Domowa skórka pomarańczowa

Domowa skórka pomarańczowa

Domowa skórka pomarańczowa

Kandyzowana skórka pomarańczowa smażona w cukrze Skórka pomarańczowa do klasyczny dodatek do wielu tradycyjnych wypieków - serników, pączków, mazurków, babek drożdżowych lub keksów. Dzisiaj kandyzowana skórka pomarańczowa dostępna jest praktycznie w każdym sklepie, można jednak zrobić ją samemu w domu. Przygotowanie skórki pomarańczowej smażonej w cukrze zajmie dosłownie pół godziny. Składniki na domową skórkę pomarańczową smażoną w cukrze Skórki z dwóch pomarańczy ¾ szklanki cukru 2 - 3 łyżki wody  WAŻNE! D... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Korniszonki

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Odchudzający specjał z grejpfruta i pomarańczy!

Szybki koktajl odchudzający z pomarańczy i grejpfrutów.

Czytaj dalej...

Suszone pomarańcze na choinkę

Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.

Czytaj dalej...

Autor

Katarzyna Nowak

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śniadania, deser, obiad, desery, kolacja, ciasto, sałatki, sałatka, przekąski, ryba, pasztet, pasta, mięso, sernik, lukier , drożdżowe, pączki, babki, ciasto z kremem, przetwory, ciasto drożdżowe, szybki obiad, szybka sałatka, szybkie ciasto, krem z dyni

Inne przepisy z Korniszonki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.