przecier pomidorowy - 5508 przepisów (strona:160/368)

Wegańskie gołąbki z soczewicą i ryżem 137

łyżeczki słodkiej papryki w proszku pół łyżeczki pieprzu ziołowego szczypta kozieradki łyżka sosu sojowego łyżka sosu worcestershire 2 łyżeczki musztardy (użyłam rosyjskiej) 2 liście laurowe gałązka rozmarynu 250 ml przecieru pomidorowego olej do smażenia sól koperek Soczewicę i ryż płukać kilka razy, aż woda będzie przezroczysta. Ziarna zalać 500 ml wody i gotować do zniknięcia płynu. Potem przykryć pokrywką, odstawić

Weekendy w domu i ogrodzie
Gulasz węgierski 149

Skladniki: 1 kg mięsa wieprzowego 2 łyżki smalcu 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki słodkiej papryki 0,5 łyżeczki ostrej papryki 2 czerwone papryki 2 łyżki przecieru pomidorowego sól, pieprz 1/4 łyżeczki kminku Wykonanie: umyte mięso osuszyć, pokroić w kostkę, posolić i zrumienić ze wszystkich stron na mocno rozgrzanym smalcu. Przełożyć do rondla na tłuszczu zrumienić cebulę, pod koniec

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Grillowane szaszłyki warzywne i boczniaki w sosie BBQ FIT 82

godzinę. Nakłuwamy na przemian na drewniane patyczki. Grillujemy na grillu elektrycznym lub patelni grillowej kilka minut, aż warzywa zmiękną i się przyrumienią. Smacznego! Składniki na boczniaki BBQ: – 300ml przecieru pomidorowego – 250g boczniaków – 1 cebula – 2 łyżki octu – 2 łyżki erytrolu – 2 łyżki sosu sojowego – 2 łyżki koncentratu pomidorowego – 1 łyżka oleju

Be Fit Be Strong
Gołąbki wegeteriańskie z kaszą i pieczarkami 173

przykryć liściem. Zalać bulionem i gotować około 45-60 minut. Do przygotowania bulionu wykorzystuję wodę z gotowania liści kapusty +  domowa vegeta na koniec dodać śmietanę i  domowy przecier pomidorowy podałam z tłuczonymi ziemiakami

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Potrawka z soi (wegetariańska) 153

oraz wciskamy czosnek. (Czosnku nie daje wcześniej gdyż łatwo go przypalić i będzie gorzki.) W międzyczasie zagotowujemy wodę w czajniku i zalewamy nasze warzywa tylko do ich przykrycia. Dodajemy przecier pomidorowy, selera naciowego i soję. Wszystko dusimy do miękkości. Doprawiamy do smaku. Propozycja podania z ryżem brązowym i domowym ogórkiem kiszonym :) Potrawka z soi (wegetariańska) Potrawka z soi (wegetariańska

Pyza i Surówka
Ryba w zalewie. 99

obtoczenia ryby – 1 słoik papryki konserwowej – ½ słoika ogórków konserwowych – 1 cebula – sól, pieprz – olej do smażenia Zalewa: – 4 szklanki wody – 2 słoiczki przecieru pomidorowego – 6 łyżek octu – cukier do smaku – ½ szklanki oleju Morszczuka pokrój, przypraw solą i pieprzem. Jajko, vegetę, mąkę i wodę połącz, powstanie ciasto i obtocz

Zdrowy Styl Joanny
FASOLKA PO BRETOŃSKU Z BOCZKIEM I KIEŁBASĄ 174

zasmażenie przecieru lub passaty pomidorowej razem z kiełbasą oraz cebulą i dodanie tego do gotującej się fasolki.  Tak właśnie przygotowywana była fasolka po bretońsku dawniej. Ja jednak zamiast przecieru pomidorowego użyłam passaty pomidorowej. Często używam (tam, gdzie to możliwe ;) passaty zamiast przecieru. Jak przygotować fasolkę po bretońsku w domu - sprawdzony przepis krok po kroku. Nie taki diabeł straszny(...)kosteczkę 400g dobrej kiełbasy, pokrojonej w kostkę 1 cebula, posiekana 1 marchew, pokrojona w kostkę 1 niewielki korzeń pietruszki, pokrojony w kosteczkę 2 ząbki czosnku, posiekane 500ml passaty pomidorowej ok. 1,5 litra bulionu jarzynowego 1 ćwiartka z kurczaka po kilka ziarenek pieprzu i ziela ang. 1 liść laurowy 2 łyżki suszonego majeranku sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE: Krok

Moja Książka Kucharska
Leczo węgierskie 84

klasyczne węgierskie niestety mniej. Dodajemy do lecza pieczarki, kiełbasę cukinię ale to nie jest klasyczne węgierskie leczo. W klasycznym leczo mamy paprykę, kiełbasę, cebulę, koncentrat pomidorowy lub przecier pomidorowy, smażymy wszystko na smalcu, koniec. Zapraszam zatem na pyszne leczo. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Calzone – sposób jak wykorzystać resztki warzyw i wędlin 93

Nadzienie: Wykorzystujemy te składniki, które mamy w lodówce, np.: 2 papryki (najlepiej w różnych kolorach) 15 cm chorizo 10 cm cukinii 2 łyżki oleju Kilka łyżek sosu pomidorowego lub przecieru pomidorowego rozrzedzonego wodą Po 2 łyżki tartego sera na każde calzone (mozzarella i parmezan) Lub inne składniki, które akurat masz w lodówce (ser, warzywa, wędliny) Posypka na calzone: Łyżeczka słodkiej

Niedzielny kucharz
Co zrobić z pomidorów? 115

świeżych pomidorów sos pomidorowy na zimę słodki Relish k olejny sos pomidorowy do słoików błyskawiczny sos ze świeżych pomidorów Sos ze świeżych pomidorów do słoików. Domowy sok pomidorowy Domowy przecier pomidorowy .Puree pomidorowe Koktajl pomidorowy bez gotowania Przepis na suszone pomidory w zalewie oliwnej Ogórki w sosie pomidorowym na zimę Grzyby w pomidorach. Rydze w pomidorach The post Co zrobić

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Naleśniki Bolognese 161

Składniki na ciasto: 1 szklanka mleka 2 szklanki mąki 2 jajka 1 szklanka wody gazowanej Szczypta soli Składniki na farsz: 500 g mięsa mielonego 300 ml pasaty pomidorowej/ ewentualnie przecieru pomidorowego 1 cebula 150 g mozzarelli 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka mielonej papryki słodkiej i ostrej 3 łyżeczki suszonej bazylii Sól,pieprz Olej Sposób przygotowania: Zaczynamy od przygotowania naleśników

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Naleśniki z soczewicą zapiekane w sosie pomidorowym z mozzarellą 104

gotowanej na parze mała cebula łyżka oleju (użyłam oleju rzepakowego z bazylią) 3 łyżki ketchupu opakowanie serka topionego (80g) pęczek szczypiorku sól i pieprz do smaku sos pomidorowy: szklanka przecieru pomidorowego pół pęczka natki pietruszki spora szczypta soli i pieprzu szczypta cukru trzcinowego ząbek czosnku dodatkowo: kulka mozzarelli łyżka posiekanej natki pietruszki Składniki na naleśniki miksujemy i smażymy 8 sztuk

Mienta blog
Piątek: Calzone z warzywami 112

Nadzienie Wykorzystujemy te składniki, które mamy w lodówce, np.: 2 papryki (najlepiej w różnych kolorach) 15 cm chorizo 10 cm cukinii 2 łyżki oleju Kilka łyżek sosu pomidorowego lub przecieru pomidorowego rozrzedzonego wodą Po 2 łyżki tartego sera na każde calzone (mozzarella i parmezan) Lub inne składniki które akurat masz w lodówce (ser, warzywa, wędliny) Posypka na każde calzone: Łyżeczka

Niedzielny kucharz
Menu na tydzień – leftovers 195

produkty, które zostały nam z poprzedniego tygodnia. Nie musicie ich kupować, w tym menu chodzi o to by zużyć to co akurat jest w lodówce) Domowy sos pomidorowy lub przecier pomidorowy Zanim zaczniecie robić zakupy, sprawdźcie co macie w lodówce i spiżarce. W tym menu niektórych menu nie trzeba się sztywno trzymać – chodzi o to by zużyć leftoversy. Pobierz

Niedzielny kucharz
Piątek: Calzone z warzywami i chorizo 4052

Nadzienie Wykorzystujemy te składniki, które mamy w lodówce, np.: 2 papryki (najlepiej w różnych kolorach) 15 cm chorizo 10 cm cukinii 2 łyżki oleju Kilka łyżek sosu pomidorowego lub przecieru pomidorowego rozrzedzonego wodą Po 2 łyżki tartego sera na każde calzone (mozzarella i parmezan) Lub inne składniki, które akurat masz w lodówce (ser, warzywa, wędliny) Posypka na każde calzone: Łyżeczka

Niedzielny kucharz