pasta - 17303 przepisów (strona:351/1154)

Pierogi leniwe z batatem wi pesto z jarmużu 95

smak. Pozostając jakby w cieniu pozwala dojść do głosu pozostałym składnikom. Gorąco polecamy pesto z jarmużu jako dodatek do makaronów, ale pysznie smakuje też z ciemnym pieczywem jako rodzaj pasty. Spróbuj naszego przepisu na pierogi leniwe w sosie pomidorowym Składniki: 2 małe bataty, albo jeden duży (250 g po upieczeniu) 100 g białego sera (np. Almette ½ opakowania ) ½ szklanki parmezanu(...)podgrzewaj, mieszając od czasu do czasu, aż ziarenka delikatnie zaczną się przypiekać. Uważaj, żeby ich nie spalić. Wsyp słonecznik do miksera i zmiksuj. Dodaj jarmuż i znowu zmiksuj na pastę. Wsyp parmezan i dalej miksuj. Wlej 3-4 łyżki oleju i sok z połowy cytryny. Zmiksuj. Spróbuj czy pesto trzeba doprawić sokiem z cytryny i solą. Jeśli pesto jest

Niedzielny kucharz
Raffaello kokosowo-morelowe 51

końcu wpisu są podane wartości odżywcze tych pyszności Mniam, mniam! Składniki (20 sztuk): 100g kaszy jaglanej, 4 łyżki wiórków kokosowych niesiarkowanych + około 1/2 szklanki do obtoczenia kuleczek, 4 łyżki pasty kokosowej, 1 szklanka napoju migdałowego, 6 suszonych moreli niesiarkowanych. Sposób przygotowania *Aby było szybciej, to na noc wsypuję kaszę do miseczki i zalewam ją wodą. Rano przepłukuję i wrzucam(...)kaszę jaglaną ugotuj na napoju migdałowym. Później suszone morele zalej wrzątkiem i odstaw na około 10 minut, a następnie zblenduj je na gładką masę. Później do ugotowanej kaszy dodaj pastę kokosową, zblendowane morele oraz 4 łyżki wiórków kokosowych. Wszystko dokładnie wymieszaj. Rękoma formuj kuleczki i obtaczaj je w wiórkach kokosowych. Przed zjedzeniem włóż kuleczki do lodówki. WARTOŚCI ODŻYWCZE

Natka Pietruszki
Ramen 69

więcej 2×6 cm) 1-2 marchewki płat wodorostów konbu (jako, że jest rzadko dostępny możesz zastąpić 1/3 szklanki wodorostów wakame) 100 ml japońskiego sosu sojowego 1 łyżka pasty miso opcjonalnie :100 ml sake czyli wina ryżowego Do podania: makaron do ramenu ugotowany zgodnie z przepisem na opakowaniu ugotowane na miękko jaja inne dodatki: płaty wodorostów nori, kimchi, dymka(...)ramen podałam właśnie z mięsem oddzielonym od kości, ale możesz podać go z innymi dodatkami a mięso wykorzystać w inny sposób. Po wyjęciu bulionu z lodówki podgrzej go, dodaj pastę miso oraz sos sojowy, ale nie cały od razu, a stopniowo próbując czy smak Ci odpowiada. Dolej też sake. Przygotuj pozostałe składniki, ugotuj makaron, jajka, płaty wodorostów nori. Do miseczek

nietylkopasta.pl
Fava- grecka pasta z grochu 86

Uwielbiam wszelkie smarowidła, hummusy i pasty. I to nie przypadek, że napisałam książkę kulinarną na ten temat. Fava to pochodząca z Grecji przekąska, nieco mniej popularna niż tzatzyki czy sałatka grecka. Z wyglądu i konsystencji przypomina hummus, ale przygotowuje się ją z łuskanego grochu i cebuli. Podaje się ją zarówno na ciepło jak i na zimno, jako dodatek do dobrego(...)pieczywa i świeżych warzyw. Jest zaskakująco pyszna, delikatnie słodka z wyczuwalnym aromatem liści laurowych i tymianku. Koniecznie wypróbujcie ten przepis. Po więcej przepisów na wegańskie i wegetariańskie pasty i smarowidła odsyłam Was do mojej książki  "Wegańskie smarowidła na domowym pieczywie" . Poza przepisami na smarowidła, znajdziecie w niej także przepisy na domowe pieczywo, na którym warzywne smarowidła smakują najlepiej

Smakowity Blog Kulinarny
Indyk z sosem rzodkiewkowym i purée z marchwi bez soli 77

Podobnie do wczorajszego i przedwczorajszego dania, potrzebujemy dobrych składników 150 g mielonego mięsa z indyka 200 g fioletowej marchewki 5 rzodkiewek Młody szczypiorek 70 g jogurtu sojowego 15 g pasty Tahini Szalotka Chili Czosnek Pieprz świeżo zmielony Sok z połowy cytryny 10 ml oliwy z oliwek najwyższej jakości 10 ml oliwy z oliwek z sokiem z cytryny Bez wątpienia szybko(...)grubych oczkach, szczypiorek posiekaj drobno i wymieszaj z jogurtem sojowym. Zapewne marchewka jest już miękka, dlatego przelej ją przez durszlak, włóż do pojemnika, dodaj sok z cytryny i pastę Tahini i przy pomocy ręcznego blendera zrób purée. Ponieważ zbliżamy się do końca i czas złożyć danie razem, nałóż purée, sos rzodkiewkowy i indyka, polej całość łyżką cytrynowej oliwy z oliwek

RafalCook
Makaron z krewetkami wg Aleex 103

zaproszę Was jutro.   Składniki dla 4 osób:   • 50 dag makaronu ryżowego  • 40 dag mrożonych krewetek (oczyszczonych, bez pancerzy)  • 1 duża szalotka  • 1 łyżeczka ostrej pasty paprykowej  • 2 ząbki czosnku  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki (może być suszona)  • 1 pełna łyżka masła klarowanego  • ¼ szklanki sosu sojowego  • przyprawa uniwersalna  • pieprz(...)patelni rozgrzać masło. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Zeszklić na gorącym maśle, cały czas mieszając i nie dopuszczając do przypalenia. 2. Dodać 1 łyżeczkę ostrej pasty paprykowej. Podsmażyć. 3. Dodać krewetki, bez rozmrażania. Wymieszać. Krewetki będą się rozmrażać i wydzielą wodę, która częściowo odparuje, nie odlewajcie jej. Doprawić odrobiną (!) przyprawy uniwersalnej i pieprzem. Dodać natkę pietruszki

W mojej kuchni
Makaron ryżowy z łososiem i suszonymi pomidorami / Rice noodles with salmon and sun-dried tomatoes 69

garlic and fry for a few seconds, add the salmon. After a minute, add the chopped sun-dried tomatoes and capers. Fry for 2 minutes. Put the cooked, warm pasta in the pan, season with salt, pepper, soy sauce and lemon juice. Mix gently. Serve the pasta sprinkled with your favorite herbs

Delicious Place
Serek z orzechów nerkowca 68

chcesz, możesz położyć na nim inne ulubione warzywa lub użyć go do przygotowania np. wegańskiego sushi ! Jeśli lubisz takie wegańskie smarowidła, to koniecznie zobacz moją książkę “ Hummusy i Pasty “. Znajdziesz w niej dziesiątki inspiracji! Artykuł Serek z orzechów nerkowca pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy

Blendman
PASTA Z TUŃCZYKA I AWOKADO 60

Dziś smaczna pasta na kanapki bądź super przekąska na krakersach. Polecam bo to jedna z moich ulubionych.  Składniki: 1/2 puszki tuńczyka w sosie własnym 1/2 dojrzałego awokado 3 jajka   dymka ze szczypiorkiem  sól,pieprz 2 łyżki jogurtu naturalnego kiełki rzodkiewki  sok z cytryny Jajka ugotować na twardo, obrać i zetrzeć na grubej tarce. Awokado również(...)cytryny. Dymkę że szczypiorkiem pokroić w drobną kostkę. Wszystko połączyć,dodać jogurt i przyprawić solą oraz pieprzem do smaku.  Jeśli chcemy zrobić przekąskę na imprezę to krakersy smarujemy pastą i składamy po dwa razem. Wierzch dekorujemy szczypiorkiem, kiełkami rzodkiewki lub wg uznania . Smacznego

Niespełnione zdolności kulinarne
Pomysły na rozgrzewający obiad – 10 sprawdzonych przepisów 77

niezywkle aromatyczny. Sprawdź przepis 7. Zupa tajska z kurczakiem i makaronem ryżowym Zupa tajska z kurczakiem, warzywami i makaronem ryżowym to danie, które smakuje każdemu. Jest pełne aromatów – pasta curry, liście limonki kaffir, pasta z tamaryndowca, sos rybny, mleczko kokosowe. Zupę można przygotować z rozmaitymi dodatkami – wybór warzyw zależy od Was. Zupa jest też fantastycznym sposobem na wykorzystanie

Na-talerzu.pl
Sycylijskie cannoli 83

octu winnego łyżka cukru 15 g smalcu (ja użyłam masła roślinnego) Składniki nadzienie: 500 g serka ricotta 100 g cukru skórka otarta z cytryny szczypta cynamonu + 2 łyżki pasty pistacjowej (opcjonalnie) + 20 g posiekanych pistacji Sposób przygotowania: Mąkę przesiej do miski, dodaj do niej cukier, smalec lub masło roślinne i całość wymieszać. Następnie dodaj ocet i powoli dolewaj wino. Wyrabiaj(...)usmażeniu odstaw je do przestygnięcia. W międzyczasie przygotuj ricottę. Przełóż ją do miski, a następnie dopraw cukrem, skórką z cytryny i cynamonem (i jeśli chcesz możesz dodać pastę pistacjową), wymieszaj dokładnie, aby składniki dobrze się połączyły. Masę przełóż do szprycownicy i odstaw do lodówki na co najmniej godzinę. Przestudzone cannolo nadziewaj przygotowanym i schłodzonym kremem. Jego brzegi możesz udekorować

365 dni dookoła kuchni
Ravazzate alcamesi – włoskie ciasteczka z pistacjami 75

włoskie ciasteczka z pistacjami Składniki na 8 ciasteczek 250 g mąki pszennej płaska łyżeczka proszku do pieczenia 100 g cukru pudru 2 jajka kilka kropel ekstraktu waniliowego 200 g pasty pistacjowej Sposób wykonania: Do miski wsyp cukier, a następnie wbij do niej jajka. Ucieraj aż masa stanie się puszysta. Do masy jajecznej dodaj mąkę, proszek do pieczenia oraz ekstrakt waniliowy(...)zwarte i jednolite. Następnie rozwałkuj je na ok. 0,5 cm grubości. Z ciasta wycinaj okręgi (najlepiej za pomocą szklanki). Na połowie okręgów, na samym środku układaj po łyżce pasty pistacjowej. Te ciasteczka przykryj drugim ciastkiem bez nadzienia i sklejaj dokładnie, tak aby nadzienie nie wypłynęło. Gotowe ciastka układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz ok. 18 minut

365 dni dookoła kuchni
Bliny gryczane – pełnoziarniste drożdżowe placki z patelni 90

glutenu (choć ja tam lubię gluten). Gluten dodaje sprężystości i puszystości, dlatego zdecydowałam się pomieszać mąki. Moje bliny gryczane są pełnoziarniste i wspaniale komponują się z wieloma dodatkami. Proponuję pastę jajeczną i śledzia albo hummus z warzywami. Składniki na 30 blin : 100 g mąki gryczanej 80 g mąki pszennej pełnoziarnistej 400 ml mleka 1,5% tł. 20 g świeżych drożdży(...)tłuszcz: 2 g Informacje dla diabetyków: w jednym placuszku znajduje się 0,5 WW i 0,25 WBT Z czym podawać bliny gryczane? Ja lubię bliny z pastą jajeczną , śledziem i kawiorem – to taka nasza domowa ekskluzywna wersja. Przygotowuję ją odświętnie, kawiory u nas często nie lądują na stole. Równie dobrze bliny gryczane smakują z hummusem, warzywami i kiełkami

Dietolog
Indyjska zupa curry z ciecierzycą i batatem 74

bulionu warzywnego lub drobiowego 1 puszka mleka kokosowego 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 malutka papryczka chili kawałek imbiru (około 3,5 cm) 1 łyżeczka kurkumy 3 płaskie łyżeczki pasty tamaryndowej 1 łyżeczka kminu rzymskiego 1 łyżeczka ziaren kolendry 1 płaska łyżeczka mielonego kardamonu 1 płaska łyżeczka mielonego cynamonu 2 łyżki oleju rzepakowego sól pieprz świeża kolendra do posypania Przygotowanie(...)kurkumę, kardamon, cynamon, utarty kmin rzymski oraz kolendrę. Mieszając chwilę podsmażać. W garnku zagotować bulion i przełożyć zawartość patelni. Dodać pokrojone ziemniaki, pomidory w puszce (razem z zalewą) i pastę tamaryndową. Gotować do miękkości warzyw. Następnie wlać mleko kokosowe, dodać ugotowaną ciecierzycę i gotować jeszcze około 3 minut. Doprawić solą i pieprzem. Gotową zupę posypać posiekaną kolendrą. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle

Oryginalny smak
Pasta z tuńczyka 98

Pasta z tuńczyka jest bardzo prosta w wykonaniu, często ją robię. Jest idealna na małe karnawałowe, imprezowe przekąski :) Czytaj więcej

Ana Mari's world

Proponowane wyszukiwania