pasta - 16803 przepisów (strona:349/1121)

Owsianka chałwowa z bananem 112

formatTypeId: 1, ad_contextual: false, ad_recommended: true, ad_showRank: false }; #bezglutenu #bezdodatkucukru #bezmleka Składniki: – 50 g musli owsianego – 150-200 ml napoju roślinnego – łyżka pasty tahini – banan Dodatki: – siemię lniane, orzechy ziemne, plasterki banana Sposób przygotowania Musli zalej ciepłym napojem roślinnym, przykryj i poczekaj kilka minut aż napęcznieje. Dodaj banana, pastę tahini i dokładnie

Mrs. Endorfina
Słodko-pikantne i chrupiące tofu po koreańsku 80

mąki ziemniaczanej 1/4 szklanki (60 ml) koncentratu pomidorowego lub gęstego sosu pomidorowego (passaty) 1/4 szklanki (60 ml) syropu z agawy lub klonowego 2-3 łyżki ostrej koreańskiej pasty paprykowej Gochujang (według uznania) 2 szklanki oleju do smażenia Wykonanie: Uwaga: tofu powinno być twarde, aby nie rozpadło się w czasie smażenia. Polecam tofu wędzone, ale można użyć również naturalnego, ale dobrze(...)lekko zarumieniony kolor. Cedzakiem wyciągamy tofu z oleju i odkładamy na talerz. Na drugą patelnię wykładamy koncentrat pomidorowy (lub gęstą passatę), syrop z agawy i kilka łyżek ostrej pasty koreańskiej (proponuję zacząć od jednej łyżki i smakować). Smażymy dosłownie 2-3 minuty cały czas mieszając aż pojawią się bąbelki. Na tym etapie możemy do sosu dołożyć usmażone wcześniej tofu, mieszać

Lamarida.pl
SŁONECZKO 72

czekoladowa: 2 opakowania budyni waniliowych bez cukru   3/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 0,5 litra mleka 250 g margaryny 1 olejek spirytusowy waniliowy 1 łyżeczka pasty waniliowej 50 g posiekanej gorzkiej czekolady Dodatkowo: 2 opakowania galaretki o smaku cytrynowym 700 ml gorącej wody 1 puszka mandarynek (312g) Przygotowanie: Biszkopt - margarynę rozpuścić i odstawić do wystudzenia. Mąkę(...)spienionej margaryny dodać cukier i cukier waniliowy, ubijać do momentu rozpuszczenia się cukru. Cały czas ucierając dodawać stopniowo wystudzony budyń. Ucierać do momentu powstania gładkiego kremu. Następnie dodać pastę waniliową i olejek spirytusowy waniliowy - dokładnie wymieszać. Na koniec dodać posiekaną czekoladę gorzką, wymieszać.  Przełożenie: Ciasto najlepiej upiec dzień wcześniej. Na wystudzone ciasto wyłożyć całą masę waniliowo - czekoladową, wyrównać wierzch

Ciastka - domowe słodkości
BUŁECZKI ZE SŁONECZNIKIEM 83

ziarnami słonecznika, pestek dyni lub sezamu. Przepis na bułeczki domowe, który wykonacie przez cały rok. Bułeczki wychodzą bardzo miękkie, puchate, idealne na weekendowe śniadanie. Do domowych bułeczek polecam wszelakie pasty na kanapki, np. pastę jajeczną oraz twarożek na kanapki . Bułeczki śniadaniowe ze słonecznikiem SKŁADNIKI: Rozczyn: 20 g świeżych drożdży + 50 ml letniego mleka + 2 łyżki cukru + 2 łyżki mąki pszennej

Zasmakuj Kuchni
Sprawdź kto wygrał zestaw 8 produktów od Hotz 94

pysznych produktów. W skład zestawu wchodzą: ketchup domowy bez dodatku cukru, pesto z suszonych pomidorów, hummus z czarnuszką, koncentrat czosnek, koncentrat curry, koncentrat chilli, konfitura z cebuli i pasta słonecznikową z amarantusem. Zanim ogłoszę wyniki przypomnę tylko, że wybór jest ostateczny i proszę o zrozumienie intencji konkursu. To jest zabawa, zgłoszeń jest wiele (bardzo dużo na to czasu poświęcam(...)Staram się dla Was, aby konkursów było więcej, aby więcej osób miało uśmiech na twarzy. Pamiętajcie, to jest zabawa! Nagrodę w zabawie wygrywa Pani Anna T. : (S) – SŁONECZNIKOWA PASTA idealnie będzie pasować na kanapki, (Ł) – Ładnie będzie też wyglądać na ciepłych bułeczkach – domownicy szybko nabiorą chrapki! (O) – O KETCHUP DOMOWY BEZ CUKRU też się dobrze zatroszczę

Słodkie okruszki
Muffinki ze śliwkami 100

muffinek: 150g suszonych śliwek 100ml rumu 250g mąki pszennej 50g czarnego kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 125ml oleju rzepakowego 150ml mleka 60ml espresso 1 łyżeczka pasty waniliowej 150g cukru trzcinowego Pół tabliczki gorzkiej czekolady drobno posiekanej Polewa: 80ml słodkiej 30% śmietany 80g mlecznej czekolady 20g mlecznej czekolady do posypania po wierzchu Sposób przygotowania: Śliwki drobno kroimy, zalewamy(...)wrzenia i zestawiamy do całkowitego wystudzenia. Mąkę, kakao i proszek do pieczenia przesiewamy. W drugiej misce za pomocą rózgi kuchennej łączymy ze sobą składniki mokre (jajka, olej, mleko, pastę waniliową, kawę) z cukrem. Gdy drobinki cukru będą mało wyczuwalne dodajemy stopniowo mąkę z kakao. Na końcu dokładamy śliwki i posiekaną czekoladę. Masą napełniamy przygotowane wcześniej, ustawione na specjalnej formie papilotki

Kuchnia w czekoladzie
Śledzie marynowane w zalewie octowej 136

Śledzie marynowane w zalewie octowej i oleju Śledzie, czyli nasze bałtyckie złoto, to ulubiona ryba Polaków. Można przyrządzać je na wiele sposobów - na słodko, z dodatkiem

Korniszonki
Tajska zupa z czerwonym carry i makaronem 106

pierś kurczaka, pokrojone w kawalki sól i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku 3 ząbki czosnku, posiekane 1 czerwona papryka, pokrojona w kostkę 1 szalotka pokrojona 2 łyżki czerwonej pasty curry 1 łyżka świeżo startego imbiru 1/2 szklanki posiekanych świeżych liści kolendry 2 łyżki świeżo wyciśniętego soku z limonki 1 do 2 łodyg trawy cytrynowej drobno posiekanej(...)ogniu. Doprawić kurczaka do smaku solą i pieprzem. Do garnka dodać czosnek, paprykę i cebulę,dusić mieszając od czasu do czasu, około 3-4 minut. Do garnka dołożyć czerwoną pastę curry ,posiekana trawę cytrynowa ,galangal, imbir, aż będą pachnące, około 1-2 minuty. dodać kurczaka , smażyć na zloty kolor, około 4 minut .Następnie dodać pomidorki i bulion drobiowy oraz mleko

w mojej kuchni
Tajska zupa z czerwonym carry i makaronem 103

pierś kurczaka, pokrojone w kawalki sól i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku 3 ząbki czosnku, posiekane 1 czerwona papryka, pokrojona w kostkę 1 szalotka pokrojona 2 łyżki czerwonej pasty curry 1 łyżka świeżo startego imbiru 1/2 szklanki posiekanych świeżych liści kolendry 2 łyżki świeżo wyciśniętego soku z limonki 1 do 2 łodyg trawy cytrynowej drobno posiekanej(...)ogniu. Doprawić kurczaka do smaku solą i pieprzem. Do garnka dodać czosnek, paprykę i cebulę,dusić mieszając od czasu do czasu, około 3-4 minut. Do garnka dołożyć czerwoną pastę curry ,posiekana trawę cytrynowa ,galangal, imbir, aż będą pachnące, około 1-2 minuty. dodać kurczaka , smażyć na zloty kolor, około 4 minut .Następnie dodać pomidorki i bulion drobiowy oraz mleko

mojej kuchni
Szakszuka ze szparagami. Pomysł na wiosenne śniadanie! 161

średnio mi po drodze ;-).    PRZEPIS NA SZAKSZUKĘ ZE SZPARAGAMI: - 1 duży pomidor malinowy  - dymka z cebulką - około 8-10 szparagów zielonych - 4 jajka - 1 czubata łyżka pasta pomidorowa (może być passatta lub koncentrat pomidorowy) - przyprawy np. czosnek, papryka słodka, chilli, sól, pieprz - masło/ oliwa *pesto Na maśle i oliwie podsmażam cebulkę, pomidora malinowego (był wielki) pokrojonego(...)kawałeczki takie około 1,5-2 cm. Dodaje na patelnię i dolewam 100 ml wody, przyprawy i całość duszę, aby szparagi się podgotowały, jak zdecydowana część płynu odparuje dodaje pastę pomidorową, mieszam całość. Robię łyżką 4 dziurki i wbijam jajka. Przykrywam pokrywką i duszę około 3 minuty, tak aby jajka się ugotowały, ale żółtka były płynne. Całość posypuje dymką

SMYKWKUCHNI
Chrupiąca sałatka wiosenna 114

ciecierzycy ze słoika – ogórek zielony – 1/2 papryki czerwonej – 3 plasterki suszonego pomidora – szczypta soli – sok z cytryny do smaku – łyżeczka pasty tahini Dodatki: – szczypiorek Sposób przygotowania Ciecierzycę przepłukaj pod bieżącą wodą, a ogórka, paprykę i suszone pomidory pokrój na mniejsze kawałki. Wszystkie warzywa wymiesza razem, przypraw solą, sokiem z cytryny i polej pastą

Mrs. Endorfina
Pasta z ciecierzycy z czarnuszką 82

miałam wszystkich składników do przygotowania hummusu, zrobiłam za to pyszną pastę z czarnuszką. Pasta z ciecierzycy z czarnuszką Składniki: 540 g ciecierzycy ze słoika 1 łyżeczka czarnuszki 3 łyżeczki soku z cytryny oliwa z oliwek (około 3 łyżek) sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Do blendera przekładamy cieciorkę bez zalewy. Dodajemy oliwę z oliwek i sok z cytryny. Miksujemy, aż uzyskamy

Moja smaczna kuchnia
Zupa ze słonecznej Riviery Włoskiej Zemin di Ceci 75

Idź do sklepu, po te składniki 2 marchewki pokrojone w kostkę 2 ccebule pokrojone w kostkę 2 laski selera pokrojonego w kostkę 5 łyżek oliwy z oliwek 3 łyżki pasty pomidorowej 2 puszki ciecierzycy odlanej z płynów 1 pęczek botwinki grubo posiekanej 1.5 l bulionu warzywnego 4 kromki czerstwego lub tostowanego chleba rustykalnego Sól Pieprz świeżo zmielony Zaczynamy Rozgrzej rondel(...)wlej oliwę. Wrzuć warzywa i chwilę je podsmaż. Dodaj pastę pomidorową, zamieszaj i chwilkę gotuj. Wrzuć ciecierzycę, zamieszaj i gotuj kilka minut, często mieszając. Wlej bulion, dodaj botwinki, dopraw solą i pieprzem, zmniejsz temperaturę i, przykryj przykrywką i gotuj ok. 45 minut, czasami mieszając. Połóż kromki chleba w talerzu przed jej nalaniem. Dopraw zupę pieprzem i mżawką oliwy z oliwek

RafalCook
Wołowina bavette po chińsku / Bavette beef in a Chinese way 56

evaporates. When the pan is almost dry make a place on it and add the meat with the marinade, fry it constantly mixing. In the meantime prepare the rice pasta as it is said on the wrapping. I used the tagliatelle kind of rice noodles which has to be boiled for few minutes, but not all rice noodles require boiling(...)When pasta is ready drain it and pour cold water through it. When meat is ready and the vegetables are soft take the pan off the heat. If you are not sure if it done – take one piece of meat from the pan and taste it, cut it, check if it soft. Wszystko jest gotowe – makaron odcedzony, mięso

Martyna Cooks
Fusilli ze szpinakiem i pomidorami / Spinach and tomatoes rye fusilli 48

nich żyć. W zamrażarce schab w plastrach – niech będzie! Z tego połączenia lenistwa z zawartością lodówki powstał szybki i smaczny obiad. Lately I’m all about pasta. How much of rice can you eat? In my fridge I had a lot of tomatoes and a total lack of felling for tomato sauce, same as for going(...)wszystkiego na talerzu – najpierw makaron, potem sos, a na końcu mięso – smacznego! Last thing to do is put it all together on a plate – first the pasta, then the sauce and finally the meat, enjoy

Martyna Cooks