pasta - 16803 przepisów (strona:344/1121)

Kanapka z awokado na ciepło 110

Pyszna kanapka z pastą z awokado.  Składniki (na jedną kanapkę): 1/2 awokado 2 kromki dowolnego pieczywa 1 ząbek czosnku 1 plasterek szynki  2 plasterki sera żółtego sok z cytryny 2-3 plasterki pomidora  oliwa z oliwek Sposób wykonania: 1. Awokado przełożyć do miseczki, rozgnieść widelcem, dodać zmiażdżony ząbek czosnku i odrobinę soku z cytryny. 2. Na obie(...)kromki wyłożyć po plasterku sera żółtego i po połowie pasty z awokado.  Następnie wykładamy po połowie plasterka szynki i na jedną kromkę plasterki pomidora. Całość składamy w jedną kanapkę. 3. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy z oliwek. Przekładamy ostrożnie kanapkę i rumienimy z obu stron. Podczas smażenia lekko dociskamy kanapkę do patelni, by ładnie się przyrumieniła. Po usmażeniu kroimy

Kuchnia domowa Ani
Bezy owocowe 92

pianę, dodać cukier i dalej ubijać, aż otrzymamy sztywną, gęstą, lśniącą pianę. Dodać cukier puder i wymieszać dokładnie (łyżką lub szpatułką). Sproszkowane owoce zalać sokiem cytrynowym i wymieszać na pastę. Pastę owocową dodać do ubitych białek i wymieszać. Masę bezową przełożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 100 stopni

królestwo garów
10 najlepszych dressingów 69

łyżki musztardy stołowej lub kremu z gorczycy z miodem Konik 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka miodu sól, pieprz do smaku. 8. Dressing ziołowy z tahini 250 ml pasty sezamowej jasnej 150 ml zimnej wody sok z dwóch cytryn 5 ząbków czosnku przeciśniętych przez praskę ½ zielonego chilli bardzo drobno posiekanego 1 pęczek pietruszki ½ pęczka świeżej kolendry(...)miodem można użyć do pieczenia kurczaka, a ziołowe do ryby. Mango idealne jest do taco. Można polewać sałatki, surówki, potrawy z grilla, czy używać jako „mokrego” składnika do past kanapkowych. Kombinujcie. Post 10 najlepszych dressingów pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN

ladykitchen
Hummus z czosnkiem niedźwiedzim 83

Hummus to popularna, szybka i łatwa pasta kanapkowa. Ja zrobiłam go w wersji z czosnkiem i czosnkiem niedźwiedzim, który również w wersji suszonej ma dużo wartości odżywczych.  500g gotowanej ciecierzycy (z puszki lub słoika) 6 łyżek pasty sezamowej tahini 2 łyżki czosnku niedźwiedziego 100ml oliwy z oliwek  sok z połówki cytryny 1 ząbek czosnku sól, pieprz

Szefowa kuchni
Pasta kanapkowa z awokado, jajkiem i świeżym ogórkiem 132

Dzień dobry :-) Lubicie pasty na kanapki? My bardzo, córka przekonuje się do awokado, więc tym razem właśnie z nim, do tego jajko, świeże ogórki i cebulka. Wszystko doprawione solą i pieprzem. Pasta pyszna, polecam i pozdrawiam :-) Składniki: 1 awokado 4 jajka 2 - 3 ogórki gruntowe zielona cebulka sól pieprz  1. Jajka gotujemy na twardo. Po ugotowaniu obieramy

kruche babeczki
Torcik brownie z malinami 145

szklanki cukru ½ szklanki oleju 1 i ¾ szklanki mąki tortowej ¾ szklanki ciemnego kakao 1,5   płaskiej łyżeczki sody 1,5 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka pasty waniliowej Dr.Oetker 1 szklanka gorącej kawy rozpuszczalnej ½ łyżeczki soli Krem serowy: 15 dag masła 40 dag serka Philadelphia 1 szklanka cukru pudru Dodatkowo: 2 -3 łyżki konfitury malinowej lub wiśniowej 1 szklanka(...)mieszamy z proszkiem do pieczenia, szczyptą soli   oraz sodą   i kakao do połączenia. W drugiej większej misce   mieszamy rózgą kuchenną jajka z kefirem oraz olejem i pastą waniliową , wsypujemy  suche składniki i mieszamy  tylko do połączenia tak aby masa była bez grudek. Do masy powoli cienkim strumieniem wlewamy gorącą kawę. Całość mieszamy. Ciasto przelewamy

Wanilia i Kardamon
Krewetki w sosie curry. Pyszne orientalne danie prościej niż myślisz. PRZEPIS 356

Cebulę drobno posiekaj. Posiekaj także imbir i czosnek, następnie rozetrzyj z odrobiną soli za pomocą noża. W woku lub na głębokiej patelni rozgrzej olej, utrzymując duży ogień wrzuć cebulę, pastę czosnkowo-imbirową, pokrojoną papryczkę chilli oraz krewetki – jeśli używasz mrożonych, wcześniej oczywiście trzeba je rozmrozić i osuszyć. Smaż wszystko często mieszkając przez 3-4 minuty, wsyp curry, wymieszaj, wlej(...)mieszając zagotuj. Trzymaj na ogniu jeszcze 2-3 minuty, na koniec dopraw solą. Rada: curry klasycznie podaliśmy z ugotowanym ryżem. Do przygotowania curry zamiast przyprawy w proszku możesz użyć pasty. Artykuł Krewetki w sosie curry. Pyszne orientalne danie prościej niż myślisz. PRZEPIS pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie

Kulinarna Polska
Lasagne z cukinii 76

minut, tak aby nadmiar wody odparował, a sos zgęstniał. Przygotuj sos beszamelowy. W garnuszku rozpuść masło, a następnie dodaj do niego mąkę. Wymieszaj tak, aby powstała gęsta i jednolita pasta. Następnie zacznij stopniowo dodawać do niej mleko. Ważnym jest, aby beszamel gotować na niewielkim ogniu, nieustannie mieszając. Po około 5 minutach, sos powinien być gładki, gęsty i pozbawiony grudek. Dopraw(...)zezłocić. Po wyjęciu z piekarnika pozwól lasagne ostygnąć przez kilkanaście minut – dzięki temu będzie się lepiej kroić. Zobacz też inne przepisy na obiady : Kurczak w sosie mole Gulasz cebulowy Pasta alla norma Makaron z masłem szałwiowym Tarta z bobem Szwedzkie klopsiki Zobacz też najnowsze przepisy Lasagne z cukinii Ogórki po rosyjsku (na sucho) Lody ciasteczkowe Sałatka szopska Paprykowe łódeczki ziemniaczane

okolicepalnika.pl
Tradycyjna nalewka malinowo-jeżynowa 160

Nalewka malinowo-jeżynowa według tradycyjnego przepisu na pewno przypadnie do gustu fanom wysokoprocentowych alkoholi owocowych. Trunek przyrządzony wg tego przepisu jest mocny, ale po odpowiednio długim

Korniszonki
Domowy hummus – podstawowy przepis 87

Hummus to prosta, a zarazem wielofunkcyjna, arabska pasta z ciecierzycy. Delikatna i kremowa, ale o wyrazistym , zdecydowanym smaku. Doskonała ze świeżymi oraz pieczonymi warzywami, sałatkami lub z ulubionym pieczywem. Idealna na śniadanie, kolację czy … The post Domowy hummus – podstawowy przepis appeared first on FitSweet

Fitsweet.me
Szakszuka z bakłażanem, pyszne, szybkie jedzenie 81

sklepowych nie znoszę, taki odpał więc wybacz ) 1/2 dużego lub jeden mały bakłażan , koniecznie jędrny, ciemny i błyszczący, tylko taki nie ma goryczki. 1 średniej wielkości cebula 2 łyżki pasty Ajwar 1/2 łyżeczki, mielonego kuminu ( można dać cały jak ktoś lubi, ja nie znoszę, kolejne, moje dziwactwo ) sól, papryka ostra do smaku 2 łyżki masła Bakłażana pokrój w małą kostkę(...)podsmażaj bez mieszania, aż się mocno przyrumieni. Następnie dodaj do niego cebulę i smaż, mieszając do czasu, aż oba warzywa zrobią się miękkie. Wlej 1/2 puszki krojonych pomidorów, pastę ajwar, kumin, sól i ostrą paprykę do smaku. Duś na wolnym ogniu około 2 minut, po tym czasie wbij jajka, osobiście już ich nie solę, ale możesz, jeśli lubisz. (adsbygoogle = window.adsbygoogle

Ogrodnik w podróży
Pasta z makrelą z puszki 78

przekąskę …na śniadanie …na kolację …na postne dni „bez mięsa” Bardzo prosta pasta z jajkiem i makrelą z puszki To bardzo smaczny i szybki sposób na urozmaicenie codziennych kanapek. Świetnie smakuje z chlebem i bułeczkami, a „osobom bezglutenowym” polecam podanie pasty z pieczywem gryczanym, kukurydzianym, ryżowym lub z komosy.   Pomysły na śniadanie

Kulinarny S.O.S.