około 1,5 cm, polej 2 łyżkami sosu sojowego, odstaw na godzinę, kilka razy obracając, aby mięso dobrze się zamarynowało. Czosnek i cebulę drobno posiekaj, oprósz solą, rozetrzyj na pastę przy pomocy noża lub widelca. Kapustę pokrój grubo, cebulę w pióra, papryczkę w plasterki. Rozgrzej wok lub głęboką patelnię, zmniejsz ogień, pierś zacznij smażyć od strony skóry przez około(...)minut, przewróć, smaż kolejne 6 minut, zdejmij, odłóż. Pod patelnią ustaw duży ogień. Na tłuszczu, który się wytopił się spod skóry, najpierw przez około 10 sekund przesmaż pastę czosnkowo-imbirową, dodaj kapustę, cebulę i chili, smaż, utrzymując duży ogień i praktycznie cały czas mieszając, przez około 3 minuty, dopraw sosem sojowym, smaż jeszcze 30 sekund. Pierś pokrój w około
Kulinarna Polskakurczaka wymieszać z curry, mielonym czosnkiem, solą oraz pieprzem, odstawić na chwilę. 1-2 łyżki oliwy niewielka cebula, drobno posiekana 1 ząbek czosnku, drobno posiekany 1 łyżeczka żółtej pasty curry 1 młoda cukinia, pokrojona w kostkę sok z cytryny około 300ml śmietany kremówki 30% sól, pieprz posiekana natka pietruszki Przepis na tagliatelle z kurczakiem i cukinią: Krok(...)czasie przygotować kurczaka z mielonym curry, czosnkiem, solą i pieprzem. Na większej patelni podgrzać 1-2 łyżki oliwy, poddusić drobno posiekaną cebulę, następnie czosnek oraz żółtą pastę curry. Dodać kurczaka, smażyć na dużym ogniu, cały czas mieszając. Po chwili dołożyć pokrojoną w kosteczkę niewielką, młodą cukinię, skropić sokiem z cytryny i dusić, aż kurczak i cukinia będą gotowe. Krok
Moja Książka Kucharskaosoby) 1 opakowanie tofu ok. 200g 1 szt. małego bakłażana 1 mała cebula (najlepiej słodka) 1/2 świeżego ananasa 1/2 puszki mleka kokosowego ok. 120 ml 1/2 łyżki stołowej pasty żółtego tajskiego curry 1 mały pęczek świeżej kolendry 2 ząbki czosnku olej kokosowy, pieprz, cytryna Zaczynamy od pokrojenia składników na małe kostki. Kiedy mamy już wszystko pokrojone podsmażamy tofu(...)wtedy dodajemy przeciśnięte dwa ząbki czosnku. Wszystko chwilę razem dusimy i zalewamy mlekiem kokosowym. Całość doprowadzamy do wrzenia i gotujemy ok. 5 min. Teraz czas na ananasa i pastę curry. Wrzucamy je do reszty składników i gotujemy kolejne 10 min. Danie jest już niemal gotowe. Na ostatnie 5 min. wrzucamy tofu i posiekaną kolendrę. Posypujemy świeżo zmielonym pieprzem i skrapiamy
vegetaniepóźniejszej konsumpcji. Enjoy! Nazwa: Kanapka z nadzieniem o smaku orzecha laskowe/ z serem żółtym i szczypiorkiem. Firma: Abonett Skład: Orzech laskowy – kasza kukurydziana (37%), pasta z orzechów laskowych z substancją słodzącą (32%) [subst. słodząca: maltitol, tłuszcze roślinne (palmowy, z nasion masłosza), słodka serwatka w proszku, prażone orzechy (1%), proszek kakaowy o zmniejszonej zawartości tłuszczu (1%), emulgator: lecytyna(...)środek aromatyzujący], mleko w proszku odtłuszczone, proso łuskane (9,2%), proszek kakaowy (4,9%), masa z orzechów laskowych (4,3%), sól. Ser i szczypiorek – pasta kanapkowa z serem żółtym i szczypiorkiem (51%) [maltodekstryna, olej roślinny (słonecznikowy), pełnotłuste mleko w proszku, tłuszcz roślinny (palmowy), ser w proszku 3,6%, przyprawy, szczypiorek 1,7%, emulgator: lecytyna słonecznikowa], kasza kukurydziana (37%), proso łuskane
Candy PandasPrzepis z bloga Blendman . Składniki: (na 4-6 porcji) czubata łyżka oleju kokosowego 2 cebule, oczyszczone i pokrojone w kostkę 2 łyżki czerwonej pasty curry (u mnie: łagodna 'korma') 350g czerwonej soczewicy, opłukanej na sicie 400g puszka siekanych pomidorów 650ml wody 400g puszka mleka kokosowego sól i pieprz, do smaku W sporym garnku rozgrzej na średnim ogniu olej kokosowy. Wsyp(...)cebulę i smaż do zeszklenia - okolice 10 minut. Dodaj pastę curry, dobrze wymieszaj i maż kolejne 2-3 minuty, często mieszając. Wsyp soczewicę, wymieszaj. Wlej pomidory i wodę. Dopraw do smaku sola i pieprzem, a jeśli pomidory są bardzo kwaśne dodaj dodaj małą szczyptę cukru. Całość zagotuj, zmiejsz ogień, przykryj i gotuj około 20-25 minut, aż soczewica będzie
Lejdi of the housełososia pieczonego z chili • 1 kolba gotowanej kukurydzy • sok z 1 limonki (lub cytryny) • 1 mała czerwona cebula • 1 małe dojrzałe awokado • ostra pasta paprykowa chili • kilka gałązek szczypiorku Sposób przygotowania: 1. Łososia podzielić na kawałki, skórę odrzucić. Kawałki ryby skropić sokiem z limonki lub cytryny. Odstawić na kilkanaście minut. 2. Cebulę(...)ściemniało. 4. Ugotowaną kolbę kukurydzy pokroić w plasterki. 5. W miseczce układać kawałki łososia, awokado, plasterki kukurydzy, cebulkę. 6. Sałatkę posypać szczypiorkiem i rozłożyć na wierzchu pastę paprykową w takiej ilości, jak lubicie. Smacznego
W mojej kuchniCzas przygotowania: 30 minut Składniki: 400 g fileta z łososia sól pieprz 1 puszka mleczka kokosowego 3 listki kafir 1 trawa cytrynowa 1 łyżka cukru trzcinowego 1 łyżka czerwonej pasty curry 1 łyżka sosu rybnego 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryka 1/2 czerwonej cebuli 200 g groszku cukrowego 1 plaster świeżego ananasa 1 łyżka posiekanego szczypiorek 1 łyżeczka czarnego(...)sezamu sok z limonki 100 g ryżu jaśminowego Wykonanie Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Do szerokiego rondla wlewamy mleczko koksowe, dodajemy trawę, listki kaffir, pastę curry, cukier i delikatnie podgrzewając mieszamy, aż wszystko się połączy i gotujemy przez 5 minut. Papryki kroimy w paski, cebulę w ósemki, a ananasa w kostkę. Wszystkie warzywa, łącznie z groszkiem
Kulinarne przygody GatityUwielbiam i już. Pasty mogę jeść na zimno, na ciepło, z takim makaronem i siakim. Z mięsem, rybami, warzywami – każde. Na dodatek mam manię kupowania różnego rodzaju makronu, więc tego w domu nigdy nie zabraknie. I nie piszę tutaj o makaronach kolorowych i takich mega dziwacznych. Rozglądam się najczęściej po prostu za fajnymi kształtami i za klasyką. Kupuję makarony(...)ostatnio użyłam naszego polskiego bursztynu. Używam go w sumie na zmianę z parmezanem. Chociaż smak parmezanu ciężko jest zastąpić, taka prawda. Ten ser idealnie dopełnia smak każdej włoskiej pasty. Składniki: 300 g makaronu (ja użyłam linguine) 250 ml śmietanki 30% 8 suszonych pomidorów z zalewy 2 duże garści świeżego szpinaku 1 cebula 2 ząbki czosnku 3/4 szklanki startego sera długodojrzewającego
KardamonovyJajka faszerowane pastą cytrynowo-bazyliową z groszkiem to dietetyczna wersja Świąt Jajka najlepiej podawać polane sosem np. chrzanowym, smakuje rewelacyjne! Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 10 – 12 sztuk Składniki: 5 – 6 jajek 100 g mrożonego groszku 60 g awokado 70 g cukinii garść bazylii 2 łyżeczki cytryny skórka z 1/2 cytryny 1/3 łyżeczki soli szczypta pieprzu Przygotowanie(...)Podsmażyć awokado 4. Zblenderować groszek i awokado 5. Dodać bazylię 6. Skropić cytryną i doprawić 7. Nałożyć farsz na połówki jajek Poprzedni 1 z 7 Następny Artykuł Jajka faszerowane pastą cytrynowo-bazyliową z groszkiem pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl
KuchniaWeDwoje.plprzyjęcia. W ofercie Ciastka z Krakowa znajdziecie zarówno klasyczne korpusy deserowe , jak i korpusy sałatkowe (słone) . Te drugie są idealne do podawania sałatek czy nadziewania ich najróżniejszymi domowymi pastami. Już niedługo pokażę Wam jak można przygotować takie szybkie i pyszne przekąski. Przydadzą się Wam na zbliżający się sezon grillowy. Bo sałatka czy pasta w takim korpusiku smakuje wybornie
Słodkie okruszkiadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Guacamole to nic innego jak pasta, przygotowana na bazie awokado. Idealnie komponuje się z przekąskami, chipsami czy tortillą. Istnieje wiele ciekawych przepisów na przygotowanie domowego guacamole, ja postanowiłam przygotować je na bazie awokado i zielonego groszku. Tak przygotowana pasta bardzo często gości w naszym domu i uzupełnia poranne śniadanie w cenne składniki, które zawiera awokado i groszek
Przepiski.plZnajdziesz go na końcu artykułu. Chleb mleczny na zasmażce wodnej tangzhong jest bardzo miękki i puszysty. Co to jest tangzhong Tangzhong znana jako zasmażka wodna, to pasta z mąki gotowanej w wodzie lub mleku. Pasta zatrzymując wilgoć, powoduje, że chleb mleczny nie traci świeżości przez kilka dni i zachowuje miękką, puszystą strukturę. Żeby zrobić tangzhong, wymieszaj jedną
Cztery Fajerywszystko co potrzebne do wypieków J Składniki na 12 sztuk: Ciasto: 16 dag miękkiego masła 18 dag mąki pszennej tortowej 12 dag cukru 3 duże jajka 1 łyżeczka pasty waniliowej Dr.Oetker 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki mleka 3,2 % 35 g kolorowej posypki „mini piegi” decorada Krem: 20 dag masła 10 dag mleka skondensowanego słodzonego(...)góra-dół. Miękkie masło połączyć z cukrem utrzeć mikserem na jasną puszystą masę, miksując wbijać stopniowo po jednym jajku, każde kolejne, gdy poprzednie się połączy z masą. Dodać pastę z wanilii oraz wsypać przesianą mąkę wymieszaną wcześniej z proszkiem do pieczenia, całość krótko zmiksować, na sam koniec wlać mleko i ponownie zmiksować. Wsypać kolorową posypkę-mini piegi
Wanilia i KardamonSkładniki: 500 g jackfruit z puszki 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 4 łyżki oleju z chili 3 łyżki pasty paprykowej 250 ml passaty pomidorowej 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka mielonego kminku ½ łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka wędzonej papryki 1/3 łyżeczki mielonej gorczycy 1 łyżka mąki z ciecierzycy 1 mała czerwona papryka Sól, pieprz(...)pół. Osuszamy papierowym ręcznikiem. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy posiekaną cebulę i czosnek, szklimy, wrzucamy owoc. Smażymy przez kilka minut, delikatnie mieszając. Pod koniec wsypujemy mąkę. Następnie dodajemy pastę paprykową, passatę pomidorową, zalewamy wrzątkiem. Dokładnie mieszamy, dodajemy przyprawy i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu przez kwadrans. Paprykę kroimy na mniejsze kawałki po kwadransie dodajemy do sosu. Całość dusimy
R'n'G Kitchen