wszelakich odstających części i elementów. Uformuj tak aby utworzyła zgrabną kulkę. Osusz papierowym ręcznikiem, żeby mięso lepiej przyjęło marynatę. Składniki na marynatę wymieszaj w miseczce aż utworzą jednolitą pastę. Pastę wetrzyj dokładnie w mięso, dookoła i zawiń je szczelnie w folię aluminiową . Umieść na dwa dni w lodówce. Po tym czasie piecz w piekarniku, nie odwijając z folii w temperaturze
Ogrodnik w podróżyprzez cały rok. Świąteczne mięsa, pasztet, pieczony boczek, karkówka z takim pikantnym sosem smakują znakomicie. Pikantny sos Sos algierski to sos na bazie majonezu z dodatkiem pikantnej pasty harissa. Harissa to ostra pasta z papryczek chili, kminu rzymskiego, czosnku i kolendry. Robiąc własny sos mamy tę przewagę, że sami decydujemy o jego poziomie ostrości i dodatkach. Możemy zrobić całkowicie
Dieta moja pasjaszklanki ciepłej śmietanki kremówki 30% pół szklanki ciepłego mleka 2 łyżki mąki tortowej Na ciasto: 4 szklanki mąki tortowej 1 szklanka cukru pudru 2 jajka 1 łyżeczka pasty waniliowej 4 łyżki oleju Na nadzienie: 1 słoiczek powidła śliwkowego 2 kopiaste łyżki kakao 1 łyżeczka mielonego cynamonu 1 szklanka rodzynek Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy Wykonanie(...)mąką. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 20 minut aż rozczyn ,,ruszy''. Jajka ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę. Do mąki dodajemy utarte jajka, pastę waniliową, olej i rozczyn, zagniatamy przez kilka minut ciasto. Ciasto powinno być gładkie i ładnie odchodzić od ręki. Gdyby było zbyt rzadkie to dosypujemy mąki, a zbyt twarde to dolewamy ciepłego
Izabelawkuchnipistacjowe Do głębokiego talerza wbijamy jajko, rozkłócamy je widelcem. Dodajemy do niego mleko, cukier waniliowy oraz kardamon i dokładnie mieszamy do połączenia. Odstawiamy. Do miseczki przekładamy łyżkę pasty tahini, dodajemy do niej wodę i dokładnie mieszamy do połączenia – pasta stanie się lekko płynna. Do tego dodajemy jogurt oraz syrop klonowy do smaku i dokładnie mieszamy. Odstawiamy
Smaczna StronaPasta kanapkowa z jajkiem oraz tuńczykiem. Idealna na śniadanie oraz do przekąsek na przyjęcie. Składniki 1 puszka tuńczyka 3 jajka 1/2 małej puszki kukurydzy ogórek zielony szczypiorek koperek ząbek czosnku majonez jogut grecki Przygotowanie Kukurydzę odcedzić, przełożyć do miski. Dodać ogórka pokrojonego w małą kostkę, rozdrobnionego tuńczyka odsączonego z oleju, ugotowane na twardo jajka pokrojone w kostkę. Następnie dodać pieprz(...)sól do smaku, zmiażdżony czosnek i pokrojony szczypiorek. Dodać jogurt grecki, majonez i wymieszać. Autor przepisu: Marzena Artykuł Pasta jajeczno-tuńczykowa pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze PrzepisyWARSTWA SEROWA: * twaróg 3x mielony – 600 g * śmietanka UHT Łaciata 36% – 400 g * cukier – 120 g * mleko – 100 ml * żelatyna – 6 łyżeczek * pasta waniliowa – do smaku WARSTWA TRUSKAWKOWA: * twaróg 3x mielony – 150 g * truskawki ( mogą być mrożone ) – 300 g * galaretka truskawkowa – 1 op * cukier puder – 3 łyżki * woda(...)bokach podłużne (jeśli nie chcą się trzymać możemy delikatnie podkleić masłem do boków). WARSTWA SEROWA: Żelatynę zalewamy mlekiem, mieszamy, odstawiamy do napęcznienia. Ser biały ucieramy z cukrem oraz pastą waniliową. Śmietankę UHT Łaciatą 36% ubijamy na sztywno. Pamiętajcie, że Śmietanki 30% i 36% należy przed ubijaniem dobrze schłodzić – ja robię to co najmniej 12 godzin w lodówce. Dodajemy
Ostra na Słodkochrzan wasabi • sos sojowy • 200 g krewetek tygrysich • 2 ząbki czosnku • serek philadelphia • masło • cukier • natka pietruszki (kilka gałązek) • pasta łososiowa • ocet ryżowy • sól Dodatkowo: • mata bambusowa do zawijania Sposób przygotowania: 1. Krewetki rozmrozić. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę masła. Na tłuszczu zeszklić przeciśnięty przez praskę(...)zrobienia sushi, aby były pod ręką. 11. Na bambusowej macie rozkładamy płaty Nori błyszczącą stroną do maty (składniki nakładamy na matową stronę). 12. Nałożyć porcję ryżu, posmarować go pasta łososiową lub serkiem philadelphia. 13. Na ryżu ułożyć ulubione składniki w dowolnej kombinacji. 14. Brzeg Nori lekko zwilżyć wodą i zwinąć rolkę z pomocą maty bambusowej. 15. Gotowe rolki pokroić
W mojej kuchniskorzystałam z bezcukrowego syropu klonowego firmy Lakanto na bazie erytrytolu . Jeśli jednak nie jesteście w posiadaniu takowego, to polecam użyć preferowanego środka słodzącego, zwiększając udział oleju kokosowego lub pasty migdałowej. Basil seeds pudding cake Masło migdałowe Pasta migdałowa podobnie do oleju kokosowego ma za zadane zlepić wszystko razem i nadać masie konsystencji plasteliny. Dzięki temu można bez problemu wylepić
Modern Cave GirlSkładniki: omlet: 1 jajko 30 g płatków owsianych 10 g otrębów 10 g odzywki białkowej (można pominąć) 50 ml mleka sól, pieprz pasta: 100g serka kanapkowego 100 g pieczone łososia … Czytaj dalej Owsiany omlet z pastą z łososia
czarrna od kuchniwinnych pomidorów 2 czerwone papryki 1 żółta papryka 5 jaj 250 g gotowane małże 600 g pomidorów w puszcze 1 łyżka pasty tagine (niekoniecznie) 3 ząbki czosnku sól (pieprz, czerwona papryka wędzona, kmin rzymski mielony, gałka muszkatołowa majeranek) olej 1/2 szklanki mrozonego groszku Sposób wykonania / Instructions: Na patelni(...)wędzoną paprykę w proszku. Wrzucić mrożony gorszek i dusic razem z warzywami, kolejne kilka minut. Dodać gotowane mięso małży. Jeśli nie macie, możecie zastąpić dowolnymi owocami morza. Dodać pastę tagine. Możecie ją sobie odpuścić, ja po prostu bardzo ja lubię w tym daniu, ale nie bedzie tragedii, jak ją pominiecie. W warzywach robić wgłębienia i w każdez nich wbić
Spice things upmielonego ( wołowo-jagnięcego) 3/4 szklanki (poj. 250 ml) suchego ryżu, gotujemy sól i pieprz do smaku ok. 2 łyżki majeranku 2 łyżki oleju np. rzepakowego SOS: ok. 2 łyżki pasty paprykowej i 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól i pieprz mielony do smaku, ok. 1 łyżeczki cukru 500 ml rosołu lub bulionu Jak przygotować pyszne gołąbki z młodej kapusty z mięsem(...)przykrywamy pokrywką, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C, dusimy w piekarniku ok. 45-50 minut, aż gołąbki będą miękkie. Na patelni przygotowujemy sos, dodajemy po 2 łyżki pasty paprykowej i koncentratu pomidorowego, mieszamy, chwilkę przesmażamy i doprawiamy sos do smaku solą, pieprzem i cukrem. Wlewamy szklankę wody wymieszaną z łyżką mąki, dusimy aż sos zgęstnieje. Moje dobre rady
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię