pasta - 17303 przepisów (strona:349/1154)

Kokosowa zupa curry z paluchami 93

papryka czerwona 1 marchewka 1 korzeń pietruszki 1 kawałek korzenia selera 20 dkg pieczarek 1/2 papryczki chili 1 cukinia olej rzepakowy sól, pieprz 1/2 łyżeczki papryki wędzonej 2 łyżki pasty curry 300 ml mleczka kokosowego paluchy cebulowe   Warzywa obieram. Seler, korzeń pietruszki, paprykę kroję w kostkę. Marchewkę, cukinię, pieczarki w plastry. W głębokim garnku rozgrzewam olej, przesmażam pokrojoną cebule(...)wyjątkiem cukinii i chwil e przesmażam. Wlewam dwa litry wody i gotuję na wolnym ogniu aż będą miękkie. Na końcu dodaję cukinię i gotuję jeszcze dwie minuty. Dodaję pastę curry, paprykę wędzoną, mleczko kokosowe, doprawiam solą, pieprzem, chili. Chwilę gotuję. Zupę podaję z paluchami cebulowymi

wesoła kuchnia
Guacamole z suszonymi pomidorami 82

Guacamole to meksykańska pasta z awokado. My proponujemy szybkie i pyszne guacamole z suszonymi pomidorami. Możesz smarować nim kanapki, naleśniki lub maczać w nim tortille, a nawet wyjadać prosto z miseczki. To zdrowy dodatek o każdej porze dnia. Po co kupować w sklepie i przepłacać, skoro domowe guacamole jest bez wątpienia banalnie proste w przygotowaniu? Składniki: 2 dorodne, dojrzałe awokado

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Jajka na twardo 64

innych warzyw. Jajka na twardo smakują wyśmienicie podane na stole lub na kanapce z majonezem (lub sosem czosnkowym, chrzanowym) z posiekanym szczypiorem. Z jajek na twardo przygotujesz pyszne pasty jajeczne. Najprostsza z nich to kilka pokrojonych drobno jajek z dodatkiem majonezu, szczypiorku i jogurtu naturalnego. Możesz wzbogacić ją dodatkiem posiekanych warzyw, takich jak papryka, pieczarki, rzodkiewka, ogórki kiszone lub konserwowe(...)Polecam także prostą pastę z makreli, jajek, cebulki i majonezu (lub jogurtu naturalnego – będzie lżejsza). Jajka na twardo podane na półmisku z majonezem lub sosem chrzanowym ozdobisz nie tylko szczypiorem lub posiekanym porem – pasują także: świeży koper, wszelakie kiełki, np. brokułu, kiełki pora, rzodkiewki. W okresie wielkanocnym szczególnie polecam jajka podane ze świeżą rzeżuchą, którą w kilka

Zasmakuj Kuchni
Makaroniki pistacjowe 66

cukru pudru 120 g białek (podzielone na 60 g + 60 g), w temperaturze pokojowej 185 g cukru (podzielone na 150 g + 35 g) 50 ml wody barwnik w paście/żelu – użyłam barwnika Wilton w żelu pomieszałam niebieski i żółty (mniej niż pół łyżeczki) Pistacje, obrać z brązowej skórki, zmielić na mąkę, nie wolno mielić zbyt długo aby nie zrobiła(...)się pasta. Dodać cukier puder, zmiksować do połączenia, około 2 min. Przesiać przez drobne sitko. Uzupełnić ubytek orzechów, dodając około łyżeczkę zmielonych drobno pistacji. Dodać białka, dokładnie wymieszać, dodać barwnik, pamiętajmy że kolor musi być bardzo intensywny, ponieważ rozjaśni się podczas dodawania ubitych białek. W misie miksera umieścić białka (60 gr). Misa musi być czysta, sucha, bez śladów tłuszczu. Przygotować

moj przepis na
Makaroniki z kremem porzeczkowym 53

cukru pudru 120 g białek (podzielone na 60 g + 60 g), w temperaturze pokojowej 185 g cukru (podzielone na 150 g + 35 g) 50 ml wody barwnik w paście/żelu – użyłam barwnika Wilton w żelu (1 część niebieskiego i 4 części czerwonego) Migdały, obrać z brązowej skórki, zmielić na mąkę, nie wolno mielić zbyt długo aby nie zrobiła się(...)pasta. Dodać cukier puder, zmiksować do połączenia, około 2 min. Przesiać przez drobne sitko. Uzupełnić ubytek orzechów, dodając około łyżeczkę drobno zmielonych migdałów. Dodać białka, dokładnie wymieszać, dodać barwnik, pamiętajmy, że kolor musi być bardzo intensywny, ponieważ rozjaśni się podczas dodawania ubitych białek. W misie miksera umieścić białka (60 gr). Misa musi być czysta, sucha, bez śladów tłuszczu. Przygotować

moj przepis na
Tarta z creme patissiere i truskawkami 64

dodać mleko, doprowadzić do wrzenia. Odstawić, wyjąć łodyżki z laski wanilii. W misie miksera utrzeć żółtka z cukrem do białości, dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną, zmiksować do uzyskania gładkiej pasty, do pasty wlać 100 ml gorącego mleka, zmiksować. Gorące mleko znów postawić na palnik, podgrzewając, na średniej mocy palnika, powoli wlewać mieszankę z żółtek, cały czas mieszając. Od momentu zagotowania

moj przepis na
Tarta Truskawkowa Chmurka 73

mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka masła lub oleju kokosowego Do wysokiego naczynia odlać pół szklanki mleka (z tych 500 ml), dodać mąki, zblendować do otrzymania gładkiej pasty. Resztę mleka i truskawki zmielić blenderem, dodać masło, cukier, zagotować. Do gotującego się mleka truskawkowego dodać pastę, mieszając doprowadzić do zagotowania. Od momentu zagotowania, gotować 2 minuty, cały czas powoli

moj przepis na
Burrito wegetariańskie z ryżem, awokado i jajkami jak z food trucka. PRZEPIS 83

burrito? Ryż ugotuj na sypko w osolonej wodzie, następnie wymieszaj z koncentratem i papryką mieloną, odstaw. Miąższ z awokado przełóż do miski, dodaj bardzo drobno posiekaną cebulę, roztarty na pastę czosnek, oliwę, natkę, sok z limonki i kumin, dopraw solą, rozgnieć widelcem. Jajka roztrzep, również dopraw solą, usmaż jak jajecznicę. Na każdym placku tortilli wyłóż segmentami ryż, następnie pastę

Kulinarna Polska
Najciekawsze pomysły na przekąski wielkanocne 73

szynką przepis na: Przepiski 2. Rolada szpinakowa z łososiem przepis na Alle Dobre (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3. Muffinkowe jajka w sosie majonezowym przepis na: Swojskie Jedzonko 4. Szynka z pastą jajeczną z chrzanem i szczypiorkiem przepis na: Dziunia Gotuje 5. Roladki z tortilli z pastą jajeczną przepis na: Czarna Wisienka 6. Faszerowane marchewki przepis na: Wasze Przepisy 7. koreczki

BabskiePorady.pl - Przepisy
Ciasteczka maślane z dziurką. 81

słoik z ciastkami, bardzo ładnie wygląda  na kuchennym blacie.  Z tej porcji składników zrobiłam 31 ciasteczek. Składniki: 100 g. masła 100 g. cukru 1 jajko 1/4 łyżeczki pasty waniliowej 250 g. mąki pszennej tortowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia dowolny dżem Wykonanie: Masło utrzeć z cukrem, dodać jajko i jeszcze chwilę ucierać.  Następnie dodać pastę waniliową, wsypać

Agusiowe smakołyki
Wieniec drożdżowy z pesto 57

pesto robiąc wieniec drożdżowy? Klasyczne pesto bazyliowe nie jest jedyną wersją nadzienia, jaką możesz wybrać. Idealnie sprawdzi się też pesto rosso czyli pesto z suszonych pomidorów. Możesz też wybrać pastę z innych ziół, które akurat znajdują się w twojej kuchni – w ten sposób możesz wykorzystać zieleninę, zanim zwiędnie i przestanie nadawać się do użycia. Ciekawym pomysłem na nadzienie będzie(...)również pasta ze słonecznika lub pesto z czosnku niedźwiedziego . Jak podać wieniec drożdżowy z pesto? Tak przygotowany wieniec drożdżowy z pesto nie potrzebuje wielu dodatków, ani specjalnej aranżacji. Wystarczy położyć go na dużej desce na środku stołu, pozwalając gościom odrywać sobie niewielkie kawałki. Warto dorzucić do niego jeszcze porcję świeżych ziół i jeden lub dwa sosy i masz gotową ucztę

okolicepalnika.pl
Makaroniki pistacjowe 61

cukru pudru 120 g białek (podzielone na 60 g + 60 g), w temperaturze pokojowej 185 g cukru (podzielone na 150 g + 35 g) 50 ml wody barwnik w paście/żelu – użyłam barwnika Wilton w żelu pomieszałam niebieski i żółty (mniej niż pół łyżeczki) Pistacje, obrać z brązowej skórki, zmielić na mąkę, nie wolno mielić zbyt długo aby nie zrobiła(...)się pasta. Dodać cukier puder, zmiksować do połączenia, około 2 min. Przesiać przez drobne sitko. Uzupełnić ubytek orzechów, dodając około łyżeczkę zmielonych drobno pistacji. Dodać białka, dokładnie wymieszać, dodać barwnik, pamiętajmy że kolor musi być bardzo intensywny, ponieważ rozjaśni się podczas dodawania ubitych białek. W misie miksera umieścić białka (60 gr). Misa musi być czysta, sucha, bez śladów tłuszczu. Przygotować

moj przepis na
Makaroniki z kremem porzeczkowym 62

cukru pudru 120 g białek (podzielone na 60 g + 60 g), w temperaturze pokojowej 185 g cukru (podzielone na 150 g + 35 g) 50 ml wody barwnik w paście/żelu – użyłam barwnika Wilton w żelu (1 część niebieskiego i 4 części czerwonego) Migdały, obrać z brązowej skórki, zmielić na mąkę, nie wolno mielić zbyt długo aby nie zrobiła się(...)pasta. Dodać cukier puder, zmiksować do połączenia, około 2 min. Przesiać przez drobne sitko. Uzupełnić ubytek orzechów, dodając około łyżeczkę drobno zmielonych migdałów. Dodać białka, dokładnie wymieszać, dodać barwnik, pamiętajmy, że kolor musi być bardzo intensywny, ponieważ rozjaśni się podczas dodawania ubitych białek. W misie miksera umieścić białka (60 gr). Misa musi być czysta, sucha, bez śladów tłuszczu. Przygotować

moj przepis na
Tarta z creme patissiere i truskawkami 64

dodać mleko, doprowadzić do wrzenia. Odstawić, wyjąć łodyżki z laski wanilii. W misie miksera utrzeć żółtka z cukrem do białości, dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną, zmiksować do uzyskania gładkiej pasty, do pasty wlać 100 ml gorącego mleka, zmiksować. Gorące mleko znów postawić na palnik, podgrzewając, na średniej mocy palnika, powoli wlewać mieszankę z żółtek, cały czas mieszając. Od momentu zagotowania

moj przepis na
Tarta Truskawkowa Chmurka 62

mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka masła lub oleju kokosowego Do wysokiego naczynia odlać pół szklanki mleka (z tych 500 ml), dodać mąki, zblendować do otrzymania gładkiej pasty. Resztę mleka i truskawki zmielić blenderem, dodać masło, cukier, zagotować. Do gotującego się mleka truskawkowego dodać pastę, mieszając doprowadzić do zagotowania. Od momentu zagotowania, gotować 2 minuty, cały czas powoli

moj przepis na

Proponowane wyszukiwania