szklanki (110 g) mąki owsianej 2 jajka 1 kubeczek (180 g) gęstego jogurtu naturalnego 1 (100 g – 120 g) dobrze dojrzały banan 3/4 szklanki borówek 1/2 łyżeczki pasty waniliowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia mała szczypta soli Dodatkowo: olej do smażenia Do podania: ulubione owoce syrop klonowy lub miód jogurt naturalny świeża mięta Instructions Mocno dojrzałego banana rozgnieść widelcem(...)puree (nie musi to być bardzo dokładnie, maleńkie kawałeczki banana super smakują), dodać jajka, jogurt naturalny, pastę waniliową oraz sól i wymieszać za pomocą rózgi kuchennej lub łyżki. Do masy jogurtowej dodać mąkę owsianą z proszkiem do pieczenia i krótko wymieszać, tylko do połączenia składników. W razie potrzeby dodać odrobinę więcej mąki, aby uzyskać konsystencję gęstej śmietany. Na koniec dodać
Fitsweet.meEkspresowa pasta z fasoli, chrzanu i buraka. Możemy ją nałożyć na kanapkę, zjeść jak taki a'la humus lub nafaszerować nią jajka. Lubię bardzo takie jedzenie, które ma wiele zastosowań. Przeglądając mojego bloga można gołym okiem to zauważyć, ja po prostu nie wyobrażam sobie jeść 3 lub więcej dni pod rząd kanapki z tą samą pastą bez zmiany dodatków. Poza
Życie zaczyna się w kuchnitrochę szyszki, ale postanowiłem poprosić o pomoc google. Wkleiłem zdjęcie do przeglądarki, uruchamiając wyszukiwanie obrazem i uzyskałem wynik - bungeo-ppang, czyli naleśnik w kształcie karpia z nadzieniem z pasty fasolowej. No cóż, tu nie ma pasty z fasoli, ale kształt może trochę podobny, dlatego taka nazwa. Przepis jest ze mną od dawna. Właściwie miał zostać wrzucony na samym
Kryzysowa Książka Kucharskasoczewicy, choć bardzo ją lubię. Oprócz niezaprzeczalnych walorów odżywczych, jest po prostu bardzo wdzięcznym produktem. Można z niej zrobić naprawdę wiele potraw: zupy, wegetariańskie kotleciki, pasztety, a nawet pasty do smarowania pieczywa. Soczewica ma delikatny smak, przez co łatwo można ją doprawiać na wiele sposobów. W zupie może zastąpić groch, który gotuje się znacznie dłużej i wymaga wcześniejszego namoczenia(...)zupę przyprawić dodatkowo mieloną wędzoną papryką. Podawać posypaną posiekaną pietruszką i szczypiorkiem z dodatkiem chrupiącego tosta. Jeśli lubicie i jadacie soczewicę, to spróbujcie także i tych potraw: Pikantna kanapkowa pasta z czerwonej soczewicy Kotleciki z czerwonej soczewicy i jarmużu Paprykowy pasztet z zielonej soczewicy
Codzienna kuchnia niecodziennapiersi kurczaka * 8 sztuk szparagów * 1 papryka * mała cukinia ok. 20 dkg * 100 ml wina białego wytrawnego albo półwytrawnego * 1 marchew * biała część szczypiorku bądź dymki * curry pasta 1/2 łyżeczki * curry w proszku (opcjonalnie) * sól, pieprz czarny * 1 łyżka masła Pierś z kurczaka pokroiłam w paski i podsmażyłam na maśle. Dodałam startą na tarce o grubych oczkach marchew(...)chwilkę razem przesmażyłam. Dosypałam ryż i podlałam 1 szklanką wody. Przykryłam na 5 minut. Dodałam po tym czasie curry pastę i gotowałam bez przykrycia do samego końca. Dodałam pokrojoną w kawałki paprykę, cukinię pokrojoną w pół talarki i białą część szczypiorku. Szparagi obrałam ze skórki, odcięłam twardą ich część, pokroiłam w kawałki ok. 2 cm długości
Pieprzyć z Fantazjąchałwa wyszła słodka i pyszna. Chałwę przygotowałam w Thermomasterze II firmy Kalorik. SKŁADNIKI : 500 g ziarna słonecznika bez soli 3-4 łyżki miodu 2 łyżki pasty tahini ( z sezamu ) olejek waniliowy do smaku(...)następnie prażymy w temperaturze 100 % C, do momentu aż ziarno będzie lekko uprażone. Następnie zamykamy wieczko i miksujemy na funkcji Turbo aż powstanie proszek. Teraz wlewamy miód, olejek i pastę tahini, porządnie miksujemy. Masę przekładamy do miseczki wyłożonej folią i studzimy. Następnie kroimy na kawałki i podajemy. Smacznego
Kulinarne Fantazje Marioliwszystko zrobicie w maksymalnie 20 minut! Polecam Wa też inne przepisy na śniadania: – tosty francuskie – szakszuka – szakszuka z kurkami – ser z jogurtów greckich – pasta z awokado i jajka – placki serowe – placki jogurtowe z owocami – omlet z białek – omlet z pomidorami – pasta jajeczna – tost z jajkiem i szynką Przygotowanie
nietylkopasta.plSkładniki (na 3 porcje) : - 6 jajek - 1/2 szklanki wody - 1 łyżka czarnuszki - 1 łyżeczka pasty z kurkumy - 3 pomidory malinowe - pęczek natki pietruszki - czosnek niedźwiedzi - szczypiorek - sól kłodawska - 2 czerwone cebule - masło - olej lniany - 3 ząbki czosnku Przygotowanie : Na patelnię z grubym dnem wlewamy wodę, dodajemy pastę z kurkumy i czarnuszke. Gotujemy na małym ogniu. Pomidory nacinamy na krzyż, sparzamy
Szkrab Je Samwody 1 szklanka mąki pszennej typ 500 4 jajka Szczypta soli Krem: ½ litra śmietany kremówki 30-36% 2 pełne łyżki sera mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1 /2 łyżeczki pasty waniliowej 1 słoiczek jagody leśnej od Manufaktura Wielkoposka Cukier puder do oprószenia Sposób przygotowania: Ptysie: Do garnka wlewamy wodę, dodajemy masło oraz szczyptę soli, doprowadzamy do wrzenia, gdy się zagotuje(...)wystudzeniu dzielimy je na pół. Krem śmietankowy: Dobrze schłodzoną kremówkę i serek mascarpone oraz cukier puder umieścić w naczyniu i ubić mikserem na gęsty krem, dodać pod koniec pastę waniliową do smaku i ponownie zmiksować. Kremem przełożyć ptysie w środek włożyć po łyżeczce jagód osączonych z syropu od Manufaktury Wielkopolskiej . Oprószyć grubo pudrem schłodzić i podawać. Pycha! Słodkich
Wanilia i Kardamonpassaty pomidorowej Pomidor 2-3 płaty makaronu lasagne 3 garści szpinaku Łyżka serka naturalnego (u mnie twarożek President lub Bieluch) Około 2 szklanki bulionu warzywnego Łyżeczka czerwonej pasty curry Łyżeczka sosu sojowego Oregano, bazylia, pieprz cayenne Cebulę posiekać, zeszklić w garnku na łyżce oleju Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i pastę curry, podsmażać chwilę w razie potrzeby podlewając odrobiną
HealthyCreationsstampo. La torta è molto facile da preparare, non richiede particolari sforzi né tanto meno molti ingredienti. La galette che otterremo è composta da una base di pasta frolla, ripiena di fragole e mandorle. Potete servirla con la panna acida, con lo yogurt o anche con un gelato. Buon appetito :) SKŁADNIKI Ciasto 300 g mąki pełnoziarnistej(...)burro freddo tagliato a pezzettini e un pizzico di sale. Frullate il tutto fino ad ottenere un composto a briciole. Aggiungete l'acqua fredda e frullate ancora ottenendo una pasta omogenea. Formate un panetto da avvolgere nella pellicola che riponete in frigo per 30 minuti. Galette Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni. Truskawki myjemy, osuszamy i kroimy w cienkie plasterki
La grande e la piccola cuocakupienia tutaj -klik- - 1 szklanka soczewicy zielonej - 300g marchewki - 2 średnie czerwone cebule - sól kłodawska - pieprz - 1 łyżka nasion czarnuszki - 1 łyżka oleju kokosowego nierafinowanego - 1 łyżeczka pasty z kurkumy Przygotowanie : Soczewice płuczemy na sitku. Wkładamy do garnka, zalewamy 1,5 litra wody, wstawiamy na średni gaz. Marchewkę ścieramy na tarce na dużych oczkach, dodajemy do soczewicy gotujemy(...)małym gazie. Na patelnię z grubym dnem wlewamy 1/2 szklanki wody, 1 łyżkę oleju kokosowego, 1 łyżkę czarnuszki i 1 łyżeczkę pasty z kurkumy. Wszystko mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy poszatkowane czerwone cebule, gotujemy bez przykrycia na małym ogniu do czasu az cebula zmieknie. W tym czasie przygotowujemy szczaw. Płuczemy, usuwamy łodygi, zostawiamy tylko liście które kroimy
Szkrab Je SamTruskawkowe ciasto ucierane z kruszonką i cukrem pudrem Maj to truskawkowy miesiąc. W tym czasie jemy truskawki na wszystkie sposoby. Oto prosty przepis na pyszne ciasto
Korniszonkitakie wyjątkowe smaki, które pamiętamy latami. Do jednych z moich ulubionych należy smak pasty z makreli. Domowej kanapkowej pasty z makreli
Przepisy Kulinarnecebule 1 łyżeczka oleju kokosowego 3 ziemniaki 3 marchewki 4 łodygi selera naciowego 1 puszka mleka kokosowego 1 puszka pomidorów lub 1 słoik pomidorów wekowanych 2 łyżeczki czerwonej pasty curry 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 płaska łyżeczka kurkumy 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka startego świeżego imbiru 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku sól listki świeżej kolendry Jak zrobić curry(...)seler naciowy. Kiedy warzywa lekko się zeszklą dodajemy obrane i pokrojone w kawałki szparagi, ziemniaki, marchew pokrojone w grubą kostkę oraz szklankę wody, zagotowujemy. Dodajemy pomidory, mleko kokosowe, pastę curry, przeciśnięty przez praskę czosnek, imbir, sól, kurkumę, paprykę. Gotujemy aż warzywa będą miękkie. Doprawiamy do smaku. Podajemy z listkami kolendry. Artykuł Curry ze szparagami pochodzi z serwisu Dorota Smakuje
Dorota Smakuje