Ketchup z cukinii

Ketchup z cukinii

Ketchup z cukinii

Ostatnio napastuje was przepisami na przetwory, nie macie już dość ? ;) Mam nadzieję, że nie ! Dzisiaj kolejny pomysł na wykorzystanie cukinii. Tym razem pod postacią naprawdę smakowitego ketchupu z cukinii.  Mnie zasmakował bardzo :) W mojej wersji jest lekko pikantny, ale oczywiście możecie pokombinować z przyprawami tak aby osiągnąć zadowalający was smak. Składniki: 3 średniej wielkości cukinie 4 duże cebule garść soli 2 szklanki cukru 1 szklanka octu 400 g koncentratu pomidorowego 500 g przecieru z pom... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Taste Therapy

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.