Składniki: wędzona ryba 1 cebula sok z połowy cytryny sól, pieprz natka pietruszki passata pomidorowa czyli po prostu przecier z pomidorów olej do smażenia Przygotowanie: rybę obierz z ości i skóry cebulę posiekaj w kostkę natkę pietruszki drobno posiekaj wyciśnij sok z połowy cytryny rozgrzej olej na patelni(...)przełóż na nią cebulę, podsmaż chwilę następnie dodaj na patelnię rybę wymieszaj dodaj sok z cytryny, sól i pieprz do smaku, a na końcu natkę pietruszki na końcu dodaj przecier pomidorowy wymieszaj smaż razem przez jeszcze jakieś 3 minuty podawaj z ulubionym makaronem Smacznego
Oka w rosole czyli KaFka gotujemielonego (szynka, łopatka) 2 cebule pół główki średniej kapusty białej 100 g ryżu 2 średnie marchewki 1 pietruszka pół mniejszego selera 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego 0,5 l przecieru pomidorowego ( passaty ) só, pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz ziołowy, papryka słodka i ostra olej Na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju poddusić pokrojoną w kostkę cebulę, dodać mielone mięso
Pieguskowa Kuchniadrobno siekamy. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Opcjonalnie dodajemy bułkę tartą. Całość doprawiamy. Formujemy kotleciki, obtaczamy je w mące i obsmażamy. składniki na sos: 250 ml bulionu 200 g przecieru pomidorowego sól, pieprz wykonanie: Przecier mieszamy z bulionem, doprawiamy do smaku. Trochę sosu wlewamy do naczynia żaroodpornego. Układamy podsmażone gołąbki i zalewamy je pozostałym sosem. Pieczemy
Domowy Smak Jedzeniałyżki kaszy pęczak 1 szklanka pieczonej dyni (lub pokrojonej w drobną kostkę – rozgotuje się podczas duszenia) garść suszonych pomidorów 1-2 łyżki koncentratu pomidorowego lub 2x więcej przecieru pomidorowego przyprawy: garam masala, kolendra mielona, sól Soczewicę zieloną zalewamy szklanką wody, dodajemy kaszę i posiekane pomidory. Jeśli używacie surowej dyni, to dodajcie ją już na początku gotowania. Gotujemy do miękkości
Kucharzycakurczaka (najlepiej z ostrą papryką) sól i pieprz, słodka papryka, suszony czosnek, zioła śródziemnomorskie (do pizzy, spaghetti) 2/3 szklanki słodkiej śmietanki 2 łyżki koncentratu pomidorowego 500 ml gęstego przecieru pomidorowego przyprawa warzywna bez glutaminianu sodu olej do smażenia 1 łyżka masła 2 płaskie łyżki mąki Tortellini ugotować al dente w osolonym wrzątku. Kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, przyprawić ostrą
Czerwień i błękitSkładniki: -1 ćwiartka z kurczaka -1 marchewka -1 pietruszka - kawałek selera -1 cebula -1/2 pora -2 ziela angielskie -2 liście laurowe -1/2 l przecieru pomidorowego płynnego np. domowy przecier lub puszka pomidorów bez skórki -1 łyżka keczupu łagodnego np. domowy keczup -1,5 l wody -pieprz i sól do smaku Z ćwiartki kurczaka ściągamy skórę
Kulinarne przemysleniaświeżo zmielonego pieprzu 1/3 łyżeczki soli do mięsa 1/3 łyżeczki soli do ugotowania ryżu odrobina oleju kokosowego lub oliwy sałata jako dodatek 100 ml passaty pomidorowej lub 50 ml przecieru pomidorowego na sos (opcjonalnie) Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage na Facebooku – będziesz na bieżąco z kolejnymi pysznymi wpisami Znajdziesz mnie również na Instagramie
Eat me! Fit me!swojej kuchni. Szaszłyki z kurczaka i bakłażana w sosie pomidorowym porcja dla 4 osób Potrzebujemy : podwójna pierś z kurczaka średni bakłażan ok. 400 g pomidorowej passaty (lub dobrego przecieru pomidorowego, ale nie koncentratu!) przyprawy: sól morska, pieprz, tymianek, czosnek - w płatkach lub granulowany, cynamon, cukier, płatki chili (opcjonalnie) makaron lub ryż do podania oliwa z oliwek patyczki lub szpikulce
Ratunku obiadwłożyć do garnka. Gołąbki podlałam wodą i gotowałam około godziny z dodatkiem bulionu, liści laurowych i ziela angielskiego. Dodałam 2 łyżki koncentratu pomidorowego i własnej roboty przecier pomidorowy. I już;-) Pyszne gołąbki gotowe. Smacznego
potrawyregionalneświeża mała papryczka 15 dag cukru, ja użyłam palmowego, ale zwykły lub brązowy też będzie dobry 1 kwaśne jabłko 1 litr koncentratu pomidorowego, jeśli macie domowy przecier pomidorowy to jego ilość musicie zwiększyć 2 krotnie, bo jest dużo słabszy, ja użyłam pudliszek, bo ma mocny wyrazisty smak 1/3 do 1/2 szklanki octu jabłkowego 6% 5-6 łyżek magi
Apetyczna babeczkaszklanki mąki tortowej szklanka wody łyżka oleju 30 g drożdży, szczypta soli łyżeczka cukru Dodatki: ser wędzony salami cebula oliwki kukurydza z puszki Sos pomidorowy pomidor 3 łyżeczki przecieru pomidorowego łyżka oliwy łyżeczka octu balsamicznego bazylia 2 ząbki czosnku sól, pieprz Przygotowanie Drożdże kruszymy, dodajemy po łyżeczce mąki i cukru i rozpuszczamy w 1/3 szklanki ciepłej wody. Odstawiamy
e-PrzepisyKulinarneporcja dla 3 - 4 osób) 8 - 9 małych zielonych cukinii (im mniejsze, tym lepsze) 1 czubata łyżka soli Sos 4 czubate łyżki stołowe koncentratu pomidorowego lub 1 litr przecieru pomidorowego lub 6 dużych mięsistych posiekanych pomidorów 1 mała cebula drobno posiekana 2 ząbki czosnku drobno posiekane sól i pieprz do smaku woda olej
Kulinaria - potrawy z różnych stron światatheme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 25 dag makaronu spaghetti sos: 3 ząbki czosnku 1 cebula oliwa 3-4 łyżki koncentratu pomidorowego opcjonalnie: kilka łyżek przecieru pomidorowego 1 puszka pomidorów po 1 łyżeczce: suszonego oregano, bazylii, rozmarynu, lubczyku, ostrej papryki 3 kulki ziela angielskiego, 2 liście laurowe szczypta cukru (tak, koniecznie!), sól na wierzch
Qlinarnie i Qlinarnieoliwa sól pieprz zioła wg. upodobań: majeranek, tymianek, bazylia Sos pomidorowy najsmaczniejszy z domowego przecieru pomidorowego Kliknij Tutaj.1. W dużym rondlu gotujemy wodę, wkładamy do niej kapustę i w miarę jak liście miękną odcinam wierzchnie liście i odkładam do przestygnięcia, potem jeszcze wycinam z nich ostrym nożem grube
Apetyczna babeczka