się odżywialiśmy. Pamiętam też te liście kapusty w kuchni…w mojej kuchni jest jednak tak samo Składniki: * 1 kapusta włoska * 50 dkg mięsa mielonego * 20 dkg suchego ryżu * przecier pomidorowy 0,5 l * koncentrat pomidorowy * przyprawy: sól, pieprz, cukier Ryż mieszam z mięsem mielonym. Doprawiam solą, pieprzem czarnym i ziołowym. Obgotowuje kapustę. No tu jest trochę zabawy. Na początku(...)godziny do 1.30. W międzyczasie przekręcam je na drugą stronę, żeby nie spaliły się mocno z góry. Jak już się uduszą, odlewam wywar do garnka i dodaję przecier i koncentrat pomidorowy. Chwilkę się pogotuje i przyprawiam solą i cukrem. Zalewam gołąbki sosem i włala! Smacznego! Lidka Artykuł Gołąbki zawijane w sosie pomidorowym pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z Fantazjąjakieś potrawy kojarzą mi się z jakimiś wydarzeniami, latami mojego życia. Przyzwoitość nakazuje mi podać składniki na gołąbki....;) * 1 kapusta włoska * 50 dkg mięsa mielonego * 20 dkg obgotowanego ryżu * przecier pomidorowy 0,5 l * koncentrat pomidorowy * przyprawy: sól, pieprz, cukier Ryż trochę obgotowuję. Nie gotuję go wedle przepisu, ale tak do 8-10 minut. Studzę i mieszam z mięsem mielonym(...)godziny do 1.30. W międzyczasie przekręcam je na drugą stronę, żeby nie spaliły się mocno z góry. Jak już się uduszą, odlewam wywar do garnka i dodaję przecier i koncentrat pomidorowy. Chwilkę się pogotuje i przyprawiam. Zalewam gołąbki sosem i włala :D Moje domowe gołąbki
Pieprzyć z Fantazjąpszennej + 3 łyżki 100 g. mąki krupczatki 40 g. świeżych drożdży 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 250 ml. ciepłej wody 2 łyżki oliwy z oliwek Sos 1 szkl. przecieru pomidorowego 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka cukru po 1 łyżeczce drobniutko posiekanych świeżych ziół: oregano, tymianek, cząber, rozmaryn (lub jeszcze inne, które lubisz) sól i pieprz do smaku Oraz(...)pszenną). Zrób z ciasta kulę i włóż z powrotem do miski, przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na 1,5 godz. Sos: Do rondelka wlej przecier, dodaj koncentrat pomidorowy, cukier i zioła. Gotuj na malutkim ogniu od czasu do czasu mieszając przez 5 minut. Dopraw solą i pieprzem. Odstaw do wystygnięcia. Grzyby dokładnie umyj i osusz. Pokrój
Delicious Placemarchewki ok. 150 g wędzonego boczku 500 g mięsa wołowego na gulasz 0,5 l ciemnego piwa (u mnie Książęce Ciemne Łagodne) 0,5 l passaty pomidorowej 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 szklanka bulionu wołowego 2 łyżki mąki do oprószenia mięsa 2 łyżki oleju kokosowego do smażenia 2 łyżeczki ziół prowansalskich 2 łyżeczki wędzonej papryki słodkiej 3 łyżeczki cukru(...)niej przywarły. Gdy piwo będzie już się gotować dolewamy do niego szklankę bulionu wołowego. Wywar zagotowujemy i podgrzewamy bez przykrycia przez ok. 10 minut. Po tym czasie dodajemy przecier oraz passatę i ponownie całośc zagotowujemy. Solimy i pieprzymy do smaku. Do mięsa i sosu dosypujemy wszystkie przyprawy i zioła oraz cukier, mieszamy, a następnie wsypujemy warzywa. Gulasz doprowadzamy do wrzenia
Cooking MonsterPomidorowa. Najlepsza zupa pomidorowa z ryżem - przepis. Tradycyjna zupa pomidorowa z ryżem , ugotowana na rosole. Pomidorowa ze świeżych, dojrzałych pomidorów i świeżych ziół, bez mięsa. Najlepszy przepis na zupę pomidorową z ryżem jest prosty i wykonany ze świeżych składników. Tą pomidorówkę przygotujecie w niecałą godzinę. Pomidory na zupę pomidorową z ryżem. Właściwie(...)zupy pomidorowej można użyć także pomidorów z puszki lub passaty pomidorowej. Pomidorowa nie będzie miała takiego samego smaku jak ta ze świeżych, pieczonych pomidorów, ale nadal będzie świetnie smakowała. Można także poszukać pomidorów pieczonych z puszki. Zupa pomidorowa z ryżem - oto wypróbowany, domowy przepis, składniki i przyprawy. Korzystajcie z przepisu na pomidorową z ryżem i ulepszajcie
Moja Książka Kucharskanaprawdę smaczne. Spróbujcie koniecznie, warto. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Pulpety z mozzarellą Składniki 400 g mielonego mięsa np. łopatki 1 duża kulka mozzarelli 1 puszka passaty pomidorowej lub domowy przecier pomidorowy 1 szklanka bulionu 1 jajko 1 cebula 2 łyżki natki pietruszki 1 łyżka bazylii 2 łyżki tartego parmezanu sól pieprz parmezan olej 300 g makaronu razowego spaghetti lub zwykłego
To co lubię - gotuję i polecamKurczak w sosie paprykowo- pomidorowym to wbrew pozorom bardzo szybkie i proste danie do przygotowania. Danie to możemy podać z dowolnymi dodatkami, wyśmienicie będzie smakował podany
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!mielonego z indyka 2 cebule czerwone 1 białko 2 ząbki duże czosnku sól,pieprz,majeranek,bazylia,natka pietruszki, 1 łyżka startego żółtego sera light Sos Pomidorowy : ****************************** 1 słoiczek przecieru pomidorowego 1-2 łyżeczki mąki ziemniaczanej plus odrobiną wody do jej rozrobienia 1 szkl.rosołu sól, cukier ,sok z cytryny ************************************ 1 . Przygotować sos - zagotować rosół ,dodać sól,cukier
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkinałożyć farsz z mięsa mielonego, zagiąć brzegi naleśnika i zwijać je w rulon jak na krokiety. Tak przygotowane naleśniki ułożyć w naczyniu do zapiekania. Sos pomidorowy: * 6 łyżek przecieru pomidorowego * 3 łyżki ketchupu pikantnego * 1/3 szklanki wody * 1 łyżeczka suszonej bazylii (użyłam Skworcu ) * sól do smaku * pół łyżeczki słodkiej papryki (użyłam Skworcu ) Wykonanie: W garnku umieścić
Zrób to smacznieSkładniki: 2 wędzone makrele średniej wielkości saszetka ryżu 100g 3 cebule 2 ząbki czosnku 2 papryczki chili 2 marchewki 1 słoiczek koncentratu pomidorowego 1 kartonik przecieru pomidorowego papryka ostra i słodka w proszku do smaku pieprz czarny,ziołowy do smaku sól Ryż gotujemy w osolonej wodzie ok 7min od zagotowania wody. Studzimy. Z ryb usuwamy skórę, ości, a mięso rozdrabniamy
Gotowanie jest łatwepietruszka 👌 1 duża cebula 👌 feta 250 gr. 👌 2 dojrzałe pomidory 👌 1 słodka czerwona papryka 👌 1/2 łyżeczki soli 👌 1/2 łyżeczki pieprzu 👌 3 łyżeczki oregano 👌 2 łyżki koncntratu pomidorowego 👌 200 ml przecieru pomidorowego 👌 200 ml. białego wytrawnego wina 👌 1 paczka 500 gr. krótkiego makaronu 👌 500 gr. oczyszczonych krewetek dowolnej wielkości (mogą być świeże lub mrożone) WYKONANIE
Rita creativeząbki czosnku 👌1 łyżeczka ostrej czerwonej papryki 👌1 łyżeczka kolędry mielonej 👌1 łyżeczka kurkumy mielonej 👌1 łyżeczka musztardy mielonej 👌1 łyżeczka kuminu rzymskiego 👌1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 👌200 ml. przecieru pomidorowego 👌1 pomidor 👌200 ml. bulionu z kurczaka 👌200 gr. szpinaku świeżego 👌1 łyżka mąki z ciecierzycy 👌2 łyzki jogurtu greckiego 👌olej do smażenia my social media: 🎬 YouTube 📷 Instagram 👫 Fanpage
RITA food channelząbki czosnku 👌1 łyżeczka ostrej czerwonej papryki 👌1 łyżeczka kolędry mielonej 👌1 łyżeczka kurkumy mielonej 👌1 łyżeczka musztardy mielonej 👌1 łyżeczka kuminu rzymskiego 👌1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 👌200 ml. przecieru pomidorowego 👌1 pomidor 👌200 ml. bulionu z kurczaka 👌200 gr. szpinaku świeżego 👌1 łyżka mąki z ciecierzycy 👌2 łyzki jogurtu greckiego 👌olej do smażenia my social media: 🎬 YouTube 📷 Instagram 👫 Fanpage
RITA food channelpieprzu Odrobina oleju Nadzienie 4 łyżki sosu pomidorowego (przepis na błyskawiczny sos poniżej) Kulka mozzarelli ½ szklanki tartego parmezanu ½ pokrojonej w kostkę papryki Garść liści bazylii Sos pomidorowy 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka soku z cytryny lub octu winnego 1/2 łyżeczki miodu 1/2 łyżeczki suszonego czosnku 1/2 łyżeczki suszonej cebuli Szczypta soli Przygotowanie: Krok 1 Rozgrzej
Niedzielny kucharzpietruszka 👌 1 duża cebula 👌 feta 250 gr. 👌 2 dojrzałe pomidory 👌 1 słodka czerwona papryka 👌 1/2 łyżeczki soli 👌 1/2 łyżeczki pieprzu 👌 3 łyżeczki oregano 👌 2 łyżki koncntratu pomidorowego 👌 200 ml przecieru pomidorowego 👌 200 ml. białego wytrawnego wina 👌 1 paczka 500 gr. krótkiego makaronu 👌 500 gr. oczyszczonych krewetek dowolnej wielkości (mogą być świeże lub mrożone) WYKONANIE: 👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌 my social media: 🎬 YouTube
RITA food channelstopni ( możesz piec je dłużej, jeśli nie lubisz zbyt twardych liści). Gołąbki można podać z przysmażoną cebulką na maśle, bądź sosami: grzybowym bądź pomidorowym. SOS POMIDOROWY: 1 passata – przecier pomidorowy – 700 ml 1 średnia cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka masła Sól Pieprz Odrobina cukru Cebulkę i czosnek obrać i pokroić w drobną kostkę. Masło rozpuścić w niedużym garnku
Calzonella.comgraham typ 1850, np. TOTA 1/2 szkl mąki pełnoziarnistej orkiszowej, np. TOTA szczypta soli 2 łyżki oliwy z oliwek 1/2 szkl ciepłej wody Składniki na sos pomidorowy: 1/2 szkl przecieru pomidorowego bazylia oregano sól pieprz 1 łyżka oliwy Dodatki na pizzę: ser Mozarella (2 duże kulki lub opakowanie małych, przekrojonych na pół) pomidorki koktajlowe szynka parmeńska roszponka (może też być
Trufelkowoszpinaku mrożonego 100 g ricotty 4 łyżki tartego parmezanu lub innego twardego sera 1 jajko sól, pieprz szczypta gałki muszkatołowej szczypta czosnku w proszku Sos pomidorowy: 700 ml przecieru pomidorowego (passaty) 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka oliwy sól i pieprz ½ łyżeczki pieprzu cayenne 1 łyżeczka oregano szczypta cukru kilka listków świeżej bazylii Dodatkowo: 200 g sera mozzarella
Moja Mama GotujePrzepis pochodzi ze styczniowej KUCHNI i jest autorstwa Marty Dymek. Podaje go z moimi modyfikacjami. Sos barbecue 15 suszonych śliwek 100 ml whiskey 100 g koncentratu pomidorowego 80 g przecieru pomidorowego po 2 łyżki syropu klonowego i sosu sojowego 1 łyżka octu po łyżeczce musztardy, wędzonej papryki i słodkiej papryki szczypta chili spora szczypta soli i pieprzu Śliwki umieszczamy
Dzieje kuchennej Wiewiórypokombinować z przyprawami tak aby osiągnąć zadowalający was smak. Składniki: 3 średniej wielkości cukinie 4 duże cebule garść soli 2 szklanki cukru 1 szklanka octu 400 g koncentratu pomidorowego 500 g przecieru z pomidorów łyżeczka pieprzu cayenne łyżeczka słodkiej papryki łyżeczka pieprzu Przygotowanie: Cukinię obieramy ze skóry, wycinamy gniazda nasienne i trzemy na tarce. Jeśli mamy maszynę do tarcia warzyw(...)dzień wstawiamy garnek na kuchenkę i gotujemy do momentu aż warzywa będą miękkie. Następnie dodajemy cukier, ocet i wszystko mieszamy. Gotujemy przez około 20 minut. Dodajemy koncentrat, przecier pomidorowy oraz przyprawy. Wszystko mieszamy i gotujemy jeszcze przez chwilę. Następnie miksujemy wszystko blenderem na jednolitą masę . Ketchup umieszczamy w słoiczkach i pasteryzujemy w garnku przez około 20 minut. Smacznego
Taste Therapyoliwy (ja używam oliwy aromatyzowanej bazylią, suszonymi pomidorami i czosnkiem) 500 ml letniej wody 3 łyżeczki cukru 1,5 łyżeczki soli Składniki na sos: 500 g pomidorowej passaty (dobrego przecieru pomidorowego) 2-3 ząbki czosnku (opcjonalnie czosnek granulowany) 2 łyżeczki suszonego oregano (może być również bazylia lub zioła prowansalskie) sól, cukier do smaku 1 łyżka oleju lub oliwy Dodatki (ilość
Ratunku obiad