków czosnku przeciśniętych przez praskę 1 łyżeczka jarzynki  3-4 łyżeczki przecieru pomidorowego 30 % PRZYGOTOWANIE :  Garnek rzymski moczymy w wodzie 1 godzinę. Następnie go dokładnie odcedzamy. Ugotowany ryż mieszamy z mięsem, podpieczoną cebula i przyprawami. Mieszamy.  Kapustę należy sparzyć

Kulinarne Fantazje Marioli
SPAGHETTI BOLOGNESE + FILMIK 122

mieszanego 2 puszki pomidorów 1 cebula 3 ząbki czosnku 3 łyżki oleju 1 łyżeczka naturalnej jarzynki lub trochę więcej sól, pieprz do smaku 1 łyżka suszonej bazylii 2 łyżeczki przecieru pomidorowego 100 g żółtego sera parmezan do posypania(...)garnku podpiekamy na oleju cebulę, dodajemy mięso, mieszamy aby sie nie zbryliło i dodajemy przyprawy. Wlewamy pomidory z puszki. Chwilkę gotujemy na małym ogniu.  Do sosu bolognese dodajemy przecier, mieszamy, doprawiamy jeszcze do smaku, na koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilkę gotujemy i zakręcamy gaz.  Do sosu wsypujemy garść tartego sera i mieszamy.  Nakładmy porcję makaronu

Kulinarne Fantazje Marioli
Kurczak Marengo , włoska kuchnia 140

oryginalnie , serwuje się go z grzankami czosnkowymi i smażonymi grzybami .Polecam , doskonale urozmaici jadłospis obiadowy . Składniki : 8 kawałków kurczaka ( ja użyłam podudzia ) 1 łyżka oliwy z oliwek 300 g przecieru pomidorowego typu passata 200 ml białego wina , półsłodkiego 2 łyżeczki zmieszanych ziół suszonych ( majeranek,bazylia,tymianek,oregano) sól do smaku łyżka masła 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka cukru

Ogrodnik w podróży
Pomidorowa czy fasolowa? 94

porcji zupy potrzebujecie: 4 marchewek sporej pietruszki pora selera 3 ząbków czosnku cebuli 4-5 średnich ziemniaków ok. 300 g ugotowanej czerwonej fasoli (może być z puszki) 700 g przecieru pomidorowego (passaty) soli, pieprzu, łyżeczki suszonego rozmarynu wody Marchewki, pietruszkę, pora, selera, czosnek i cebulę zalewamy mniej więcej dwoma litrami wody i gotujemy do miękkości, lekko solimy. Odławiamy wszystko

Pichceniomania
ZUPA GOŁĄBKOWA 122

Dzisiaj polecam zupę gołąbkową, gołąbki uwielbiam a zupa w smaku nawet trochę przypomina je z sosem pomidorowym. Smaczna, sycąca i gęsta, zwłaszcza na drugi dzień. Jeżeli chcemy troszkę rzadszą wystarczy dolać bulionu. Polecam(...)PRZYGOTOWANIE :  Cebulę i czosnek drobno kroimy, podpiekamy na oleju w wysokim garnku. Następnie dodajemy mięso, chwilkę podsmażamy i startą na tarce marchew z pietruszką. Ciągle mieszając wlewamy bulion, przecier pomidorowy i poszatkowaną kapustę. Dodajemy liść laurowy, ziele i pieprz w ziarnkach. Zakrywamy garnek i gotujemy na małym ogniu około 20 minut. Zupę doprawiamy do smaku przyprawami. Na koniec dodajemy

Kulinarne Fantazje Marioli
OGÓRKI W POMIDORACH 649

SPOSOBY NA OGÓRKI   Składniki: 2 kg ogórków 1 kg cebuli 1 kg marchwi zalewa: 1 szkl wody 1 szkl octu 2 szkl cukru 4 łyżki soli 2 słoiczki przecieru pomidorowego Wykonanie: Ogórki myjemy, nie obieramy. Marchew i cebulę obieramy. Wszystkie warzywa kroimy w plastry.  Do garnka wlewamy wodę, dodajemy cukier, zagotowujemy, dodajemy marchew. Gotujemy 5 minut, po czym

Z Majeczką w kuchni
Gulasz z ananasem i papryką. 130

śmietany 18% Wykonanie: Ananasa, paprykę,cebulę pokroić w kostkę. Czosnek obrać i drobno posiekać. Pomidory obrać ze skórki. Do rondla wlać zalewę z ananasa, dodać pomidory,paprykę,przecier pomidorowy i połowę cebuli. Wszystko razem chwilę dusić. Doprawić papryką ostrą, papryką słodką, solą i pieprzem. Mięso pokroić w kostkę 3x3 cm i oprószyć solą. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć mięso

O kuchni z uczuciem
Filet w zalewie pomidorowej 145

Ta przekąska ma zawsze wzięcie. Polecam jako hit na imprezkę. Jej zaletą jest również to, że można przygotować kilka dni wcześniej.  Zalewa:1,5 litra

Praktyczna pl

Proponowane wyszukiwania