Przepis na : obiad
NASI GORENG czyli smażony ryż po indonezyjsku i mój smak numer 1 BALI 🌴 Zrobicie go ze składników, które bez problemu znajdziecie i w Polsce. Jeżeli chcecie poczuć smak Bali - to najprostsza i najpyszniejsza opcja. Zajadałam się nim codziennie przez cały nasz wyjazd (ponad 3 tygodnie) i jak zrobiłam go w domu to nadal się nim tak cieszyłam jakbym jadła go pierwszy raz. Jest to ostre danie więc jeżeli chcecie aby było łagodniejsze nie dawajcie wszystkich ziarenek chilli lub całkowicie je usuńcie. Skła... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...