cukinii i fasolki szparagowej na bazie paprykowo-pietruszkowego pesto Składniki (4 porcje): - 0,5 kg fasolki szparagowej - 1 cukinia - 4 łyżki pesto paprykowo-pietruszkowego ( klik! ) - 2 szklanki przecieru pomidorowego - sól, pieprz ziołowy do smaku, szczypta cukru - np. bazylia, chili cayenne, papryka słodka - olej/oliwa do smażenia - kasza/ryż Fasolkę szparagową ugotuj i pokrój na mniejsze części. Cukinię pokrój w kostkę
Corner With Recipesoleju). Dodać ziele angielskie, przykryć i dusić na małym ogniu ok. 15 minut co kilka minut mieszając i podlewając niewielką ilością wody. Dodać sól, pieprz, mieloną paprykę i przecier pomidorowy. Dusić kolejne 10 minut. Spróbować i w miarę potrzeb jeszcze doprawić (można dodać odrobinę cukru i sok z cytryny).Filety rybne posolić, oprószyć mąką, panierować w roztrzepanym
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciaławarstwowa z topinamburem i pieczarkami SKŁADNIKI: - ok 500 g topinamburu - 250g pieczarek - 1 duża papryka czerwona - 2 papryczki jalapeno - 200g zielonych oliwek w puszce - 250g sera żółtego - 250g przecieru pomidorowego - przyprawy (bazylia, oregano, sól) Topinambur dokładnie myjemy, kroimy w cieniutkie plasterki i wykładamy w naczyniu żaroodpornym. Całość posypujemy niewielką ilością oregano. Podobną czynność wykonujemy z pieczarkami: dokładnie myjemy, kroimy
Związek na patelnienergii. Zupa gulaszowa jest ku temu odpowiednia. 500 g chudej szynki wieprzowej 1 cebula 1 papryka czerwona 1 żółta papryka 3 ziemniaki 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 ogórki konserwowe 800 ml bulionu 1 łyżeczka mielone słodkiej papryki świeżo mielony pieprz szczypta chili cayenne sól olej do smażenia W garnku rozgrzać olej(...)pokrojoną cebulę i lekko zeszklić. Dodać pokrojone w kostkę mięso,lekko podsmażyć. Podlać gorącym bulionem i pod przykryciem dusić do miękkości. Na koniec dodać pokrojoną w kostkę paprykę, ziemniaki, przecier pomidorowy oraz przyprawy. Gotować do miękkości ziemniaków. Zdjąć z ognia dodać starte na plasterki ogórki i,doprawić do smaku. Podawać posypaną natką pietruszki i kromką ulubionego pieczywa
Kolorowa kuchnia Elkigulasz. W rondlu rozgrzać masło i dodać pokrojone mięso. Przyrumienić je z każdej strony. Dodać cebulę pokrojoną w kostkę i czosnek drobno posiekany. Podsmażyć wszystko razem. Następnie dodać przecier pomidorowy i wlać zawartość rondla do garnka z warzywami. Gotować około 15 minut i dodać posiekane kapary, paprykę pokrojoną w paski i ogórki pokrojone w plasterki. Wszystko gotować
O kuchni z uczuciemolej i blanszujemy drobno pokrojoną cebulę, dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę oraz pomidory, podlewamy wodą lub bulionem, przyprawiamy solą oraz pieprzem i dusimy warzywa aż będą al dente. Dodajemy przecier pomidorowy i mieszamy razem, dodajemy kiełbaski. Podajemy z ryżem i zielona cebulką
Apetyczna babeczkaSKŁADNIKI : 1 duża, wędzona makrela 250 g twarogu 1 łyżeczka przecieru pomidorowego 1 cebula, pokrojona w kostkę 4 suszone pomidory z zalewy olejowej 1 łyżka oleju z pomidorów sól, pieprz do smaku kilka pokrojonych oliwek natka pietruszki do posypania(...)PRZYGOTOWANIE : Makrelę pozbawiamy skóry i kręgosłupa, mielimy w maszynce do mięsa. Twaróg rozkruszamy w misce i dodajemy, makrelę, drobno pokrojoną cebulę, pomidory i oliwki (kilka pozostawiamy do posypania) przecier, olej i przyprawy. Dokładnie mieszamy najlepiej widelcem aż powstanie jednolita pasta. Przekładamy ją do miseczek, posypujemy oliwkami, suszonymi pomidorami i natką pietruszki. Przechowujemy w lodówce do 2 dni, smacznego
Kulinarne Fantazje Marioliczosnku (wszystkie warzywa ugotowane do miękkości, ja wykorzystałam warzywa z rosołu który gotowałam dzień wcześniej) 3-4 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej łyżka sosu sojowego 3 łyżki oliwy 3 łyżki przecieru pomidorowego KROKUS łyżeczka majeranku łyżeczka lubczyku łyżeczka suszonej cebuli spora szczypta pieprzu i soli opcjonalnie do podania czarnuszka z suszonymi pomidorami i czosnkiem niedźwiedzim Piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Soczewicę
Mienta blogcukinii (waga po obraniu i wydrążeniu pestek) 400 g cebuli (waga po obraniu) 1 i 1/3 szklanki cukru ¾ szklanki octu 10 % 400 g koncentratu pomidorowego (ja dodałam 200 g passaty pomidorowej i 200 g koncentratu) 1,5 łyżki soli 2 łyżeczki papryki słodkiej Jeśli chcecie wersję na ostro dodatkowo 2 łyżeczki ostrej papryki i łyżeczkę mielonego pieprzu. Instrukcje Cukinię myjemy(...)solą, cukrem i papryką. Gorący ketchup przelewamy do słoiczków i zakręcamy. Pasteryzujemy 10 minut i odstawiamy do góry dnem. Smacznego. Zobacz także inne podobne przepisy: Ketchup domowy Suszone pomidory Przecier pomidorowy Pasta paprykowa – ketchup Artykuł Ketchup z cukinii pochodzi z serwisu To co lubię gotuję
To co lubię - gotuję i polecampapryki czerwone · Papryka ostra · Sól · Przecier pomidorowy 200 ml Sposób przygotowania: 1. Fasolę opłukać, zalać wrzątkiem i odstawić na 3 godziny. 2. Następnie odcedzić, zalać wywarem i gotować 40 minut. 3. Ziemniaki obrać pokroić w kostkę(...)Marchew również obrać pokroić w kostkę i dodać do zupy. 5. Paprykę kroimy w paseczki, gotować aż warzywa będą miękkie. 6. Dodać przecier. 7. Doprawić solą oraz papryką. 8. Mąkę rozrobić ze śmietaną, hartując wlać do zupy, chwilkę gotujemy. 9. Zupa gotowa
Kulinarna Chwilagodzin lub dłużej. Przełożyć do rondla z grubym dnem, dodać cukier, rozdrobniony czosnek, posiekaną papryczkę i przyprawy.Gotować na małym ogniu około 20 minut. Po tym czasie dodać przecier pomidorowy i ocet. Gotować jeszcze kilka minut. Gorący sos przelać do butelek, zakręcać od razu i układać do góry dnem. Dla pewności można zapasteryzować
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniastarta na grubych oczkach 2 ząbki czosnku 1 litr wywaru warzywnego 1 puszka białej fasoli, u mnie szklanka ugotowanej fasoli i ciapki 1 puszka krojonych pomidorów 3 łyżki przecieru pomidorowego po 1/2 łyżeczki suszonego oregano i majeranku 1 mała cukinia ew. do podania: bazylia i starty parmezan W garnku podsmażamy na oliwie pokrojoną w kostkę cebulę. Dodjemy marchewkę i smażymy
Dzieje kuchennej WiewióryCebulę kroimy w kostkę,natomiast czosnek w cienkie plasterki. Wszystko wkładamy do garnka i zalewamy wodą(około pół litra). Doprowadzamy to do wrzenia, następnie dodajemy przecier pomidorowy oraz ketchup. Wszystko gotujemy około 7 min. Doprawiamy do smaku. Upieczone pałki z kurczaka wkładamy do sosu. Pozostawiamy 2 min na ogniu aby wszystkie smaki sie połączyły. Smacznego
Smaki NataliiGołąbki..pycha. 1 kapusta 50 dkg mięsa mielonego 1 woreczek ryżu Cenos 1 cebula 1 jajko sól pieprz wegeta majeranek kilka łyżek przecieru pomidorowego susz warzywny listek, ziele śmietana Grzyby namoczyć, następnie ugotować i pokroić. Z kapusty wyciąć głąby i sparzyć, oddzielić liście i ściąć zgrubienia.Ryż ugotować. Do m ięsa mielonego dodać jajko,ryż, grzyby , przyprawy(...)wymieszać.N a liście kapusty kłaść farsz mięsny i zwijać. Tak przygotowane gołąbki ułożyć w misie multicookera, dodać susz warzywny , wlać wodę, przecier, dodać listek, ziele , wegete.U stawić program STEW i czas na 1 godzinę 40 minut.Na koniec dodać śmietanę
Moje domowe kucharzeniewymieszać z solą. Kiedy drożdże ruszą rozczyn wlać do mąki. Dodać jajko i masło, wyrobić jednolite ciasto. Kiedy ciasto będzie wyrobione podzielić je na połowę. Do jednej części dodać przecier pomidorowy i wyrobić jeszcze raz. Oba ciasta odstawić do wyrośnięcia na godzinę. Wyrośnięte ciasta rozwałkować na kształt prostokąta. Jedno ciasto nałożyć na drugie i zwinąć jak roladę. Całość pokroić
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia