pasta - 17303 przepisów (strona:370/1154)

Kapusta zapiekana z kaszą i boczniakami 90

ugotowanej kaszy gryczanej (użyłam nieprażonej) 250 g boczniaków ok 100 g  - 1 średnia cebula, pokrojona w kostkę 100 g ostrej chorizo, pokrojonej w półplasterki 2 łyżki pasty pomidorowej - opcjonalnie 200 g krojonych pomidorów z puszki (1/2 puszki) 3 ząbki czosnku, drobno posiekane 1 łyżka posiekanego koperku sól , pieprz ostra papryka ( dałam w płatkach) - do smaku olej lub masło(...)olej. Smażyć na niewielkim ogniu aż grzyby zmiękną - ok 5-6 minut. Dodać plasterki chorizo, smażyć chwilę, mieszając. Chorizo powinno się trochę wytopić ale nie zrumieniać.  Dodać pomidorową pastę, wymieszać i  smażyć jeszcze przez 1-2 minuty. Do boczniaków dodać pokrojoną w kostkę cebulę, posiekany czosnek, ugotowaną kaszę, pomidory z puszki (1/2 puszki), koperek. Wymieszać delikatnie, doprawić

Stare Gary
Tarta z creme patissiere i truskawkami 90

dodać mleko, doprowadzić do wrzenia. Odstawić, wyjąć łodyżki z laski wanilii. W misie miksera utrzeć żółtka z cukrem do białości, dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną, zmiksować do uzyskania gładkiej pasty, do pasty wlać 100 ml gorącego mleka, zmiksować. Gorące mleko znów postawić na palnik, podgrzewając, na średniej mocy palnika, powoli wlewać mieszankę z żółtek, cały czas mieszając. Od momentu zagotowania

moj przepis na
Tarta Truskawkowa Chmurka 77

mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka masła lub oleju kokosowego Do wysokiego naczynia odlać pół szklanki mleka (z tych 500 ml), dodać mąki, zblendować do otrzymania gładkiej pasty. Resztę mleka i truskawki zmielić blenderem, dodać masło, cukier, zagotować. Do gotującego się mleka truskawkowego dodać pastę, mieszając doprowadzić do zagotowania. Od momentu zagotowania, gotować 2 minuty, cały czas powoli

moj przepis na
Chorwacja - Ryż z ajwarem (Ajvar Riža) 189

Ajwar to popularna na całych Bałkanach pasta z pieczonej papryki. Prawdopodobnie wywodzi się z Serbii, gdzie kawiorem z papryk zaczęto zastępować ten rybny (z tureckiego havyar). Ajwar najczęściej używany jest jako dodatek do grillowanego mięsa, ale nie można się ograniczać - widziałem już wiele przepisów na makarony czy risotto z dodatkiem tej cudownej pasty. Dzisiaj proponujemy idealny na kwarantannę ryż

Roślinożerni urlopowicze
Jaja faszerowane z szynką 107

proc Pieprz Jajka przekroić na pół, wydrążyć żółtka. Żółtka, kapary, pomidory, bazylię i czosnek posiekać bardzo drobno, wymieszać z parmezanem. Dodać majonez i śmietanę, wymieszać, aż powstanie gładka pasta. Doprawić pieprzem do smaku. Pastę włożyć w otwory w jajkach Dziękuję, że tutaj jesteś!  Zostaw komentarz, napisz, co sądzisz o  tym przepisie lub o blogu. Nie zostawiaj w komentarzach

Słodki Zakątek
Pasta z czerwonej fasoli z mozzarellą 195

Pożywna i aromatyczna pasta z czerwonej fasoli dobrze doprawiona czosnkiem niedźwiedzim i suszonymi pomidorami.… Czytaj dalej Pasta z czerwonej fasoli z mozzarellą

Pij soki wyciskane
KANAPKA Z AWOKADO I JAJKIEM W KOSZULCE 197

Chrupiące grzanki z delikatną i pyszną pastą z awokado oraz  jajkiem gotowanym w wodzie bez skorupki. Dla zaostrzenia smaku, oprószone płatkami chili. Tylko tyle i aż tyle. Takie kanapeczki będą idealne na weekendowe zdrowe śniadanko lub elegancką, pyszną kolację. Pamiętajcie, że awokado użyte do tego przepisu powinno być miękkie i dojrzałe, takie które z łatwością da się rozgnieść widelcem(...)cytryny. Kromki chleba smarujemy z obu stron oliwą i opiekamy na suchej patelni, po około 2 minuty z każdej strony, do lekkiego zrumienienia. Na każdej kromce kładziemy grubą warstwę pasty z awokado i ciepłe jajko w koszulce.  Oprószamy solą, świeżo zmielonym czarnym pieprzem i posypujemy płatkami chili, jeśli używamy

cool and minty
Curry z batatami i szpinakiem 71

wypróbować. Dzisiaj jednak skupimy się na curry ze słodkich ziemniaków, czyli z batatów. Jakie jest curry z batatami i szpinakiem? Dla mnie jest połączeniem smaków o których wcześniej wspomniałem. Pasta czerwona curry nadaje pikanterii, natomiast mleczko kokosowe, masło orzechowe i bataty równoważą smak oraz nadają delikatnego akcentu. Uwielbiam to połączenie, tę symfonię smaków. Czy pasta czerwona curry jest konieczna

Blendman
Jak ugotować czerwoną soczewicę? 158

ugotować. Gotuj soczewicę w nieosolonej wodzie! Posól po ugotowaniu. Pamiętaj, żeby zawsze przed wrzuceniem czerwonej soczewicy do garnka, porządnie ją przepłukać pod bierzącą wodą. Jak ugotować czerwoną soczewicę do pasty i pasztetu? To zadanie jest naprostsze! Gotuj soczewicę w dużej ilości nieosolonej wody (tak jak makaron lub ryż). Ważne, żeby soczewica nie była twarda, ale jeśli ją rozgotujesz(...)będą to piekne i duże perełki, czy tzw. „połóweczki”, które potrzebują mniej czasu. Do czego możesz wykorzystać czerwoną soczewicę? Sprawdź koniecznie mój ulubiony dahl z czerwoną soczewicą , pastę z czerwoną soczewicą oraz placki z czerwonej soczewicy . Gdzie najtaniej kupisz czerwoną soczewicę? KLIKNIJ i sprawdź. Jak Ci się podoba

Blendman
Gołąbki bez zawijania 100

ryżu 1/2 szklanki kaszy manny sól pieprz olej do smażenia Na sos: 200 g koncentratu pomidorowego 2 duże cebule 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki pasty z papryczek chilli (można zastąpić chilli w proszku) sól pieprz zioła prowansalskie 1 litr bulionu warzywnego 3 łyżeczki mąki 2 łyżki oleju rzepakowego 2 łyżki posiekanej natki pietruszki  Ryż ugotować(...)kotleciki i smażyć na średnim ogniu na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Sos. Cebulkę i czosnek obrać , posiekać i zeszklić, następnie zalać bulionem. Do bulionu dodać koncentrat, pastę z chilli i przyprawy, gotować ok 10 minut. Mąkę rozpuścić w 1/2 szklanki zimnej wody, dodać do sosu i gotować, aż sos zgęstnieje. Po zdjęciu z ognia dodać natkę pietruszki

Krylowa Kuchnia
Zielone spaghetti w sosie sezamowym 86

najlepiej spaghetti) 1 mała kapusta pak choi 1/3 brokuła 300 g groszku cukrowego 1 łyżka oleju 1/2 cebuli 3 łyżki (45 g) orzechów ziemnych do posypania Sos: 50 g pasty sezamowej (4 łyżki) 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka syropu klonowego 1 łyżka soku z limonki 1-2 łyżeczki startego imbiru 1 ząbek czosnku opcjonalnie trochę wody dla rzadszej konsystencji(...)sól, pieprz Przygotowanie: Ugotuj makaron al dente. W miseczce wymieszaj sos sojowy, sok z limonki, tahini (pasta sezamowa), syrop klonowy, starty imbir (1-2 łyżeczki), przeciśnięty przez praskę czosnek, szczyptę soli i pieprzu. Możesz dodać trochę wody dla rzadszej konsystencji. Pokrój zielone warzywa na mniejsze kawałki. Na rozgrzany olej wrzuć drobno pokrojoną cebulę, chwilę podsmażaj. Dodaj resztę warzyw (z kapusty

Powiedz dietom nie
Hummus w 2 smakach 86

łyżeczka soku wyciśniętego z cytryny 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę 1 łyżeczka mielonego kuminu 1 łyżka oleju sezamowego (lub oliwy jeśli nie macie oleju sezamowego) 5 łyżek pasty sezamowej (1 szkl sezamu – prażymy na patelni, studzimy, przekładamy do pojemnika, lub miksera rozdrabniającego – blendujemy, dodajemy 3 łyżki oliwy) sól, pieprz Wszystkie powyższe składniki miksujemy w blenderze. Podajemy pastę

MojaQchnia.pl

Proponowane wyszukiwania