pasta - 16803 przepisów (strona:371/1121)

Galette z truskawkami i migdałami (Galette di fragole e mandorle) 140

stampo. La torta è molto facile da preparare, non richiede particolari sforzi né tanto meno molti ingredienti.   La galette che otterremo è composta da una base di pasta frolla, ripiena di fragole e mandorle. Potete servirla con la panna acida, con lo yogurt o anche con un gelato. Buon appetito :) SKŁADNIKI Ciasto 300 g mąki pełnoziarnistej(...)burro freddo tagliato a pezzettini e un pizzico di sale. Frullate il tutto fino ad ottenere un composto a briciole. Aggiungete l'acqua fredda e frullate ancora ottenendo una pasta omogenea. Formate un panetto da avvolgere nella pellicola che riponete in frigo per 30 minuti. Galette Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni. Truskawki myjemy, osuszamy i kroimy w cienkie plasterki

La grande e la piccola cuoca
Szczawiowa z soczewicą na mleku kokosowym 158

kupienia tutaj  -klik- - 1 szklanka soczewicy zielonej - 300g marchewki - 2 średnie czerwone cebule - sól kłodawska - pieprz - 1 łyżka nasion czarnuszki - 1 łyżka oleju kokosowego nierafinowanego - 1 łyżeczka pasty z kurkumy Przygotowanie : Soczewice płuczemy na sitku. Wkładamy do garnka, zalewamy 1,5 litra wody, wstawiamy na średni gaz. Marchewkę ścieramy na tarce na dużych oczkach, dodajemy do soczewicy  gotujemy(...)małym gazie. Na patelnię z grubym dnem wlewamy 1/2 szklanki wody, 1 łyżkę oleju kokosowego, 1 łyżkę czarnuszki  i 1 łyżeczkę pasty z kurkumy. Wszystko mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy poszatkowane czerwone cebule, gotujemy bez przykrycia na małym ogniu do czasu az cebula zmieknie. W tym czasie przygotowujemy szczaw. Płuczemy, usuwamy łodygi, zostawiamy tylko liście które kroimy

Szkrab Je Sam
Ciasto ucierane z truskawkami i kruszonką 159

Truskawkowe ciasto ucierane z kruszonką i cukrem pudrem Maj to truskawkowy miesiąc. W tym czasie jemy truskawki na wszystkie sposoby. Oto prosty przepis na pyszne ciasto

Korniszonki
Pasta z wędzonej makreli z jajkiem, rzodkiewką i szczypiorkiem 88

takie wyjątkowe smaki, które pamiętamy latami. Do jednych z moich ulubionych należy smak pasty z makreli. Domowej kanapkowej pasty z makreli

Przepisy Kulinarne
Curry ze szparagami 126

cebule 1 łyżeczka oleju kokosowego 3 ziemniaki 3 marchewki 4 łodygi selera naciowego 1 puszka mleka kokosowego 1 puszka pomidorów lub 1 słoik pomidorów wekowanych 2 łyżeczki czerwonej pasty curry 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 płaska łyżeczka kurkumy 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka startego świeżego imbiru 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku sól listki świeżej kolendry Jak zrobić curry(...)seler naciowy. Kiedy warzywa lekko się zeszklą dodajemy obrane i pokrojone w kawałki szparagi, ziemniaki, marchew pokrojone w grubą kostkę oraz szklankę wody, zagotowujemy. Dodajemy pomidory, mleko kokosowe, pastę curry, przeciśnięty przez praskę czosnek, imbir, sól, kurkumę, paprykę. Gotujemy aż warzywa będą miękkie. Doprawiamy do smaku. Podajemy z listkami kolendry. Artykuł Curry ze szparagami pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Serniczki z nerkowców z musem owocowym – wege deser 143

soli himalajskiej Masa z nerkowców: 1 szklanka (150 g) nerkowców 2 łyżki (50 g) oleju kokosowego 2-4 łyżki mleczka kokosowego 2 łyżki syropu klonowego 1/2 cytryny 1 łyżeczka pasty z wanilii lub ziarenka z jednej laski wanilii mała szczypta soli himalajskiej Mus z owoców: 1 szklanka świeżych lub mrożonych owoców (u mnie maliny, czarna porzeczka, truskawki) 1 łyżka syropu(...)celu, orzechy umieścić w misce, zalać wodą i odstawić do lodówki na całą noc. Następnego dnia nerkowce odsączyć, dodać sok wyciśnięty z połowy cytryny, rozpuszczony olej kokosowy, syrop klonowy, pastę waniliową, mleczko kokosowe oraz sól i zmiksować na gładki, aksamitny krem. W razie potrzeby dodać więcej mleczka kokosowego. Gotowa masę przełożyć do słoiczków/szklanek na słonecznikowo-daktylowy spód i odstawić

Fitsweet.me
Szybkie ciasto cytrynowe 648

puszystą masę. Cały czas ubijając wlewamy sok z cytryny. Wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem, wlewamy olej – mieszamy rózgą. Dodajemy skórkę startą z cytryny – mieszamy. Przekładamy do formy wysmarowanej „magiczną pastą” (jeśli nie macie pasty, można formę natłuścić i oprószyć mąką). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 ° C i pieczemy ok. 50 minut (góra – dół, bez włączonego termoobiegu) – do „suchego patyczka

mojewypiekiinietylko
Tortilla z pastą serowo-brokułową i warzywami 110

kurczakiem i z warzywami. Ja też lubię. Nie o kurczaku jednak dzisiaj, bo na tapecie tortilla wegetariańska. W poszukiwaniu nowych smaków postanowiłam przetestować pomysł na bezmięsną tortillę z pastą twarogowo-brokułową, sałatą, papryką i ogórkiem kiszonym. Całość wyszła pyszna. Muszę jednak nadmienić, że najlepiej smakuje, gdy masa serowo-brokułowa jest wyraziście doprawiona. No właśnie, dodatek czosnku, moim zdaniem, niestety eliminuje(...)pieprzem. Pozbawioną gniazda nasiennego paprykę kroimy na mniejsze kawałki. Ogórki kroimy na plasterki. Sałatę dzielimy na mniejsze części. Tortille podgrzewamy do leciutkiego zrumienienia na rozgrzanej, suchej patelni. Smarujemy pastą twarogowo-brokułową. Rozkładamy paprykę, ogórki i sałatę. Zwijamy. Źródło

Smaki Na Talerzu
Wytrawne bułeczki drożdżowe z fetą i czosnkiem niedźwiedzim 123

świeżych drożdży 1 płaska łyżka miodu/cukru 3/4 łyżeczki soli 1 jajko + 1 żółtko 50 g masła Składniki na nadzienie: 250 g białego sera 150 g fety 2 łyżki pasty z czosnku niedźwiedziego ( z tego przepisu) sól, pieprz szczypiorek Dodatkowo: 1 białko 2 łyżki mleka 2 łyżki ziaren słonecznika Przygotowanie: ciasto drożdżowe o pomniejszoną ilość składników jw. zrobić wg  tego(...)ciasta zmieszczą się na jednej dużej blaszce z piekarnika. Z 500 g mąki jest to ilość na 2 blachy ser feta rozgnieść widelcem, następnie połączyć z białym serkiem i pastą z czosnku niedźwiedziego. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać posiekany szczypiorek lub inną zieleninę wyrośnięte ciasto rozwałkować na grubość 1-1,5 cm na podsypanej mąką stolnicy. Na cieście

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Bułki rustykalne 104

Przykrywamy je jeszcze ściereczką na około 10 minut, żeby się napuszyły. W tym momencie również zaczynamy rozgrzewać piekarnik do 190 stopni C. Ze składników na białą masę robimy gęstą pastę, którą smarujemy nasze bułki (pasta musi być gęsta, ale tak, żeby dała się rozsmarowywać na bułkach), które jeszcze odstawiamy na 10 minut, żeby się napuszyły. Po tym czasie wkładamy bułki

MamaOskarka
Curry z mango, mleczkiem kokosowym i tofu 119

Czas przygotowania 20-30 minut Składniki na przygotowanie 2 porcji Dojrzałe mango Pół puszku mleczka kokosowego Pół czerwonej papryki Pół kostki tofu Pół czerwonej cebuli 2 ząbki czosnku Czerwona pasta curry, kurkuma, imbir, chilli, curry, sos sojowy 100 g ryżu brązowego Cebulę i czosnek posiekać Mango obrać i pokroić w kostkę Paprykę i tofu pokroić w kostkę Na patelni rozgrzać(...)łyżkę oleju, dodać posiekaną cebulę, czosnek, łyżeczkę czerwonej pasty curry, kurkumę, imbir i chili Podsmażać kilka minut w razie potrzeby podlewając wodą Na patelnię dodać paprykę i tofu, dolać odrobinę wody i podsmażać około 5 minut Dodać mango wraz z sokiem, który wyciekł w czasie krojenia, dusić około 3 minuty Wlać mleczko kokosowe, doprawić curry i sosem sojowym Doprowadzić

HealthyCreations
Pasta z ciecierzycy z prażonym sezamem 135

jest to typowy hummus, ale polecam tę pastę jego wielbicielom, bo jest to moja ulubiona wersja pasty z ciecierzycy. Podpatrzona i odtworzona już dziesiątki razy:).  500g gotowanej ciecierzycy (z puszki lub słoika) 100g sezamu 100ml oliwy z oliwek  sok z połówki cytryny 1 ząbek czosnku sól, pieprz 1. Sezam prażymy na suchej patelni do momentu aż zmieni kolor

Szefowa kuchni
Curry z dorszem i szparagami 115

porcje/: 1 filet dorsza (można też użyć polędwiczki) 1 puszka mleczka kokosowego 1/2 białej cebuli 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki startego świeżego imbiru 8 zielonych szparagów 3 łyżeczki żółtej pasty curry 1 papryczka chili 5-6 różyczek kalafiora (ugotowanego al dente lub mrożonego) 1/4 szklanki mrożonego zielonego groszku sól, pieprz 1 łyżka oleju do smażenia 200 g ryżu np. jaśminowego(...)jeszcze wzdłuż na pół. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na rozgrzanym oleju, a następnie dodać imbir oraz pokrojone w paski papryczkę chili (bez pestek) i czosnek. Do warzyw dodać pastę curry, chwilę przesmażyć i wlać mleczko kokosowe. Dodać szparagi, kalafiora, groszek i gotować przez 3-4 minuty. Na koniec dodać dorsza, doprawić do smaku, przykryć pokrywką i gotować, aż dorsz

Pasja Smaku
Orientalne szaszłyki Tikka Masala Patak's 121

skóry i kości ( oryginalnie w przepisie podwójny filet z kurczaka) Mały jogurt naturalny Kilka pomidorków koktajlowych Papryka czerwona Czerwona lub żółta cebulka U mnie dodatkowo kilka pieczarek 70g pasty Tikka Masala – medium Dodatkowo -   Patak's Słodkie Mango Chutney ryż, kasza jaglana lub domowy chlebek naan Przygotowanie: Patyczki do szaszłyków wcześniej namoczyć aby podczas grillowania się nie spaliły. Pastę Tikka

W garach u Gosi