zdrową żywnością oraz naturalnymi, ekologicznymi kosmetykami, suplementami diety, akcesoriami i zabawkami dla dzieci. Tym razem kupiłam kilka kosmetyków dla siebie i dzieci, kawę, herbaty, makaron oraz rożne pasty. Wszystkie rzeczy akurat mi się skończyły lub kończyły. Przesyłka dotarła szybko. Do wyboru mamy kilka opcji dostawy i kilka metod płatności. Produkty, które do mnie dotarły były bardzo dobrze zabezpieczone. Wszystko(...)wypróbowania płyn micelarny marki Nutka z dodatkiem polskich konopii oraz balsam do ciała tej samer firmy gruszka/bergamotka. Z artykułów spożywczych dla córki makaron trzy-kolorowy z Myszką Miki, pasty i hummus do kanapek, herbatkę Pukka, dla dzieci uodparniającą dzika róża i rokitnik, oraz kawę Lavazza, którą bardzo lubię :-) Podsumowując: Zakupy uważam za udane, asortyment sklepu za bardzo zadowalający
kruche babeczkisię jednolity. Do dekoracji: kakao, bita śmietana, starta czekolada, wiórki koksowe. Polecam również… Przekąskę z jajkiem Jajka po polsku Cukinię smażoną w cieście naleśnikowym Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami Pasta z szynką i serkiem
Kulinarny S.O.S.się jednolity. Do dekoracji: kakao, bita śmietana, starta czekolada, wiórki koksowe. Polecam również… Przekąskę z jajkiem Jajka po polsku Cukinię smażoną w cieście naleśnikowym Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami Pasta z szynką i serkiem
Kulinarne S.O.S.szklanki mleka 3/4 szklanki soku z buraka 20 g drożdży świeżych 1 łyżeczka cukru 1 jajko 4 łyżki masła 1 łyżeczka soli czarnuszka Hummus: 1 puszka ciecierzycy 4 łyżki pasty sezamowej tahini 1-2 łyżki oliwy 1 ząbek czosnku 1 łyżka soku z cytryny 4 łyżki zimnej wody (lub więcej) szczypta kuminu sól, pieprz Dodatki: pomidor awokado ogórek kiełki rzodkiewki(...)smarujemy zimną wodą i posypujemy czarnuszką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 15-18 min. Studzimy. Hummus: Cieciorkę odsączamy z wody. Do blendera wrzucamy cieciorkę, dodajemy pastę tahini, ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, sok z cytryny oraz oliwę i blendujemy na gładką masę. Następnie dodajemy porcjami wodę i miksujemy do uzyskania kremowej, idealnie gładkiej konsystencji. Przyprawiamy kuminem
Kuchnia MagdaLenyszklanki mleka 3/4 szklanki soku z buraka 20 g drożdży świeżych 1 łyżeczka cukru 1 jajko 4 łyżki masła 1 łyżeczka soli czarnuszka Hummus: 1 puszka ciecierzycy 4 łyżki pasty sezamowej tahini 1-2 łyżki oliwy 1 ząbek czosnku 1 łyżka soku z cytryny 4 łyżki zimnej wody (lub więcej) szczypta kuminu sól, pieprz Dodatki: pomidor awokado ogórek kiełki rzodkiewki(...)smarujemy zimną wodą i posypujemy czarnuszką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 15-18 min. Studzimy. Hummus: Cieciorkę odsączamy z wody. Do blendera wrzucamy cieciorkę, dodajemy pastę tahini, ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, sok z cytryny oraz oliwę i blendujemy na gładką masę. Następnie dodajemy porcjami wodę i miksujemy do uzyskania kremowej, idealnie gładkiej konsystencji. Przyprawiamy kuminem
Kuchnia MagdaLenydelikatne placki znalazłam na blogu u Moniki , polecam je gorąco. Placki są kremowe, puszyste i bardzo delikatne. Ja podałam z pastą z łososia, znakomicie będą także smakować z kremowym serkiem czy inną pastą. Placki śniadaniowe. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieprzepisów na pyszne i ciekawe śniadania dla całej rodziny. Proste, smaczne i interesujące smaki! 1. Tosty francuskie z owocami 2. Racuchy drożdżowe z jabłkami 3. Pasta z czerwonej soczewicy do chleba 4. Omlet ze szpinakiem i żółtym serem 5. Domowe bułeczki z suszonymi pomidorami 6. Zapiekane naleśniki z prażonymi jabłkami i kruszonką 7. Tosty z figą i serem(...)frużeliną 17. Guacamole na kanapkę 18. Pancakes z kaszy jaglanej 19. Chlebek bananowy z cynamonem 20. Dutch baby z piekarnika 21. Domowe bułki pszenno- orkiszowe z miodem 22. Pasta rybna z tuńczykiem i sardynkami 23. Drożdżowy chlebek do odrywania 24. Domowy pasztet drobiowy 25. Racuchy z jabłkiem i śmietanką
SMYKWKUCHNIdodatki „tematyczne” (tutaj grzyby) 20-30 średniej wielkości leśnych grzybów 120 g masła Sól i pieprz Świeży tymianek 2 ząbki czosnku 1-2 garście startego parmezanu 2 łyżeczki pasty truflowej Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki masła i smażymy przez chwilę pokrojone w plastry grzyby. Dodajemy posiekany drobno czosnek, świeży tymianek, sól i popieprz. Mieszamy i smażymy jeszcze przez(...)przygotowanego „białego risotto” na ok 5 min przez planowanym zakończeniem gotowania. Kiedy risotto będzie już gotowe ( ale ciągle al dente) odstawiamy z ognia , dodajemy masło, starty parmezan oraz pastę truflową, która doda genialnego aromatu. Mieszamy i odstawiamy na minutę, aby risotto odpoczęło, a masło z resztą bulionu i parmezanu stworzy wspaniałą, aksamitną konsystencję. Risotto wymaga cierpliwości, ciągłe mieszanie, dodawanie
Tajemnice Smakudodatkiem pomidorów suszonych i aromatycznych przypraw. Składniki 800g ugotowanej ciecierzycy – 2 puszki 5 sztuk suszonych pomidorów z oleju 1 łyżka oleju z zalewy z pomidorów 2 łyżeczki pasty tahini sok z 1/2 cytryny 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka mielonego kuminu (kminu rzymskiego) 1 łyżeczka mielonej kolendry 1 łyżeczka mielonej kurkumy 1 łyżeczka mielonego imbiru 4-6 łyżek aquafaby
Tajemnice Smakumnie ), no i przygotować coś na ząb. Mam dla Was ekspresowy przepis na pyszną i banalnie prostą przystawkę – grzanki tostada con tomate. W prostszych słowach poprostu grzanki z pastą pomidorową. Przystawka pochodzi z Hiszpanii i można ją dowolnie modyfikować. Dołożyć dojrzewającą szynkę, zmienić zioła, czy ser. Możliwości jest wiele, a smak zawsze genialny. Grzanki tostada con tomate Składniki(...)czasu, polecam tą opcję). Doprawiamy łyżką oliwy, solą, pieprzem i kilkoma listkami bazylii (około 5-6 dużych lisków), następnie całość dokładnie miksujemy. Tuż przed podaniem układamy na grzankach pomidorową pastę i listek bazylii. Smacznego Artykuł Grzanki tostada con tomate pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujegodzinę. W tym czasie marchew kroimy w cienkie plasterki, dymkę w kostkę, szczypiorek drobno, czosnek kroimy w drobną kosteczkę, imbir w cieniutkie plasterki lub ścieramy na tarce. Następnie przygotowujemy pastę kimchi. Mieszamy przyprawy. Dodajemy cebulę, marchew, czosnek, imbir, posiekane chili, mieszamy dokładanie. Zaraz potem kapustę która była obsypana solą wrzucamy do czystej wody, płuczemy, odcedzamy dokładnie. Tak przygotowaną kapustę mieszamy(...)pastą kimchi. Finalnie gotową masę warzywną przekładamy do dużych słoików szklanych lub glinianych do 3/4 ich wysokości (wszystko będzie fermentowało i „rosło”). Słoiki przykrywamy talerzykiem lub przykrywką bez zakręcania, odstawiamy w ciepłe miejsce na ok 4 dni. Każdego dnia przebijamy całości od góry do dna pałeczką do ryżu lub czymś cienkim by gazy swobodnie mogły się wydostać na wierzch
Dorota Smakuje400ml) mleka kokosowego 2-3 łodygi trawy cytrynowej 4 listki limonki kaffir mały kawałek (ok 1cm) imbiru 10g świeżego galangalu lub 1 łyżeczka suszonego, sproszkowanego 1-2 łyżeczki żółtej pasty curry sól chili pęczek natki kolendry limonka Jak zrobić tajską zupę krewetkową: Zaczynamy od obrania i pokrojenia w kosteczkę cebuli Następnie na oleju podsmażamy posiekaną cebulę, dodajemy pastę curry, smażymy
Dorota Smakuje