Pasta z fasoli to zawsze dobry pomysł na dodatek do chleba lub warzyw. Chętnie też dodaję ją do sosów, warzyw i makaronów. Najlepiej jednak smakuje na grzance. 1 puszka czerwonej fasoli 1/2 pomarańczy 1-2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki mielonej kolendry 5-6 łodyżek świeżego tymianku (bez zdrewniałych części) lub 1/4 łyżeczki suszonego ok. 20 g długo dojrzewającego owczego sera
Kucharzycapodstawie wczorajszej pasty na kanapki przygotowałam, pyszny farsz do pierogów. Pierogi smakowały wyśmienicie więc polecam Wam ten farsz jak i tą pastę ;) Składniki na około 30 pierożków: 1 i 1/2 szkl mąki pszennej 1/2 szkl gorącego mleka z wodą szczypta soli 1 i 1/2 łyżki oleju rzepakowego Farsz: 125 g tłustego twarogu około 100 g puree z dyni (z upieczonej
Gotowanie...to proste !czasu na pieczenie. Tu wszystko wystarczy dobrze zagnieść, schłodzić i cieszyć się orzechowym smakiem z kokosową nutą. Dla mnie połączenie idealne Spróbujcie i Wy Składniki: 1 szklanka pasty orzechowej – u mnie miód i kokos BeonTime 0,5 szklanki mąki kokosowej + 2-3 łyżki 3 pełne łyżki syropu daktylowego (można też dodać inne płynne „słodzidło”) Przygotowanie: Pastę orzechową
Słodkie okruszkiszybko to jest to co uwielbiamy! Sami wiecie, w tygodniu ciężko znaleźć poranek, podczas którego możemy pozwolić sobie na szaleństwo, dlatego przekąski są najlepsze. Dzisiejsza nasza propozycja to pasta rybna w sosie pomidorowym z dodatkiem cebulki, która podkreśla intensywność smaku. Pasta rybna w sosie pomidorowym – propozycja na szybkie śniadanie SKŁADNIKI: - 250g twarogu tłustego - 240g śledzia w sosie pomidorowym - 2 cebule
Związek na patelniPasta z pieczonej dynii to wg mnie najlepsza z jesiennych past do chleba. Słodycz dynii przełamuje dodatek smażonej cebulki i suszonych pomidorków z zalewy, a dodatek masła orzechowego dodaje odrobinę nienachalnej tłustości
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Sałatka grzybowa do słoików Sałatka grzybowa do słoików to szybki i pyszny sposób na zagospodarowanie resztek grzybów - nóżek, brzydkich kapeluszy, ostatnich sztuk, które nie zmieściły się
KorniszonkiPlacek tarty czarno biały, znany też jako pleśniak Ciasto tarte towarzyszy mi od dzieciństwa. Robiła je moja babcia, ciocia i mama, a po wielu latach odnalazłam
Korniszonkikilka kropel soku z cytryny – 2 łyżki majonezu – 1 łyżka jogurtu naturalnego – 4 plasterki mozzarelli – 1/2 czerwonej papryki – kilka kropel oliwy z oliwek Przygotowanie: Przygotowujemy pastę z awokado. Awokado myjemy obieramy i rozdrabniamy. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i skrapiamy sokiem z cytryny. Mieszamy. Majonez mieszamy w miseczce z jogurtem. Rukolę i paprykę myjemy. Mozzarellę i paprykę(...)kroimy w plastry. Bułki kroimy na pół. Skrapiamy oliwą z oliwek. Układamy kolejno pastę z awokado, wędzonego łososia i delikatnie smarujemy sosem majonezowo -jogurtowym. Następnie układamy mozzarellę, paprykę oraz rukolę Gotowe ! Artykuł Kanapki z łososiem pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFEcukinia 1 żółta papryka 170g fasolki szparagowej 1 puszka kasztanów w zalewie wodnej 2 duże łyżki pestek dyni kilka suszonych moreli 1 papryczka chili Mix kiełków oregano, tymianek, pieprz , pasta Harissa, sos sojowy, oliwa z oliwek Danie jest bardzo proste. Wszystkie składniki kroimy i wrzucamy na rozgrzaną oliwę. Podsmażamy lekko, a po chwili podlewamy niewielką ilością bulionu warzywnego. Dodajemy przyprawy(...)pastę Harissa. Dusimy do miękkości tak, aby jak najwięcej bulionu odparować. Cous cous przygotowujemy klasycznie. Podajemy ze świeżą papryczką chili i kiełkami. Proste i pyszne w max 15 min. Polecamy, zróbcie to w domu. Jeśli macie inny pomysł na to danie pochwalcie się w komentarzu. Smacznego
vegetanieSałatka z tuńczykiem, kukurydzą, serem żółtym i kiszonym ogórkiem Sałatka z tuńczyka zagościła na polskich stołach na początku lat 90. ubiegłego wieku i od tamtego czasu
Korniszonkiopiekania. To twój wybór! Polecam Wa też inne przepisy na tosty i śniadania: – tosty francuskie – szakszuka – szakszuka z kurkami – ser z jogurtów greckich – pasta z awokado i jajka – placki serowe – placki jogurtowe z owocami – omlet z białek – omlet z pomidorami – pasta jajeczna – tost z jajkiem i szynką Przygotowanie
nietylkopasta.plDomowy chleb na drożdżach - prosty przepis Chleb pieczony w domu to chleb specjalny, wyjątkowy, taki który smakuje każdemu w rodzinie. Przepisów na domowy chleb jest mnóstwo
KorniszonkiZupa grzybowa z kaszą krakowską lub kaszą jęczmienną Zupa grzybowa z kaszą to mega rozgrzewająca potrawa na jesienne i zimowe dni. Przygotowana z suszonych prawdziwków lub
Korniszonkiczerwone papryki 2 duże cebule 2 ząbki czosnku łyżka masła 400 g cieciorki gotowanej + zalewa (dodaję taką ze słoika) duża cukinia ( lub dwie średniej wielkości) 2 łyżki czerwonej pasty curry łyżeczka curry w proszku 2 litry bulionu warzywnego łyżka jogurtu naturalnego łyżeczka koncentratu pomidorowego po 1/2 łyżeczki - papryki ostrej, papryki suszonej, bazylii + oregano szczypta imbiru w proszku szczypta kurkumy
ChilliJemygrzybami, kminkiem i uszkami Bogaty bulion z kminkiem to klasyka kuchni góralskiej i jedna z moich ulubionych zup. Jest jeszcze lepsza w wersji azjatyckiej. Dodawanie grzybów shitake i pasty tom yum do bulionu podpatrzyłam w książce “Jak smakuje rok” M. Molika . Wystarczy włożyć składniki do garnka i wrócić za godzinę, żeby cieszyć się bogatym smakiem umami bez namaczania grzybów dzień(...)świeżego korzenia imbiru – pokrojone w plasterki garść suszonych grzybów shitake 3 listki laurowe po 5 kulek ziela angielskiego i pieprzu 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki pasty tom yum pół łyżki kminku łyżka oliwy kupne uszka lub pielmieni do podania Przepis na bulion z shitake, kminkiem i uszkami Warzywa, grzyby i przyprawy gotować przez godzinę na małym ogniu. Przed
Ugotowane pozamiatane