Przepis na : śniadanie
Wszyscy chorują, dopadło i nas. Nie chce mi się za bardzo stać w kuchni, dodatkowo poranny niewypał w postaci szakszuki też mi nie pomógł. Będę ją poprawiać za tydzień, dzisiaj już naprawdę mi się nie chciało. A tymczasem, podrzucam Wam przepis sprzed tygodnia. Szybka i pyszna pasta jajeczna. Chrzan pasuje jak ulał. Składniki: 4 jajka ćwierć małej czerwonej cebuli 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka chrzanu sól pieprz kiełki rzodkiewki (opcjonalnie) Jajka gotujemy na twardo, obieramy i wrzucamy do misk... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...