ścisłym centrum bo na ul. Piotrkowskiej 89. Na podwórkach kamienic możecie właśnie znaleźć takie perełki. Z przyjemnością zjedliśmy tam: 1. Tantanmen - kremowy wywar wieprzowy z dodatkiem pasty sezamowej i ostrego mięsa mielonego. 2. Miso ramen - kremowy wywar wieprzowo-drobiowy z dodatkiem pasty miso i karkówki. 3. Shoyu ramen- klarowny wywar wieprzowo-drobiowy z dodatkiem karkówki i pierski
Niezły Młyneksernik (u nas Vitello z Biedronki) - 40g ksylitolu - 6 łyżeczek żelatyny + 1/4 szkl. gorącej wody Warstwa serkowa - 650g sera na sernik - 60g ksylitolu - pół łaski wanilii lub pół łyżeczki pasty waniliowej - 5 łyżeczek żelatyny + 1/4 gorącej wody Polewa - biała czekolada i truskawki WARSTWA TRUSKAWKOWA 1. Mrożone truskawki podgrzać w garnku i zredukować do uzyskania 350g pulpy. Pulpę zblendować z serem(...)sernik (u nas Vitello z Biedronki) - 40g ksylitolu - 6 łyżeczek żelatyny + 1/4 szkl. gorącej wody Warstwa serkowa - 650g sera na sernik - 60g ksylitolu - pół łaski wanilii lub pół łyżeczki pasty waniliowej - 5 łyżeczek żelatyny + 1/4 gorącej wody Polewa - 100g pulpy z mango - 50g białej czekolady (u nas bez cukru) WARSTWA MANGO 1. Pulpę z mango zblendować z serem i ksylitolem
Candy Pandastego, jak lubisz – przed pieczeniem wymieszać z pomidorami i serem lub po upieczeniu posypać bruschettę świeżymi posiekanymi listkami. Pomysły na przekąski: ** Jajka z łososiem ** Jajka faszerowane pieczarkami ** Pasta z paluszkami krabowymi ** Ryba w sosie czosnkowym (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 bagietka 2 średnie pomidory 1 kulka mozzarelli (około 125 g) 3 łyżki oliwy z oliwek bazylia sól(...)jasny chleb, bagietkę, ciabattę, bułkę paryską. Gniazdo nasienne z pomidorów wykorzystaj do innego dania, np. leczo , zupy pomidorowej . . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Polecam również… Jajka faszerowane pieczarkami Pastę z paluszkami krabowymi Zapiekankę z cukinią Sałatkę z brokułami i szynką Tosty z opiekacza
Kulinarny S.O.S.obiad również się polecają! Składniki: (około 36 sztuk) Farsz 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek 500 g. pieczarek 50 g. masła 2 łyżki pasty podgrzybkowej Devaldano 250 g. ricotty 1/2 łyżeczki suszonego tymianku 1/4 łyżeczki curry sól, pieprz Ciasto 300 g. mąki pszennej 1 jajko 2 żółtka 1 łyżka oleju 1/4 łyżeczki soli 4 łyżki(...)czosnek posiekaj drobno. Pieczarki pokrój w małą kosteczkę. Na patelni rozgrzej oliwę, usmaż cebulę i czosnek, aż lekko się zrumienią. Dodaj pieczarki i duś aż zmiękną. Dodaj curry, tymianek, pastę podgrzybkową i masło. Dopraw solą i pieprzem. Smaż jeszcze 5 minut. Wystudź. Wystudzone pieczarki połącz z ricottą. Z podanych składników zagnieć ciasto. Owiń je folią i odstaw na 1 godzinę
Delicious Placewcale nie muszą być nudne i tradycyjnie podane. Jeśli nie przepadacie za goframi na słodko to ta wersja jest dla Was. Gofry z bobu możecie podać z wytrawnymi dodatkami: pastą z suszonych pomidorów, sadzonym jajkiem, jajecznicą, czy też użyć ich jako zamiennika chleba i podać z wędliną lub serem. Ja czasem lubię przygotować sobie większą porcję gofrów, zrobić z nich(...)wysmaruj oliwą i chwilę ją rozgrzej. Następnie wykładaj ciasto, aby pokryło całą powierzchnię gofrownicy. Gofry smaż ok. 8 minut. Po usmażeniu podawaj od razu z ulubionymi dodatkami, np. z pastą z suszonych pomidorów lub jajkiem sadzonym. Smacznego Zobacz więcej – przepisy z bobem w roli głównej Artykuł Bezglutenowe gofry z bobu pochodzi z serwisu Z miłością do jedzenia
365 dni dookoła kuchnifresh spinach, few tbsp of fresh basil or parsley, few tbsp of grated parmesan cheese, seasonings to taste: salt, pepper, oregano, dry basil (optional), thyme, sweet paprika, some cookes pasta or rice to serve with soup Dice the vegetables. Heat a small amount of oil in a pan, add chopped veggies and cook for few minutes (add garlic at last(...)Cover with stock, add tomatoes and tomato paste, simmer, until tender. Add spinach and fresh herbs. Season well. Place some pasta or rice in a bowl, cover with soup. Grate parmesan on top. Enjoy
Lekcje w kuchnimłode i świeże. Młody bób gotujemy w osolonym wrzątku około 5 minut. Świetnie smakuje sam, ale można dodawać go do sałatek, zup, makaronów. Doskonale nadaje się do przygotowania past i smarowideł do pieczywa, takich jak hummus, na który przepis znajdziecie poniżej. Składniki: 200 g ugotowanej ciecierzycy 200 g ugotowanego i obranego bobu 1 ząbek czosnku 2 łyżki tahiny(...)liści kolendry 3 łyżki oliwy z oliwek ¼ szklanki zimnej wody sól Przygotowanie: Bób gotujemy do miękkości, wystudzony obieramy z łupinek. Bób razem z pozostałymi składnikami miksujemy blenderem do uzyskania pasty o pożądanej konsystencji. W razie potrzeby można dodać nieco więcej wody. Na koniec przyprawiamy do smaku solą. Podajemy skropiony oliwą, posypany natką pietruszki lub kolendry, pestkami granatu i sezamem
Smakowity Blog Kulinarnymięsem i kukurydza, przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Wszystko doprawiamy do smaku przyprawami. Niewielką ilość majonezu mieszamy z jogurtem naturalnym (po ok 1-1,5 łyżki), aby powstała gęsta pasta. Wrapy rozkładamy układamy sałatę oraz pokrojona natkę pietruszki, na sałatę nakładamy pastę i zwijamy wrapy. Zwinięte wrapy tniemy na mniejsze kawałeczki. Artykuł Wrapy z sałatką z kurczaka i awokado pochodzi
Pomysłowa kuchniaPasta jajeczna z kurkami i oscypkiem - pychota! Idealny pomysł jako dodatek na kanapki, które przygotowujemy praktycznie codziennie na śniadanie lub kolację. Przygotowana samodzielnie w domu stanowi super smaczny zamiennik gotowych past sklepowych - polecam ;-) Składniki: 4 jajka 1 szkl. kurek (u mnie mrożone) 1/4 dużego oscypka 1 łyżka prażonej cebulki pieprz szczypta gałki muszkatołowej 2 łyżki majonezu masło
Alutka-Gotujezyskał również wyjątkowego aromatu, dzięki dodatkowi białego, wytrawnego wina. Dla wielbicieli sosów serowych ten sos to prawdziwa rozkosz dla podniebienia! Czytaj dalej >> 20) Muszle makaronowe z pastą z czerwonej fasoli Makaronowe muszle nadziewane pastą z czerwonej fasoli kindney oraz suszonych pomidorów, zapieczone z mozzarellą. Pyszne wegetariańskie danie, które dobrze smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Dlatego
Kuchnia MagdaLenyzyskał również wyjątkowego aromatu, dzięki dodatkowi białego, wytrawnego wina. Dla wielbicieli sosów serowych ten sos to prawdziwa rozkosz dla podniebienia! Czytaj dalej >> 20) Muszle makaronowe z pastą z czerwonej fasoli Makaronowe muszle nadziewane pastą z czerwonej fasoli kindney oraz suszonych pomidorów, zapieczone z mozzarellą. Pyszne wegetariańskie danie, które dobrze smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Dlatego
Kuchnia MagdaLenyząbki czosnku małe papryczki 2-3 sztuki 3 łyżki soku z cytryny 3 łyżki oleju sezamowego 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka cukru 1 łyżka curry 1 łyżeczka zielonej pasty curry sól, pieprz Filet pokroić w kostkę, kalafior podzielić na małe różyczki, czosnek i imbir drobno pokroić, papryczki w cienkie długie paseczki. W rondelku rozgrzać olej, wrzucić czosnek, imbir, chwilę(...)podsmażyć. Wrzucić papryczkę, kalafior, dodać curry w proszku i pastę, sos sojowy, cukier, wlać mleczko kokosowe, sok z cytryny i razem wymieszać. Chwilę poddusić, na koniec dodać mięso z kurczaka, wymieszać. Przełożyć do większego garnka, dolać około 700 ml bulionu lub wody i gotować około 30 minut. Doprawić solą , pieprzem według własnego uznania. Podawać z chrupkami chlebowymi czosnkowymi, grzanką czosnkową
gotuj ze mnąPasta jajeczna z awokado SKŁADNIKI: 3 ugotowane jajka 1/2 małego ząbka czosnku 1 dojrzałe awokado 1 łyżeczka soku z cytryny sól i świeżo zmielony czarny pieprz 1 łyżeczka oliwy extra vergine szczypiorek do dekoracji SPOSÓB WYKONANIA: Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek, siekamy w kosteczkę i wkładamy do miseczki. Czosnek przeciskamy przez praskę. Awokado(...)miąższ kroimy w kostkę. Awokado skrapiamy sokiem z cytryny i mieszamy razem z czosnkiem. Przekładamy do jajek, mieszamy i doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Dodajemy oliwę. Mieszamy- (część pasty można rozgnieść widelcem). Można udekorować świeżym szczypiorkiem. Smacznego! Źródło
Smaki Natalii