Prosta zapiekanka z bakłażana i fety

Prosta zapiekanka z bakłażana i fety

Prosta zapiekanka z bakłażana i fety

Przepis na : obiad

Bakłażan znany także pod nazwą oberżyna, gruszka miłosna, bakman czy psianka podłużna jest chyba średnio doceniany w kuchni Polaków. A szkoda! Aż w 90% składa się z wody, co z pewnością zadowoli osoby będące na dietach redukcyjnych. We fioletowej skórce bakłażana zawarte są związki fenolowe, poprawiające funkcjonowanie całego organizmu. Wśród tych związków znajdują się m.in. antocyjany, które działają silnie antyutleniająco. Zjadając bakłażana dostarczymy organizmowi potas, wapń oraz magnez. To także dobre źró... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Natka Pietruszki

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.