Zupa toskańska, z fasolą i cukinią czyli Zupowy Wtorek odc.103

Zupa toskańska, z fasolą i cukinią czyli Zupowy Wtorek odc.103

Zupa toskańska, z fasolą i cukinią czyli Zupowy Wtorek odc.103

Marzyłam o zupie... takie pełnej smaku, gęstej a jednocześnie niezbyt zimowej. Kwestia smaku przyszła mi z pomocą. Znalazłam zupę pachnącą południem Europy, ziołami i pomidorami dojrzewającymi na słońcu. Bajka! oczywiście poniżej wersja by Wiewióra ;) Zupa toskańska, z fasolą i cukinią 2 łyżki oliwy 1 mała cebula 1 marchewka, obrana i starta na grubych oczkach 2 ząbki czosnku 1 litr wywaru warzywnego 1 puszka białej fasoli, u mnie szklanka ugotowanej fasoli i ciapki 1 puszka krojonych pomidorów 3 łyżki przecie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dzieje kuchennej Wiewióry

Autor

WiewióraWiewióra

Ruda, z zamiłowaniem do wypieków kulinarnych i nie tylko, potraw makaronowych i różnistych egzotycznych, a także ceramiki najchętniej własnego wyrobu, dobrych książek i filmów z klimatem. Mama Blondyneczki i Blondasa, do niedawna niania a teraz po prostu pełna pasji podwójna Mama Wiewiórka :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

fasola, zupa, cukinia, chleb, pieczywo, suszone pomidory, zupa warzywna, zupa pomidorowa, chleb mieszany

Inne przepisy z Dzieje kuchennej Wiewióry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.