wprawy i wtedy będę wiedziała co i jak.. 1 kapusta 50 dkg mięsa mielonego 10 dkg ryżu 1 cebula 1 jajko sól pieprz wegeta majeranek 1 słoiczek przecieru pomidorowego listek, ziele śmietana Z kapusty wyciąć głąby i sparzyć, oddzielić liście i ściąć zgrubienia. Ryż ugotować. Do m ięsa mielonego dodać jajko, ryż , przyprawy i wymieszać
Moje domowe kucharzenietrzeba o nim pomyśleć najlepiej dzień wcześniej. Dobrze zamarynowane mięso (najlepiej przez całą noc), będzie wtedy kruche i aromatyczne. SKŁADNIKI: 5-6 kotletów z karczku (chudego) 2-3 łyżeczki przecieru pomidorowego 2 ząbki czosnku (przeciśniętego przez praskę) sól pieprz zioła prowansalskie 2 szalotki 5-6 dużych plastrów żółtego sera 2 łyżki majonezu mielona słodka papryka A jak to zrobić: Mięso
Kuchnia w opałachmakaronu typu spaghetti wielozbożowego 2 większe cebule Pół czosnku Majeranek Lubczyk Ziele angielskie Liść laurowy Twaróg półtłusty Sól himalajska Olej rzepakowy Kilka listków świeżej melisy 400 ml przecieru pomidorowego (Teraz nie wiadomo po co nazywany dumnie Passatą) Przygotowanie: 1/ Mięso przyprawiamy solą, pokruszonym liściem laurowym, zielem angielskim i na patelni przesmażamy na oleju. 2/ Gotujemy wd przepisu na opakowaniu
Kuchnia PROzdrowotnaDziś propozycja przekąskowa -salsa ze śledziem w lekko słodkim sosie pomidorowym z cebulką, kukurydzą i ananasem. Pyszna przekąska nie tylko dla amatorów śledzi, to takie danie, które może posmakować tym co za tą rybą nie przepadają - smaki tu są tak dobrane, że śledź nie dominuje. Jak dla mnie idealne połączenie smaków - to mój ulubiony sposób na śledzia. 0 false(...)Cambria; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Salsa ze śledziem z kukurydzą i ananasem 1 opakowanie filetów śledziowych (250g) 2 duże cebule olej do smażenia 1 czerwona papryka mały przecier pomidorowy 2 łyżki miodu sok z połowy cytryny 150 g kukurydzy konserwowej 3 plastry ananasa z syropu Śledzie umyć i przesuszyć a następnie pokroić w paski. Cebulę pokroić w półplasterki
Smaczny zeszytmięsa mielonego z łopatki lub karczku 1 cebula 1 czerwona papryka mała puszka czerwonej fasoli ok.120 g mała puszka kukurydzy ok.120 g mała puszka pomidorów 1 łyżka przecieru pomidorowego 1 łyżeczka chili sól i pieprz do smaku Na sos czosnkowy: 3 ząbki czosnku 4 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego szczypta soli Mięso mielone podsmażamy,dorzucamy pokrojoną w kostkę
Przepisy mojej mamyogórki konserwowe · 1 papryka czerwona · ½ puszki kukurydzy · 200 ml przecieru pomidorowego · Szczypta Chili · Mała główka kapusty · 2 jajka(...)kostkę, doprawiamy solą oraz przyprawą Gyros i prużymy na rozgrzanym oleju. 2. Następnie dodajemy pokrojoną paprykę oraz ogórki konserwowe, kukurydzę bez zalewy, pod koniec prużenia wlewamy przecier, doprawiamy chili. 3. Kapustę obgotowujemy w osolonej wodzie i kroimy w 2 cm plastry. 4. Panierujemy w roztrzepanym jajku oraz w bułce tartej. 5. Smażymy
Kulinarna Chwilakątem od strony skóry. Oliwę z oliwek wymieszałem z sokiem z cytryny, drobno posiekanym 1 ząbkiem czosnku, solą i pieprzem. Zamarynowałem flądrę, odstawiłem na 30 min. Następnie nasmarowałem przecierem pomidorowym i posypałem natką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Najlepiej sprawdzać jak wygląda. Zapiekałem ok. 20 minut
R'n'G Kitchenłyżki masła 2 czerwone cebulki sól, lub domowa wegeta, pieprz ostry do smaku 1 łyżeczka czerwonej papryki szczypta chili 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę 1/2 szklanki domowego przecieru pomidorowego 1 łyżka suszonej bazylii szczypta ziół prowansalskich listek laurowy 3 kulki ziela angielskiego 300 ml śmietanki słodkiej z kartonika 12 % Wykonanie : Boczniaki myjemy i osuszamy, następnie kroimy
Sama słodycz i szczypta chilifasolę, którą trzeba moczyć Składniki: 1 plaster selera 1 średnia marchewka 1 średnia cebula 200 g boczku 3 kawałki kiełbasy 2 puszki fasoli piękny Jaś jamar 1 średni przecier pomidorowy 4 L bulionu sól, przepis, domowy kucharek, ostra papryka (wedle uznania) Wykonanie: wziąć fasole i opłukać dobrze wodą, pozostawiać na sitku. Na rozgrzany olej wrzucić cebulę pokrojoną w kostkę
W Moim Magicznym Domuwyszło,jak dla mnie zdecydowanie lepie niż z fasolą,do tego gotowe w 20 min ....polecam Składniki: 3 puszki cieciorki 4 kiełbaski 2 cebule 500 ml przecieru pomidorowego(passaty pomidorowa) 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 liść laurowy 2 ziela angielskie 1-2 łyżki majeranku łyżeczka papryki słodkiej łyżeczka papryki wędzonej papryka ostra do smaku sól,pieprz
Swojskie jedzonkoSkładniki: ciasto: 150 g mąki 80 ml wody 2 łyżki oleju sól, szczypta łyżka czubata ziół prowansalskich 1 łyżeczka proszku do pieczenia dodatkowo: 3 łyżki dobrego przecieru pomidorowego 5 plastrów szynki 1,5 szklanki tartej mozzarelli rukola pomidorki koktajlowe zioła prowansalskie Wykonanie: *Wszystkie składniki na ciasto mieszamy ze sobą. Wyrabiamy ciasto, dzielimy na połowę. *Rozwałkowujemy ciasto. Patelnię smarujemy pędzelkiem namoczonym
Z Majeczką w kuchnitłuszczu. UWAGA ! Im dłużej gotujemy wywar tym jest bardziej esencjonalny. MIĘSNY Składniki: 2 kg kość wołowych 2 cebule 2 marchewki 1/4 korzenia selera 10 ziaren pieprzu ząbek czosnku puszka przecieru pomidorowego pęczek natki pietruszki liść laurowy Sposób przygotowania: Kości umyj i przypiecz w piecyku około 40 minut. Obierz cebule, marchew oraz seler. Pokrój na cztery części. Ułóż obok kości
The Slow Life Wifeopakowanie makaronu spaghetti malma 1 kg mięsa mielonego wołowego 150-200 g oliwek całych zielonych bez pestek 2 puszki pomidorów krojonych 4 ząbki czosnku 1 cebula czerwona 1 kartonik przecieru pomidorowego 2 łyżki oleju rzepakowego sól i pieprz do smaku 1 płaska łyżka suszonego oregano i bazylii PRZYGOTOWANIE: Cebulę i czosnek obrać i bardzo drobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej
ClauditteMissCooking