Mięso pochodzące od zwierząt z ferm przemysłowych zawiera mniej składników odżywczych niż to pochodzące od zwierząt hodowanych w lepszych warunkach mających dostęp do świeżo powietrza i przestrzeni, w której mogą się poruszać. Ogromny wpływ ma również sposób żywienia zwierząt, które w hodowlach przemysłowych są karmione zbożem i soją, przez co ich mięso zawiera o wiele więcej tłuszczu i mniej składników odżywczych niż mięso zwierząt, które mogą paść się naturalnie. Kurczaki z wolnego wybiegu zawieraj aż o 5... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...