Chorwacja - Ryż z ajwarem (Ajvar Riža)
Chorwacja - Ryż z ajwarem (Ajvar Riža)
Ajwar to popularna na całych Bałkanach pasta z pieczonej papryki. Prawdopodobnie wywodzi się z Serbii, gdzie kawiorem z papryk zaczęto zastępować ten rybny (z tureckiego havyar). Ajwar najczęściej używany jest jako dodatek do grillowanego mięsa, ale nie można się ograniczać - widziałem już wiele przepisów na makarony czy risotto z dodatkiem tej cudownej pasty. Dzisiaj proponujemy idealny na kwarantannę ryż z ajwarem. Oczywiście najlepszy będzie ajwar lub ljutenica domowej roboty - z łagodną lub ostrą papryką, z ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Roślinożerni urlopowicze
Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Autor
Kacper Rossa
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ryż, risotto, pieczarki, pasta, makaron, mięso, wegańskie, bez pieczenia
Inne przepisy z Roślinożerni urlopowicze
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję