Naszła mnie ochota na pastę do chleba, tym razem twarogowa z papryką. Zawsze lubię mieć w domu zapas papryki. Ma dużo witaminy C, dlatego jem jej, dość dużo :) Zawiera też inne witaminy, jak np. E, prowitaminę A, oraz witaminy z grupy B. Mówię o papryce czerwonej, bo taką lubię najbardziej. Wracając do pasty, to też bardzo
Agusiowe smakołykiPyszna kanapka z pastą z awokado. Składniki (na jedną kanapkę): 1/2 awokado 2 kromki dowolnego pieczywa 1 ząbek czosnku 1 plasterek szynki 2 plasterki sera żółtego sok z cytryny 2-3 plasterki pomidora oliwa z oliwek Sposób wykonania: 1. Awokado przełożyć do miseczki, rozgnieść widelcem, dodać zmiażdżony ząbek czosnku i odrobinę soku z cytryny. 2. Na obie(...)kromki wyłożyć po plasterku sera żółtego i po połowie pasty z awokado. Następnie wykładamy po połowie plasterka szynki i na jedną kromkę plasterki pomidora. Całość składamy w jedną kanapkę. 3. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy z oliwek. Przekładamy ostrożnie kanapkę i rumienimy z obu stron. Podczas smażenia lekko dociskamy kanapkę do patelni, by ładnie się przyrumieniła. Po usmażeniu kroimy
Kuchnia domowa Anipianę, dodać cukier i dalej ubijać, aż otrzymamy sztywną, gęstą, lśniącą pianę. Dodać cukier puder i wymieszać dokładnie (łyżką lub szpatułką). Sproszkowane owoce zalać sokiem cytrynowym i wymieszać na pastę. Pastę owocową dodać do ubitych białek i wymieszać. Masę bezową przełożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 100 stopni
królestwo garówłyżki musztardy stołowej lub kremu z gorczycy z miodem Konik 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka miodu sól, pieprz do smaku. 8. Dressing ziołowy z tahini 250 ml pasty sezamowej jasnej 150 ml zimnej wody sok z dwóch cytryn 5 ząbków czosnku przeciśniętych przez praskę ½ zielonego chilli bardzo drobno posiekanego 1 pęczek pietruszki ½ pęczka świeżej kolendry(...)miodem można użyć do pieczenia kurczaka, a ziołowe do ryby. Mango idealne jest do taco. Można polewać sałatki, surówki, potrawy z grilla, czy używać jako „mokrego” składnika do past kanapkowych. Kombinujcie. Post 10 najlepszych dressingów pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN
ladykitchenHummus to popularna, szybka i łatwa pasta kanapkowa. Ja zrobiłam go w wersji z czosnkiem i czosnkiem niedźwiedzim, który również w wersji suszonej ma dużo wartości odżywczych. 500g gotowanej ciecierzycy (z puszki lub słoika) 6 łyżek pasty sezamowej tahini 2 łyżki czosnku niedźwiedziego 100ml oliwy z oliwek sok z połówki cytryny 1 ząbek czosnku sól, pieprz
Szefowa kuchniDzień dobry :-) Lubicie pasty na kanapki? My bardzo, córka przekonuje się do awokado, więc tym razem właśnie z nim, do tego jajko, świeże ogórki i cebulka. Wszystko doprawione solą i pieprzem. Pasta pyszna, polecam i pozdrawiam :-) Składniki: 1 awokado 4 jajka 2 - 3 ogórki gruntowe zielona cebulka sól pieprz 1. Jajka gotujemy na twardo. Po ugotowaniu obieramy
kruche babeczkiszklanki cukru ½ szklanki oleju 1 i ¾ szklanki mąki tortowej ¾ szklanki ciemnego kakao 1,5 płaskiej łyżeczki sody 1,5 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka pasty waniliowej Dr.Oetker 1 szklanka gorącej kawy rozpuszczalnej ½ łyżeczki soli Krem serowy: 15 dag masła 40 dag serka Philadelphia 1 szklanka cukru pudru Dodatkowo: 2 -3 łyżki konfitury malinowej lub wiśniowej 1 szklanka(...)mieszamy z proszkiem do pieczenia, szczyptą soli oraz sodą i kakao do połączenia. W drugiej większej misce mieszamy rózgą kuchenną jajka z kefirem oraz olejem i pastą waniliową , wsypujemy suche składniki i mieszamy tylko do połączenia tak aby masa była bez grudek. Do masy powoli cienkim strumieniem wlewamy gorącą kawę. Całość mieszamy. Ciasto przelewamy
Wanilia i KardamonCebulę drobno posiekaj. Posiekaj także imbir i czosnek, następnie rozetrzyj z odrobiną soli za pomocą noża. W woku lub na głębokiej patelni rozgrzej olej, utrzymując duży ogień wrzuć cebulę, pastę czosnkowo-imbirową, pokrojoną papryczkę chilli oraz krewetki – jeśli używasz mrożonych, wcześniej oczywiście trzeba je rozmrozić i osuszyć. Smaż wszystko często mieszkając przez 3-4 minuty, wsyp curry, wymieszaj, wlej(...)mieszając zagotuj. Trzymaj na ogniu jeszcze 2-3 minuty, na koniec dopraw solą. Rada: curry klasycznie podaliśmy z ugotowanym ryżem. Do przygotowania curry zamiast przyprawy w proszku możesz użyć pasty. Artykuł Krewetki w sosie curry. Pyszne orientalne danie prościej niż myślisz. PRZEPIS pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie
Kulinarna Polskaminut, tak aby nadmiar wody odparował, a sos zgęstniał. Przygotuj sos beszamelowy. W garnuszku rozpuść masło, a następnie dodaj do niego mąkę. Wymieszaj tak, aby powstała gęsta i jednolita pasta. Następnie zacznij stopniowo dodawać do niej mleko. Ważnym jest, aby beszamel gotować na niewielkim ogniu, nieustannie mieszając. Po około 5 minutach, sos powinien być gładki, gęsty i pozbawiony grudek. Dopraw(...)zezłocić. Po wyjęciu z piekarnika pozwól lasagne ostygnąć przez kilkanaście minut – dzięki temu będzie się lepiej kroić. Zobacz też inne przepisy na obiady : Kurczak w sosie mole Gulasz cebulowy Pasta alla norma Makaron z masłem szałwiowym Tarta z bobem Szwedzkie klopsiki Zobacz też najnowsze przepisy Lasagne z cukinii Ogórki po rosyjsku (na sucho) Lody ciasteczkowe Sałatka szopska Paprykowe łódeczki ziemniaczane
okolicepalnika.plNalewka malinowo-jeżynowa według tradycyjnego przepisu na pewno przypadnie do gustu fanom wysokoprocentowych alkoholi owocowych. Trunek przyrządzony wg tego przepisu jest mocny, ale po odpowiednio długim
KorniszonkiHummus to prosta, a zarazem wielofunkcyjna, arabska pasta z ciecierzycy. Delikatna i kremowa, ale o wyrazistym , zdecydowanym smaku. Doskonała ze świeżymi oraz pieczonymi warzywami, sałatkami lub z ulubionym pieczywem. Idealna na śniadanie, kolację czy … The post Domowy hummus – podstawowy przepis appeared first on FitSweet
Fitsweet.me