Środa: Gołąbki bez zawijania

Środa: Gołąbki bez zawijania

Środa: Gołąbki bez zawijania

Polecamy Wam przepis na gołąbki na skróty, bez mozolnego obgotowywania kapusty, oddzielania liści, faszerowania, zawijania. Cały proces można decydowanie uprościć. Efekt smakowy taki sam jak w przypadku gołąbków zawijanych. Czas : 1,5 godz Poziom trudności : Raczej łatwe Liczba porcji : 4 Trudno o bardziej polskie danie niż gołąbki: kwaskowe w sosie pomidorowym, lub pachnące grzybami, podlane śmietaną, z mięsem, albo jarskie, z kapusty kiszonej, lub świeżej, z ryżem, albo kaszą, misternie zawinięte w cienkie jak... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

gołąbki, kapustą, sosy, mielone, kapusta kiszona, mięso, mięso mielone, sos pomidorowy, ciasto, ryż, ziemniaki, grzyby, zapiekanki, zapiekanka, ziemniaki zapiekane, ciasta z masa, dania bez mięsa, jajka faszerowane , zapiekanka z mięsem , zapiekanka z ryżu, jajka z farszem, zapiekanka z ziemniakami

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.