polubisz moją stronę na Facebooku gotowaniepatki ❤ https://m.facebook.com/gotowaniepatki/ Składniki: 0.5 kg schabu bez kości 1 Cukinia 2 Papryki Czeewone Słodkie 1 Pęczek Natki Pietruszki 1 Cebula 500 ml przecieru pomidorowego 2 łyżki cebuli suszonej płatki Skworcu 1 łyżka papryki słodkiej Skworcu 1 łyżka suszonych pomidorówz bazylią Skworcu Pieprzi sól do smaku 4 łyżki przyprawy do gulaszu Skworcu 1 łyżka(...)gulaszu ,soląi pieprzem. 2. Na patelni rozgrzewam olej. Dodaję mięso. Smażę . Mięsoprzekładam do garnka. Wlewam ok 1.5 l wody. Gotuję. 3. Po upływie ok 20 minut oddaje przecier oraz pozostałe przyprawy. 4. Cukinię obieram i drobnl siekam. Paprykę myję i rownież drobno siekam. 5. Cebulę obieram i drobno siekam. 6. Do gotującego się mięsa dodaję cukinię i cebulę . Gotuję
Gotowanie Patkipappardelle -30 dkg mięsa mielonego -15 dkg pomidorków koktajlowych -1 marchew -2 małe cebule -2-3 ząbki czosnku -5 dkg twardego żółtego sera -kostka bulionu warzywnego -4 łyżki koncentratu pomidorowego -200 ml wrzącej wody -50 ml mleka -1 łyżka oregano -świeża bazylia -sól, przyprawa harissa, olej Marchew i cebulę kroimy w drobną kostkę. Czosnek kroimy w plasterki, pomidorki na połówki(...)minut. W międzyczasie ścieramy ser. Na patelnię dodajemy pomidorki, czosnek i oregano. Mieszamy i podsmażamy 3-4 minuty. Do wrzącej wody dodajemy kostkę bulionu warzywnego, rozpuszczamy a następnie dodajemy przecier pomidorowy, mleko i mieszamy. Przelewamy do patelni. Mieszamy i gotujemy na małym ogniu 15-20 minut. Przyprawiamy do smaku solą i harissą. W tym czasie kroimy bazylię. Gotujemy makaron
Maminek kulinarnypęczek włoszczyzny 1 pieczona cebula 1 łyżka masła klarowanego 2 łyżki mąki 30 g startego sera mozzarella 3 łyżki śmietany majeranek gałka muszkatołowa mielona czerwona papryka 1 łyżka koncentratu pomidorowego 200 g makaronu conchiglioni sól, pieprz Przygotowanie: Flaczki opłukałem . Zalałem wrzącą wodą i gotowałem do miękkości. W tym czasie przygotowałem wywar mięsno-warzywny. Szponder i wołowinę gotowałem w osolonej wodzie(...)przelałem do osobnego garnka. Mięso wołowe pokroiłem na drobne kawałki. Gdy flaczki były miękkie, odcedziłem je, dodałem do wywaru, zagotowałem. Doprawiłem do smaku solą, pieprzem, majerankiem, gałką muszkatołową, papryką, przecierem pomidorowym, dodałem śmietanę i wymieszałem. Z masła i mąki zrobiłem zasmażkę, którą dodałem do flaków. Chwilę gotowałem. Napełniłem wcześniej ugotowane muszelki farszem, posypałem startym serem i przełożyłem do naczynia żaroodpornego
R'n'G Kitchenkostkę 3 ząbki czosnku 20 dkg pieczarek 1 puszka krojonych pomidorów sól, pieprz, słodka papryka do smaku 1 kostka rosołowa rozmieszana w 1/2 szklance wrzątku 2 łyżeczki przecieru pomidorowego 20 dkg żółtego sera(...)pieczemy ciągle mieszając. Następnie dodajemy mięso mielone, pomidory, pieczarki, wlewamy bulion i mieszamy aż mięso nie będzie zbite. Dusimy bez przykrycia około 15 minut. Kiedy płyny troszkę odparują dodajemy przecier, przeciśnięty czosnek przez praskę i przyprawy, mieszamy. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą, na dno układamy pierwszą warstwę liści kapusty, na to część farszu mięsnego, znowu liście kapusty, pozostały farsz i liście
Kulinarne Fantazje MarioliSkładniki: 5 dużych filetów białej ryby przyprawa do ryby Prymat jajka i bułka tarta do panierowania 1kg marchewki 1 seler 2 korzenie pietruszki 4 cebule 1 słoiczek przecieru pomidorowego 1 łyżka pikantnego ketchupu sól, pieprz 1 kostka rosołowa lub warzywna Sposób przygotowania: 1. Marchew, seler i pietruszkę obrać, umyć i zetrzeć, natomiast cebulę pokroić w cienkie półplasterki. Przełożyć do garnka(...)mniejsze części, oprószyć solą i przyprawą Prymat. Obtoczyć w bułce i jajku, usmażyć. ( Po usmażeniu pierwszej partii połowę tłuszczu wlać do farszu ). 3.Gdy warzywa będą już ugotowane, dodać przecier, ketchup, a całość doprawić przyprawą do ryby, solą oraz pieprzem. 4. Gotowym farszem przełożyć rybę. Odstawić na kilka godzin. 5. Rybę można podawać na ciepło lub na zimno
A Ty Smakuj Mniełyżeczki cukru 40 g świeżych drożdży NA NADZIENIE: pieczarki ok 350 g-pokrojonych cebula duża-w kostkę ząbek czosnku,,sól,pieprz 2-3 łyżki majonezu 2-3 łyżki przecieru pomidorowego 20 dag sera żółtego startego PRZYGOTOWANIE: odmierzamy 500g mąki w większej misce z tej już odmierzonej mąki weźcie 4 łyżki do drugiej mniejszej miski na zaczyn dodajemy(...)dodajemy sól,olej i wyrośnięte drożdże i zagniatamy ciasto oprószamy mąką przykrywamy ściereczką i zostawiamy w misce w ciepłym miejscu do wyrośnięcia Następnie rozwałkowujemy na prostokąt -cieniutko, smarujemy przecierem i majonezem,na to kładziemy podsmażone pieczarki z czosnkiem i przyprawami,i cebulkę również podsmażoną,trochę żółtego sera kroimy na prostokąty i składamy je wzdłuż na pół,wpychając nadzienie
Swojskie jedzonkosód, potas, wapń, żelazo, miedź, fosfor, nikiel, kobalt, magnez, mangan oraz witaminy: A, B, C, E, kwas cytrynowy i jabłkowy oraz roślinny pigment – likopen. Warto, więc przygotować na zimę przeciery pomidorowe, żeby nie stosować koncentratów ze sklepów. Śpieszmy się robić przetwory na zimę, nim zawita kolejna fala upałów ufff... Składniki: 5 kg pomidorów 1 łyżka soli 2 łyżki cukru(...)gotować przez 20 minut. Rozgotowane pomidory przetrzeć przez sito do drugiego garnka i zagotować. Dodać sól i cukier. Odparować na większym ogniu w celu uzyskania bardziej gęstego przecieru (przez około 15 minut). Gorący przecier rozlać do wyparzonych w piekarniku słoików i dobrze zakręcić. Następnie pasteryzujemy słoiki w większym garnku z wodą, gotując zanurzone do 2/3 wysokości słoiki przez około
Bon Appetit Małgorzatydrugim sosem polewamy zapiekanke Sos paprykowy 11109 com_content.article Paprykowy sos Ilony 4.59 out of 5 based on 317 voters. Składniki papryka 2 sztuki cebula 1 sztuki czosnek 2 ząbki przecier pomidorowy 60 ml oliwki zielone 4-6sztuk natka pietruszki posiekana ocet balsamiczny 1 łyżka sól pieprz oliwa Wykonanie Papryki dokładnie umyć, po czym usunąć z nich gniazda nasienne.Papryke(...)posiekaną drobniutko cebulę i smażyć dalej 10 -15 minut. Czosnek rozdrobnić i dodać do papryki wraz z posiekaną natką pietruszki. Wszystko należy dokładnie wymieszać, na zakończenie smażenia,dodać przecier, ocet i oliwki. Doprawić do smaku. Klasyczny beszamel Beszamel to pyszny, delikatny sos na bazie mleka i masła. Doskonale nadaje się do zapiekanek. Zobacz nasz przepis video z tym sosem
w mojej kuchniminut. Tofu rozdrobnij widelcem. Na dużej patelni rozgrzej olej, 3-4 łyżki. Wrzuć tofu, przyprawy, sos sojowy i ryż. Smaż wszystko razem dodając jeszcze około 100 ml soku pomidorowego. Ugotowana kapustę podziel na liście, odetnij grubsze części z każdego liścia, żeby się nie łamały podczas zawijania. Na każdego gołąbka będzie potrzeba 2-3 liście. Na każdego gołąbka potrzeba 2 łyżki(...)Umieśc na nich gołąbki zawinięciem do dołu. Na dnie garnka lub głębokiej patelni umieść kilka pozostaych liści ugotowanej kapusty. Umieść na nich gołąbki zawinięciem do dołu. Zalej całość pozostałym przecierem pomidorowym. Gtouj pod przykryciem około 30 minut, a w między czasie sprawdź czy nie trzeba podlać wodą. Gotowe! Jak dla mnie takie dwa zawijacy to pełne danie
greenscarfsię ją expresowo. SKŁADNIKI : 500 g piersi z kurczaka 300 g pieczarek 2 cebule 2-3 ogórki kiszone 1 czerwona papryka 3 łyżeczki przecieru pomidorowego 200 ml śmietany 30 % sól, pieprz, słodka i ostra papryka do smaku 1 łyżeczka musztardy sarepskiej 2 liście laurowe 2-3 kulki ziela angielskiego 1 łyżka naturalnej jarzynki(...)oleju, przekładamy kurczaka, liść laurowy i ziele, chwilkę podpiekamy. Następnie dodajemy pieczarki, paprykę i przyprawy. Chwilkę podpiekamy. Wytworzą się płyny i tak ma być, jednak dolewamy jeszcze wody, dodajemy przecier, mieszamy, przykrywamy i dusimy około 20 minut. Na koniec dodajemy pokrojone ogórki i chwilkę gotujemy. Śmietanę mieszamy z mąką i wlewamy do zupy. Zagotowujemy, doprawiamy do smaku
Kulinarne Fantazje MarioliSkładniki: 2 kg żeberek papryki czerwonej 2 szt. cebuli (czerwonej lub białej) 2 szt. 2 szklanki wina (wytrawne lub półwytrawne) 40 ml whisky 4 łyżki sosu lub przecieru pomidorowego 2 łyżki stołowe sosu sos worcestershire 1 łyżeczka papryki ostrej 2 łyżeczki papryki wędzonej 2 łyżeczki papryki czerwonej słodkiej pieprz sól 2 łyżeczki oliwy z oliwek lub innego sosu 2 główki(...)każdej strony. Poszatkuj cebule i paprykę na kawałki. W garnku podgrzej oliwę z oliwek, po chwili wrzuć cebulę, a potem paprykę czerwoną. Pomieszaj wszystko razem. Wlej do garnka przecier, , whisky, paprykę wędzoną, słodką, ostrą i sos worcestershire. Jeszcze raz zamieszaj wszystko razem i gotuj pod przykryciem przez 30 min. W czasie gotowania się sosu, pokrój żeberka na kawałki i podsmaż
Keto - Meto PrzepisySkładniki: 2 kg żeberek papryki czerwonej 2 szt. cebuli (czerwonej lub białej) 2 szt. 2 szklanki wina (wytrawne lub półwytrawne) 40 ml whisky 4 łyżki sosu lub przecieru pomidorowego 2 łyżki stołowe sosu sos worcestershire 1 łyżeczka papryki ostrej 2 łyżeczki papryki wędzonej 2 łyżeczki papryki czerwonej słodkiej pieprz sól 2 łyżeczki oliwy z oliwek lub innego sosu 2 główki(...)każdej strony. Poszatkuj cebule i paprykę na kawałki. W garnku podgrzej oliwę z oliwek, po chwili wrzuć cebulę, a potem paprykę czerwoną. Pomieszaj wszystko razem. Wlej do garnka przecier, , whisky, paprykę wędzoną, słodką, ostrą i sos worcestershire. Jeszcze raz zamieszaj wszystko razem i gotuj pod przykryciem przez 30 min. W czasie gotowania się sosu, pokrój żeberka na kawałki i podsmaż
Keto - Meto Przepisykapusty kiszonej (bez soku) 1/2 łyżeczki mielonego kminku 1 łyżeczka mielonego ziela angielskiego 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 6 szklanek zimnej wody Dodatkowo: 5 łyżek dobrego koncentratu pomidorowego 2 łyżki sosu sojowego sól i pieprz do smaku Wykonanie: Surowe połówki grochu dokładnie płuczemy w zimnej wodzie i odcedzamy. Wrzucamy do garnka, dodajemy wodę, liście laurowe i gotujemy bez przykrycia(...)garnka wrzucamy odcedzoną i pokrojoną kapustę kiszoną, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, posiekany czosnek, ziele angielskie, mielony kminek i zalewamy wodą. Gotujemy aż kapusta zmięknie, następnie dodajemy ugotowany groch, przecier pomidorowy, sos sojowy i gotujemy przez kilka minut. Można dolać wody, w zależności od tego, jaką konsystencję tego dania preferujecie – my lubimy bardziej “wodnistą”, żeby było w czym moczyć
Lamarida.plMINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 14 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-4 Składniki: 300 g makaronu, 1/2 laski kiełbasy, 30 dag małych pieczarek, większa marchewka (ugotowana), duży pomidor, 200 g przecieru pomidorowego, 5 łyżeczek śmietany, łyżeczka cukru (lub więcej, jeśli sos będzie zbyt kwaśny od pomidorów), sól, pieprz, zioła prowansalskie, łyżka oleju. Przygotowanie: Makaron gotuję w osolonej wodzie. Pomidora sparzam, obieram(...)kroję w plasterki. Na rozgrzanym oleju podsmażam kiełbasę (ma być lekko zarumieniona), dodaję pieczarki i smażę do momentu wyparowania wody. Następnie wrzucam marchewkę i pomidory. Po 5 minutach dodaję przecier, cukier oraz przyprawy - sól, pieprz i zioła prowansalskie. Gotuję razem jeszcze 3-4 minuty. Na koniec dodaję śmietanę, dokładnie łączę z sosem. W razie potrzeby doprawiam do smaku. Sos podaję
JejKuchnia