Ljutica – pikantny serbski keczup

Ljutica – pikantny serbski keczup

Ljutica – pikantny serbski keczup

  To była miłość od pierwszego posmakowania. Zarówno ja, jak i moja nieznośna połowa płci męskiej ulegliśmy niezwykłemu smakowi ljuticy. Jak to zwykle bywa, przepis dotarł do mnie pocztą pantoflową – od rodziców, a oni z kolei od znajomych. Przypuszczam jednak, że „łańcuszek szczęścia” był zdecydowanie dłuższy. Wracając jednak do tematu, smakowo polegliśmy. Ljutica jest lekko pikantna (ten element regulujecie poprzez zwiększenie/zmniejszenie użycia papryczek chilli), aromatyczna, bard... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szybko Tanio Smacznie

Warto przeczytać

12 EXTRA pokarmów, które pozwolą ci być zdrowszym!

Według dietetyków istnieje kilka pokarmów, które obecne w naszej diecie ograniczają przyrost tkanki tłuszczowej.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.