przecier pomidorowy - 5508 przepisów (strona:201/368)

Sos paprykowy z indyczym mięsem 151

Składniki: -1/2 mielonego mięsa z indyka -po 1/3 papryki czerwonej, żółtej i zielonej -jedna papryczka chili -4 ząbki czosnku -8 łyżeczek przecieru pomidorowego -1 łyżeczka cukru -sól, pieprz do smaku -łyżeczka suszonego oregano -220 ml wody zimnej przegotowanej -olej Mięso wysmażamy na odrobinie oleju aż będzie rumiane i chrupkie. Na osobnej patelni podsmażamy obrany i drobno pokrojony w plasterki(...)czosnek, dodajemy posiekaną w paski papryczkę chili, chwile smażymy i dodajemy pokrojone w paski papryki. Przykrywamy pokrywką i chwilę dusimy aż papryka będzie miękka. Dodajemy wysmażone wcześniej mięso. Przecier mieszamy z wodą, oregano i cukrem, zalewamy paprykę z mięsem i chwile razem dusimy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Tak przyrządzony sos można podawać do ziemniaków, placków ziemniaczanych

Kulinarne przemyslenia
Kapuśniak z młodej kapusty 174

kwąśnicę . Latem jednak bardziej mam ochotę na kapuśniak w wersji bardziej fit. Polecam każdemu, nie tylko tym co muszą dbać o linię. Składniki: główka młodej kapusty 0,5 l. przecieru pomidorowego 2 cebule włoszczyzna 7 ziaren ziela angielskiego 3 liście laurowe sól, pieprz słodka papryka cukier pęczek koperku Sposób przygotowania: Włoszczyznę oczyszczamy i obieramy. Zalewamy 2 litrami wody. Wrzucamy ziele(...)cukru. Gotujemy do miękkości. Warzywa wyciągamy. Marchew zachowujemy. Cebulę kroimy w kostkę. Szklimy na oliwie. Kapustę drobno szatkujemy. Dodajemy do wywaru razem z cebulą. Gotujemy do miękkości kapusty. Dokładamy przecier i marchew pokrojoną w plasterki. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Podajemy z posiekanym koperkiem Czas przygotowania: 1,15 h Koszt: ok. 10 zł Ilość porcji

Pobite gary Barbary
Makaron z kurczakiem w sosie serowo-pomidorowym posypany fetą 149

Składniki: 500 g przecieru pomidorowego 2 pomidory masło 1 pojedyncza pierś z kurczaka lubczyk, sól, pieprz papryka ostra i słodka 250 g makaronu świderki (ja użyłam bezglutenowego) 1 cebula ser pleśniowy, np. niebieski lazur - połowa curry kawałki fety Wykonanie: Umyte mięso pokrój w kostkę, przesmaż na maśle z drobną cebulką. Na oddzielnej patelni na maśle przesmaż pokrojone w większą kostkę(...)pomidory do momentu aż się rozlecą. Do garnka wlej przecier, przypraw, zagotuj, dodaj drobno posiekany ser pleśniowy. Mieszaj aż do rozpuszczenia. Makaron zagotuj do miękkości według przepisu, dodaj soli i curry. Dodaj kurczaka wraz z powstałym sosem. Na talerzu ułóż makaron, polej sosem i posyp kosteczkami fety. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Szakszuka - jaja w pomidorach 132

zrobić zdjęcie. Przyprawiam dosyć ostro, bo tak nam smakuje, ale to już rzecz smaku. Składniki: 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 2 średnie cebule 2 ząbki czosnku 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 puszka pomidorów 5 jajek 2 łyżki oleju 2 łyżki posiekanego szczypiorku 1 łyżeczka kminu rzymskiego 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/3 łyżeczki płatków chilli 1 łyżeczka cukru sól pieprz(...)cebulę pokrojoną w drobną kostkę, dodać czosnek drobno posiekany i smażyć pół minuty. Papryki pokroić w kostkę i dodać do cebuli. Smażyć około 5-7 minut mieszając. Dodać przyprawy, przecier, i puszkę pomidorów. Wszystko wymieszać i chwilę smażyć. Łyżką zrobić dołki i wbić jajka. Przykryć patelnię pokrywką i na wolnym ogniu dusić około 10-15 minut. Jajka muszą się ściąć

O kuchni z uczuciem
Pulpety w sosie pomidorowym 201

Składniki: -500 g mięsa mielonego -1,5 bulionu -1 cebula -2 ząbki czosnki -1 jajko  -1 czerstwa kajzerka -przecier pomidorowy -50 ml śmietany -papryka słodka, pieprz, sól -mąka do obtaczania pulpetów  -mleko do namoczenia kajzerki -olej Wykonanie: Kajzerkę namaczamy w mleku. Gdy zmięknie, odciskamy ją. Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oleju. Do mięsa dodajemy: namoczoną(...)rozdrobnioną kajzerkę, podsmażoną cebulę, przeciśnięty czosnek, jajko, oraz sól i pieprz. Dokładnie mieszamy wszystko i formujemy pulpety, obtaczając je w mące. Bulion zagotowujemy, dodajemy według smaku: przecier, przyprawy oraz ewentualnie śmietanę (jeśli sos jest zbyt rzadki, do śmietany wsypujemy 1 łyżkę mąki i po zahartowaniu, łączymy z sosem). Do gotującego się sosu wrzucamy pulpety i gotujemy ok. 20 minut

KasiekGotuje
Pulpeciki z groszkiem 145

siekanej pietruszki - 1 cebula - sól - pieprz sos - 3 papryki najlepiej czerwone (ja dałam też zieloną bo taką miałam ) - 1 puszka pomidorów krojonych lub 6 pomidorów bez skórki - 2 łyżki przecieru pomidorowego - 4 ząbki czosnku duże - 1 cebula - dwa cieniutkie paski ze świeżo obranej skórki pomarańczy - sól - pieprz ponadto - 3 średnie cebule - ok 150 g zielonego mrożonego groszku lub świeży( dałam(...)kostkę na patelni dać kilka łyżek oleju dać czosnek cebulę i paprykę  - Wszystko smażyć aż papryka zmięknie  ale uważać aby się nie przypiekła  - Dodać pomidory przecier skórki pomarańczy i szklankę wody dusić pod przykryciem aż   odparuje połowa wody  - Zmiksować wszystko blenderem Doprawić solą i pieprzem 2. przygotować pulpety  - mięso wymieszać z jajkiem bułką tartą

W królestwie smaków Beaty
Pasta z makreli na ostro 254

kolację :) Składniki dla ok. 4 osób Czas przygotowania: 15 minut Składniki: Tusza makreli ok 250-300g 3 jajka M EKO Garść kukurydzy konserwowej bez GMO Majonez 3 łyżeczki Przecier pomidorowy 4 łyżki Musztarda rosyjska 3 łyżeczki 2 małe cebulki Sól himalajska Pieprz czarny Czosnek niedźwiedzi Przygotowanie: 1/ Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w małą kosteczkę - przekładamy(...)ości z ryby przekładamy do miski 3/ Cebulki obieramy i kroimy bardzo drobno - przekładamy do miski, dodajemy kukurydzę, sól, pieprz i czosnek niedźwiedzi - mieszamy 4/ Dodajemy majonez, musztardę i przecier i bardzo dokładnie mieszamy na jednolitą masę. Pastę najlepiej zostawić do przegryzienia na noc. SMACZNEGO

Kuchnia PROzdrowotna
Zupa z tortellini ze szpinakiem 127

rodzinę świetnym obiadem bezmięsnym. Jeśli szukasz więc pomysłu na obiad z tortellini, lub na to, co zrobić z tortellini na obiad, zainspiruj się tym prostym przepisem. Przepis na zupę pomidorową z tortellini polecamy nie tylko fanom tych pysznych pierożków. Zupę przygotowaliśmy w wersji wegetariańskiej, dodając bulion warzywny oraz tortellini ze szpinakiem. Rzecz jasna, jeśli wolisz, możesz ją ugotować(...)płynu z zupy. Zapraszamy na przepis na obiad z tortellini! Zupa z tortellini ze szpinakiem Składniki: Na 5 porcji świeże tortellini ze szpinakiem: 2 op. krojone pomidory: 1 puszka przecier pomidorowy: 250 g bulion warzywny lub drobiowy: 1 litr marchewka: 1 szt. pietruszka: 1 szt. cebula: 1 szt. czosnek: 2 ząbki liść laurowy: 2 szt. suszona bazylia: 1/2 łyżeczki sól

Kuchnia Na Wypasie
KANIE PO GRECKU + FILMIK 79

smaku jajka i bułka tarta do panierowania  olej do smażenia MARCHEWKA : 3 marchewki kawałek selera  2 cebule 2 liście laurowe, 4 kulki ziela angielskiego  2 łyżeczki przecieru pomidorowego  2 łyżki cukru  sól i pieprz do smaku  2-3 łyżki soku z cytryny  około 2 szklanki wody  PRZYGOTOWANIE :  Kanie myjemy, osuszamy nasępnie(...)jednej i drugiej strony na złoto.  Cebulę kroimy w kostke, dodajemy trochę masła, podsmażamy. Dodajemy liśc, ziele, sól i wodę, dusimy warzywa. Nastepnie po 10 minutach dodajemy przecier i całość doprawiamy do smaku. Dodajemy również sok z cytryny.  Na usmażone kanie nakładamy marchew i podajemy, smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Makaron z Mięsem mielonym z Bekonem i szpinakiem 121

Pomysł na jutrzejszy obiad --makaron z mięsem mielonym z indyka , bekonem,szpinakiem w sosie pomidorowym. Łatwe i szybkie danie ,nie wymagające zdolności kulinarnych ;) U mnie w domu cieszy się bardzo dużym powodzeniem ;) Uwaga !!! Bardzo szybko znika ;)  Będzie mi bardzo miło jeśli polubisz moją stronę;) A teraz zapraszam ;)  Składniki dla 4 osób: 🍽 500 g mięsa mielonego(...)indyka  🍽 150 g dowolnego makaronu  🍽 10 dag wędzonego lub gotowanego boczku 🍽 4 garscie świeżego szpinaka baby  🍽 1/2 cebuli  🍽 1 puszka pomidorów bez skóry lub przecier pomidorowy ok 250 ml 🍽 olej rzepakowy do smażenia  🍽 sól i pieprz do smaku  🍽 1 łyżka papryki czerwonej mielonej  🍽 1 łyżka czosnku granulowanego 🍽 1 łyżka suszonej bazyli

Gotowanie Patki
KAPUŚNIAK Z KISZONEJ KAPUSTY : mazurski. Przepis, składniki, przyprawy i przygotowanie 120

zrobić tradycyjny, polski kapuśniak z kiszonej kapusty - wypróbowany przepis, składniki, przyprawy i przygotowanie. Kapuśniak mazurski wyróżnia się pięknym pomarańczowym kolorem. Jest to zupa z dodatkiem papryki mielonej i koncentratu pomidorowego. Korzystajcie z przepisu i ulepszajcie go :) Polecam. Oto składniki i przyprawy na kapuśniak z kiszonej kapusty: 2,5 litra tłustego, przecedzonego rosołu z golonki lub żeberek 0,5 litra kiszonej(...)cebule 5-6 ziemniaków 50 g słoniny lub boczku  kilka ziarenek ziela angielskiego i pieprzu czarnego 2 listki laurowe 1 łyżeczka mielonej czerwonej papryki 1 kopiasta łyżka przecieru pomidorowego sól i pieprz do smaku posiekana natka pietruszki  Przepis na kapuśniak z kiszonej kapusty - przygotowanie krok po kroku: Krok 1. kapustę kiszoną odcisnąć z nadmiaru soku, opłukać w zimnej

Moja Książka Kucharska
Kapuśniak wegeteriański z białej kapusty 133

masło klarowane natka, sól, majeranek, natka, pieprz czarny mielony 2 liście laurowe, kilka ziaren pieprzu czarnego gałązka lubczyku i selera naciowego kilka łyżek koncentratu pomidorowego lub mały słoiczek przetworu pomidorowego własnej roboty Przygotowanie : Warzywa obrać, kapustę pokroić dość grubo Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach, seler, cebulę, ziemniaki, pora, pietruszkę pokroić w kostkę Do ok. 2 l wody wrzucić(...)smaku Dołożyć warzywa wraz z pokrojoną kapustą, gałązkę lubczyku- zagotować Startą marchew przesmażyć na maśle klarowanym lub oleju- dołożyć do zupy, doprawić do smaku pieprzem mielonym, majerankiem, wlać przecier pomidorowy, ewentualnie z łyżką mąki - zagotować całość Już na talerzu posypać natką pietruszki. Otrzymałam ok.2 i 1/2 l.smacznej, delikatniej w smaku zupy

Proste Potrawy
Pikantna zapiekanka ziemniaczana z chorizo 125

smacznie:). 1 kg ziemniaków 200 g chorizo 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 puszka czerwonej fasoli 1/2 puszki kukurydzy 200g śmietany 18% 100g twardego sera, u mnie cheddar 200g przecieru pomidorowego sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra 1. Chorizo kroimy w plastry, cebulę w piórka, ser ścieramy na tarce, fasolę i kukurydzę odsączamy z zalewy. Czosnek przeciskamy przez praskę(...)patelni podsmażamy chorizo (bez dodatku oleju, bo wytopi się z niego tłuszcz), po chwili dodajemy cebulę. Dolewamy wodę, dusimy do miękkości. Studzimy. 3. W osobnym naczyniu mieszamy śmietanę z przecierem i przyprawami (ilość do smaku, sos powinien być wyrazisty). Ziemniaki, chorizo, cebulę, fasolę, kukurydzę, czosnek, ser i śmietankę z przecierem i przyprawami mieszamy ze sobą. 4. Zapiekamy w temperaturze

Szefowa kuchni
Leczo z kiełbasą 148

Składniki 2 papryki czerwone 2 papryki zielone 2 papryki żółte cukinia 4 ząbki czosnku 2-3 kawałki kiełbasy myśliwskiej 3 cebule 3-4 pomidory 90 g przecieru pomidorowego puszka pomidorów z puszki sól, pieprz słodka i ostra papryka kilka kropel sosu sojowego Przygotowanie Umyte warzywa pokroić w paski (wcześniej usunąć z papryk i pomidorów pestki). W większym garnku podsmażyć(...)pokrojone warzywa i smażyć kilka minut.  Kiełbasę pokroić w talarki i podsmażyć z pozostałymi dwoma cebulami i trzema ząbkami czosnku ( przeciśnięte przez praskę). Dodać do warzyw razem z przecierem i pomidorami z puszki.  Doprawić do smaku, wymieszać i trzymać na ogniu ok 30-40 min. Po zgaszeniu ognia dodać jeszcze jeden ząbek czosnku i gotowe..  smacznego Przepis

Gaździnka warzy
MAKARON Z KURCZAKIEM, POMIDORAMI I ŚWIEŻYMI ZIOŁAMI 108

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 21 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 4 Składniki: 350 g m akaronu penne, większa pierś kurczaka, 500 g przecieru pomidorowego, około 1 kg pomidorów, 6 pieczarek, mała cebula, 2 łyżki masła, 2 ząbki czosnku, pieprz, ostra papryka, sól, odrobina cukru, estragon, majeranek, 2 łyżki świeżych z iół (oregano, bazylia, tymianek) + garść(...)dente. Mięso kroję w mniejszą kostkę, podsmażam na maśle. Dodaję posiekaną cebulę i pieczarki pokrojone w plasterki. Pomidory sparzam, obieram ze skórki, drobno siekam. Do mięsa dodaję pomidory, przecier oraz posiekany czosnek, zioła i przyprawy. Gotuję na małym ogniu do momentu odparowania nadmiaru płynu (co jakiś czas mieszam). W razie potrzeby doprawiam do smaku. Makaron łączę z sosem, posypuję świeżymi

JejKuchnia

Proponowane wyszukiwania