Warzywne rollsy z wegańską pastą orzechową. if (typeof CeneoAPOptions == "undefined" || CeneoAPOptions == null) { var CeneoAPOptions = new Array(); stamp = parseInt(new Date().getTime()/86400, 10); var script = document.createElement("script"); script.setAttribute("type", "text/javascript"); script.setAttribute("src", "//partnerzyapi.ceneo.pl/External/ap.js?"+stamp); script.setAttribute("charset", "utf-8"); var head = document.getElementsByTagName("head")[0]; head.appendChild(script); } CeneoAPOptions[CeneoAPOptions.length] = { ad_creation: 321648, ad_channel: 36965, ad_partner: 21453, ad_type(...)pokrój wzdłuż na cienkie plasterki i podpiecz do miękkości w piekarniku lub delikatnie podsmaż na patelni. Resztę składników połącz i dokładnie zblenduj do kremowej konsystencji. Na plasterkach cukinii rozsmaruj pastę i zawijaj w roladki. Posyp posiekanymi orzechami włoskimi i pokrojoną rzodkiewką. Zjadaj ze smakiem. Wartość odżywcza Kalorie: 570 kcal Białka: 32 g Tłuszcze: 43 g Węglowodany: 15 g Jeśli masz
Mrs. Endorfinadrobnego bulguru z pominięciem kuskusu) - 1/3 szklanki kuskusu - 2 łyżki oliwy - 1 spora cebula - 1 czubata łyżeczka kuminu - 1 i 1/2 łyżki koncentratu pomidorowego - 1 i 1/2 łyżki węgierskiej pasty paprykowej (dostępna w większych supermarketach, można zastąpić koncentratem pomidorowym) - sok z 1 cytryny - mały pęczek natki pietruszki - sól, pieprz (do smaku) - liście sałaty (do podania) Przygotowanie: 1) Soczewicę i bulgur(...)prawie całkowicie wyparuje. Wtedy dodajemy kuskus, odstawiamy na bok i przykrywamy pokrywką. 2) Na rozgrzanej oliwie podsmażamy pokrojoną w kosteczkę cebulę. Gdy się zeszkli dodajemy kumin, koncentrat pomidorowy, pastę paprykową i sok z cytryny. Dokładnie mieszamy i dusimy przez 2 minuty, następnie przekładamy do garnka z bulgurem i soczewicą. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki i wszystko dokładnie mieszamy
Roślinożerni urlopowiczedzisiejsze placki z kukurydzą, w tajskim stylu 😍 Dlaczego placki kukurydziane po tajsku? Tak jak już wspomniałem wcześniej, słodycz kukurydzy świetnie współgra z ostrymi przyprawami. W tym przypadku mamy czerwoną pastę curry, która jest ostra. Same placki, pomimo użycia tej pasty, nie są bardzo ostre, dlatego nie masz się czego obawiać 😅 Z czym podawać placki z kukurydzy? U mnie tym razem
Blendmantradycyjnej, japońskiej recepturze drożdżowego ciasta mlecznego do wypieku bułek i chleba. To dokładnie takie samo ciasto, jakiego używam do wypieku moich bułeczek japońskich (przepis TUTAJ ) . Dzięki sekretnemu składnikowi, paście thangzhong, nasze cynamonowe ciasto drożdżowe jest idealne - puszyste, mięciutkie, wilgotne, długo zachowuje świeżość. Samo maślane ciasto nie jest słodkie, możecie wykorzystać je więc jako bazę do innych wypieków - słodkich i wytrawnych(...)mlekiem do konsystencji pasty/zasmażki - jak na filmie (ważne, by cały czas mieszać). Wystudzić. Drożdże połączyć z cukrem i mlekiem, odstawić na kilka minut do spienienia. Połączyć z wystudzoną pastą i pozostałymi składnikami ciasta oprócz tłuszczu. Zagniatać około 15 minut, pod koniec stopniowo dodając roztopione masło. Odstawić na 60-90 minut do wyrośnięcia w ciepłe miejsce
Lekcje w kuchnimnóstwo warzyw. Składniki: 0,5 kg piersi z kurczaka 150 ml bulionu warzywnego 150 ml śmietany 18 % 300 ml mleczka kokosowego 1 łyżka curry w proszku 1 łyżeczka pasty curry 1 łyżeczka kurkumy 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 2 duże garści mrożonego kalafiora z brokułem i marchewką 1/2 łyżeczka pieprzu cayenne 2 cm drobno posiekanego korzenia imbiru 1 łyżeczka(...)szklimy posiekaną cebulę lekko dodając 1/2 łyżeczki i cukru i soląc. Dodajemy zamarynowanego kurczaka wraz z resztkami marynaty i smażymy na złoty kolor. Następnie zmniejszamy ogień i dodajemy cukier, pastę curry, curry oraz kurkumę. Całość dokładnie mieszamy i smażymy przez około 5 minut do uwolnienia aromatów. Dodajemy warzywa i smażymy do miękkości. Na koniec dodajemy śmietanę, bulion i mleczko kokosowe
dom-agi.pldogów: 550 g mąki pszennej płaska łyżeczka soli pół łyżeczki cukru 16 g suchych drożdży 3 łyżki oliwy 300 ml ciepłej wody + parówki + ser żółty + pesto lub pasta z pomidorów Sposób przygotowania: Do miski przesiej mąkę, dodaj sól, cukier oraz suszone drożdże. Całość wymieszaj dokładnie. Do suchych składników dodaj wodę wymieszaną z oliwą. Następnie zagniataj gładkie ciasto. Powinno ładnie odchodzić(...)podrosło, mniej więcej na ok. godzinę. Po tym czasie podziel je na 8 części. Każdą z nich rozwałkuj na kształt prostokąta. Na środku każdego prostokąta rozsmaruj łyżkę pesto lub pasty pomidorowej (tak aby brzegi nie były posmarowane. Następnie na posmarowanej części ciasta połóż parówkę oraz ser. Nadzienie przykryj jednym brzegiem ciasta, a następnie drugim. Zlep je delikatnie, aby nie rozwaliły
365 dni dookoła kuchniposiekane lub przeciśnięte przez praskę sól i pieprz dla smaku Wszystkie składniki mieszam ze sobą i doprawiam solą i pieprzem. Turecki sos pomidorowy 1 łyżka stołowa tureckiej pasty paprykowej biber salcasi (można ją kupić w tureckisklep.pl) lub koncentratu pomidorowego 4 łyżki oleju 2 łyżeczki suszonej mięty opcjonalnie 1 łyżeczka sumaku opcjonalnie 500 ml passaty pomidorowej, jeśli lubicie(...)dużą ilość sosu 1 łyżeczka tureckiej papryki w płatkach lub chili lub pul biber (też jest w tureckisklep.pl) Na patelni rozgrzewam na średnim ogniu olej. Dodaję pastę z papryki albo koncentrat pomidorowy. Mieszam przez kilka sekund, po czym dodaję suszoną miętę, płatki chili, a czasem także sumak. Zmniejszam płomień na najmniejszy i mieszając smażę około 2-3 minut. Jeśli lubicie
Cztery FajeryPasta do kanapek z smaku pasztetowej. Wiele ludzi nie lubi takich porównań. Ja też nie przepadam, aby dania wegańskie czy wegetariańskie tak nazywać. Ale kiedy oblizałam palec z pastą to przypomniałam sobie, jak wiele lat temu wujek robił pasztetową. Byłam przy wyrobie wędlin i dał mi wtedy spróbować z ogromnej misy właśnie pasztetową. Byłam taka dumna wtedy. Że próbuję
AZgotuj!pysznych produktów. W skład zestawu wchodzą: ketchup domowy bez dodatku cukru, pesto z suszonych pomidorów, hummus z czarnuszką, koncentrat czosnek, koncentrat curry, koncentrat chilli, konfitura z cebuli i pasta słonecznikową z amarantusem. Co zrobić by wygrać ten wspaniały zestaw? Napiszcie do czego użylibyście wybrany produkt od Hotz. Formę odpowiedzi pozostawiam Wam. Może być krótka, długa, możecie dodać zdjęcia, obrazki, przepisy(...)produktów od Hotz. W skład zestawu wchodzą: ketchup domowy bez dodatku cukru, pesto z suszonych pomidorów, hummus z czarnuszką, koncentrat czosnek, koncentrat curry, koncentrat chilli, konfitura z cebuli i pasta słonecznikową z amarantusem. Wygrywa 1 osoba. Sponsorem nagród jest Hotz UWAGA! Biorąc udział w konkursie polub fanpag sponsora Hotz oraz fanpage Slodkie okruszki Konkurs trwa
Słodkie okruszkiKeyword biszkopt joconde, biszkopt ze wzorem, mus jagodowy, sernik na zimno Prep Time 1 hour Chłodzenie 12 hours Total Time 13 hours Servings 30 porcji Calories 234 kcal Ingredients Pasta dekoracyjna 50 g miękkiego masła 50 g cukru pudru 2 szt białek jaj 2 g barwnik spożywczy 60 g mąki uniwersalnej Biszkopt Joconde z makiem 200 g mąki migdałowej(...)cukru pudru 14 g żelatyny w proszku 14g = 4,5 łyżeczki = 5 listków żelatyny Polewa czekoladowa 200 g czekolady mlecznej 100 g śmietanki kremówki min 30 lub 36% Instructions Pasta dekoracyjna Ubij masło z cukrem pudrem. Dodaj białka jaj i barwnik spożywczy i mieszaj do połączenia składników. Dodaj mąkę i wymieszaj. Rogi papieru do pieczenia przyklej (za pomocą przygotowanego ciasta
SmartBake.plSkładniki: 1,2 litra rosołu warzywnego 200 g salami 1 duży por 1 duża marchew 1 kawałek selera 1 pietruszka 2 łyżki koncentratu pomidorowego 50 g ryżu 1 łyżeczka pasty z bazylii sól, pieprz Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size(...)paski ;) Smażymy na sucho w garnku, w którym dokonamy tej „zbrodni”. Następnie wrzucamy warzywa, koncentrat pomidorowy i ryż. Smażymy przez chwilę, zalewamy gorącym bulionem. Mieszamy z pastą. Gotujemy do miękkości ryżu
R'n'G Kitchenzrobić na śniadanie lub podwieczorek. Podane z dodatkami- dżemem, kremem czekoladowym czy owocami będą smakować największym łasuchom! Składniki: 200g białek (użyłam rozmrożonych) Szczypta soli 5 łyżek cukru 1 łyżeczka pasty waniliowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka mąki ½ szklanki owoców leśnych obtoczonych w macę i pozbawionych jej nadmiaru Olej do smażenia Cukier puder do posypania po wierzchu Sposób przygotowania(...)Białka ubijamy z solą na sztywną pianę. Dodajemy partiami cukier, pastę waniliową, a następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na samym końcu, tuż przed smażeniem dodajemy owoce. Mieszamy i łyżką nabieramy porcję na rozgrzany tłuszcz. Smażymy na złoty kolor z obu stron, a przed podaniem posypujemy cukrem pudrem
Kuchnia w czekoladzienabrała konsystencji sosu. Doprawić do smaku. Wymieszać z makaronem ugotowanym według instrukcji na opakowaniu, posypać świeżymi ziołami. Instagram Facebook Twitter ENGLISH: 1 can of tuna, 200-250 g of pasta, 3/4 cup of peas, 1 carrot, 1 large onion, 2 cloves of garlic, 200 g of cream cheese with herbs, seasonings to taste: sal, pepper, sweet and hot paprika, some(...)simmer, until tender. Add drained tuna and cream cheese, let it melt. Add enough water, to get a consistency of a sauce. Season to taste. Toss with cooked pasta, sprinkle with fresh herbs. Enjoy:) Instagram Facebook Twitter
Lekcje w kuchninaprawdę płatki owsiane zatopione w przepysznej polewie z kakao i masła orzechowego (polewa przypomina mi taką z tradycyjnego murzynka). Nie musicie używać masła z orzeszków ziemnych, ja użyłam naturalnej pasty migdałowej i odrobiny Nutelli - nie polecam jednak zastępowania masła z orzechów samą Nutellą, bo ciastka wyjdą zdecydowanie za słodkie (zawierają sporo cukru). Jeśli będziecie używać masła naturalnego (100% orzechów), pamiętajcie(...)pieczenia z masłem orzechowym: ok. 20 sztuk: 60 g masła, 1 i 1/2 szklanki* cukru, 1/2 szklanki mleka, 1/4 szklanki kakao, 170 g dowolnego masła orzechowego (u mnie pasta migdałowa od SKWORCU plus kilka płaskich łyżeczek Nutelli) 3 szklanki płatków owsianych górskich (u mnie zmieszane również z płatkami orkiszowymi od SKWORCU) * szklanka ma pojemność 250 ml Masło rozpuścić z cukrem
Lekcje w kuchni