pasta - 16803 przepisów (strona:350/1121)

Bazyliowy hummus / Basil pesto hummus 60

miękka, zajmie to około 2. godzin. Po tym czasie spróbuj czy jest miękka i jeśli tak odcedź ją i odstaw do ostygnięcia. W międzyczasie, jak ciecierzyca się gotuje, zrób pastę tahini. Sezam wysyp na rozgrzaną patelnię i upraż go. Jak się zarumieni wysyp go na talerzyk/miskę, żeby ostygł. Jak ostygnie zmiksuj go blenderem z olejem bezsmakowym (rzepakowym, słonecznikowym(...)check if it’s soft and if yes drain it and leave to chill. In the meantime, when the chickpeas is cooking, let’s make the tahini past. Put the sesame seeds on preheated pan and fry it until gets brownish, when it does, put it on a plate/bowl to cool down. When it has cooled down

Martyna Cooks
Schab pieczony z owocami i warzywami / Pork baked with fruit and vegetables 52

Dosyć tych delikatnych i zdrowych past do warzyw i chleba – chcę mięsa! Dawno nie jadłam pieczeni, a już schabu ze śliwką mniej więcej wieki… Ale schab ze śliwką, taka nuda trochę, w związku z czym mój schab się upiekł ze śliwką, morelą, żurawiną i pestkami słonecznika. W pieczeniu czegokolwiek bardzo wygodne jest to, że w większości danie(...)slices. Put on the plate a portion of vegetables, few slices of meat and pour the sauce all over it and eat! If you want you can boil potatoes, pasta, rice or just take a slice of brad – everything will go well with the pork. Bon appetite

Martyna Cooks
Spaghetti a’la amatriciana 72

passata, canned tomatoes, onion, chilli pepper – as much as you like parmesan – 30g olive oil – 1 teasp. (5g) spices – salt, pepper, basil Boil the pasta according to the instructions on the wrapping. Chop the onions and glaze it on olive oil, add finely chopped chilli, and after a moment add the ham cut in stripes(...)mixing it continuously. Add passata and canned tomatoes, season it to taste. Simmer the sauce for about 20 minutes mixing from time to time to avoid burning. Serve with pasta, when the dish is ready sprinkle it with grated cheese

Martyna Cooks
Spaghetti a’la amatriciana 70

passata, canned tomatoes, onion, chilli pepper – as much as you like parmesan – 30g olive oil – 1 teasp. (5g) spices – salt, pepper, basil Boil the pasta according to the instructions on the wrapping. Chop the onions and glaze it on olive oil, add finely chopped chilli, and after a moment add the ham cut in stripes(...)mixing it continuously. Add passata and canned tomatoes, season it to taste. Simmer the sauce for about 20 minutes mixing from time to time to avoid burning. Serve with pasta, when the dish is ready sprinkle it with grated cheese

Martyna Cooks
Kremowy przekładaniec bez pieczenia 152

masła 82% W garnku zagotować mleko z ziarenkami wanilii. Doprowadzić do wrzenia i odstawić.  Cukier utrzeć z żółtkami do białości, wsypać wymieszane mąki i miksować do uzyskania gładkiej pasty. Pastę wlać do mleka i wymieszać do rozpuszczenia grudek. Postawić na palnik (średnia moc) i zagotować, cały czas mieszając. Kiedy masa zgęstnieje, zdjąć z ognia i przykryć folią spożywcza

Anielskie wypieki
Chałwa domowa bez cukru (keto, Low Carb, wegańska) 150

wieszamy miseczkę lub mniejszy garnek. Do miseczki dodajemy masło / olej kokosowy oraz słodzik i podgrzewamy do rozpuszczenia składników. Następnie miseczkę zdejmujemy z kąpieli wodnej i dodajemy pastę tahini oraz mąkę kokosową / odżywkę białkową (maja one na celu zagęszczenie chałwy) i dobrze mieszamy. Sprawdzamy czy masa jest wystarczająco słodka, opcjonalnie dosładzamy wedle uznania . Przygotowujemy naczynie do wylania i wykładamy je papierem

WegePrzepis
Owocowe muffinki na jogurcie 110

przygotowania resztki zeszłorocznych mrożonych owoców, robiąc tym samym miejsce nowym, które już niedługo! Składniki na 12 sztuk: 2 jajka ¾ szklanki cukru ¾ szklanki jogurtu gęstego naturalnego ¹/₃ szklanki oleju 1 łyżeczka pasty waniliowej Garść świeżego szpinaku Szczypta soli 2 szklanki mąki pszennej tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia ¾ szklanki obtoczonych w mące owoców- np. jagód i porzeczek Kruszonka: 2 łyżki masła(...)przygotowania: Składniki na kruszonkę zagniatamy dokładnie i chowamy do zamrażarki w woreczku. Olej miksujemy ze szpinakiem. Jajka ucieramy z cukrem, stopniowo dolewamy jogurt, a następnie olej ze szpinakiem i pastę waniliową. Składniki suche- mąkę, proszek do pieczenia i sól przesiewamy przez sito i dodajemy partiami do składników mokrych, za każdym razem dokładnie mieszając. Na końcu dodajemy owoce (na siteczku otrzepujemy

Kuchnia w czekoladzie
Pasta jajeczna z rzeżuchą i szczypiorkiem 86

Sytuacja , w której bardziej niż o świętach myślimy o zdrowiu i bliskich.  Jeść jednakowoż należy a jeśli można to coś dobrego, szybkiego i smacznego. Moja propozycja to szybka pasta na kanapki ze zdrowymi ziołami, które można już zbierać z przydomowych ogródków czy parapetów. Moje porcja jest jak zwykle propozycją dla 4 osób. Pasta jajeczna z rzeżuchą i szczypiorkiem Składniki

Kuchnia Pełna Emocji
Racuchy z bananami z mąki orkiszowej 148

Racuchy bananowe na jogurcie z mąką orkiszową Racuchy z bananami to przysmak, który sprawdza się jako danie na śniadania, obiady i kolacje. Ciasto na racuchy można

Korniszonki
Smalec z fasoli 110

Zapraszam po niezwykle smaczny i prosty przepis na smalec z fasoli . Domową pastę z białej fasoli możesz przyrządzić zarówno z fasoli z puszki, jak i z suchej fasoli, którą trzeba najpierw namoczyć i ugotować. - świetne smarowidło na kanapki - tylko kilka popularnych składników - zaskakująco pyszna pasta z białej fasoli

AniaGotuje.pl
Młoda kapusta z czarnuszką i sezamem 114

patelni nasion czarnuszki 1 łyżka uprażonych nasion białego sezamu 1 łyżeczka drobno posiekanej ostrej papryki, dowolnej odmiany ½ pęczka kolendry (można użyć pietruszki) 1 łyżka oleju sezamowego 3 łyżki jasnej pasty tahini 1 łyżka miodu 3 łyżki octu jabłkowego sól, pieprz do smaku. Przygotowanie: 1. Kapustę siekamy w cieniutkie paseczki. 2. Robimy sos, miksując razem pastę tahini, olej sezamowy, miód, ocet

ladykitchen
Roladki z cukinii 111

Warzywne rollsy z wegańską pastą orzechową. if (typeof CeneoAPOptions == "undefined" || CeneoAPOptions == null) { var CeneoAPOptions = new Array(); stamp = parseInt(new Date().getTime()/86400, 10); var script = document.createElement("script"); script.setAttribute("type", "text/javascript"); script.setAttribute("src", "//partnerzyapi.ceneo.pl/External/ap.js?"+stamp); script.setAttribute("charset", "utf-8"); var head = document.getElementsByTagName("head")[0]; head.appendChild(script); } CeneoAPOptions[CeneoAPOptions.length] = { ad_creation: 321648, ad_channel: 36965, ad_partner: 21453, ad_type(...)pokrój wzdłuż na cienkie plasterki i podpiecz do miękkości w piekarniku lub delikatnie podsmaż na patelni. Resztę składników połącz i dokładnie zblenduj do kremowej konsystencji. Na plasterkach cukinii rozsmaruj pastę i zawijaj w roladki. Posyp posiekanymi orzechami włoskimi i pokrojoną rzodkiewką. Zjadaj ze smakiem. Wartość odżywcza Kalorie: 570 kcal Białka: 32 g Tłuszcze: 43 g Węglowodany: 15 g Jeśli masz

Mrs. Endorfina
Turcja - Kofty z soczewicy i bulguru (Mercimek Köftesi) 119

drobnego bulguru z pominięciem kuskusu) - 1/3 szklanki kuskusu - 2 łyżki oliwy - 1 spora cebula - 1 czubata łyżeczka kuminu - 1 i 1/2 łyżki koncentratu pomidorowego - 1 i 1/2 łyżki węgierskiej pasty paprykowej (dostępna w większych supermarketach, można zastąpić koncentratem pomidorowym) - sok z 1 cytryny - mały pęczek natki pietruszki - sól, pieprz (do smaku) - liście sałaty (do podania) Przygotowanie: 1) Soczewicę i bulgur(...)prawie całkowicie wyparuje. Wtedy dodajemy kuskus, odstawiamy na bok i przykrywamy pokrywką.  2) Na rozgrzanej oliwie podsmażamy pokrojoną w kosteczkę cebulę. Gdy się zeszkli dodajemy kumin, koncentrat pomidorowy, pastę paprykową i sok z cytryny. Dokładnie mieszamy i dusimy przez 2 minuty, następnie przekładamy do garnka z bulgurem i soczewicą. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki i wszystko dokładnie mieszamy

Roślinożerni urlopowicze
Placki z kukurydzą 75

dzisiejsze placki z kukurydzą, w tajskim stylu 😍 Dlaczego placki kukurydziane po tajsku? Tak jak już wspomniałem wcześniej, słodycz kukurydzy świetnie współgra z ostrymi przyprawami. W tym przypadku mamy czerwoną pastę curry, która jest ostra. Same placki, pomimo użycia tej pasty, nie są bardzo ostre, dlatego nie masz się czego obawiać 😅 Z czym podawać placki z kukurydzy? U mnie tym razem

Blendman