przecier pomidorowy - 5508 przepisów (strona:192/368)

Ciecierzyca po bretońsku-szybki obiad 142

wyszło,jak dla mnie zdecydowanie  lepie niż z fasolą,do tego gotowe w 20 min  ....polecam  Składniki: 3 puszki cieciorki 4 kiełbaski 2 cebule 500 ml przecieru pomidorowego(passaty pomidorowa) 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 liść laurowy 2 ziela angielskie 1-2 łyżki majeranku łyżeczka papryki słodkiej łyżeczka papryki wędzonej papryka ostra do smaku sól,pieprz

Swojskie jedzonko
PIZZA Z PATELNI 1310

Składniki: ciasto: 150 g mąki 80 ml wody 2 łyżki oleju sól, szczypta łyżka czubata ziół prowansalskich 1 łyżeczka proszku do pieczenia dodatkowo: 3 łyżki dobrego przecieru pomidorowego 5 plastrów szynki 1,5 szklanki tartej mozzarelli rukola pomidorki koktajlowe zioła prowansalskie Wykonanie: *Wszystkie składniki na ciasto mieszamy ze sobą. Wyrabiamy ciasto, dzielimy na połowę. *Rozwałkowujemy ciasto. Patelnię smarujemy pędzelkiem namoczonym

Z Majeczką w kuchni
Domowe wywary bez dodatku chemii 136

tłuszczu. UWAGA ! Im dłużej gotujemy wywar tym jest bardziej esencjonalny. MIĘSNY Składniki: 2 kg kość wołowych 2 cebule 2 marchewki 1/4 korzenia selera 10 ziaren pieprzu ząbek czosnku puszka przecieru pomidorowego pęczek natki pietruszki liść laurowy Sposób przygotowania: Kości umyj i przypiecz w piecyku około 40 minut. Obierz cebule, marchew oraz seler. Pokrój na cztery części. Ułóż obok kości

The Slow Life Wife
Spaghetti pomidorowe z oliwkami 160

opakowanie makaronu spaghetti malma 1 kg mięsa mielonego wołowego 150-200 g oliwek całych zielonych bez pestek 2 puszki pomidorów krojonych 4 ząbki czosnku 1 cebula czerwona 1 kartonik przecieru pomidorowego 2 łyżki oleju rzepakowego sól i pieprz do smaku 1 płaska łyżka suszonego oregano i bazylii PRZYGOTOWANIE: Cebulę i czosnek obrać i bardzo drobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej

ClauditteMissCooking
LECZO PARÓWKOWO- PIECZARKOWE 137

wodą ( tyle by zakrywała ona parówki i pieczarki ). Doprawić do smaku sola i papryka ostrą, majerankiem. Gotować na małym ogniu około 10-15 minut. Na końcu dodać przecier pomidorowy rozmieszany w pół szklanki wody. Wszystko dokładnie wymieszać.  Podawać na ciepło z ulubionym pieczywem. Z powodzeniem można leczo zamknąć w słoiku

Zrób to smacznie
Potrawka z cukinii i bakłażana 115

Potrawka z cukinii i bakłażana Składniki: 1 mała cukinia 1 mały bakłażan 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 100 ml naturalnego przecieru pomidorowego 2 łyżki oliwy 2 łyżki octu jabłkowego sól pieprz majeranek Cebulkę i czosnek obrałam i pokroiłam w plasterki. Cukinię i bakłażana umyłam i pokroiłam w kostkę. Na rozgrzanej oliwie podsmażyłam cebulę i czosnek, następnie dodałam cukinie

nietadieta
Pikantne chili con carne 151

wcześniej, następnie ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Cebulę obrać, drobno posiekać, zeszklić na oleju, włożyć mielone mięso i pokrojone papryki, po czym podsmażyć. Następnie przełożyć do garnka, dodać przecier pomidorowy i dusić przez 10 minut. Gdy mięso jest już miękkie, dodać ugotowaną fasolę, podlać winem i gotować jeszcze przez parę minut. Pod koniec gotowania przyprawić na ostro i podawać

Tradycyjna Kuchnia
Udka drobiowe z prodiża 597

środka, zamykamy i wszystko samo się piecze. Składniki 10 podudzi z kurczaka 2 duże cebule 2 łyżki masła klarowanego 3/4 szklanki wody 2 łyżki ketchupu pikantnego 2 łyżki przecieru pomidorowego sól pieprz słodka papryka natka pietruszki Podudzia umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Oprószyć solą , pieprzem i papryką słodką. Na patelni rozgrzać masło klarowane i lekko obsmażyć z każdej strony mięso

O kuchni z uczuciem
Tagliatelle z krewetkami w sosie pomidorowym 177

najlepszej restauracji!Polecam!SKŁADNIKI:( 2 porcje )* makaron tagliatelle – ok. 250 g* krewetki – ok. 20 szt* cebula dymka – 2 szt* czosnek – 2 ząbki* papryka czerwona – 1 szt* por – 1 szt* przecier pomidorowy – 2 łyżki* bulion warzywny – 1 szkl* sól , pieprz , papryka , cukier – do smaku* olej do smażeniaSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Makaron gotujemy al dente.Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju , dodajemy posiekaną cebulkę , czosnek

Ostra na Słodko
Parówkowy KusKus 158

Tym razem przed wami danie nie z kurczakiem, wołowiną czy kaczka,a ze zwykłą wędzona parówką :). My w domciu parówki lubimy, gotowane, smażone i nawet na

Moje pyszne gotowanie
1563.Gołąbki ..oszukane 195

obiad był pyszny.. 1 mała kapusta pekińska 70 dag mielonego mięsa 1 cebula 10 dkg płatków ryżowych 2 jajka bułka tarta sól i pieprz , wegeta, majeranek 1/2 przecieru pomidorowego 1 l wody wegeta susz warzywny 1 łyżka mąki 1 łyżka śmietany Kapustę i cebulę drobno posiekać.Do mięsa dodać płatki ryżowe, kapustę,cebulę, ryż, jajka .Wymieszać,dodać bułki tartej

Moje domowe kucharzenie
Pizzerinki czyli mini pizze 174

pizzerinek) na ciasto: 300 g mąki  180 ml ciepłej wody 15 g drożdży 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru na sos: 10 łyżeczek przecieru pomidorowego 150 ml wody 3 ząbki czosnku  3 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżeczki oregano 1 łyżeczka cukru  sól i pieprz do smaku Składniki na wierzch(...)wodą w dużej misce, dodajemy resztę składników, całość wyrabiamy do gładkiego i elastycznego ciasta. Przekrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 1 g.  2. sos:  przecier mieszamy z wodą dodajemy przeciśnięte ząbki czosnku, chwile gotujemy doprawiamy przyprawami, odstawiamy.  3. Pieczarki myjemy, obieramy i kroimy w kostkę, smażymy na masełku na złoty kolor.  4. Wyrośnięte

Mój pomysł na
Gołąbki z pysznym sosem pomidorowym 193

serca mojego męża trafiłam zapewne gołąbkami . Jest to nieco czasochłonne danie ale czego się nie robi dla ukochanego. Zatem żeby nie przedłużać podaję przepis zwracając szczególną uwagę na sos pomidorowy na bazie resztek kapusty. Robiłam pierwszy raz i jest naprawdę pyszny. Składniki na gołąbki: 1 kg mięsa mielonego z łopatki albo szynki 200 gr ryżu 100 gr kaszy gryczanej dwie(...)przykrycia żeby woda odparowała. Gotowe!   Składniki na sos: najmniejsze liście kapusty, w które już nie dało się zawinąć gołąbka puszka pomidorów w puszce łyżka przecieru pomidorowego łyżeczka papryki czerwonej, majeranku, ziół prowansalskich, bazylii i oregano dwa ząbki czosnku dwie łyżeczki cukru pół szklanki bulionu kilka gałązek koperku mała cebula Wykonanie: 1.Liście kapusty szatkujemy i dusimy w bulionie kilka

Mama z miasta

Proponowane wyszukiwania