pasta - 16803 przepisów (strona:373/1121)

Karkówka po rumuńsku , pyszny obiad 122

spinania , więc czasem wyluzujmy … Polecam , szybkie , łatwe , tanie , smaczne . Składniki dla 4 osób : 4 grube plastry , niezbyt tłustej karkówki ( około 2 cm ) 4 łyżki ketchupu 4 łyżki pasty z pieczonej papryki ( upiec czerwoną paprykę w piekarniku z oliwą i zmiksować ) 1 duża cebula 1 łyżeczka wędzonej , słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki 2 łyżeczki granulowanego czosnku 1 łyżeczka brązowego(...)piec karkówkę , smarujemy majonezem . Układamy na nim plastry karkówki . Każdy doprawiamy sola , papryką wędzoną , granulowanym czosnkiem , kminkiem i ostrą papryką . Dodatkowo na każdą porcję karkówki nakładamy i rozprowadzamy łyżkę pasty paprykowej . Na patelni podsmażamy pokrojoną cienko cebulę z brązowym cukrem i octem , do momentu , aż się przyrumieni .Układamy ją na karkówce , następnie polewamy ketchupem , po łyżce na plaster , oraz

Ogrodnik w podróży
Marchewka, cukinia i pyszny przepis na obiad do pracy 111

danie. Pyszne i znakomite w smaku ! Marchewka, cukinia przepis na obiad Marchewka 1 szt Cukinia 1/2 szt czosnek 1 ząbek suszone pomidory 2 szt 2 oliwki zielone łyżka pasty truflowej ( niekoniecznie ) olej rzepakowy 1 łyżka ser starty do posypania po podgrzaniu   Marchewkę i cukinię opłukałam pod zimną wodą. Obieraczką do warzyw zrobiłam długie i szerokie paski z cukinii oraz(...)oleju rzepakowego, podsmażyłam czosnek. Po chwili dodałam cukinię i marchewkę oraz 0.5 szklanki wody i przykryłam pokrywką, aby warzywa się udusiły. Po kilku minutach dodałam suszone pomidory, oliwki oraz pastę truflową, zamieszałam i gotowe. Następnie przełożyłam wszystko do pudełka posypałam pestkami dyni, posypałam świeżo mielonym pieprzem i już . Potem do drugiego pudłka starłam kawałek sera, aby całość po podgrzaniu posypać

Kuchnia na wzgórzu
Jajka faszerowane awokado 123

ugotować na twardo. Zahartować, ostudzić i obrać. Jajka przekroić wzdłuż na pół. Żółtka wydrążyć i przełożyć do miski, dodać awokado, drobniutko posiekaną szalotkę i papryczkę chilli (do smaku, ale pasta powinna być dość pikantna, wyrazista, bo jajko i awokado same w sobie są dość mdłe), skropić sokiem z cytryny, doprawić do smaku solą i pieprzem. Żółtka i awokado rozgnieść widelcem(...)solą, pieprzem, sokiem z cytryny czy ostrym sosem chilli. Tak jak wspomniałam masa powinna być wyrazista w smaku, jedzona z białkiem i dodatkiem np. pieczywa nie będzie bardzo ostra. Pastę przełożyć do rękawa cukierniczego i wycisnąć masę na połówki jajek.  Jajka faszerowane awokado ułożyć na talerzu, można ściąć je odrobinę od spodu, dzięki temu nie będą się przechylały, przybrać

Codzienne Gotowanie
Najlepszy “oszukany” paprykarz 138

Oszukany” paprykarz to nic innego jak wersja bezrybna klasycznego paprykarza szczecińskiego. I jestem pewna, że to o wiele zdrowsza wersja. Na pierwszy rzut oka brzmi groźnie, ale ta pasta do chleba jest cudowna. Paprykarz w wersji wegańskiej robiłam już setki razy. Zawsze wychodzi, jest aromatyczny, sycący dzięki dodatkowi ryżu, po prostu pyszny. Nie pomijajcie płatków nori. To one dodają rybnego(...)sushi. Przepis na paprykarz pochodzi z bloga Weganona , ale jest tak pyszny, że postanowiłam się z Wami nim podzielić. Niech dalej idzie w świat. Ilość porcji: 1 nieduży słoiczek pasty Czas przygotowania: 30-45 minut Składniki: ryż – 1 torebka, 100g marchewka – 3 sztuki cebula – 2 sztuki przecier pomidorowy – 4 łyżeczki liść laurowy – 3 sztuki ziele

wiecejwarzyw.pl
Labneh 96

przyprawach, wsadzić do pojemnika i zalać oliwą. W zamkniętym pojemniku labneh może stać tydzień. Jednak z doświadczenia wiem, że znika szybciutko, zwłaszcza, że jest wszechstronny w kuchni. Jeśli zrobicie pastę kanapkową lub inną i nie zużyjecie całej, wsadźcie ją do słoika, zalejcie cieniutką warstwą oliwy i zakręćcie porządnie słoik, to wydłuży termin przydatności do spożycia. Nie bójcie się eksperymentować. Pewnie(...)możecie na etapie odsączenia dodawać swoje ulubione dodatki. Też wyjdzie fajny serek kanapkowy. Do czego używać labnehu? Do past kanapkowych – możecie go mieszać z ulubionymi dodatkami i macie genialny twarożek, idealnie kremowy i lekko kwaskowy. Do deserów – labneh z miodem i domową konfiturą oraz świeże owoce to najlepszy wiosenno – letni deser. Do sosów – jest świetny do zabielania sosów

ladykitchen
Chleb gryczany z ziarnami – prosty i zdrowy przepis (bezglutenowy) 86

Domowe pieczywo (podobnie jak wszystkie domowe potrawy, pasty czy ciasta) to gwarancja, że w pełni kontrolujemy jego skład. A jak dodatkowo domowy sposób jest prosty i zdrowy, to już nie potrzeba więcej zachęty Zatem powiem krótko: łatwy przepis na chleb gryczany, bez dodatku cukru, mąki i całkowicie bezglutenowy (jeśli kogoś to chce wiedzieć ) Ale ten chleb jest nie tylko(...)podpiekam aż się rozmrozi. Nie zajmuje to dużo czasu, a taka chrupiąca kromeczka smakuje wybornie! Chleb gryczany nadaje się do wszystkiego, łącznie do jedzenia solo! Pysznie smakuje z domową pastą np. buraczkową , z zupą ziemniaczaną czy grochówki z warzywami . Smacznego! Spodobał Ci się przepis? To nie krępuj się, skomentuj i udostępnij! Dzięki temu będzie on miał szansę dotrzeć do kogoś

Lamarida.pl
Przyprawa do sernika 127

piernika Esencja pomarańczowa i do dań wytrawnych: Sól ziołowa z rozmarynem Gomasio z siemienia lnianego Wędzona sól Sól cytrynowa Domowa vegeta II Domowa przyprawa grzybowa Ziołowa sól Bulionowa pasta mięsna, czyli domowa kostka rosołowa Toskańska przyprawa ziołowa Przyprawa meksykańska do chili con carne Przyprawa do dań z kapustą Aromatyzowany olej z chili i czosnkiem Domowa warzywna pasta bulionowa Domowa vegeta

Kulinarne przygody Gatity
Pasta z czosnku niedźwiedziego 95

pachnący. Jest pod częściową ochroną i można go tylko zrywać z hodowli czy domowych ogródków. Ja swój zasadziłam dwa lata temu a teraz zaczyna przynosić plony. Tym razem zrobiłam pastę z czosnku i słonecznika, polecam gorąco. Jest kremowa i nadaje się do pieczywa, mięs czy warzyw. Pasta do pieczywa z czosnku niedźwiedziego. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
KETO CHLEB Z PATELNI (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 313

trzeba to robić szybko. Polecam użyć dużej szpatułki do formowania i przekładania chlebków na drugą stronę. Gotowy chleb z patelni można podawać jako tradycyjne kanapki posmarowane masłem, smalcem, serkiem, pastą w towarzystwie warzyw albo podczas pieczenia po przełożeniu na drugą stronę ułożyć na nich plasterki sera żółtego, boczku czy kiełbasy i zapiekać pod przykryciem by ser się rozpuścił. Smacznego(...)kromka: 73 g, 125 kcal, B 10 g, T 8 g, W 2 g. Makro i tłuszcz należy podbić odpowiednimi dodatkami takimi jak masło, smalec, sery, pasty, ryby, mięso itd. Artykuł KETO CHLEB Z PATELNI (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) pochodzi z serwisu OLA LA LCHF

Ola la LCHF
BUŁKI BROKUŁOWE (keto, LCHF, paleo, bez lgutenu i laktozy) 179

dzięki Waszym inspiracjom i promocji na brokuły powstał przepis na piękne, zielone bułki brokułowe, których bazę stanowią znane już Wam bułeczki z kalafiora . Doskonale smakują z różnego rodzaju pastami jak ta z mięsa rosołowego , jajeczna , z makreli czy paprykarzem bez ryżu . Składniki – bułki brokułowe (6 sztuk): 350 g startego surowego brokułu 5 jajek 100 g mąki kokosowej opcjonalnie(...)przez ok 30 minut obserwując żeby się za bardzo nie przypiekły. Bułki brokułowe podawać z masłem, smalcem, serem, pieczonymi mięsami jak karczek , klops czy boczek lub pasztet , rożnego rodzaju pastami np. z makreli czy jajeczną albo z mięsa rosołowego oraz mixem zielonych liściastych warzyw czy kiełków i innych warzyw z dodatkiem zdrowych tłuszczów. BTW całości bez dodatków

Ola la LCHF
RAZOWY CHLEB BEZ PIECZENIA (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 131

robić szybko. Polecam użyć dużej szpatułki do formowania i  przekładania chlebków na drugą stronę. Razowy chleb bez pieczenia można podawać jako tradycyjne kanapki posmarowane masłem,smalcem, serkiem, pastą w towarzystwie warzyw albo podczas pieczenia po przełożeniu na drugą stronę ułożyć na nich plasterki sera żółtego, boczku czy kiełbasy i zapiekać pod przykryciem by ser się rozpuścił.  Smacznego(...)kromce: 73g, 112 kcal, B 9 g, T 7 g, W 1 g. Makro i tłuszcz należy podbić odpowiednimi dodatkami takimi jak masło, smalec, sery, pasty, ryby, mięso itd. Artykuł RAZOWY CHLEB BEZ PIECZENIA (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) pochodzi z serwisu OLA LA LCHF

Ola la LCHF
Poradnik: Jak ugotować szparagi 114

kawałek. Tyle teorii. A teraz do dzieła! Polecamy Wam kilka naszych sprawdzonych przepisów ze szparagami. Smacznego! SZPARAGI Z MAKARONEM W MAŚLANYM SOSIE Pyszne, zielone danie. Mega prosta i szybka pasta w aksamitnym, lekkim sosie z pociętymi na kawałki szparagami. SPAGHETTI ZE SZPARAGAMI, ZIEMNIAKAMI I PESTO Niesamowite połączenie kremowych ziemniaków z makaronem al dente i chrupiącymi szparagami i delikatnym pesto(...)były zanurzone w sernikowym nadzieniu. MISA OBFITOŚCI Z KREWETKAMI, PĘCZAKIEM I WARZYWAMI Kluczowym składnikiem jest tu niepozorny sos, prosty, ale nadaje całości smaku i charakteru. SPAGHETTI PRIMAVERA Pyszna wiosenna pasta! Zielona, pełna nowalijek i smaków wiosny. Chyba najbardziej zdrowy makaron. PĘCZOTTO PRIMAVERA Wiosenne danie, pełne zielonych warzyw z kremową kaszą ugotowaną jak risotto. Zdrowsze od ryżowej wersji. To nasza wariacja

Niedzielny kucharz
Sałatka chrzanowa – kuchnia podkarpacka 115

Sałatka chrzanowa - kuchnia podkarpacka Pasta z jajek i chrzanu to klasyka domowej kuchni, która kojarzy się z wiosną i Wielkanocą. W Skołyszynie na Podkarpaciu podaje się ją w formie sałatki. Składnikiem, który odróżnia sałatkę od pasty jest jabłko, które ożywia smak sałatki i dodaje jej świeżości. Prosto, szybko, smacznie i po polsku. Tak, jak wszyscy lubimy :) Przepisem w publikacji „Wielkanocne

Trzeci talerz
Tajskie burgery 241

pikantny.  Gorąco polecam! Składniki na 4 porcje: 4 bułki z sezamem do hamburgerów 50 dag mięsa mielonego mieszanego( wołowina, indyk) 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka czerwonej pasty curry 1 łyżka sosu sojowego 1 jajko 1 łyżka bułki tartej Sól morska do smaku Szczypta przyprawy piri-piri 2-3 łyżki oleju arachidowego Dodatki: 1 czerwona cebula 1 ogórek(...)lodowej Świeża kolendra 1 papryka słodka/ostra 4 łyżeczki majonezu 4 łyżeczki sosu słodko kwaśnego z chili Przygotowanie: Cebulę i czosnek obrać drobniutko posiekać dodać do mielonego mięsa, dodać pastę curry, wlać sos sojowy, wbić jajko, doprawić do smaku solą i szczyptą przyprawy piri piri,  wsypać bułkę tartą , dokładnie wymieszać-wyrobić masę. Uformować 4 duże okrągłe kotlety jednakowej wielkości

Wanilia i Kardamon
Thai Green Curry - czyli zielono mi po tajsku :) 171

Składniki : 1 duża marchewka 1 brokuł 1/2 opakowania świeżego szpinaku 1 pietruszka 1 średnia cebula 1 puszka czerwonej fasoli 2 kapusty pak choi 1 puszka mleka kokosowego 3 łyżki pasty Thai Green Curry (Blue Dragon) olej kukurydziany lub sezamowy Akcję gotowania zaczynamy od pokrojenia warzyw. Najpierw marchewka, pietruszka i cebula. Do woka wlewamy trochę oleju i rozgrzewamy. Na rozgrzany olej(...)Przesmażamy warzywa, aż cebula się zeszkli. Teraz wlewamy mleko kokosowe i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy szpinak, pokrojoną kapustę pak choi i pokrojony brokuł. Teraz też jest czas na dodanie pasty Thai Green Curry. Używajcie najlepszych i bez konserwantów ! Całość gotujemy kilka minut, aż brokuł stanie się miękki. Reszta warzyw napewno będzie już ugotowana. Możecie doprawić jeszcze całość pieprzem, chili

vegetanie