Dzisiejsze danie to już kwintesencja jesiennego gotowania - rozgrzewające curry z dynią, kurczakiem z mnóstwem przypraw, gotowane w mleku kokosowym. Pikantne, pełne smaków danie, do ryżu albo makaronu ryżowego. Miska takiego curry i wierzcie mi - jesień, zimno, słoty i deszcze mi nie straszne. Curry z dyni i kurczaka w mleczku kokosowym 2 łyżki oleju 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 łyżki czerwonej pasty curry podwójna pierś z kurczaka ½ kg dyni 400 ml mleczka kokosowego szklanka rosołku 3 liście limonki łodyga traw... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...