pasta - 17303 przepisów (strona:367/1154)

Zupa ze słonecznej Riviery Włoskiej Zemin di Ceci 86

Idź do sklepu, po te składniki 2 marchewki pokrojone w kostkę 2 ccebule pokrojone w kostkę 2 laski selera pokrojonego w kostkę 5 łyżek oliwy z oliwek 3 łyżki pasty pomidorowej 2 puszki ciecierzycy odlanej z płynów 1 pęczek botwinki grubo posiekanej 1.5 l bulionu warzywnego 4 kromki czerstwego lub tostowanego chleba rustykalnego Sól Pieprz świeżo zmielony Zaczynamy Rozgrzej rondel(...)wlej oliwę. Wrzuć warzywa i chwilę je podsmaż. Dodaj pastę pomidorową, zamieszaj i chwilkę gotuj. Wrzuć ciecierzycę, zamieszaj i gotuj kilka minut, często mieszając. Wlej bulion, dodaj botwinki, dopraw solą i pieprzem, zmniejsz temperaturę i, przykryj przykrywką i gotuj ok. 45 minut, czasami mieszając. Połóż kromki chleba w talerzu przed jej nalaniem. Dopraw zupę pieprzem i mżawką oliwy z oliwek

RafalCook
Wołowina bavette po chińsku / Bavette beef in a Chinese way 63

evaporates. When the pan is almost dry make a place on it and add the meat with the marinade, fry it constantly mixing. In the meantime prepare the rice pasta as it is said on the wrapping. I used the tagliatelle kind of rice noodles which has to be boiled for few minutes, but not all rice noodles require boiling(...)When pasta is ready drain it and pour cold water through it. When meat is ready and the vegetables are soft take the pan off the heat. If you are not sure if it done – take one piece of meat from the pan and taste it, cut it, check if it soft. Wszystko jest gotowe – makaron odcedzony, mięso

Martyna Cooks
Fusilli ze szpinakiem i pomidorami / Spinach and tomatoes rye fusilli 54

nich żyć. W zamrażarce schab w plastrach – niech będzie! Z tego połączenia lenistwa z zawartością lodówki powstał szybki i smaczny obiad. Lately I’m all about pasta. How much of rice can you eat? In my fridge I had a lot of tomatoes and a total lack of felling for tomato sauce, same as for going(...)wszystkiego na talerzu – najpierw makaron, potem sos, a na końcu mięso – smacznego! Last thing to do is put it all together on a plate – first the pasta, then the sauce and finally the meat, enjoy

Martyna Cooks
Bazyliowy hummus / Basil pesto hummus 65

miękka, zajmie to około 2. godzin. Po tym czasie spróbuj czy jest miękka i jeśli tak odcedź ją i odstaw do ostygnięcia. W międzyczasie, jak ciecierzyca się gotuje, zrób pastę tahini. Sezam wysyp na rozgrzaną patelnię i upraż go. Jak się zarumieni wysyp go na talerzyk/miskę, żeby ostygł. Jak ostygnie zmiksuj go blenderem z olejem bezsmakowym (rzepakowym, słonecznikowym(...)check if it’s soft and if yes drain it and leave to chill. In the meantime, when the chickpeas is cooking, let’s make the tahini past. Put the sesame seeds on preheated pan and fry it until gets brownish, when it does, put it on a plate/bowl to cool down. When it has cooled down

Martyna Cooks
Schab pieczony z owocami i warzywami / Pork baked with fruit and vegetables 59

Dosyć tych delikatnych i zdrowych past do warzyw i chleba – chcę mięsa! Dawno nie jadłam pieczeni, a już schabu ze śliwką mniej więcej wieki… Ale schab ze śliwką, taka nuda trochę, w związku z czym mój schab się upiekł ze śliwką, morelą, żurawiną i pestkami słonecznika. W pieczeniu czegokolwiek bardzo wygodne jest to, że w większości danie(...)slices. Put on the plate a portion of vegetables, few slices of meat and pour the sauce all over it and eat! If you want you can boil potatoes, pasta, rice or just take a slice of brad – everything will go well with the pork. Bon appetite

Martyna Cooks
Spaghetti a’la amatriciana 75

passata, canned tomatoes, onion, chilli pepper – as much as you like parmesan – 30g olive oil – 1 teasp. (5g) spices – salt, pepper, basil Boil the pasta according to the instructions on the wrapping. Chop the onions and glaze it on olive oil, add finely chopped chilli, and after a moment add the ham cut in stripes(...)mixing it continuously. Add passata and canned tomatoes, season it to taste. Simmer the sauce for about 20 minutes mixing from time to time to avoid burning. Serve with pasta, when the dish is ready sprinkle it with grated cheese

Martyna Cooks
Spaghetti a’la amatriciana 73

passata, canned tomatoes, onion, chilli pepper – as much as you like parmesan – 30g olive oil – 1 teasp. (5g) spices – salt, pepper, basil Boil the pasta according to the instructions on the wrapping. Chop the onions and glaze it on olive oil, add finely chopped chilli, and after a moment add the ham cut in stripes(...)mixing it continuously. Add passata and canned tomatoes, season it to taste. Simmer the sauce for about 20 minutes mixing from time to time to avoid burning. Serve with pasta, when the dish is ready sprinkle it with grated cheese

Martyna Cooks
Kremowy przekładaniec bez pieczenia 156

masła 82% W garnku zagotować mleko z ziarenkami wanilii. Doprowadzić do wrzenia i odstawić.  Cukier utrzeć z żółtkami do białości, wsypać wymieszane mąki i miksować do uzyskania gładkiej pasty. Pastę wlać do mleka i wymieszać do rozpuszczenia grudek. Postawić na palnik (średnia moc) i zagotować, cały czas mieszając. Kiedy masa zgęstnieje, zdjąć z ognia i przykryć folią spożywcza

Anielskie wypieki
Chałwa domowa bez cukru (keto, Low Carb, wegańska) 162

wieszamy miseczkę lub mniejszy garnek. Do miseczki dodajemy masło / olej kokosowy oraz słodzik i podgrzewamy do rozpuszczenia składników. Następnie miseczkę zdejmujemy z kąpieli wodnej i dodajemy pastę tahini oraz mąkę kokosową / odżywkę białkową (maja one na celu zagęszczenie chałwy) i dobrze mieszamy. Sprawdzamy czy masa jest wystarczająco słodka, opcjonalnie dosładzamy wedle uznania . Przygotowujemy naczynie do wylania i wykładamy je papierem

WegePrzepis
Owocowe muffinki na jogurcie 115

przygotowania resztki zeszłorocznych mrożonych owoców, robiąc tym samym miejsce nowym, które już niedługo! Składniki na 12 sztuk: 2 jajka ¾ szklanki cukru ¾ szklanki jogurtu gęstego naturalnego ¹/₃ szklanki oleju 1 łyżeczka pasty waniliowej Garść świeżego szpinaku Szczypta soli 2 szklanki mąki pszennej tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia ¾ szklanki obtoczonych w mące owoców- np. jagód i porzeczek Kruszonka: 2 łyżki masła(...)przygotowania: Składniki na kruszonkę zagniatamy dokładnie i chowamy do zamrażarki w woreczku. Olej miksujemy ze szpinakiem. Jajka ucieramy z cukrem, stopniowo dolewamy jogurt, a następnie olej ze szpinakiem i pastę waniliową. Składniki suche- mąkę, proszek do pieczenia i sól przesiewamy przez sito i dodajemy partiami do składników mokrych, za każdym razem dokładnie mieszając. Na końcu dodajemy owoce (na siteczku otrzepujemy

Kuchnia w czekoladzie
Pasta jajeczna z rzeżuchą i szczypiorkiem 88

Sytuacja , w której bardziej niż o świętach myślimy o zdrowiu i bliskich.  Jeść jednakowoż należy a jeśli można to coś dobrego, szybkiego i smacznego. Moja propozycja to szybka pasta na kanapki ze zdrowymi ziołami, które można już zbierać z przydomowych ogródków czy parapetów. Moje porcja jest jak zwykle propozycją dla 4 osób. Pasta jajeczna z rzeżuchą i szczypiorkiem Składniki

Kuchnia Pełna Emocji
Racuchy z bananami z mąki orkiszowej 153

Racuchy bananowe na jogurcie z mąką orkiszową Racuchy z bananami to przysmak, który sprawdza się jako danie na śniadania, obiady i kolacje. Ciasto na racuchy można

Korniszonki
Smalec z fasoli 122

Zapraszam po niezwykle smaczny i prosty przepis na smalec z fasoli . Domową pastę z białej fasoli możesz przyrządzić zarówno z fasoli z puszki, jak i z suchej fasoli, którą trzeba najpierw namoczyć i ugotować. - świetne smarowidło na kanapki - tylko kilka popularnych składników - zaskakująco pyszna pasta z białej fasoli

AniaGotuje.pl
Młoda kapusta z czarnuszką i sezamem 123

patelni nasion czarnuszki 1 łyżka uprażonych nasion białego sezamu 1 łyżeczka drobno posiekanej ostrej papryki, dowolnej odmiany ½ pęczka kolendry (można użyć pietruszki) 1 łyżka oleju sezamowego 3 łyżki jasnej pasty tahini 1 łyżka miodu 3 łyżki octu jabłkowego sól, pieprz do smaku. Przygotowanie: 1. Kapustę siekamy w cieniutkie paseczki. 2. Robimy sos, miksując razem pastę tahini, olej sezamowy, miód, ocet

ladykitchen

Proponowane wyszukiwania