przecier pomidorowy - 5508 przepisów (strona:192/368)

PASTA Z MAKRELI, SUSZONYCH POMIDORÓW I OLIWEK 147

SKŁADNIKI :  1 duża, wędzona makrela 250 g twarogu 1 łyżeczka przecieru pomidorowego 1 cebula, pokrojona w kostkę 4 suszone pomidory z zalewy olejowej 1 łyżka oleju z pomidorów sól, pieprz do smaku kilka pokrojonych oliwek natka pietruszki do posypania(...)PRZYGOTOWANIE :  Makrelę pozbawiamy skóry i kręgosłupa, mielimy w maszynce do mięsa. Twaróg rozkruszamy w misce i dodajemy, makrelę, drobno pokrojoną cebulę, pomidory i oliwki (kilka pozostawiamy do posypania) przecier, olej i przyprawy.  Dokładnie mieszamy najlepiej widelcem aż powstanie jednolita pasta. Przekładamy ją do miseczek, posypujemy oliwkami, suszonymi pomidorami i natką pietruszki. Przechowujemy w lodówce do 2 dni, smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Wegetariański pasztet pomidorowy – dwie wersje 239

czosnku (wszystkie warzywa ugotowane do miękkości, ja wykorzystałam warzywa z rosołu który gotowałam dzień wcześniej) 3-4 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej łyżka sosu sojowego 3 łyżki oliwy 3 łyżki przecieru pomidorowego KROKUS łyżeczka majeranku łyżeczka lubczyku łyżeczka suszonej cebuli spora szczypta pieprzu i soli opcjonalnie do podania czarnuszka z suszonymi pomidorami i czosnkiem niedźwiedzim Piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Soczewicę

Mienta blog
Ketchup z cukinii 113

cukinii (waga po obraniu i wydrążeniu pestek) 400 g cebuli (waga po obraniu) 1 i 1/3 szklanki cukru ¾ szklanki octu 10 % 400 g koncentratu pomidorowego (ja dodałam 200 g passaty pomidorowej i 200 g koncentratu) 1,5 łyżki soli 2 łyżeczki papryki słodkiej Jeśli chcecie wersję na ostro dodatkowo 2 łyżeczki ostrej papryki i łyżeczkę mielonego pieprzu. Instrukcje Cukinię myjemy(...)solą, cukrem i papryką. Gorący ketchup przelewamy do słoiczków i zakręcamy. Pasteryzujemy 10 minut i odstawiamy do góry dnem. Smacznego. Zobacz także inne podobne przepisy: Ketchup domowy Suszone pomidory Przecier pomidorowy Pasta paprykowa – ketchup Artykuł Ketchup z cukinii pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Zupa fasolowa z papryką 148

papryki czerwone ·        Papryka ostra ·        Sól ·        Przecier pomidorowy 200 ml Sposób przygotowania: 1.    Fasolę opłukać, zalać wrzątkiem i odstawić na 3 godziny. 2.    Następnie odcedzić, zalać wywarem i gotować 40 minut. 3.    Ziemniaki obrać pokroić w kostkę(...)Marchew również obrać pokroić w kostkę i dodać do zupy. 5.    Paprykę kroimy w paseczki, gotować aż warzywa będą miękkie. 6.    Dodać przecier. 7.    Doprawić solą oraz papryką. 8.    Mąkę rozrobić ze śmietaną, hartując wlać do zupy, chwilkę gotujemy. 9.    Zupa gotowa

Kulinarna Chwila
pikantny "ketchup" z cukinii 580

godzin lub dłużej. Przełożyć do rondla z grubym dnem, dodać cukier, rozdrobniony czosnek, posiekaną papryczkę i przyprawy.Gotować na małym ogniu około 20 minut. Po tym czasie dodać przecier pomidorowy i ocet. Gotować jeszcze kilka minut. Gorący sos przelać do butelek, zakręcać od razu i układać do góry dnem. Dla pewności można zapasteryzować

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Zupa toskańska, z fasolą i cukinią czyli Zupowy Wtorek odc.103 297

starta na grubych oczkach 2 ząbki czosnku 1 litr wywaru warzywnego 1 puszka białej fasoli, u mnie szklanka ugotowanej fasoli i ciapki 1 puszka krojonych pomidorów 3 łyżki przecieru pomidorowego po 1/2 łyżeczki suszonego oregano i majeranku 1 mała cukinia ew. do podania: bazylia i starty parmezan W garnku podsmażamy na oliwie pokrojoną w kostkę cebulę. Dodjemy marchewkę i smażymy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Pieczone pałki z kurczaka w sosie pomidorowym 182

Cebulę kroimy w kostkę,natomiast czosnek w cienkie plasterki. Wszystko wkładamy do garnka i zalewamy wodą(około pół litra). Doprowadzamy to do wrzenia, następnie dodajemy przecier pomidorowy oraz ketchup. Wszystko gotujemy około 7 min. Doprawiamy do smaku. Upieczone pałki z kurczaka wkładamy do sosu. Pozostawiamy 2 min na ogniu aby wszystkie smaki sie połączyły. Smacznego

Smaki Natalii
Gołąbki 138

Gołąbki..pycha. 1 kapusta 50 dkg mięsa mielonego 1 woreczek  ryżu Cenos 1 cebula 1 jajko sól pieprz wegeta majeranek kilka łyżek przecieru pomidorowego susz warzywny listek, ziele śmietana Grzyby namoczyć, następnie ugotować i pokroić. Z kapusty wyciąć głąby i sparzyć, oddzielić liście i ściąć zgrubienia.Ryż  ugotować. Do m ięsa mielonego  dodać jajko,ryż, grzyby , przyprawy(...)wymieszać.N a liście kapusty kłaść farsz mięsny i zwijać. Tak przygotowane gołąbki ułożyć w misie multicookera,  dodać susz warzywny , wlać wodę, przecier, dodać listek, ziele , wegete.U stawić program STEW i czas na 1 godzinę 40 minut.Na koniec dodać śmietanę

Moje domowe kucharzenie
pomidorowe bułeczki ślimaczki 172

wymieszać z solą. Kiedy drożdże ruszą rozczyn wlać do mąki. Dodać jajko i masło, wyrobić jednolite ciasto. Kiedy ciasto będzie wyrobione podzielić je na połowę. Do jednej części dodać przecier pomidorowy i wyrobić jeszcze raz. Oba ciasta odstawić do wyrośnięcia na godzinę. Wyrośnięte ciasta rozwałkować na kształt prostokąta. Jedno ciasto nałożyć na drugie i zwinąć jak roladę. Całość pokroić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Krem z pomidorów 202

jest gęsta oraz rozgrzewająca przez zawarty w niej imbir. Jest on idealny na rozgrzanie organizmu orz na infekcje. Składniki: 2 puszki pomidorów w całości 2 łyżki koncentratu 1 kartonik przecieru pomidorowego 3cm kawałek imbiru 3 marchewki 1 pietruszka 1 mały seler lub połówka dużego curry kurkuma bazylia kostka rosołowa 1l wody Dodatki: ser żółty jogurt grecki Wykonanie Marchew, selera oraz

Panda i jej świat
Zupa rybna 211

ziołowym. Gotuj na bardzo malutkim ogniu do półtorej godziny. Wyjmij rybę, wystudz. Przecedz rosół. Ugotuj kaszę jaglaną zgodnie z zaleceniem producenta na opakowaniu. Doprowadz wywar z ryby do wrzenia.Rozmieszaj przecier pomidorowy z odrobiną wywaru i dodaj do zupy i dosmacz pieprzem ziołowym.  Zagotuj, a następnie dodaj rozbełtanej z wodą śmietany około 2 łyżki.  Nie więcej, gdyż za chwilkę

Z Kuchni Do Kuchni
Zupa z soczewicy z selerem konserwowym 182

przepisów w zakładce ZUPY na moim blogu. Zapraszam. 2 średnie cebule 1,5 szklanki czerwonej soczewicy (połówek) 2 łyżki masła klarowanego 1 słoiczek selera konserwowego (340 g) 100 g przecieru pomidorowego 1 łyżeczka kurkumy 1/2  łyżeczki wędzonej papryki 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 2 łyzki sosu sojowego sól pieprz Do garnka wsypać opłukaną soczewicę, wlać 2,5 l wody

O kuchni z uczuciem
Karkówka zapiekana w sosie 135

pieprzem, a następnie obtoczyć w mące i smażyć na patelni do zarumienienia. Podsmażone mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego i obłożyć pokrojoną w plastry cebulą. Do garnka nalać wodę, dodać przecier pomidorowy i pokrojony w cieniutkie plasterki ząbki czosnku. Dosypać cukier i dodać śmietanę. Wrzucić kostkę rosołową. Doprawić sos pieprzem, paprykami, oregano i bazylią cały czas mieszając. Wlać do naczynia

Karola gotuje
Krem pomidorowo-paprykowy 177

grzanką, ale równie dobrze smakuje z makaronem czy ryżem. Składniki: 4 pomidory 3 czerwone papryki 1 cebula, nieobrana 4 ząbki czosnku, nieobrane 500 ml bulionu warzywnego 1 łyżka przecieru pomidorowego sól, pieprz natka pietruszki Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Paprykę przekroić na pół, pozbawić pestek. Razem z pomidorami, czosnkiem i cebulą umieścić w piekarniku, Piec przez 30 min. Odstawić

Moja Galeria Smaku
Pomidorowo-paprykowy przecier do słoików na zimę 153

temu zamieściliśmy przepis na taki zupełnie zwykły, podstawowy przecier pomidorowy ( KILK ). Same pomidory, nic więcej. Idealny do zup, czy sosów. A dzisiaj wersja nieco bardziej złożona, z papryką, cebulą, marchewką i innymi rzeczami. Właściwie to można go na dwa sposoby używać. Może być jako półprodukt do dalszego przerobienia, a może też być, w takiej formie jaka jest, wykorzystany np. jako

Marder&Marder Manufacture