pasta - 17303 przepisów (strona:367/1154)

Pierogi z serem i polewą ze skórką pomarańczy 170

pomarańczową polewę – istna bomba smakowa. Składniki (na około 20 pierogów): szklanka mąki 100ml ciepłej wody szczypta soli Na farsz: 500g chudego twarogu 1 żółtko 4 łyżki cukru łyżeczka pasty waniliowej Na polewę: 2 łyżki masła 3 łyżki cukru sok z połowy pomarańczy skórka z połowy pomarańczy   Zaczynamy od zrobienia farszu – twaróg z cukrem, jajkiem i pastą waniliową

Smaczna Strona
Krokiety orzechowe 224

Krokiety orzechowe Uwielbiam krokiety orzechowe za ich intensywny, gorzkawy smak i aromat pietruszki. Są przepyszne z kapustą z grzybami i jako dodatek do ryby - smażonego karpia

Korniszonki
Kotleciki z suszonych grzybów 174

Kotleciki grzybowe z suszonych prawdziwków Kotleciki z suszonych grzybów oraz panierowane kapelusze prawdziwków robiła moja św. pamięci Babcia. Na wiele lat grzybowe kotleciki zniknęły z naszego

Korniszonki
Staropolski piernik dojrzewający z orzechami, skórką pomarańczową i rodzynkami 158

Piernik staropolski z orzechami, rodzynkami i skórką pomarańczową Prawdziwy piernik staropolski dojrzewa dwa razy - pierwszy raz po zarobieniu ciasta, drugi raz po upieczeniu. Ten piernik , pełen

Korniszonki
Pierniczki z okienkiem witrażowym na Boże Narodzenie 231

Pierniki z witrażem z landrynek Pierniczki z okienkiem wypełnionym witrażem z landrynek to piękna i pyszna ozdoba świąteczna. Ich wykonanie jest banalnie proste, a efekt końcowy

Korniszonki
Kruche ciastka z pieczątką 241

Kruche ciastka z pieczątką Ciastka z pieczątką lub ciastka ze stempelkiem są uroczym i pysznym dopełnieniem nie tylko świątecznych posiłków. Ich przygotowanie to czysta przyjemność, szczególnie

Korniszonki
Pasta jajeczna z tuńczykiem 121

Czasami zastanawiam się, co zrobić na kolację, aby nie były to tradycyjne kanapki z wędliną lub serem. Dlatego lubię przygotowywać różne pasty jajeczne, do moich ulubionych należy ta z awokado ( przepis ), a dzisiaj dołączyła do niej pasta z tuńczykiem i ogórkiem kiszonym. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 mała puszka tuńczyka w zalewie 2 ugotowane jajka 2 małe ogórki kiszone

Danka Pichci
Pasta jajeczna z rzodkiewką i żółtym serem 113

pewnego czasu pasty jajeczne pojawiają się w moim domu bardzo często. Można je robić z różnych składników. Wszystko zależy od tego na co mamy ochotę i co znajdziemy w lodówce. Wystarczy 15-20 minut, aby przygotować pyszną kolację lub śniadanie. Dzisiaj mam dla was przepis na pastę jajeczną z żółtym serem i rzodkiewką, która na pewno zasmakuje waszej rodzince! (adsbygoogle

Danka Pichci
Wigilijne śledzie z cebulą marynowane w oliwie i soku cytrynowym 202

Wigilijne śledzie z cebulą marynowane w soku z cytryny i oliwie Śledzie to wigilijne danie obowiązkowe. Można je podawać dosłownie na sto sposobów – marynowane, smażone, na

Korniszonki
Pierniczki z mąki żytniej. Przedwojenny przepis na fit pierniki! 257

Pierniczki z mąki żytniej . Przedwojenny przepis na żytnie pierniki bez tłuszczu, jajek i cukru Dziś polecam przedwojenny przepis na fit pierniczki z mąki żytniej . Po pierwsze

Korniszonki
Polędwica wellington, tatar oraz yorkshir pudding 197

piekarnika rozgrzanego do 180°C. Pieczemy przez 30 minut. Odkrawamy „piętki” i kroimy bochen na plastry o grubości ok. 2 cm. Yorkshire pudding, serwowany z chrupiącym bekonem, pasztetem, pastami warzywnymi Składniki: Mleko – 1 szklanka Mąka pszenna – 1 szklanka Jajka – 8 sztuk Sól Olej – szklanka Dodatki: Wysmażone plastry boczku surowego wędzonego Sokołów Pasztet Sokołów Naturrino Pasty warzywne i hummusy Z Gruntu

Obiad gotowy
Pizza z szynką i tapenadą z czarnego sezamu oraz oliwek – Death Stranding 169

przepis musi być nieco odjechany. Wpadłam na pomysł, aby do pizzy dodać coś, co będzie przypominało smolistą, czarną maź BT, ale aby nadal pasowało do niej smakowo. Tapenada, czyli pasta z czarnych oliwek świetnie się do tego nadała, ale wiadomo, nie mogłam się powstrzymać, aby zmienić jej podstawową recepturę i dodałam tam jeszcze zmielonego czarnego sezamu. Wyszło… jak w grze(...)robota kuchennego lub blendera dodaj letni sezam. Miksuj pulsacyjnie do uzyskania mokrego piasku. Następnie dodaj garść oliwek, miód, rozgnieciony czosnek, oraz sos sojowy i ponownie zmiksuj do uzyskania jednolitej pasty. Pod koniec dopraw pieprzem oraz sokiem z cytryny do smaku. W razie potrzeby dodaj więcej jakiegoś składnika (np. oliwek lub soli), żeby dopasować smak i konsystencję tapenady do swoich upodobań

Nerds Kitchen